ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 747
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро! Нашата Стилиянка днес става на 4 месеца. Почерпете се  Laughing

Честита месечинка и на Галенка!
Хубав и слънчев ден на всички Hug

# 136
Здравейте, момичета,

Честити месечинки на бебоците! Здравей mother of twins  Simple Smile

Mерси за стиснатите палци. Всичко мина успешно, много съм доволна от екипа, бяха много мили, анестезистът ме беше гушнал докато заспя, за да не се притеснявам (аз не че бях толкова притеснена де), главната лекарка, която ме оперира също е невероятно мила жена. След оглед на свършената работа съм доста доволна  Grinning след 3 седмици съм на контролен преглед, дано всичко е наред, че мъжът ми милия ....  Joy

Гледам за педиатри си говорите. Аз съм много доволна от нашата, само не ми харесва, че в целия квартал има само 1 кабинет и ако идем с оплакване се чака 4-5 часа. В нашия квартал има много деца и двете лекарки работят без обедна почивка, за да прегледат всички, доста им е натоварено. Аз съм се обадила септември за час през декември (трябваше да е ноември, но нямат свободни часове). Иначе са специалисти и ако се наложи да чакам, ще чакам, няма как. Ако е нещо спешно има спешен кабинет, ама дано не стигаме до там.
Тук вече застудя, хората окрасиха навсякъде и си е баш коледно. Щяхме да ходим на пазар до Холандия, ама в тоя студ се отказахме. Дано другия уикенд е по-добре времето.

Лек и усмихнат ден!

# 137
Здравейте, момичета   bouquet

Надявам се, че ме помните... Embarassed

Не съм писала отдавна, но Димитър го мъчат зъби от месец и е един киселяк...трудно заспива, както през деня, така и вечер, само проплаква на сън, беше спрял да се буди през нощта, заспиваше в 21.30 будеше се към 5 и продължаваше да спи до 8.30, но сега е като новородено и си яде на около 3 часа през деня и през нощта. Даже го бях научила да заспива сам, но уви и това вече е мираж... ooooh! За зъбите мажа с Калгел и давам Дентокинд, има ефект, но е краткотраен.

За захранването - решила съм да е с навършването на 6 месец, дотогава само на кърма. Мисля да започна с пюре от тиква, а сокчета след това ще въвеждам. Ще види какво ще каже и педиатърката, но тя на последната консултация каза, че щом стига кърмата може да се изчака. Човека вече си е голям 8,4кг и 67см, последния път беше наддал 700гр. Сега ще ходим на консултация чак към 10 декември, та да видим какво сме свършили.

За педиатъра -  аз съм доволна, много е умерена, преценява нещата спрямо детето, ние и за това пропуснахме през 2 и 3 месец Пантексима, че Димитър беше със стридор. Даже ни изпраща и на консултация с друг доктор, за да прецени дали да му прави ваксините. Проблема с контакта с болни го има и то е доста голям, понеже тя е и личен лекар и въпреки че има часове за консултация, отпред винаги има някой болен или е пълно с баби и дядовци дошли за лекарства. Даже единия път една баба каза, че децата може да чакат, за да влязат, нали не са болни...  #2gunfire  Та това си  е кофти, аз за това все взимам някой с мен, като отидем, един да пази ред, ако се наложи, а другия да седи отвън с детето  Crazy

за смученето на палеца - опитва се да си го смуче и не само неговия, а и моя.. Joy Направо в чудо съм се видяла... отказва всякакъв вид залъгалки и шишета с биберон. Успокояването и заспиването е мъка... Поне се научи да пие вода от чаша с накрайник и много му харесва, даже сам си я държи и пие...

За развитието - крещи, говори, напоследък, докато говори почна и плюе, че нали много му текат лигите, направо почна да си ги събира и изведнъж се изплюва  #Crazy Иначе се обръща от гръб на корем, но не може да се сети още как да си вади ръката, която му остава отдолу. Краката вече си ги вижда, но все още не проявява голям интерес към тях, но сяда като му помагам с ръце и позна да подскача като се опре на пръстите на краката, но аз не му позволявам още. искам да навърши 6 месеца и тогава...

