(Био) зеленчукова градина 13

• 114 505
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря  Hug

И аз не исма да ползвам каквито и да е химии, за това питам за други начини.

А вишневите листа - те са събрани предварително и съхранени как?

# 316
Аз я правих когато имаше вишневи листа. При нас сезонът е къс, та имаме и достатъчно зелени домати, да не казвам предимно.  Sick

# 317
http://wakeup-world.com/2011/12/06/extensive-list-of-organic-pes … control-remedies/

Би било чудесно ако някой може да преведе текста.

# 318
  • ул. "Мечтание"

Аз ще опитам, ако не бързаш!  Peace

# 319
  • Варна-София

Много любопитен сайт.
Искам само да додам, че имам известни притеснения относно това, което е написано за млякото. В редица други сайтове пише, че е добре да е обезмаслено и че трябва да се разреди с вода до не-повече от 20%. (По-точно концентрацията да е между 10 и 20%). Над тази концентрация е вредно за растенията.
Ето един от сайтовете:
http://www.gardenguides.com/779-using-milk-control-powdery-milde … den-pest-tip.html
В този сайт пише, че дотолкова са се зафенили в Нова Зеландия, че смятат да пробват да ограничат брашнестата мана даже по лозята с мляко. Що пък да не пробвам догодина?!?!!!!

# 320

Страхотно  Hug

Аз не бързам. Мисля, че ще е полезно за нас и дето се казва "за всички след нас"  Laughing

# 321

Страхотно  Hug

Аз не бързам. Мисля, че ще е полезно за нас и дето се казва "за всички след нас"  Laughing

Az moga da napravia prevoda,no niamam kirilica Blush.Ako mi kajete kak da  si ia instaliram na laptopa, s udovolstvie  shte  preveda teksta i poblikuvam tuk

# 322
Има по лесен вариант.
google.com отивате на More. От падащото меню отивате на Translate. Избирате превод от английски на български.
Копи текста и го пействате в левия прозорец. след малко имате що годе разбираем превод на български

# 323
Има по лесен вариант.
google.com отивате на More. От падащото меню отивате на Translate. Избирате превод от английски на български.
Копи текста и го пействате в левия прозорец. след малко имате що годе разбираем превод на български

Аз пробвах, но започва така:  #Crazy
Можете да направите свои собствени органични спрей бъг кухня от остатъци! Просто запишете лук кожи, кори и завършва след това се съхранява в хладилник в празна маргарин вана размер Ziplock торба или контейнер, докато е пълна. След като сте достатъчно, поставете лук парчета в една кофа и да попълните с топла вода. Накиснете за няколко дни, до една седмица. Можете да запазите този на верандата в слънцето, за да стръмен, но това не е задължително. След една седмица, прецеждате лук бита и съхранение на вода лук в спрей бутилка.

Бъри лука бита около растения, които са склонни да листни въшки, паяци и други вредители. Просто спрей двата дома и градината растенията с вода за борба с листни въшки и вредители. Можете също така да ги смесвате си чесън в гарнитури с лук парчета, буболечки мразя чесън също!

Последното изречение ме разсмя искрено! Тъкмо си помислих, че може да се и яде, ама тези буболечки съвсем ме объркаха.Joy

# 324
Хахахах! И аз ползвам преводача често, но за точен и сериозен текст не става. Става само ако искаш да разбереш що годе смисъла.
Но намесят ли се  и буболечки - става сложно  Joy  (тази търкаляща се емотиконка - гоните ли я докато я уцелите да я цъкнете, за да се приложи в поста ви?!)

# 325
Обещавам,че ще споделя ефекта от алуминиевото фолио около доматите.
Очакванията са,че въшките ще се изплашат от отражението си.
Нали?
Стоиш и си ядеш само своя домат. Joy
Да не си къртица да ровиш отдолу,я?До съседния...
Чесън,кромит не вървят пред Катеринка и Ко.В ранна пролет не пробират.
Миналата година изядоха ранните зелеви преди да ги налазят бубулечките.
Зарзаватчии,ухае ми на Коледа!
Чета и се радвам на новите момичета! Hug

# 326
  • Варна-София

Зарзаватчии,ухае ми на Коледа!

Затова се разходих из блога на Авосет. В януарската си статия е показала големи красоти и уют, създадени с въображение, клонки, шишарки, портокали, орехи, панделки...
Ако не друго, това ми даде тласък и аз да спретна туй-онуй като ръчно изработена украса за вкъщи.

# 327
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте!
Какъв зелен боб консервирате? Аз до миналата година си консервирах от увивен по царевица, който е много крехък и вкусен, но тъй като не сея царевица тази година нямах от него. Това лято си отглеждах за зелен боб, пешак зърната са бели с черна точица. Лятото ми беше вкусен. Консервирах от него, но нещо не ми е вкусен от буркан като предишния. Та ако споделите, какъв боб отглеждате та да си посея напролет. Особено ако е пешак и да е вкусен и да става за консервиране  ooooh! ще съм ви благодарна.
Веселче, и замириса и заизглежда на Коледа. Около нас вечер всичко мига и е едно приятно.  Simple Smile

# 328
Ух, колко имам да уча!
Какво е боб - пешак?

# 329
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ух, колко имам да уча!
Какво е боб - пешак?
Joy Joy сладур  Joy Joy

единия вид "се катери" - трябва му опора за да се качи. стрък царевица, конструкция някаква, кол, а другия "ходи пеш" = нисък боб  Hug расте си нисък на редичка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт