Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 389
  • 713
  •   1
Отговори
# 210
леле, странно, аз уж толкоз му се старая и накрая пак не съм сгодила  Cry От вчера го нахраня и след 10-ина минути като се наака и веднага го мия в леген само с вода, без препарати. Преди на три часа го миех и после хранех, но като стана така обърнах - първо нахраня, после чакам да се наака и веднага мия, и го оставя малко да постои с голо дупе след което го намазвам с крем и пакетирам. Имаме малък напредък и петънцата са поизбледняли, ще продължа така да видя дали ще изчезнат и ако не - тогава ще звъня на доки, че ме е страх да не каже да го водя, а то на тези вируси само това ни трябва.
искам да питам и нещо друго - само аз ли съм с този див късмет, през 80 процента от случаите като го измия, подсуша и намажа с крем и той - хоп да се изпишка  Cry, направо откачам. времето за преобуване го прекарвам като наизуст върша процедурите, за да може да му дебна пишлето кога ще порасне и ще почне да изригва  Laughing, за да го покривам с кърпа.

# 211
Тони така като гледам май само двете ще се срещаме  hahaha

# 212
Тони така като гледам май само двете ще се срещаме  hahaha
Ами няма лошо, то не не пречи, нали така. Ние ще напишем тук къде сме, пък ако някоя друга мама реши е добре дошла.

# 213
Здравейте и от нас  Grinning
Аз продължавам да съм си болна и много се надявам бебчо да не прихване, че направо ще се гръмна. Днес ще отидем до лекарката ни, тя ни лекува с комеопатия хем да видим колко е наддал за две седмици, хем да ми измисли нещо, че това си е игра с огъня да съм в този вид с бебе на 15 дни.  Sick
Съни, не се самообвинявай така. Какво на да направиш...всеки се разболява...още повече, че няма как да се изолирате само двете под похлупак. Дано само да й премине на Али по-лекичко и без сериозни симптоми.
zozito, протритата кожа може да е и признак на атопичен дерматит или директна алергична реакция към нещо, което ти си яла. Не искам да те плаша, не е задължително да е това, но не е невъзможна. Каката ми така се подсичаше, и то зверски, когато аз хапвах свинско. Е на третия път вече се усетих и една година не си и помислих за прасешко. Обърни внимание през следващите дни на храненето си, ако трябва си записвай на лист какво ядеш през деня. Виж какво ще можеш да си спомниш за последните няколко дни какво си хапвала. Пак казвам, може и да не е това, но си струва да обърнеш внимание на храненето, ако е от него проблемът ви после ще се реши буквално за 3-4 дни. Педиатърът също може да ти каже като погледне кожата дали има съмнения за атопичен дерматит или алергична реакция. Зори всеки път я миех на чешмата, без препарат, и никога не се е подсичала заради многото вода. Но имаше 2-3 вида храни, които я пращаха в духовата музика.
За гладенето и аз не съм му любител. Със Зори едвам добутахме до 3-тия месец и зарязахме, но пък тогава беше станало март и слънчицето напичаше. Сега не знам как ще е. Гладиме през тези 2 седмици, ама как ще изкарам до март просто не знам. И аз като гладя по-скоро съсипвам дрехата и тя става по-зле от негладена.  hahaha
Среща  на софийските мами за сега ще трябва да пропусна. Много сме малки, а и с тази моя кашлица и хрема не сме за пред други дечица.  Sick

# 214
Ако  може ЛЛЛ или някой от вас да помогне.  Понякога както си се кърмим и малкия почва да нервничи, да се дърпа, пуска гърдата, даже се е случвало и да ревне. Като му я подам пак почва да сучи. Забелязвам, че обикновено като се случи така едвам смогва да преглъща, явно му идва силна струята. Притеснявам се обаче и за кърмаческа стачка....  Confused Единственото, което правя е да се старая да сме в по-затъмнено помещение, което през деня ни е почти невъзможно и да кърмя легнала. Някаква друга идея какво мога да направя?

Здравей, Petkova!

Да ти е жив и здрав юнак Даниел!

Според твоите наблюдения, може би наистина му идва силна струята в момента, в който го поставяш на гърдата и той засуква. Можеш ли да разкажеш малко по-подробно за това колко пъти кърмиш Даниел в денонощието; дали суче и на двете гърди при всяко хранене; предлагаш ли му вода, чай, залъгалка; дали това неспокойство е в определен момент на деня или всеки път, когато е на гърдата?
Има различни начини да се облекчи силната струя в началото на кърменето.
* Можеш да опиташ с промяна в позицията на кърмене. На тази страница има много различни пози, обърни внимание на първата поза - биологичната (laid- back breastfeeding, or Biological Nurturing): http://www.llli.org/faq/positioning.html
Подходяща е защото бебето е все едно над гърдата на майката - така гравитацията действа срещу струята мляко. Идеята е, че главата и гърлото на бебето трябва са над нивото на зърното.
* При по-често кърмене също се наблюдава подобрение, защото не се препълват гърдите и бебето се справя със струята.
* Можеш да опиташ и да кърмиш Даниел докато не е напълно разбуден - в полусън бебета обичайно сучат по-бавно и ритмично, и така струята не е толкова силна.
* Друг вариант е когато усетиш, че млякото потича, да отдръпнеш Даниел от гърдата, да поставиш чиста кърпа, за да попие млякото, докато изтича на силна струя. Можеш и да събираш кърмата в чашка, за да я замразиш по-късно. След това можеш да върнеш бебето на гърдата.
* Последен вариант е да изцедиш малко мляко преди кърмене - но това стимулира производството на кърма и е добре да се използва само, ако горепосочените варианти не са помогнали.

Също така, в тази статия има още предложения за установяване на причината за неспокойство на бебето, когато е на гърдата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0

Ще очаквам да споделиш наблюденията си и да коментираме още възможности!

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 11:28 от Mupяна

# 215
Zvezdichkova , ние не се кърмим, на АМ сме. Ще видя дали ще завехнат напълно и ако не - утре на док.

# 216
искам да питам и друго - ползваме памперси на памперс за новородено /жълтите пакети/ и се чудя дали да не пробвам - премиум кеър, които уж са по-хубави за по-чувствителна кожа. някой сменял ли ги е от такива на такива, и какво му е мнението???

# 217
zozito , аз направих такава смяна- от жълтите Дани получи алергия и му излезнаха пъпки /гнойни/ по гънките на бутчетата.Смених ги веднага  Peace от белите нямаше проблем.... до преди една седмица, когато пак се обрина. Сега ползвам Молфикс, които сас доста по- ниско качество от Памперс, но за сега нямам проблем  Peace

# 218
  • Близо до реката ..........
Привет, момичета  Hug
Аз също ви чета, но нямам възможност активно да се включвам.
Маги иска много да се занимавам с нея и постоянно се гушкаме заради коликите  baby_neutral, а през останалото време-гладене, подреждане и чистене.
Искам да ви попитам колко често сменяте и перете дрехите на бебоците? Аз вечер след банята й слагам пижамка и сутрин дрешки за през деня и съответно след всяко преобличане се пере всичко-боди, гащи, пижама и др.

# 219
  • Пловдив
Ахилеа,не си небрежна бе мила  Grinning Аз действам така,защото просто ми е по-удобно и защото с тия кърпички все не успявам да го избърша като хората  Mr. Green Идеята ми беше да кажс, че при нас поне не се изсушава кожата  Peace
Иначе и аз съм от небрежните  Mr. Green Стерилизирам отвреме навреме, гладенето съм го оставила на бабите  Mr. Green
При нас времето е страхотно и излизаме вън на двора Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 11:56 от Seengirl

# 220
zozito, не разбрах защо го дебнеш дали се е изпишкал - да не си с многократни пелени? Понеже аз хич не гледам точно кога ще се изпишка, само при акането въпросът е по-деликатен и гледам веднага да го сменя. Иначе сменям памперса преди хранене и ако ще нон-стоп да пишка през това време, все ми е едно. Дали е станало веднага след като съм го сменила или не - не обръщам толкова внимание.
Звездичкова, дано бебето ти не се разболее, но моето се разболя точно като беше на 15 дена и пак благодарение на мен. АЗ съм много зиморничава и цяла зима съм болна. Та то се зарази от мен, но се излекува преди мен.  Laughing Така че не е толкова страшно.  Hug Е дано не се случва де.
За памперсите правила съм каква ли не смяна. Май от памперсите му почервеняваха крачетата понеже са по-стегнати, както и горе на коремчето дето е лентата пак заради стягането, но друго не съм забелязала. Единствено от Пуфис имаше леко зачервяване, предполагам заради аромата, но и то премина за няколко дена като свикна с тях. Изобщо аз постоянно сменям памперси понеже все нещо не ми харесват.
Мари, защо Молфикс да са по-некачествени от Памперс? По-твърди са, но пък пропускат по-малко поне при мен. При това положение не мога да кажа, че не са качествени, но зависи и кой какво има предвид.  newsm78
Butterfly7, след всяко къпане сменям дрехите на бебето. Рядко се случва да остане със същите. А преди като често повръщаше, направо по 3 пъти на ден го преобличах от главата до петите.  ooooh! ДОбре че отмина този период.  Whistling А пера като се събере пране - преди почти всеки ден, сега около 2 пъти седмично.
Колкото повече чета и се образовам от форума  Laughing, започвам да си мисля, че всички тези преварявания на води, стерилизиране, гладене и т.н. нямат кой знае какво значение. Има много майки, които не преваряват водата, други които не стерилизират, трети които не гладят и на децата им няма нищо. Съответно ако нито се глади, нито стерилизира, нито преварява, вероятно няма да има някакъв проблем, но никой не е посмял да рискува с това май.  newsm78

# 221
Привет, мамчета,
Не успявам да ви прочета, опитвам се да наваксам. Но видях, че коментирате захранването. Препоръчаха ми един документ в следния сайт:
http://espghan.med.up.pt/joomla/index.php?option=com_content& … temid=67#position

Текстът е от 2008г, нямах възможност до сега да го прочета, но съм си го запазила. За съжаление не съм открила превод на български:
2008    ESPGHAN Committee on Nutrition: Carlo Agostoni, Tamas Decsi, Mary Fewtrell, Olivier Goulet, Sanja Kolacek, Berthold Koletzko, Kim Fleischer Michaelsen, Luis Moreno, John Puntis, Jacques Rigo, Raanan Shamir, Hania Szajewska, Dominique Turck, and Johannes van Goudoever. Complementary Feeding: A Commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2008; 46: 99-110.