Май прекалих, хайде скоро надявам се пак  wavey

# 138
Привет и от мен.   wavey
Най-после успях да отделя малко временце и за форума. Гледам толкова много сте изписали, че сигурно ще има да чета старите теми до Нова година  Laughing
За захранването - захранвам бебките още от края на третия месец, но кърмене не съм пропуснала. Искаше ми се да им давам свежи витамини, когато е възможно и реших да не чакам до шест месец. Започнахме с прясно изцеден сок от крушка, после ябълка, морковче и комбинация. Дамите направо си изяждаха бибероните, много им допадна. От четвъртия месец забелязах, че сякаш кърмата вече не ги засища толкова, колкото преди и започнах да давам плодови пюренца като десерт, а сега вече сме и на зеленчукови. На обяд си правят почти по едно бурканче самички, като после им давам и да сучат, наместо водичка. В началото правех сама пюренцата, но сега директно купувам от тези на Ганчев. На бебетата много им харесват и това ме устройва. От една седмица се захранваме бавно и с жълтъче, но нали е сухо, засега не го уважават особено.
За нощното хранене - още хапват нощем. Обикновено заспиват към 20.00 след банята и след това се будят към 01:00 или 02:00, после пак към 06:00, но насучат ли се, заспиват отново. Една вечер се изкуших и глътнах две глътки ликьор от зелени орехчета и не знам заради това ли, но спаха от 12:00 до 06:00 сутринта без събуждане.  newsm78
За цикъла - още го няма, но от два месеца ме присвива леко корема, ниско долу и все се ослушвам, кога ли ще бъда ощастливена отново с това ежемесечно събитие.
Виждам, че обсъждате дерматита. Моите бебки имат лек себореен дерматит, около веждичките и на ушетата. Предписаха ни Нахткерцен на д-р Тайс и за около седмица изчезна. После се появява отново, но така ще е до навършване на една годинка, доколкото разбрах. Иначе балсамчето е на растителна основа и няма проблем да се ползва многократно.
За ваксините - утре би трябвало да сме на последна ваксина Пентаксим, но не виждам как ще се организирам да ги закарам. Засега само първия път вдигнаха температура, след това като че ли нямаше някакви странични реакции, слава Богу.

# 139
  • София
Здравейте!

Честити месечинка на Стилияна и на всички други празнуващи днес!

mother of twins, добре дошла   bouquet

Шушка, много се радвам, че операцията е минала благополучно! Бързо възстановяване!

Cvetencenceto, това на мен ми звучи зле Sad Дано всичко се оправи бързичко!  Praynig

Цвети*, и аз съм сънувала такива сънища. Аз лично не вярвам на такива работи, но казват, че ако сънуваш някой, че умира, значи всъщност го чака нещо хубаво.

Ние си направихме една хубава тричасова разходка из парка, много добре ни се отрази и на двете. Сега чакам брат ми, който уж щеше да идва на гости, ама още никакъв го няма, не се е и обадил дори.

За смученето на палеца: де да беше само палеца... И аз гледам да й вадя ръцете от устата и да дам биба/гризалка. С бибата понякога успявам да я излъжа, но гризалките предпочита да ги хвърля по земята  Joy

За коледното настроение: не ми е още коледно, чакам да завали сняг Simple Smile Иначе купих една коледна рокличка от Некст на Йоанна, много е сладка и ще я пременя с нея за празника.

