Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 388
  • 713
  •   1
Отговори
# 225
Да се разпиша и аз-днес бяхме на консултация и сме качили 1,100кг. за един месец и сме пораснали с 3см. newsm44 Педито обаче ми каза от понеделник да започна с плодовото сокче,но според мен май е рано и няма да я послушам.Вие как мислите? newsm12 Биха ни и двете инжекции-плака милата,но сега спинка.Дано да няма проблеми  Praynig                                                                  
A_H_I_L_E_A  не си небрежна и аз действам като теб.    
zozito- аз съм правила такава смяна и нямаше никаква промяна-нито подсичане,нито зачервяване.
Съни,как е Алина-дано е по-добре вече  Praynig

# 226
Здравейте!Zozito ние сме със същия проблем на нас ни изписаха един антибиоти4ен крем с които го мажа постоянно.Запо4на да му минажа ве4е.Не го мии толкова 4есто а само когато го къпиш,защото му се изнежва кожата и постоянно ще ти се изрижа,само го трии с мокри кърпи4ки.Ако искаш мога да ти кажа какво ни изписаха,но все пак питаи жашия педиатър.Мехлем4ето стрива около 7лв.

# 227
Ми, да взема да се разпиша вече, викам аз Whistling! Няма да се оправдавам пред строя, защо ме нямаше напоследък в редиците, че не го преживявам това място като другарски съд Naughty. С някои се засичам във фейса, но все пак реших да се отчета и тук за тези които ме търсят по форумските ширини (Зелда Hug Hug Hug така да се каже направо си бях вдигнала гълъбите, барабар с гълъбарника и ги пусках да оакват само социалната мрежа Mr. Green ).
Ел_божко, напълно те разбирам и да ти кажа не сте само вие Crazy. За сега Анна не ме е поплесквала още, но прави всичко възможно да ме извади от вселенското спокойствие и баланс, които се опитвам да постигна от равноденствието насам Laughing. Това ме подсети за една нейна реплика, когато беше на 2 години някъде. След поредната беля баща й й казва да отиде малко да помисли за постъпката си в ъгъла. Тя мисленето само с наказание го свързва и все вика, че не искала да мисли и нямало да мисли повече...ми, право е детето, то абсолютното щастие май в това се крие и олигофрените ми изглеждат най- усмихнати и доволни hahaha. Та, тя му отговаря- "не, тате, не настоявай, моля те, не настоявай!" hahaha. Ох, да ви кажа преди да се роди Катерина, най-големият ми страх беше, че Анна ще се окаже всъщност кроткото ми дете. Е, Господ е милостив и ако това ми бебе сега беше първо, щях да искам поне още 3-4 Joy. Не ме разбирайте погрешно! Анна е прекрасна...сигурно аз съм виновна и го отдавам на състава на кърмата ми по нейно време- сходен е бил с ракетното гориво Mr. Green
Отплеснах се. В неделя беше и нашата погача и сега още страдам от ефектите й. Надявам се, че диабета ще ми се размине, тъй като бил предимно на стресова основа, но от 2 дена насам правя сериозни усилия да счупя всички рекорди по качване на гликимичен индекс и всичко това, заради идиотското поверие, че нищо не се изнасяло от къщата. Е, аз по гости не си падам, но сега май е животоспасяващо да поканя повечко, че баклавата ми излиза от ушите вече, а като се уригна замирисва на есенция за кексове Crossing Arms. Ако все пак се размина с диабета, то ме чака сериозно и редовно посещение на дебелариумите, тъй като дори и сега гъза ми взима завоя минута след, а шкембето минута пред мен Rolling Eyes.
Айде, стига ви толкова, че и без това след толкова време съвсем съм отвикнала и ме прищракаха вече кокалчетата на пръстите Mr. Green

# 228
Завейте момичета ние днес бяхме на ортопед и каза, че имаме риск от луксация и ни изписа оптопедични гащи, купих ги втори номер и ми се струват мн големи незнам как да ги поставя, трябва да правим гимнастика. Моля ви ако има някой с такав проблем нека пише