Full text

В неделя правихме погача. Ивайло се представи много добре, беше много кротък. Но за сметка на това снощи ни разказа играта, голям рев, огласихме целия квартал. Проблемът не са толкова колики, колкото не може да ака. Мислех, че е от АМ, но педито каза, че може да е по-ленива перисталтиката му, защото сме на смесено хранене и кърмата е повече от АМ. За момента не давам нищо. Вие какво давате за т.нар. "мним запек"?

# 222
За памперсите - ние от скоро сме с Памперс Слийп енд Плей 2-ка (оранжевата опаковка) и от тях съм доволна. Доста по-меки са от тези на ДМ, обаче са ароматизирани. За нас няма проблем, почти свършихме пакета и няма алергични реакции, но ако някое бебче е по-чувствително сигурно няма да му понесат. Така са ароматизирани, че въобще не мога да надуша кога се е наакала, а преди с памперсите на ДМ надушвах на секундата  Joy
Като ги свършим тези имаме един голям пакет Ню Бейби (жълтите). Ще видим и те как са.
Вчера ни пристигнаха дрешките, които бях поръчала от Next. Страхотни са! Аз и то Ларедут поръчвам, но вече май ще премина главно на Некст.
Давам линк към темата за поръчки от UK, където съм показала новите придобивки, ако някоя мама се интересува  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620327.225

# 223
A_H_I_L_E_A, не си ме разбрала. дебна го защото още преди да съм закопчала памперса /измит, намазан, готов за закопчаване/ и той изправи пишката и си църка накъдето му падне. това исках да кажа, че като че ли нарочно го прави, да опикае всичко /дрешки, постелка и т.н./, та затова го дебна с пелена като пишка тя да поема всичко, а не да го преобличам постоянно. пишка си накъдето си иска - веднъж в посока върху него, веднъж в посока върху мен, веднъж настрани, не мога да му схвана посоките  Grinning

# 224
Мименце – мерси за съвета за шевовете! Жени_р – аз се опитвам да пия редовно Cetebe+Zn, но забравям понякога. Поне не са добавки, а са регистрирани като лекарства и им имам повече вяра...Иначе и Боряна днес реве през 10 минути...Пепи и Калиопа – радвам се, че сте си в къщи вече!!! Съни – да оздравявате!!!
Деси – проблемът при мен с “големите деца” много назря...тресе я яка ревност, която изявява по най-различни начини (напряко свързани с бебето). Вчера отидох да я взема с Боряна от ДГ – и като започна една истерия, защо Боряна била отпред, а тя – отзад...не можела да я вижда (а не, че Боряна е до мен, а тя – отзад). Като се прибрахме първо съблякох Елица, после мен, после взех да оправям Боряна и се видях в чудо, защото беше омазана с ако до средата на главата (не знам как се е получило) – ама гърбът й равномерно намазан с ако, от край до край, боди, гащеризон, космонавт – всичко в лайна...а Елица се тръшка в луда истерия, че ПЪРВО на нея трябва да й облека рокля, после на бебето...Блъска ме, удря ме (но на бебето не посегна...пу-пу). Обяснявах 10 минути, после 10 минути мълчах, после ме хванаха лудите и аз истерясах и я ударих по дупето и я изгоних в коридора...не знам дали си представяте истерия на три и половин годишно дете, а аз се опитвам някак си да изчистя цял бебешки гръб от лайна, а Елица ме бие и хвърля някакви наакани памперси покрай мен...полудявам на тази тема, при всето ми четене на книги и опити да си сдържа нервите, имам чувството, че последните 2-3 дни тотално изпускам положението от контрол...Истината е, че сме сами, няма НИКОЙ който да ми помогне, който да ми ПОМАГА (продължително време), таткото се прибира към 19 часа и колкото и да се опитвам да бъда добра майка на две деца, не се получава...може би някой ще ме погледне накриво, като види, че съм ударила Елица или ще ми разкаже колко е трудно сега на “големите” деца...съжалявам, но трябва в този дом да има някакви приоритети...обличането на рокля трае ПОНЕ 10 минути, не може бебето да стои с подсечено дупе намазано с лайна до главата и увито с космонавт 10 минути...трябва и АЗ да отида до тоалетната, разбирате ли!!!...Иначе цялата вечер съм посветена на Елица – игри, книги, ядене...малко по малко трябва да усети, че не е единствена вече...сигурно е трудно, но освен да я разбера, няма как да й помогна по друг начин!...иначе ми е мъчно, много ми е мъчно за нея...още се чудя дали трябваше да стане така...

Общи условия

Активация на акаунт