До после Wink

# 140
Здравейте и от мен.
Не съм писала отдавна, но все не остава време.Като чета мерките на вашите деца си мисля, че моето е доста слабичко. Преди четири дни бяхме на консултация и според кантара на личния лекар София е тежка 5.980 кг и е дълга 62 см. Тогава беше на 4 м  и  една семмица. Наддала е 600 гр за 5 седмици. Според личния лекар е добре да започна захранване с картофено пюре. На мен ми се иска до края на 6 -тия  месец само да я кърмя, но се притеснявам че наддава по много малко и може да й липсват някой важни вещества. Даже ме посъветва да давам вигантол през ден по една капка. Чудя се какво да правя, защото имам достатъчно кърма, но тя се насуква за около 5-10 минути и после започва да се закача - да се смее и върти глава. Не желае нито да смуче биберон, нито да пие вода от биберон.
Все още не си е намерила краката. Говори много, особено когато вижда срещу себе си някого. Засега не съм я чувала да вика. ХВаща и играчки, но не особено осъзнато. Понякога се насочва съзнателно към тях, но в повечето случаи просто удря ръката си в тях, взема ги и направо в устата. Опитва се и да се върти от корем по гръб и обратно, успява само когато е гола преди баня и е превъзбудено от гимнастиката.

# 141
Честити, месечинки на всички   bouquet

Минавам само да кажа че Софи тия дни е много нерна и не спи..., направо ми се разказа играта днес - гладна, а реве и не суче  ooooh! и така няколко пъти по 30-40мин.
И сега пак нещо недоволства...
Може би са зъби.... незнам вече  Sad

хубава вечер, момичета, съжелявам че неможах да ви изчета
опитах, ама....

# 142
Привет! Hug

Да чукна на дърво, ние сме ОК Hug

А относно празничното настроение вчера Коско ми каза строго: "Е, мамо, всички са си украсили вече навсякъде, само ние не сме!!!" и аз Shocked та сигурно ще поукрасим по-рано тази година, то и не остана много до декември, де Wink

Танче, все се каня да те питам, ти нали плетеш? Аз от както не ходя на работа съм се разплела (2 неща, които приличат на пуловери, а сега свърших една красота като сукман и замаскирах недостатъчите с едни големи цветя, които бамбина дърпа), ама нещо не ми се получават ръкавите, никога не съм знаела как се правят де, а проблемът е, че и майка ми и баба ми могат да плетат само шалове, т.е. аз в семейството съм най-добрата  Grinning Моля те за помощ да ми кажеш как се правят ръкави, пък аз ще се реванширам  bouquet никога не съм предполагала, че плетенето може да ме успокоява, но е факт, това ми е новото пушене  Mr. Green  Hug

Нутелка, за плетенето, ами аз си ги нагаждам ръкавите Embarassed Обикновено не правя извивки, правя ги прави и честно казано добре става, малко като "паднал" ръкав, иначе има кой да питам аз майка ми плете страхотно Wink Та може да се съберем в тях на кръжок bowuu hahaha
А момичешки Коледни дрешки, може да погледнеш ТУК, аз съм поръчвала от този сайт и съм доволна Hug

Исках още да пиша, но няма да се получи, хайде лека и спокойна нощ от мен!!! Завсички, които не споменах Hug  bouquet

# 143
Pospalana, чайче е на Хумана за лека нощ и малкия го обожава.

Моят малък мъж вече е 7.500 и 69см. Биха ни ваксините и засега всичко е ок, дано така и остане.
Ние днес много се разходихме и се надявам времето да остане хубаво или поне приемливо.

Mother of twins, добре дошла!

shushka,
радвам се, че всичко вече е минало! Леко възстановяване!

Аз май няма да се отърва от операция ама карай.

А и да ви питам коя марка бг дрехи за дечица харесвате?

Лека вечер и спокойни бебчета!

# 144
Танче, мерси за сайта с коледните дрешки  Hug А твоите смърфчета са големи сладури  Heart Eyes Heart Eyes

Cvetencenceto, пожелавам ти скоро да ти отминат тревогите  Hug Браво за мерките на малкия мъж  Hug

Shushka, много се радвам, че всичко е минало добре  Hug С пожелание за вълшебна Коледа за мъжа ти  Laughing

Ние утре сме на ваксини.  Много ми е любопитно колко е пораснала Габи  Heart Eyes

Спокойна нощ  Hug

# 145
  • София
Успях да ви прочета  Grinning

Честити месечинки на бебоците, които празнуват   bouquet

Вкъщи бяхме болни, та затова ме нямаше. Слава Богу опазихме бебчо - има само сополки. Педиатърката препоръча Виброцил, но за съжаление не ни действа. Чудя се дали да не заведа Жорко да му вземат носен секрет, че тази хрема се оказа доста упорита и продължителна.

