Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 382
  • 713
  •   1
Отговори
# 240
Да кажа и аз за соковете на каката -преди 11 години започнах моркова и ябълката на втория месец или на третия не си спомням , но това преди много години , онзи ден загледах соковете  в Кауфланд и всъщност само на Ганчев видях , че пише от 2-ри месец другите бяха от четвъртия говоря само за морков и ябълка ,Ахилеа понеже и ние имаме голям проблем с това прословуто акане мислиш ли че с тях ще се оправи положението до колкото знам ябълката запича но дали и при бебетата е така  newsm78

за Еспумизан аз давам по 10-15 капки преди хранене след 15ч. и 25 капки вечер преди лягане което значи към 22-23ч.

За възглавниците и аз щях да питам

Алтер его радвам се  че се разписа време е и другите изгуби ли се да се върнат  Naughty

За по големите деца срам не срам и аз да си призная, че ми идва да смажа по някога ама вече ми е неудобно че е почти колкото мен  Mr. Green въпреки че нашата кака май е най голяма тук започна да прави номера и да се държи понякога  като бебе чак започвам да се плаша дали нещо му няма на това дете newsm78 та нали уж е на 11г. според мен не би трябвало да прави
така  може би и пубертета оказва влияние и появата на бебето ох много е сложно аз се държа с нея като с голям човек ама най ще трябва да сменя тактиката  newsm78 който има по големи деца да помага

# 241
Момичета, днес бяхме на ортопед- всичко е наред. В 5 месец трябва да отидем отново.
Ахилея, намирам Молфикс за не толкова луксозни колкото са Памперс. По- твърди са, по-груби, с по-лошо захващане и материята за попиване ми напомня пластове тоалетна хартия... но за сега нямам проблем с тях- не пропускат и Дани не се обрива, което ми е най-важно  Peace
към майките с 2 и повече дечица- за мен вие сте героини и искрено ви се възхищавам за умението да балансирате с грижите за тях   bouquet

# 242
cvm, аз имах предвид сок от круша или сини сливи понеже разхлабват, но гледах че са все за над 4 месеца.
А за памперсите според мен е по-важно да не пропускат, отколкото да изглеждат луксозно или да са някаква марка.

# 243
A_H_I_L_E_A  каза ми да изцеждам ябълка -в началото по една лъжичка като постепенно увеличавам докато стигна  до 20гр на ден и то два пъти между храненията.Ако го възприеме добре се преминавало след това към моркова.Но и аз мисля,че е рано и май няма да и давам още.

# 244
Здраейте, момичета!

Днес след обед ходихме с мъжа ми до Вис Виталис да купим на Кали комплектче с чаршаф, олекотена завивка и калъфка и възглавничка, която разбира се е рано още да ползвам, но тъй като върви в компелкт я купихме. Много съм доволна от цената-19.49лв.

За сокчетата- и аз питах нашата педиатърка от кога се почват, че като ми е първо детенце не знам и тя каза от четвъртия месец, т.е.-четири навършени месеца. Така че от сега ми се вижда доста рано,аз поне не бих дала сокче на Кали сега Peace

Деси
-радвам се, че Лили днес е изкарала по-добре в детската градина и вкъши е по-спокойна вече.Дано все така да продължава.Мисля че с времето ще разбере коко е хубаво да си има сестричка и че мама и тати обичат еднакво и двете Hug

# 245
Здравейте,момичета! HugБлагодаря ви за пожеланията за бързо оздравяване. HugАз се побърквам вече,най-вече заради това,че не можах да спя нощеска,а и Боян си е вкъщи,че и той е хремав и днес ме подлуди,нямах минутка спокойствие. Sad
Ходихме до личната.На Али й изписа Стодал за кашлицата и физ. разтвор за нослето.(не че не можех и сама да си я лекувам по тоя начин ooooh!)На Бобчето изписа Флавамед и Куикс за носа,та така....Аз ще пия Инфлуцид за хремата...и дано се пооправим бързо. Praynig
Аличка утре става на 3 месеца  и направо се чудя кога минава това време Crazy

А-да напомня пак за снимките за колажа!!!Нямате много време до крайния срок.И много моля да пишете имената на бебетата.Има едно бебче,което е без име-моля да му го напишете. Peace

За осоляването-твърдо против съм.Това са отживелици. Wink

Звездичкова,бързо да оздравяваш! HugМерси за съвета за Биогаята.Аз на Бо му давам едни други имуностимуланти и съм доволна.От 2 месеца не беше боледувал изобщо,сега е само с кашлица и сополи,докато ние с Алина сме маалко по-зле.Той обаче се размиа с по-леко. Wink

За прането и сменянето на дрехи-напоследък все по-често ми се налага да я преобличам,че точи едни лиги и блузката си я мокри за отрицателно време...Иначе обличам я сутрин с чисти дрешки,с тях си стои до вечерта,освен ако не се намокри,което напоследък често се случва или не се накапе с кърма,докато суче,ама аз уж лигавник слагам...Вечерта дрешките ги хвърлям за пране.Преобличам я за разходката и после вкъщи пак я преобличам,дрешките за навън ги обличаме по 2-3 пъти и после ги пера,понеже с тях стои само по няколко часа.Пералня пускам само с нейните дрехи през 1-2 дни,зависи дали съм успяла да събера достатъчно дрехи.

Галина,браво на вас.Много добре наддава госпожицата. Crazy

Дениии,радвам се,че се разписа най-накрая.Както винаги внесе веселия тон с поста си LaughingРазведряваш обстановката. GrinningА искам да ти кажа,че Катерина е прекрасна!Гледах новите ви снимки,а тоалета й е убийствен....сивата рокличка много ми хареса.От къде е? Rolling EyesПък ти какво се вайкаш,не знам.Много добре изглеждаш и дори всички сладиши да изядеш,едва ли нещо ще се промени. Wink

Петкова,браво на Дани.Голямо момче е и той вече.Все така добре да наддава! Wink

За дупето-мия я на мивката само ако е акала,иначе само с кърпички почиствам.А вечер и сутрин дупето задължително се мие. Peace

За възглавницата-след годинката. PeaceТой Боян в момента е на 2,обаче понякога и той си бута възглавницата,по-удобно му е без. Peace

За соковете-аз лично не мисля да давам скоро.Чак на лято,когато има пресни плодове и ще мога да й цедя сокчетата сама. Wink

За памперсите-използваме Памперс актив бейби.Много съм доволна.Не са пропускали,мекички са,абе...хубави са и съм доволна.

Сийн-сега видях новите снимки на Благовест.Ама онова на снимката наистина ли е баба му?!Че тя изглежда страшно млада.Вие сте като сестрички. Simple SmileМного сте хубави и Благовест е станал страшен сладур.И апартамента ви е много хубав Mr. Green

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 20:32 от Sunny_Girl

# 246
CVM - нашия батко е на 14 години. Иска си много любов и внимание. Иска да го третираш като равен. Съобразявам се с чуствата му, желанията му... На семеен съвет има равен глас. И съответно му става неудобно като се държи глупаво и веднага сам се усеща. Не е лесно - с много любов и търпение и няма как да сбъркаш. Колко простотии трябва да изтърпиш докато стане човек Simple Smile)))) |!!!!!!! Обаче май момченцата са по-лесни teenager-и

# 247
Baby Cakes -благодаря ти даде ми кураж  Hug аз си мислех ,че само моето дете е такова , но и при нас ми прави впечатление че като се  усети Катя и и става гадно че е постъпила глупаво

# 248
Здравейте, момичета.
Надявам се да ме помните. Не се включвах доста дълго време но ме сполетя нещо ужасно. Оперираха ме по спешност от жлъчка , цялата бях пожълтяла , спряха ми кърмата  Cry
Операцията беше тежка 3 часа , бях с 4 дренажа в корема , лежах 10 дена. Сега съм си в къщи вече с един дренаж съм в корема болезнено е не мога да спя майка ми и свекърва ми гледат детето аз не мога дори да я взема Sad и така ще бъде 2-3 мееца не трябва да вдигам нищо. Абе чувствам се повече от ужасно!  Cry Тя плаче аз нищо не мога да направя само гледам . А между другото за 40 дена съм отслабнала с 30 кг не мога да ви опиша колко страшна изглеждам в лице аз съм си пълна но 30 кг да сваля за 40 дни доста си личи.

Натоварих ви момичета но поне ми олекна малко.

Приятен ден на всички.

# 249
Момичета,ще се побъркам вече.Иде ми да се късам рев newsm45 newsm45 newsm45
Пламена не стига ,че е със суполи и едва диша,има пъпки по лицето и вратлето,а от снощи  и се появи на ушенцето и мокреща рана.Много е гадно и става все по-голямо.Чакам я да се наспи и отиваме на лекар.Стискайте палци да не е нещо сериозно newsm17

# 250
Емануела, много неприятно се е получило при теб. Абе какво неприятно - направо кошмарно, но хубавото е, че ще се оправи този проблем и операцията ще мине, макар и след известно време. Добре е, че е успешна и че има кой да гледа бебока. Наистина не е лесно да не можеш да се грижиш за него, но времето ще мине и пак ще си стъпиш на краката.  Hug
И аз все мрънкам напоследък, че ми е трудно да гледам бебето и тотално съм изтрещяла и все говоря, че уж не ща да го гледам ама как някой направи дума да дойде да помага и веднага отказвам.  Laughing Не мога и да си помисля някой друг да го гледа или да го дам за известно време на свекървата - ще ми липсва бебчо, не го давам на никой.  Cry
Съни, моя Християн също взе да се лигавчи много в последно време и аз просто не му свалям лигавника. По цял ден е с лигавник и така сменям само лигавника, а не дрехите.  Wink Може и ти да пробваш да видиш дали при теб ще има ефект.
Ивета, на моя бебчо на вратлето също му се появи едно като подсечено. Обаче не мисля, че е нещо сериозно - предполагам е заради лигавниците понеже понякога като го сложа да спи и забравя лигавника на врата му (споменах че не го свалям по цял ден), после го издърпвам и мисля, че може да му се е прожулило. За всеки случай ще накарам и педиатърката да го види. Сподели на вас какво ви каза лекарят.

Тази сутрин бебето ми направи егати номера - мрънка, мрънка докато стана и после блажено си заспа.  Laughing
При нас започнахме да имаме и проблем с хлебарките. Засега съм слагала кубчета Хлебомор и къщички на Райд, но без ефект. Знаете ли за някакво ефективно средство при наличие на бебе?  Rolling Eyes

# 251
  • Пловдив
Ох, и аз да се оплача. Иво от вчера следобяд пак отказва да яде Sad Лапа си ръцете, но пищи още щом го сложа в поза за кърмене. Чистя му редовно нослето- не е от него, но от вчера понякога кашля. Взех мехлемче Пулмекс бебе и започнах от днес да го мажа.
А онзи ден го изписаха напълно здрав.

# 252
добро утро аз аз оспявам само да ви чета но не и да пища че моят дивак иска само на раце и спи само в мен , относно за хлибарките в кащи сащо имаме но запущих каналите в банята с капачки от нес кафе и от горе сифона слагам и вечер чещмата сащо и вече не ги вийдам да се рахождат от 2 месеца на сам

# 253
Еманула пожелавам ти бързо възстановяване  Hug
Пепи много неприятно , защо не пробваш да му даваш кърмата от шише , така може да му е по добре  newsm78
Ахилеа за хлебарките каквото и да слагаш ефект няма още повече , че щом има бебе изобщо не можеш да пръскаш каквото и да било тези къщички и хлебомора са гола вода пробвала съм абсолютно всичко на пазара  само си харчиш парите без ефект преди имаше едно прахче от агр-аптеките се купуваше само то ги избиваше до крак но отдавна го спряха от производство , ние когато бяхме на квартира имахме страшно много мъжа ми напръска с въпросното прахче и после със силикон запуши абсолютно всички отвори където имаше покрай мивката в банята и т.н. сега в новото -старо жилище нямаме и никога не сме имали но когато го купихме и започнахме ремонта съм ринала хлебарки с лопати и то от тия най големите  Sick тогава мъжа ми мина пак всичко със силикон и с някакъв грунд мина стените и пода с две думи запечата всичко от всякъде за да няма от къде да влизат , на едно место видяхме как са яли панела направо ужасно #Crazy  

# 254
A_H_I_L_E_A това с мрънкането Яна го прави постоянно, още от както ни изписаха. Отначало се стряскахме, но после свикнахме. Тя мрънка, пръхти, грухти, въобще издава всякакви странни звуци и като станем и светнем лампата да проверим какво става - тя ни лук яла - ни мирисала, прави се че спи. Угасяме и пак почва да пръхти. Ама вече й свикнахме. Така си пръхти докато заспи, после пръхти докато се разсъне, после ревва, че е гладна и така  Laughing
Мен вчера ме побърка. Явно трябва да увеличаваме дозата на млякото, вчера едно хаотично ядене падна, айде 90 мл., после след половин час още 30 мл. Пълен хаос. От 8 часа сутринта като се събуди цял ден не спа, само мрънка и плака и вечерта като се нахрани и заспа, чак сутринта в 6 се събуди  Crazy Ама пък беше в добро настроение. 1 час си мрънка в креватчето без да ме закача, после сменихме памперса - гък не каза, даже вири дупе и отваря крачета да ми е по-лесно да я намажа, а като сложа лигавника, почва да облизва устни, знае детето, че млякото пристига  Joy Много е сладка.
Вече имаме и любима играчка. Онова магаре, дето по-рано ви го бях показала. Сама си го дърпа до лицето и почва да го ближе по носа. Опитва се да го захапе и като не може, почва да му се кара - а! а! а!  hahaha
За цикъла - на мен днес ми дойде. Канеше се от 2 дни и най-сетне ме споходи. Сега тръпна в очакване да разбера дали ще ми прилошее както обикновено  Sad
Следващите ваксини, тези от които бебетата вдигат температура, ще ни ги бият точно на рождения ден на тати  Sad А ние се точехме за пръв път да ходим по семейно на ресторант.
На вас педиатрите казаха ли ви да носите нещо, което се слага преди ваксината и помага на бебето да не вдига температура?  newsm78 Koolpatch май беше.
И накрая един съвет към мамите, които оставят бебетата да плачат. Не ги оставяйте без да ги проверите защо плачат! Добре, че Яна не я оставям да реве и веднага тичам да видя какво става. Днес отивам, тя се мушнала под одялото и се върти, ама не може да се отвие Shocked  Shocked  Shocked Не ми се мисли какво можеше да стане, ако не беше ревнала. Добре, че и като не реве, а аз съм в другите стаии я проверявам честичко.

Общи условия

Активация на акаунт