# 229
Здравейте!
Днес отново е мъгливо тук, студено е и дърветата са скрежасали като в английски депресарски филм.
Но пък се понаспахме с Юлия-окончателно се събудихме и двете чак в 11.30ч. Mr. Green Вярно,че снощи не беше заспивала спокойно до 1ч., но пък с баща и бяха в хола, а аз си легнах с Лили,че нали си имаме ритуали с нея-четене на книжка, гушкане, разговори за това, как и е минал денят. Май вчера е била добре по отношение на яденето в градината-госпожите са сърдити на баща и,но все пак не са и досаждали и тя даже казва,че не са и обърнали внимание,докато се храни. Но си е хапнала добре на обед, след като нарочно бяхме изпуснали сутрешните макарони. Дойде си в добро настроение и без проблеми със стомаха-за разлика от Юлия,която направо бе като лимонче вчера следобед и почти бях убедена,че това се дължи на ваксината Thinking
А снощи Лили за първи път установи,че да имаш сестра може и да бъде забавно. Играхме си на лекар-ние с баща и бяхме родителите на болното бебе и Лили беше лекарят, който излъчваше важност с докторския си куфар. Преслуша бебето,би му две много внимателни инжекции,прегледа му очите и ушите и дори му изписа рецепта. Голям смях падна, понеже Лили пристъпваше на пръсти и почти със страх докосваше бебето. А то, самото си блееше в една точка през цялото време Laughing

СЪНИ, и аз не мисля,че имаш основание да се чувстваш виновна-да не би да е имало начин да предодвратиш разболяването на бебето или баткото?не ми се вярва: човек не може да контролира всичко Hug

galina8407 , даването на сокче си е живо захранване и сме го коментирали по-назад Peaceне мога да повярвам,че още има педиатри,които го препоръчват ooooh!

el_bozhko Hug няма лошо в това,че си ударила шамар по дупето-мнго пъти съм казвала на мъжът ми, вместо да изнася тиради на Лили и да я заплашва,че ако още веднъж направи еди си какво,ще я удари....ами просто да я удари по дупето и да се свършва. на него ще му олекне, тя ще се разреве и след 10 минути двамата ще са прегърнати и ще се извиняват един на друг . ти си добра майка, автентична и човешка с твоите емоции и слабости. а съчувствоето и влизането в положение е нещо,което се учи.бъди откровена с детето си и му кажи,че ти е трудно, че ти е тежко, обидно и те натъжава нейното поведение и че цялата тази ситуация може да се преодолее,ако всички положите усилия Hug

# 230
  • София
Момичета някой ползвал ли е пампресите Evy baby, цената им е много добра.
http://bebeshop.bg/peleni/458-evy-baby-jumbo-pack.html
смятам да се възползвам от този сайт, щото доставката е безплатна.

# 231
  • Варна
Привет момичета!
Днес бяхме при педиатърката за рутинната консултация и съм предоволна от резултатите. Милото ми дете е наддало с 1550гр. и е пораснал с цели 6 см. Понесе геройски ваксината-докато се разрева и млъкна.  Mr. Green А като приключихме там нямаше как да не направим и една прекрасна разходка...  Laughing то такова хубаво слънце си имаме днес цял ден. Дано утре пак да ни се усмихне късметът.  Praynig На фона на всички тези хубави новини и прекрасен ден, сега ни подхванаха коликите и следобеда се очертава по-тежък, но няма как.  
Иначе за памперсите  ние сме с Pampers Premium Care, доволна съм. Само веднъж ми се случи да ми пропусне и то беше тия дни, което отдавам или на неправилно сложен памперс, или на това, че още сме с единичката, а вече сме 4550гр.  Дупето обаче го мия на всяка смяна на памперса и после омазнявам с крем, забъркан от аптеки Санита. Не мисля, че водата е по-вредна от мокрите кърпички.  Naughty
Относно стрерилизацията, то аз и да искам, няма какво да стерилизирам. Чая и залъгалката не са на почит и малкия хич не им се радва и остава само лъжичката, с която давам вигантола.
А за гладенето бабата се е заела.  Mr. Green
Съни и аз като всички да кажа - не се чувствай виновна. Едва ли си искала да се разболееш, но се е случило, а няма как да избехнеш контакта с децата.. Скорошно оздравяване!  Hug
Alter Ego , много се развеселих с твоя пост.  Joy Най-вече от ефектите от погачата. Чак се замислям, дали да си спретвам въобще такава в понеделник..  Thinking
Аз бягам да включвам сешоара, дано вашия следобед е по-спокоен и не ви се налага. А на мамите с по-големи дечица пожелавам по-скоро да се справят с това препятствие ревността.  Hug

Ако  може ЛЛЛ или някой от вас да помогне.  Понякога както си се кърмим и малкия почва да нервничи, да се дърпа, пуска гърдата, даже се е случвало и да ревне. Като му я подам пак почва да сучи. Забелязвам, че обикновено като се случи така едвам смогва да преглъща, явно му идва силна струята. Притеснявам се обаче и за кърмаческа стачка....  Confused Единственото, което правя е да се старая да сме в по-затъмнено помещение, което през деня ни е почти невъзможно и да кърмя легнала. Някаква друга идея какво мога да направя?

Здравей, Petkova!

Да ти е жив и здрав юнак Даниел!

Според твоите наблюдения, може би наистина му идва силна струята в момента, в който го поставяш на гърдата и той засуква. Можеш ли да разкажеш малко по-подробно за това колко пъти кърмиш Даниел в денонощието; дали суче и на двете гърди при всяко хранене; предлагаш ли му вода, чай, залъгалка; дали това неспокойство е в определен момент на деня или всеки път, когато е на гърдата?
Има различни начини да се облекчи силната струя в началото на кърменето.
* Можеш да опиташ с промяна в позицията на кърмене. На тази страница има много различни пози, обърни внимание на първата поза - биологичната (laid- back breastfeeding, or Biological Nurturing): http://www.llli.org/faq/positioning.html
Подходяща е защото бебето е все едно над гърдата на майката - така гравитацията действа срещу струята мляко. Идеята е, че главата и гърлото на бебето трябва са над нивото на зърното.
* При по-често кърмене също се наблюдава подобрение, защото не се препълват гърдите и бебето се справя със струята.
* Можеш да опиташ и да кърмиш Даниел докато не е напълно разбуден - в полусън бебета обичайно сучат по-бавно и ритмично, и така струята не е толкова силна.
* Друг вариант е когато усетиш, че млякото потича, да отдръпнеш Даниел от гърдата, да поставиш чиста кърпа, за да попие млякото, докато изтича на силна струя. Можеш и да събираш кърмата в чашка, за да я замразиш по-късно. След това можеш да върнеш бебето на гърдата.
* Последен вариант е да изцедиш малко мляко преди кърмене - но това стимулира производството на кърма и е добре да се използва само, ако горепосочените варианти не са помогнали.

Също така, в тази статия има още предложения за установяване на причината за неспокойство на бебето, когато е на гърдата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0

Ще очаквам да споделиш наблюденията си и да коментираме още възможности!

Благодаря много за съветите.  Simple Smile
Кърмим се на около 3 часа. Понякога по-често, понякога и на три часа и половина. Обикновено яде само от едната гърда, рядко и от двете. Чай се опитвам да му давам, за да си изплаква устичката, но едвам изпива няколко глътки и то не винаги, а залъгалка не ползва. Случвало се е един два пъти. Иначе определено след като минах на варианта първо да се храним после да сменяме памперса, не нервничи. Явно го хващам по-сънен. Също като усетя притока на мляко, го спирам, че то милото чак се задавя понякога. Надигам го и за да се оригне. Ще се опитам обаче да успея в тази биологична поза, пробвам, ама нещо не мога да се нагодя както трябва.
Поняго го отдавам и на коликите, понеже обикновено ни се случва следобедните часове и вечер до към 20-21ч.
Още веднъж благодаря за съдействието.   bouquet

# 232
Здравейте отново  Grinning
Тамън се прибрахме от извънредната ни консултация с педиатърката. Каза ми какво да си взема. Преслуша ме, прегледа ме. И констатира, че нито дробовете, нито гърлото ми изглеждат като на болен човек. Е да, ама аз бухам бетер магаре, а от носа ми не литри и килограми, ами не знам вече колко и какво се изля. Направо не знам откъде такова производство.  #Crazy
Но, поне подозренията ми за меките ми гърди се поразсеяха. Човечко е наддал с 300 гр за 11 дни, което си е екстра. Явно този път кърмата се е регулирала по-бързо и каналите работят по-добре.
Съни, нашата педиатърка каза да си взема таблетки за дървече Биогая. Те нали имат някакъв бацил, който регулирал добре чревната флора, а от там пък идва над 80 % от работата на имунната система. Действали много добре и при прием на хомеопатични лекарства след това. Може да опиташ и за теб и за Боян. Според написаното на кутията могат да се използват редовно за добро чревно здраве и по-високите дози на въпросната бактерия са напълно безопасни. Само дето цената не им е толкова здравословна - почти 9 лв за 10 таблетки. А трябвало да се взима по една таблетка дневно поне месец. Консултирай се с твоята лекарка. Това чудо ако не помогне поне не би следвало да навреди и евентуално да подсили имунитета и на баткото.
Alter Ego, много весел пост си написала, въпреки че част от нещата в него хич не са весели. Няма защо да се кахъриш, че си я плеснала. За съжаление и при нас се случва понякога, но пък когато думите не сработват все някак трябва да му се покаже на детето, че преминава някои граници, които не следва да се прекрачват. Не знам дали ще те успокоя, но при нас със Зори колкото по-голяма става толкова повече се разреждат шамарчетата и се заместват от думите и доводите. А тази традиция за сладостите на погачата не знам дали до диабет или дебелариум докарва ама си е истинско изпитание. Аз не знаех, че се носело сладко нещо на майката кърмачка и на погачата на каката като ме затрупаха с едни кутии със сладки, бисквитки, бонбони и прочие неща... направо се  #Crazy А аз съм от хората, които изяждат максимум два шоколада на година и около пет вафли. Не че не са ми вкусни, като си взема с апетит си ги хапвам, но просто не се сещам да си купувам. Явно нямам нужда от такова чудо. И като видях купищата кутии със сладости... Sick

# 233
Alter Ego, много весел пост си написала, въпреки че част от нещата в него хич не са весели. Няма защо да се кахъриш, че си я плеснала.
Звездичке, върни се да прочетеш пак Wink Laughing. Аз по-скоро се притеснявам, че тя мен ще почне да подплясква скоро hahaha...ние предимно се наказваме Twisted Evil

# 234
Аааа,  Alter Ego, това се съмнявам да се случи...обаче малките дяволчета са много талантливи на тема "как да изкараме родителите си извън равновесие"  Laughing Не знам вродено ли им е някак, що ли...обаче умеят чудесно да се справят с тази си задачка. Предполагам и ние сме били същите, но с времето някак си блаженно сме забравили как точно се прави...или поне в моя мозък тази информация е забутана някъде надълбоко. Ако мога да открия къде е сигурно по-лесно ще предугаждам и дивотиите на Зори..ама не биии Laughing Hug

# 235
Аз също мия само на баня, веднъж дневно, през другото време кърпички и то ако се е наакал, имам и един лосион за миена на Мустела и него ползвам ако е много зле положението. Мажа с кремове само вечер или ако е акал и е минало време / не съм го хванала веднага/ и дупето е леко червенко.
До сега никакъв проблем не съм имала и не мисля, че е необходимо повече.

Искам да питам тези от вас, които дават Еспумизан по колко капки давате и как?

# 236
zozito, явно наистина не съм те разбрала.  smile3538 Днес мозъкът ми не функционира правилно.  Laughing И при моя бебок се случва от време на време да опикае всичко, колкото и аз като теб да го дебна, че дори на 2 пъти и мен ме е опикавал.  Laughing
За соковете аз почвам да се замислям заради нередовното ходене по голяма нужда на бебето. Пак ще кажете, че много го дъвчем този проблем със запека ама си е тревога малко или много. Ако не се оправи в близко бъдеще, сигурно и това АМ трябва да го сменим (а тъкмо ми хареса!!!).
А то май няма сокове за след 1 или 2 месеца - гледах за такива разхлабващи, но всички са за след 4-ти месец. Галина, какъв сок иска педиатърката да му даваш като няма за такава малка възраст?!  newsm78 Според мен е прекалено рано и може би в крайни случаи или при проблем да се даде малко ама да се почне по принцип, ми се вижда нередно.  Rolling Eyes

# 237
  • София
Аз мия ако е омазано дупето, ако не е само минавам с кърпичка.

Бързо да оздравяват всички болни!!!
Честито на Калоян на мама SlunchoO   bouquet

Аз имам въпрос за възглавничката на бебето. Аз й слагам една бархетна пелена за сега, но съм в чуденка кога трябва да се увеличава и на какъв принцип?

# 238
Доколкото знам до 1 год (може да) не слага възглавница.  Rolling Eyes

# 239
Привет, момичета!
Лили 74, дъщеря ми е на 3г. и още спи без възглавница - не й е удобно и не иска. Аз също спя без от дете - чух в едно предаване (Телевизионен справочник  Crazy), че ако не ползваш няма да имаш бръчки на врата  Laughing Е, не е вярно, но така свикнах и не мога да спя с възглавница.
Евкал, аз давам Еспумизан - по 25 капки преди кърмене. Нощем не го давам, за да не святкам лампи и да разсънвам малкия. Не можеш да го предозираш  Hug
Алтер Его, радвам се, че се разписа  Hug Нашите погачи ще са две - една в събота, една в неделя, че много приятелки, много нещо  Laughing
Ел божко, прекрасно те разбирам, мила  Hug Мъжът ми работи на смени и понякога съм ей така  Crazy Станалото станало, въпросът е занапред как да предотвратим това да се случва... И аз тупкам малката, а не знам дали ще ми повярвате, но до раждането на бебето не й бях посягала...  И така, казаха ми, че в тази книга - "Изкуството да бъдеш родител" имало много адекватни съвети за това как да се преборим с ревността. И сега я чета, та да видим има ли светлина в тунела...

Общи условия

Активация на акаунт