Нали ви се оплаках как от 3 седмици детето ми се буди нощно време през 1 час. Усещах, че кърмата ми намалява и реших да дам на Жорко безмлечна, безглутенова оризова каша. Ами момичета, родих се   Grinning Като му дам към 20.00ч по 20-30 мл каша преди кърмене, детето си спи спокойно през нощта и се буди само 1 или 2 пъти да посуче малко  Grinning

Aidin, благодаря за отговора. Прочетох и статиите, които си ми посочила.
Кърмата ми намалява и е недостаъчно количество при последните хранения в  18.30ч и 21.30ч. При тези кърмения давам на бебето да суче и от двете гърди, но въпреки това количеството пак е недостатъчно. Пробвах да се изцедя, но не излиза нищо. Пия лактогонен чай, боза, хапвам сурови бадеми, жито, все продукти, спомагащи увеличааването на лактацията. Бебето го държа доста дълго на гърдите си, че чак зърната започват да ме болят. Наддаването му за последният месец е наполовина по-малко от предходните месеци. Затова предпочитам да давам на бебето и АМ, вместо то да стои гладно и неспокойно.
Лошото е, че съм опитала хранене с лъжичка и спринцовка, резултатът отново е катастофален. В момента, в който усети вкуса на АМ отказва да преглътне, плюе и започва да пищи. Започнах от 3 дни захранване с безмлечна оризова каша. Правя я с вода, тъй като щом усети АМ отказва да я яде. И тук отново имам въпрос - какво е необходимото количесто мляко ( кърма/АМ), което бебето трябва да поема до навършването на 1 годинка? И ако кърмата ми намалее още, а бебето продължава да отказва АМ, как ще си  набавя необходимото количество мляко?

Ека, каква чашка с накрайник ползвате, че и моят син не желае никакви шишета, биберони и залъгалки.

Исках още нещо да напиша, но забравих какво беше  Embarassed

Лека и спокойна нощ  Simple Smile

# 146
Наддаването му за последният месец е наполовина по-малко от предходните месеци.

Извинявам се, че се намесвам, но наддаването през четвъртия месец е нормално да е по-малко... За сравнение и при двете ми деца (едното на АМ, другото на кърма) първите три месеца наддаваха по килограм, а четвъртия по по-малко от 500 гр.

# 147
deniz_st, 600 гр. за 4-ти месец не са никак малко, децата само в началото наддават по килограм.Моето бебе 4-тия месец беше наддало 450 гр., а е на АМ и беше 6500 гр. и 62 см.

# 148
  • София
Днес малката ми принцеса става на 4 месеца,почерпете се

На обяд сме на консултация и ще видим колко сме пораснали,после ще докладвам Wink Приятен ден от мен Hug
И честити месечинки на всички които съм пропуснала тези дни Hug

# 149
  • София
Добро утро  Simple Smile

Наталче, честит ви 4-ти месец  Grinning, а и на всички дечица, които празнуват.

stelt77, благодаря за отговора. Наясно съм, че оттук нататък бебета започват да качват по-малко, но определено на моето бебе не му стигаше кърмата. Откакто включих кашата просто имам друго дете вкъщи.

Сетих се какво имах да пиша от снощи  Laughing
Жорко си откри гласа и краката почти едновременно. Сега пищи от щастие щом си улови краката - прилича на малко маймунче така  Joy

Вчера се срещнах с една детегледачка. Допадна ми и сме се разбрали от февруари да идва първоначално за няколко часа. Мисълта, че ще си оставя детето на друга жена, ме побърква, но няма друг начин, трябва да се върна по-рано на работа  Sad

Хубав и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт