Похапва ЮНСКОТО дете вкусни зеленчуци и сладки плодове.

• 26 240
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Тина, стола е страхотен! Hug
Сега видях откъде са крали Бертони  Crazy 1:1 по конструкцията  Laughing Laughing Laughing

Абе моето дете пак не ще пюре  Rolling Eyes Плюе яко. Не знам вече какво да й давам. На маймуна ме направи. Сутринта яде круша, сега не ще тиква, морков, картоф. Всеки път различно пробвам не ще и 2 лъжици. Реших, че може да е прегладняла, дадох й да суче малко. Сега се замислям да не би да не е гладна... ужас... Tired
Не ми се иска да почвам сега с каши, че и без това е гюленце, а те кашите помпат Confused В четвъртък сме на консултация да видим какво ще ми кажат.

Кити, ти това +500 грама сигурна ли си за него? Щото моя кантар дава ралика от кило дори. Виж сега, ще ги свалиш, но не така бързо както ти се иска. Качвала си 9 месеца, не може да очакваш за един да ги свалиш. Освен това всеки човек е различен, има различен метаболизъм. Освен това не се подвеждай като четеш из темите, че някои веднага свалили, ама имали да свалят само 5-6 кила. Той тоя режим затова е хубав, защото сваляш бавно, ама трайно. Нана ми е приятелка. Тя ме запали по тоя режим миналата година. Тя е свалила страшно много. над 40 кг., обаче прави 3 или 4 цикъла. Иначе е нездравословно. Така че успокой се и всичко ще е наред. За самочувствието те разбирам, обаче то се гради от теб самата.. затова е самочувствие. Имай търпение просто. Много ме е яд ако има външни фактори, които ти влияят за това самочувстве. Майната им!! #Cussing out

Ти знаеш ли, че аз в момента съм 92 кг. Това е ужасяващо за мен, не се харесвам ама хич  Tired. Аз качих след родилното дори. Отдавам го на хормони, обаче. Не мога да го променя, затова си чакам спокойно и се радвам, че иде зима.. ходим навлечени и няма да ми личат дебелотиите така както под леките летни блузки.  Wink А догодина лятото ще сме готови за плажа в Бургас, убедена съм в това  Hug

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 12:44 от Vache

# 166
Оги ми спи в в ръцета ползвайки ме зе биберон отвреме на време ooooh!, та ще съм кратичка, но не ми се иска да пропусна да поздравя рождениците от вчера и днес:
Ирето
- много щастие и прояви на обич от най-близиките ти пожелавам! Толкова млада и вече с отговорностите на мама!   bouquet

Янита - специални поздави и за теб! С любов и нежност да си обградена!    bouquet

Честит ден и на християнското семейство! Чин специално поздрави и на теб за светлия празник. (Ние май не празнуваме  Rolling Eyes)

Относно чистенето - ами на принципа съм "къщата ми е достатъчно чиста за да е здравословна, и достатъчно мръсна за да е щастлива" (свободен превод от англйски Wink) Добре, че ни е малко апартаментчето, но за сметка на това пък още имаме какво да дооправяме и доизкусоряваме - нали сме от пролетта новодомци...Ей днес се правех на художник - с една четчица на Белата боядисвах около вратите - опитвайки се до поскрия пораженията от смяната им. Най ми тежи гладенето - добре, че свекърва ми идва 1-2 седмично за 1-2 часа та успявам да поизгладя и малко да поспретна къщата.

Сънщайн - да ти кажа аз не ползвам пудра - само по малко крем против подсичане когато се налага. Отдавна всъщост мия с шампоан само 1 седмично и почти не мажа с нищо. Много ми хареса идеята да капя по няколко капки бебешко олио във ваничката, но още не съм се организирала да си купя. Пък и бебчо има прекрасна кожа...

