ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 748
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,

Честити месечинки на празнуващите бебоци Hug

Мецани, радвам се, че с кашата имате успех. Браво на малкото мече. Май лъжицата ще се окаже стихията му Wink
За работата - наслаждавай се на моментите до февруари. Не се тормози от сега Hug

Хубав ден ви пожелавам!

Тук времето е хубаво и ще ходим навън Laughing

# 151
Добро утро
ако може да е добро, де.
Малко се разстроих от новината за 3-та починала родилка след секцио в 1-ва АГ вчера.... все си мисля, че е на същата операционна,където бях аз.....
Извинете,че ви занимавам, просто много криво ми стана...

Честита месечинка на всички празнуващи днес!

Иначе ние сме добре,Дани снощи спинка добре, буди се само 2 пъти да папка и пак заспива.За първи път не мрънка след хранене и се понаспахме с мъжо.
Избрах дата за захранване - 24.12.Тъкмо за бъдни вечер.Мъжа се бъзика, че ще го захраня с боб  hahaha
Виждам,че коментирате наддаването На 4 месеца като бяхме на консултация,Дани беше +500 гр, лекарката каза, че щом е над 350 гр е идеален.

Шушка много се радвам,че е отминало всичко.И аз ти пожелавам леко и бързо възстановяване   Hug

Танче аз от този сайт всеки месец поръчвам,но добре, че беше ти,та да видя за коледните дрешки.Ама за момиченца са мног по-хубави  Crossing Arms Crazy  

Дани още не иска да се обръща по корем.Мисля,че е защото не му харесва особено по корем да седи.Прави някакви опити, но до там.Предполагам,че както за останалите неща,така и тук всичко е индивидуално...

# 152
Здравейте майчета  Hug

Ние вчера бяхме на консултация и сме пак плюс 800гр, вече сме 7030гр  Heart Eyes Моето момче дебелее  Rolling Eyes Пораснали сме 2.5см и вече сме 62.5см. Биха ни и последните две ваксини и пак добре ги понесе, нямаше Т и беше спокоен.

За прегледите преди ваксина - винаги си ни гледа обстойно  Peace За бебчетата има отделна стая, в която се преглеждат. Обаче чакалнята е обща, но педи ме е предупредила като идвам, ако е свободна манипулационната да влизам и да чакам там. Харесва ми, че поддържат висока Т и не се притеснявам като събличам бебчо.

За захранването -  педи ми каза 1 седмица преди следващият преглед, който е на 22.12, да започвам да захранвам бебчо с оризова каша. Хич не ми се иска, тъй като си наддава добре момчето, а и си имам достатъчно кърма...Аз бях твърдо за 6месец да захраня, но нали януари заминавам за Ирландия и се притеснявам, ако оставя на тати захранването как ще се справи  Confused ще го мисля  ooooh!

За нощна лампа - преди месец купихме на Cloud B морската костенурка, но бебчо е малък за нея и така си стои Simple Smile но по нататък ще я използваме със сигурност  Peace

Ние си смучим всички пръсти  Mr. Green Понякога и двете ръце едновременно...голямо лигавене пада  Joy

# 153
Минавам да честитя на всички ,
Честито празнуващи!!!!ще се почерпим за ваше здраве!!!!
После пак ще мина Simple Smile

# 154
Здравейте!
Ние се поизгубихме малко,ама много ме мързи да пиша.Нищо ново при нас,освен че обривът отново се позасили,ама аз съм  виновна май,защото Коки пак престана да ака и пак опитах да му дам сокче от сливи...
Шушка,много се радвам,че операцията е минала добре!
Мецани,жалко,че Жорко отказва АМ,добре че сте намерили подходящия за вас начин да бъде сито детенцето!
Цвети* ,ти само с изцедена кърма ли храниш Дани?Направо ти се възхищавам как успяваш да се цедиш толкова!Аз в петък трябва да оставя моите мъже да се гледат сами и 2 дена събирах количество колкото за 1 хранене...
За обръщането-и моят мързеланко още не се обръща.Случи се няколко пъти инцидентно,но няма интерес към подобно занимание,пък и сигурно дупето му тежи  Joy Иначе краката отдавна ги е открил и много обича да им говори и да си дъвче чорапите  hahaha
относно режима -има само две относително постоянни неща при нас- вечерното заспиване към 12 и сутрешния сън след закуска(около 10).Има дни,в които яде на 3 часа,има други,в които  иска на 1,5-2 часа...Нощем рядко издържа 3 часа и хапва начесто по малко,та съвсем се отказах да го уча да си спи в леглото.И без друго непрестанно се върти и вири крака и трябва да го завивам...
Коледното настроение още го няма никакво,ще видим кога ще се наканя да украсявам вкъщи...

# 155
Здравейте, момичета   bouquet

Честито на празнуващите месечинки  Hug

Мецани, тази е чашата:
на canpol е, и е на принципа "колкото засмуче бебето, толкова пуска".  Подариха ни я уж да я ползваме след 6 месец (мисля, че и на нея пишеше 6+), но аз един ден му дадох да си играе с нея и ми направи впечатление, че я лапа и смуче. Пробвах го и много му харесва.

Размрънка се дребния

добавих малко нови снимки в албума, има го и Димитър с чашата Simple Smile

До скоро  wavey

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 11:59 от eka

# 156
Здравейте Мамчета!

Почти не ми остава време да пиша, но често чета това което сте писали.
А сега разрешете да доложа:

Екатерина вече е 7.300 кг. и 64 см. / +900, + 1 см./

За обръщането: В деня, в който навърши 3 месеца се обърна от корем по гръб, а седмица по-късно и от гръб по корем.

За захранването: От началото на 4 месец започнах със захранването, като първо и давах сок от ябълки и сок от морков. Прие ги страхотно. За жалост се разболяхме и й спрях соковете за да няма странични дразнители. След като оздравя започнах отново със соковете и плодови пюрета.... а след което и зеленчукови, но нещо не ги понесе и започнаха колики вечерно време. Спрях всичко и сега отново - от 3 дни започвам захранване, този път с оризова каша на Lactana. Приема я страхотно.

За ваксините:  newsm45  С баткото имахме много проблеми с ДТК и сега имам проблем със себе си..... Абе направо да си го кажа ........ аз съм против, но няма как. Първата ваксина Екатерина я прие без проблем. Втората имаше малко температура - 37,5 и беше много неспокойна. Третата трябва да ни я направят на 22 декември - предпразнично и изпадам в ужас .......

Е от мен за сега толкова, че малката пак е с температура и ще я водя на лекар...

Поздрави,
Радмила

# 157
  • София
Ека, благодаря, че сподели  Hug
Освен и ние да пробваме с чаша, може и при нас да подейства.

# 158
Ето ни и нас след прегледа  wavey

Габи вече 6,5 кг и 64 см  Heart Eyes За 1 месец и 2 дена е качила 800гр и е пораснала с 2 см. Сложиха й двете ваксини и плака по-малко от друг път. Дано довечера не се присети...Педиатърката каза, че мога да захраня със зеленчуково пюре. Каза, че много бебета до 6м правят анемия, заради млякото. Все пак си мисля да изчакам до 22.12, когато Габи става на 5 месеца. Много се радвам, че следващия път няма ваксини  Party

Довечера ще пиша пак  Hug

# 159
Здравейте!
Наталче, честита месечинка на Елена! Честито и на всички останали, които празнуват и не са се похвалили  Hug
Форест, браво за страхотните резултати на Габи  Hug
Мецани, и тук, честито ви захранване  Hug много се радвам, че Жорко вече спинка   Hug Наслаждавай се на майчинството сега, до февруари има време.

Снощи бамбина се обърна сама по гръб от корем, много се зарадвахме  Heart Eyes

Към ЛЛЛ, искам да споделя какво ми се случва от 10-тина дни. Малката започна да прави големи нощни паузи от 7-8 часа, гърдите ми се препълват и сутрин започнах да се изчеждам. Потърсих ви за съдействие как да съхранявам кърмата, безкрайно благодаря за съветите и материалите. Но, попитахте ме колко пъти суче малката, аз ви отговорих, че суче по 6 пъти и между кърменията понякога предлагам вода. Тогава вие ме посъветвахте да включа още 2 кърмения през деня, за сметка на водата. Направих го, но започна да повръща на фонтан, стана много неспокойна през деня и почти винаги връща мляко, като поне 2 пъти на ден повръща обилно. Потърсих веднага съвета на личния лекар, която ми се накара защо "тъпча" детето без да има нужда щом наддава повече от добре и се развива чудесно. Ами вече не знам какво да правя  newsm78

# 160
Честити месечинки и
Честито порастване на всички дребчовци
 Mr. Green

Момичета я споделете с какви термометри мерите Т и къде? Аз меря с един за ухо и чело, но проблема е че отчита различна Т и то с разлика градус - градус и нещо по-висока на челото. И незнам на кое да вярвам  Rolling Eyes

Мока, пробвала ли си с дуфалак? Знам че не е проблем да се дава и на бебчета.  Peace
Нутелка  Hug

хубав ден на всички

# 161
the Faith,аз използвам от електронните с мек накрайник,термометър ,ноо и аз съм забелязала че винаги едната и другата мишница имат разлика с по 0,2 градуса.когато не съм сигурна меря отзад,иначе подми6ницата.

# 162
Честити месечинки и
Честито порастване на всички дребчовци
  Mr. Green

Момичета я споделете с какви термометри мерите Т и къде? Аз меря с един за ухо и чело, но проблема е че отчита различна Т и то с разлика градус - градус и нещо по-висока на челото. И незнам на кое да вярвам  Rolling Eyes

Мока, пробвала ли си с дуфалак? Знам че не е проблем да се дава и на бебчета.  Peace
Нутелка  Hug

хубав ден на всички

ФейтчеHug Hug Hug Аз имам електронен на омрон, меря под мишницата 2 пъти последователно. 2-3 пъти опитах в дупето, много страшно ми се виждаше, но малката нищо не разбра  Embarassed

# 163
За меренето на температура: меря в сгъвката на крачето като леко притискам с електронен термометър.

# 164
Температура меря с термометър залъгалка. Биберона се оказа с формата на нашите и ми е много лесно. Точен е, проверявала съм с друг Wink

Общи условия

Активация на акаунт