(Био) зеленчукова градина 13

• 114 509
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1% … tx=-82&ty=-46 Нашата Люлин вчера имаше празник,честито, с леко закъснение! Embarassed

# 286
  • Варна-София
Честит празник, Люлин. Желая ти много радостни дни.

# 287
  • Русе
 Люлин, всичко най-хубаво. Да те радват децата,да те слуша любимия и да ти върви по мед и масло.  Hug

# 288
Колко сте мили, трогната съм.  Heart Eyes Благодаря ви!

# 289
  • ул. "Мечтание"
Ау, как съм изтървала!

Люлин, желая ти всичко най-хубаво и много радост в живота да те спохожда!  Hug  bouquet

# 290
  • на брега на Дунава
Люлин И от мен честит празник!
http://prikachi.com/images/817/4140817F.jpg
тортата и розите са от празника на един женски клуб ,който стана на 6 години.

# 291
Страхотни сте! Мерси! Hug

Авосет, на теб Честито!!!!!
http://organichno.com/index.php?option=com_content&view=arti … -52&Itemid=97

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 19:14 от Люлин

# 292
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Хей, това е...? Гулия? Земна ябълка? Мъж ми много го обича, добре е да знам как се казва, за да потърся семе или... Как се отглежда всъщност?

топинамбур  Wink
ако дадеш адресче ще те снабдя с посадъчен материал  Hug
боднах няколко в "дъното" на двора преди 5-6 години, сега е гора.
важно е да се изваждат грудките, защото иначе остават много, а като са нагъсто не се развиват добре.
не изискват някави специални грижи.
забелязах, че са пораснали растения и там, където изхвърлихме стеблата. може би се размножават и с много малки грудки или с коренищата  Thinking

# 293
  • на брега на Дунава
Така се разсажда тази гулия , че цялата градина не може да се изчисти.Никне от грудки и части от тях . Отглеждам ги няколко години заради цвета .Есента е чудесна .Никой  вкъщи не иска да я яде .Цяло лято вадя  грудки от всевъзможни места .Дори под камъните никнат.В някои места ги ползват за подобряване на пустеещи почви.Засаждат ги и те възстановяват почвата като я правят плодородна и рохкава.

# 294
Много ми харесва какво пишете за гулията. Имам ама точно такова място за нея - с дребни, но много камъни, кофти почва. Точно сега се занимвам да го "ръчкам" с вилата, после завивам добре със сено. Пуснала съм и кокошките да го чопкат. Ще видим на пролет как ще е и сто процента там ще засадя гулия. Ще опитам и друго да садя, мястото е на "парчета" - някъде има хубава почва,  другаде удряш само на камък. Ако нищо ндруго не оцелее - ще е моята малка нива за гулия  Laughing Поне ще е красиво когато цъфне!
А какво ще правя с грудките - ще измислим. Може да открия туршия само от гулия! Laughing

# 295
топинамбур  Wink
ако дадеш адресче ще те снабдя с посадъчен материал  Hug
боднах няколко в "дъното" на двора преди 5-6 години, сега е гора.
важно е да се изваждат грудките, защото иначе остават много, а като са нагъсто не се развиват добре.
не изискват някави специални грижи.
забелязах, че са пораснали растения и там, където изхвърлихме стеблата. може би се размножават и с много малки грудки или с коренищата  Thinking
О! Сега виждам това!
Дали мога да садя сега? Ако не - ще изкара ли посадъчният материал до пролетта?

п.п. Четох, че се разсажда дори от малко парченце от грудката. Може би за това ти се появяват там, където изхвърляш.

п.п.п. Гулия -  също известно като Jerusalem artichokes, някъде известни и като Jerusalem fartichokes  Joy

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 14:07 от bushkata

# 296
  • Варна-София
Днес гледах през обедната почивка как бабите продават топинамбур. Ами че техните грудки са поне 2 пъти по-големи от моите!!! Дали не ги торят специално?

# 297
Гулията, според мен, е страшна напаст! Имам приятели, наследници на запустяла нива, която цялата е обрасла с гулия, и те се чудеха как да изчистят нивата. Решиха да изорат с трактор, в резултат на което гулията се доразмножи, и сега гледката е неописуема ooooh!-все едно надничаш в непроходима джунгла!
Та бъдете внимателни Naughty, това си е таралеж в гащите!

# 298
  • на брега на Дунава
Различни сортове са-това определя дали са по-едри или по- дребни , а моите грудки са червени отвън и много бели след обелване /май е най-дивия вид/.

# 299
От бабите ако купя гулия сега ,дали ще мога да я бодна напролет? Имам едно неизползваемо кътче в градината .

Общи условия

Активация на акаунт