# 167
Кити, не знам колко ще те успокои това, което ще ти разкажа. Сестра ми забременя 45-50кг, качи през бременността 20кг и то само на корем. Беше ходеща топка с две щеки за крака. Половин година след като роди тя беше 80+ кг - т.е. още 10 кг над тези, когато е влизала да роди. Племеника е точно 1 година по-голям от Йоана, тя си възвърна килограмите едва на скоро. Така че търпение му е майката. Тези кг не са качени от безразборно ядене, за да очакваш строгата диета да направи магия и да ги изтрие като с гума. Знам, че хората не те вълнуват, а искаш ти да се чувстваш добре, но повярвай ми не става от днес за утре. Дай малко време на организма и хормоните да се нагласят. Не забравяй, че още кърмиш. Всичко ще се подреди, но няма да е сега и веднага  Hug

Ваче, дай на Ралка 2-3 дни почивка и после пак.

Аз пък забелязвам Йоана, че има афинитет към нашата храна. Пробвам да дам картофче от супата ми яде го, давам от нейното пюре - не иска. Е днес й сварих картоф, морков, пипер и пиле като крем супа - ами яде. Ако беше като пюре нямаше да яде. Може би тогава е много картофено и това не й харесва. На масата е неудържима, но иска от нашите неща. Явно трябва да се реша на това ЗВБ.

Хеберлеа, много хубав принцип.

# 168
Кити, мила, и аз като Ваче се надявам, че няма външни фактори, които да ти влияят на самочувствието, защото сама знаеш, че има много жени, които изглеждат прекрасно и които нямат грам самочувствие и обратно... Ти имаш всички обективни основания да се чувстваш като добре изглеждаща, умна и интересна жена. А за хапането - като придърпаш Дара към теб (третата точка), не става ли? Тогава дръж пръста в края на устичката и разваляй вакуума мигновено, щом усетиш, че ще те хапе   Hug Дано мине скоро...
Янита, по-добре спящо бебе ти пожелавам...и цял кош хубави изненади Simple Smile
За чистенето - никога не ми е било силна страна, сега съвсем. Преживявам го, няма как да плащам и на жена...
Пао, аз мисля сама да почна да  правя каши - има брашно от просо, елда и т.н. в едно биомагазинче до нас. Не че Явор има нужда от помпане, килата ги навъртя и той, въпреки че батко му беше още повече и затова каши почти не е ял - докторката не даваше и попара да му давам - сирене в пюрето предложи Simple Smile
Днес Явор хапна съвсем малко тиква - с лъжичката му предложих - я е изял една, я не... Кофтито е, че е в период, в който хвърля всичко, та не смея да му давам в ръчичката. Почнах да давам вода - тя май повече му харесва Simple Smile Да го похваля - спи повече - събужда се през нощта, но сутрин се успива до към 9 (понякога и аз с него).
Хубав ден от мене  Hug

# 169
Ваче,Исси и аз мислех да замразявам в камерата неварена тиквата,но баща ми каза-не.Щяла да се втечни и разкашка.Не трябвало да измръзва.Аз съм склонна да му вярвам,защото си е отрасъл на село и знае много такива неща.Иначе имам и аз една партида варена тиква във фризера,но Матея не я ще такава и ще я хвърлям. Peace
Билянка,честито ви захранване. Wink
Кити,аз те разбирам чудесно.Лично за себе си много се съмнявам да приличам на нещо дори през лятото. CrazyЩе поживеем,ще видим.Ако не стане с лека диетка(защото не съм пазила досега през живота си),ще гладувам ако трябва. Twisted Evil

# 170
  • Sofia
Здравейте!

Янита, честит рожден ден! Здрава и щастлива да си! Hug

Съншайн, аз не слгам нищо на здраво дупе.

Аз пък днес си направих качамак - силно казано, защото само сварих царевичното брашно и после си натроших сирене в него, без мазнина и подправки. Та от чистата царевична каша дадох и на бебончо да яде - мисля, че изяде ок. 1 малко бурканче. Хареса му май. Simple Smile

Кити, 1.2 кг е нормата за седмица, а тези +500 може да са от всичко - вода, хормони и т.н., знаеш. Simple Smile Давай нататък с диетата, ако все пак не е твоята, имам резервен вариант, ще ти го преснимам. По него мисля да карам аз, имам доверие на д-ра, който ми го направи, само волята не ми стига в момента.
А за настроенията - прочети "Подсъзнанието може всичко", има я и онлайн в chitanka.info , aз за момента се тренирам да мисля положително, че ще изглеждам прекрасно съвсем скоро Wink Дано започна да си вярвам.

# 171
Кити, миличка... какво да ти кажа... с времето ще влезеш във форма. Тези 500гр може да са вода, задържана течност и т.н

Тина, много е хубаво столчето.

Цвети, ти беше казвала, че Елдата е много полезна и аз затова я купих. Оризовата каша ще го запече и затова не искам да  почвам с нея, тогава каква да взема?  Hug

Хоупфул, аз никога не съм слагала пудра, затова не мога да ти кажа...
Ако не е зачервен не мажа с нищо. Веднъж го намазах ей така, просто, защото ми се скараха, че не мажа и той ми се подсече.  Rolling Eyes

Ани2, браво на детето, и ти имаш нужда от почивка. Колко кг е в момента?
Нико днес го измерих 8 300, 400-500гр за два месеца, не са ли малко?  newsm78

Ваче, ами след крушата -картоф, сигурно не й е сладко, знам ли?  Thinking

Деси и Нико има афинитет към нашата храна, но аз не му давам, защото баща му супа не яде, само месо.  Twisted Evil

Хеберлеа, благодаря.   bouquet Аз празнувам всички празници, поводи да има. Ние всъщност не сме типично християнско семейство, защото с таткото нямаме брак. В грях живеем...  Sunglasses Въпреки това много харесвам този ден и ми е някак хубаво на душата. Simple Smile

Накри, ние ходим по моловете, даже имахме мини среща преди няколко дни с някои мами от форума. Сутрин не е такава лудница.

Все пак сигурно следобед ще дам каша от елда, а като заспи ще замеся една питка. (дано ми издържат ръцете)
П.С. Кихам, а Никола се спуква да ми се хили...  Mr. Green

# 172
Цвети и у вас ли са хит рязаните хартийки!?  Laughing У нас това вече е ежедневие. Сутрин влизам в стаята на Ивко, за да обера нарязаните хартийки. Наскоро си сряза пижамата и му забраних да ползва ножица. Обаче в яда си съм му казала, че му забранявам докато не се научи да реже. И хитреца на другия ден (когато вече бях спокойно) ми припомни първо какво съм казала и после ми отговаря: че като не ми даваш ножицата, аз как ще се науча. И до там беше с наказанието. Така ме разсмя!  Laughing И сега си чистя хартийките. Ама прахосмукачка всеки ден не ми се пуска.

Тина, честити ти придобивки.

Пао, той естествено че няма да го предложи на майка си. Но моята понеже преди идваше у нас всеки ден и ми помагаше. Не ми е чистила точно, но примерно гладеше, като нямах миялна ми е мила чинии, или пък е простирала и може би затова. Но тя това го е правела защото така е решила на момента, а не по задължение. И на мен ми се вижда обидно да й предложа такава "работа".  
А преди малко си счупих една солничка и чакам Ники да се събуди, да пусна прахосмукачка в кухнята. Отделно че солничката ми е от най новия комплект, който си купих преди седмица и сега много ме е яд.  #Cussing out

Исси, как точно пазаруваш докато бебо спи!? Някой остава ли при него?

Кити, и моята подкрепа имаш!  Peace Ти си знаеш де! Ще се получат нещата на финала. Не знаех че си включила и плодов ден!  Peace
И на мен Нана ми е фаворит! Започнала е от 126кг. Сега прави диетата за 4ти път и е почти 70кг.   Оня ден нахъсвах мъжа ми с нейни снимки.

Янита, честит рожден ден и от мен!   bouquet

Деси, щом Йо харесва вашите "манджи" може да готвиш с Хималайска сол и така всички да се храните заедно. Аз  мисля така да процедирам, по нататък.

На Никола се появи едно червено петънце на едното топче. От две седмици и повече е така и не минава. Мажа с крем против подсичане, но не изчезва. По някога е по бледо, понякога грее в червено. Не знам какво да си мисля вече. Ако е подсечено, не трябваше ли да изчезне вече?

# 173
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,мами и тати!
Момичета,ще ме извинявате,ама вчера само ви прочетох,а не можах да честитя на празнуващите,та:
Честит половин годинка на Нико и Явката,да са ви живи и здрави,щастливи и засмяни!
Ани2,пак да си кажа,че е много сладък този Явор бе!  Heart Eyes Гледах и други клипчета,и той и батко му са бонбони  Blush
Ире,честит рожден ден,да си здрава,обичана и щастлива мама и жена   bouquet
Аз днес сварих един морков,пасирах го и дадох така,без нищо друго  newsm78 хапна,прави разни физиономии,но като цяло беше хепи,като изключим,че на два пъти попадаше на съвсем малки несмлени парченца и се напъваше да драйфа  Whistling
Деска,радвам се за хубавата емоция,която си имала със сестра ти и племенниците,наистина е толкова хубаво да си с близки хора  Heart Eyes
Ани,как се справям ли?Смея да твърдя,че всичко правя сама-пране,гладене,чистене,миене,готвене,Янис и е така от както съм родила с изключение на 1 месец,когато мама беше тук,ама ако питаш ММ-е,какво толкова,нали не ходя на работа,само трябва да се грижа за Янис  #2gunfire а вчера Янис изпадна в истерия по едно време,а аз се къпех и баща му се мъчеше да го успокои,обаче без успех,в момента в който се появих ми вика-олее не знам как издържаш и как се оправяш сама(и това става въпрос за 5 минути)  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Янита  newsm59 да си здрава,щастлива и много обичана!   bouquet
После ще допиша,че се събуди калпазанина  Wink

# 174
Здравейте.

Янита, честит рожден ден!  bouquet

Ани, у дома си е мръсничко. Опитвам се, обаче не мога да смогна с всичко. Приоритет сами децата. За другото ако остане време. Ето Стефи преди обед въобще не спи. Като стане към 7 и чак на обяд към 12 и нещо и така до 4-5. Каквото мога бутвам, другото за утре. Така бях събрала 4 перални, че вчера голямо гладене падна.  Embarassed Добре че и ММ не му прави впечетление. А като си спомня само какво беше преди....

Цвети, пък ти си страшна домакиня.   bouquet Че пък и две манджи. У дома да се радват и една ако има. Аз много по кухненските дейности не си падам. Добре че свеки готви, поне Мишо да яде готвено...  Whistling

Кити, и на мен килограмите са ми болна тема.  Tired Но пък си живея с нагласата, че и с тях ще се справя някой ден.  Thinking Подкрепата ни я имаш, обаче както и Ваче ти е казала, самочувствието си го градим сами.  Hug

Чин , пък аз нарочно се правя, че кихам  hahaha И на ку- ку си играем, забавно му е. То не че аз не съм куку вече де.

И във връзка с кукуто да ви обадя тая сутрин каква я сколасах.  Embarassed Тръгвам да водя Мишо на ДГ . Таман ще се качваме в асансьора, гледам няма шапка. Питам го къде му е шапката и той миля вика, че аз не съм му я сложила. Върнах се взех я, сложих я, слизаме на първия етаж и гледам детето по домашните сандалки. Blush Айде пак се върнахме да му обуя ботушките и закъсняхме малко.  Crazy

# 175
  • гр.В.Търново при моя любим
Ани,магазинчето е точно под нас .Пазаруването ми с ходенето до магазина е за по-малко от 10 минути,а през това време бебето спи в легълцето си.Аз пазарувам много рядко денем,само ако съм пропуснала нещо от вечерта ,когато ми е основното пазаруване(след ,като ММ се прибере вече).

# 176
  • София
Ваче, дай на Ралка 2-3 дни почивка и после пак.

Ох.. май така ще направя  Wink

Силве, не неварена  Peace Вариш, изцеждаш добре. Дори като я понатиснеш в съдинката отделя вода.. после пасираш и така на пюре я замразяваш във форми. Ама щом Матейка не я иска  Rolling Eyes
За диетата да ти кажа.. точно понеже не си пазила никога ще имаш доста добър резултат  Wink Аз съо не съм пазила до миналото лято когато след миседа качих доста килограми рязко. Тогава я пробвах и е идеална. Хората, които пазят диети обикновено стигат момента да не могат да свалят вече.  Wink

Чинче, за мен също е грешка това с плодовете  Rolling Eyes Като цяло бях доста негативно настроена да се почва с плод, ама заради запека на Ралка почнах с тиква и круша. Аз като дам круша в 9:30 примерно другото пюре го давам в 13:00 някъде. Ама може да пробвам плода следобед.

# 177
Привет!!!  bouquet

Честити половин годинки на Нико и Явор!!!  Hug
Честит Рожден ден на рожденничките!!!

Като ви чета сега, че кашите "напомпват", май започнах да се колебая за започването на захранването  Thinking Май ще се върна на варианта картофче.
Да ви попитам- как ги варите картофите / а и другите зеленчуци/? В смисъл по един картоф ли, цял ли, на парченца, обелен ли, с коричките, на пара, във вода, на котлона, в микровълновата ли?

Днес купих на Сиси един комплект за хранене и си платих столчето. Реших да взема стола, който показа Вачето /чиполино Сити/. Бях си пуснала обява в Продавалника, че си търся такова столче, но след разходка по магазините в града си го поръчах от единият и сега ще чакам да ми пристигне.В единият магазин го имаха в наличност, цена 80лв. В другият го нямаха, но ми казаха, че ще ми го поръчат. Провериха цената- 63,50лв, което прекрасно ме устройва. ММ предложи да го вземем от първият магазин, но според мен разлика от 16 лв не е никак малка /с тези пари взех комплект ръкавички, шапка и шалче+ комплект за хранене на Канпол+ още 2 чифта ръкавички  Whistling/

За интимности-  Embarassed ММ го няма по доста време /сега го нямаше 11 дни, вчера се прибра, утре пак тръгва/, като се прибере е капнал и иска да спи... Понякога пък аз не съм в настроение  Rolling Eyes Като прибавя, че се ужасявам от гърдите си и корема си и картинката е пълна  Crazy
 За чистене- като го няма ММ ми е горе-долу подредено. Но прибере ли се- бомба пада  Laughing  Определено обаче си трябва едно основно чистене вкъщи, но ще е преди празниците, да ми минат изпитите.
 За пудрата- ползвам течната на Бочко- на Сиси не й се вижда шийката и ако не я намажа по гънките става ужасно червено по гънките. Мажа я и подмишничките- там положението е същото.
 За ревността- ми, ревнувам. Ама понякога само. Тъй като тате едно време се е развел с майка ми заради любовница имам мааалко по различно мнение за изневерите, ама сега няма да си го изкажа.    Към Сиси обаче съм много ревнива. Ако я гушне някоя моя приятелка или леля ми примерно- няма проблем. Обаче ако я гушне свек-  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Към зълвата съм една идея по-малко ревнива.
 Кити, не се ядосвай толкова на кантара. Мери се по-рядко- 1 път на седмица-две. Така е по-правдоподобно според мен.

# 178
Набързо да питам тези, които дават каша. С вода или с АМ я правите? С вода е много блудкава.
Защо съотношението, когато е с АМ е различно? 200мл мляко, а не 100мл както при водата?

Динора, честито столче.

Ваче, според мен плода го давай следобед като за начало. Аз мисля, че много им харесва плодовото и после не искат зеленчука. Аз вчера дадох на Нико круша и си търсеше още, но преди това на обяд яде зеленчуково пюре.
Сега ще пробвам чиста каша, ако не я иска ще сложа пак круша.  ooooh!

Сиси, всички сме кукувци. Аз редовно пък си забравям ключовете на колата. Развали ми се копчето на ключа за отключване, а за да ми направят нов ключ ми искат 300лв... че така.. забравям го на вратата и заминавам. Даже онзи ден един човек дойде да ми го донесе...  Rolling Eyes

# 179
Набързо да питам тези, които дават каша. С вода или с АМ я правите? С вода е много блудкава.
Защо съотношението, когато е с АМ е различно? 200мл мляко, а не 100мл както при водата?

За каква каша става на въпрос? Тези дето купувам аз 180 мл АМ с 5,6 лъжици пише (за вода пак същото). newsm78 Доста гъста ми става и хич не е блудкава.

Общи условия

Активация на акаунт