ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 758
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,

Меря температурата винаги в дупето с електронен термометър с мек накрайник, след което приспадам половин градус. Майка ми беше акушерка и според нея това е единствения начин за  да сте сигурни в точността на измерената температура.

# 166
  • София
Здравейте!
Днес изкарахме 4 часа навън.Бяхме на консултация,вече сме 7,140кг и 66см.Всичко е ок,и в петък ще ходим да ни бият ваксините. Peace
Това е за сега от нас. Hug

# 167
Благодаря ви, че споделихте   bouquet

Радмила, това за дупето и аз знам, че е най-достоверно  Peace
Ще взема да сменя термометъра  Thinking

# 168
  • Стара Загора
Да се разпиша и аз след кратко отсъствие. Днер бяхме на консултация. Нашата госпожица вече е 7, 300 и 64 см (+600гр и 1 см). Биха й и ваксините, за сега е добре (пу-пу). Дано тази вечер спинка спокойно. На 13.12. пак сме на консултация и ЛЛ каза, че ще ми даде някаква схема за захранване. Утре ще се включа и по-другите теми. Приятна и спокойна вечер на всички!

# 169
  • София
Привет и от нас!

Честити месечинки на всички!

МецаниHug Hug Много е неприятно, че се налага толкова скоро да се върнеш на работа Sad

Бесито, и на теб  Hug

Танче, и мен зариби с коледните дрешки от сайта. Аз имам една коледна рокличка от Некст, ама си харесах и от този сайт и ще я закупя Simple Smile

И ние днес добре се поразходихме - веднъж с колата (реших да започна да карам поне 2-3 пъти седмично, че ще ми ръждася возилцето от некаране) и после 3 часа в парка. Много добре ни дойде.

За температура - и аз меря с електронен термометър с мек накрайник в дупето. Опитах веднъж да меря подмишницата или на крачето - ами тя много шава и нищо не се получава.

От нас хубава вечер!   bouquet

# 170
Ето ни и нас след прегледа  wavey

Габи вече 6,5 кг и 64 см  Heart Eyes За 1 месец и 2 дена е качила 800гр и е пораснала с 2 см. Сложиха й двете ваксини и плака по-малко от друг път. Дано довечера не се присети...Педиатърката каза, че мога да захраня със зеленчуково пюре. Каза, че много бебета до 6м правят анемия, заради млякото. Все пак си мисля да изчакам до 22.12, когато Габи става на 5 месеца. Много се радвам, че следващия път няма ваксини  Party

Довечера ще пиша пак  Hug

Това все едно аз съм го писала  Mr. Green само дето нашите мерки са 7,150кг и 68см
Много бебчета са били днес на консултация. Браво на всички за добрите резултати  smile3501
И мен педи-то все ме пита давам ли сокове.Пак ми каза да давам и аз все викам добре и все не давам  hahaha Каза, че това не било захранване.... newsm78 И някаква каша ми рекалмира Голден на Прима, някой ползвал ли я е?
Ама аз пак си знам моето-не може ли поне да изчакам да направи 5мес. ? Да бе, както си решиш, аз само т казвам  hahaha
Сега избирам ортопед, че най-после получих направление, за първи път ще ходим и не знам при кого да отида, не че ги и познавам де...

Аз ще се къпя и ще лягам, че снощи хич не спахме и съм много уморена, а и ме е страх да не се повтори същата нощ, та да си наваксам  newsm53

Приятна нощ на всички и дано спят бебоците  Praynig

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 21:38 от addy_1

# 171
Привет!   bouquet

При нас вчера беше тежка нощ...  ooooh! Дано тази е по-добре...  Tired

Ей, вярно много бебчета са били на консултация днеска! Супер, супер, все така здравички да ни растат!  Heart Eyes

Ние сме на консултация чак след 10.12. (Добре че поне тоя месец нямаме ваксини...) Доки още нищо не е споменавала за захранване, но доколкото я знам, ще е за захранване след 6тия месец. Чудо ми е само как ще ѝ пробутам захранването, водено от бебето, но се надявам и за това да ме подкрепи така, както за кърменето.  Peace

Температурата: меря с електронен в ухото, по три измервания във всяко ухо. Ако съм го поставила правилно, стойностите са сравнително близки за ухо, взимам средните. Проверявала съм го с мен и такъв за подмишница и мери точно.

За коледното настроение: вече ме е обзело. На 1ви демември ще поставим коледната украса. Иначе него не мисля да обличам коледно за празника, а просто официално. Може би чорапче ще му вземем.  Thinking Подариха му календарче с шоколадче за всеки ден до Коледа, но естествено мама ще намаже.  Whistling

Мецани, кофти, че трябва толкова скоро, но всичко ще е ок! Жорко вече отдавна ще е захранен... Наслаждавай се на времето заедно сега и не се натоварвай предварително!  Hug

Ека, много интересна чаша. Ще взема да я потърся, че да я ползваме завбъдеще живот и здраве.   Mr. Green

Ух, май имаше още неща, ама...  Blush

Лека нощ!  Heart Eyes

# 172
Ето ни и нас след прегледа  wavey

Габи вече 6,5 кг и 64 см  Heart Eyes За 1 месец и 2 дена е качила 800гр и е пораснала с 2 см.

Това все едно аз съм го писала  Mr. Green само дето нашите мерки са 7,150кг и 68см

newsm53 След днешния преглед и нашият бебо е със същите резултати: + 800 гр. и + 2 см.  smile3521 (7250 кг. и 67 см.) Биха му двете ваксини и привечер вдигна 37,7 градуса. Дадох му Панадол и сега спинка сладко.

addy_1, и нашата педиатърка ни препоръча кашите на Прима. Даже ни даде рекламна брошурка. Струва ми се, че рекламните агенти на фирмата вносител имат пръст в това.  Wink Аз мисля да започна с кашите на Лактана био, но и в каталога на Прима видях интересни предложения като това:
http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150173672548213
addy_1, видях, че сте от Пазарджик. Ако там не намериш добър ортопед, мога да ти препоръчам д-р Чолаков в Пловдив. Преглежда в МЦ "Аврора" след предварително записване. Ако се интересуваш, мога да ти дам координати. Аз веднъж вече водих бебо там. Сега отново имаме направление за другата седмица.

# 173
привет Simple Smile

поздравления на всички за хубавите резултати от прегледите !!! Всетака големи издравички да ни растът дечицата !  Hug

Ека, тази чашка и ние ще я потърсим, ха дано нашата госпоИца се прелъже поне водичка по малко да попийва ( поне докато хълца)   Mr. Green

Мецани, поздравления, че сте открили тактиката с  Жорко и дано, да си му е добре и да си спинка сладко, сладко !Това с ранното ходене на работа, не те мисля... но както е казала Епона, добре, че поне ще е захранен и няма  толковадаго мислиш! Радвай се сега, че сте си постоянно заедно, пък тя работата, все ще дава зор !  Hug Hug Hug

Фейтче, дано малаката се оправи и скорода влезе пак в насторение и да си слушка !!!  Hug

Цветенцето стискам палци да си добре и да ти се разминат болничните истории !!!  Praynig Hug

Шушка, дано и ти си добре, от тук нататък и само хубави емоции вкъщи !!!  Hug

Цвети*, беше ме питала онзи ден с какво мажем малката- мисля че се казва липокрем ( че сега малката спи и не мога да погледна , но и той е кортикостероиден) .Мажем я 3 пъти на ден по ръчичките и бузките, а отделно даваме и капки зиртек (проивоалергични) 3х3. Аз спрях прясното мляко тези дни ( че инче пия всяка сутрин по 1 голяма чаша), че нали четох че можело да е проблем иначе не сеограничавамкой знае колко, а и ЛЛ не ми е казала, то това аз си го реших.  Peace

за коледно настроение.... още ми е мноооого далечно. То при мен е така, че докато не видя сняг и да се сготви едно кисело зеле със свинско, че да ми замирише на коледа.... няма как да стане  Mr. Green От малка у нас елхата се украсява в деня преди бъдни вечер или на самия бъдни вечер, та... чак месец по-рано трудно ще украся. Но ако случайно ми дойде по-рано настроението, защо не Wink

Иначе да се похваля, вчера мръднахме до Пазарджик, Пловдив и се похрачих парите събрани за РД, та се понакупих някои нещица ( както и на бубката, че не се сдържах  Crazy ) От днес вече си имаме и климатик в хола и съм много щастлива, че с малкта вече спокойноще можем да си щъкаме напред назад в цели 2 стаи, че сега както не трябва да излизаме (заради АД) по цял ден в една стая.... ужас  ooooh! Сега трябва и да вземем абсорбоатор за кухнята и ще ми легне сърце на мЕсто, 'дет се вика  Mr. Green

Айде лека и мека от мен, че... пак се поулях Simple Smile  Hug

# 174
Към ЛЛЛ, искам да споделя какво ми се случва от 10-тина дни. Малката започна да прави големи нощни паузи от 7-8 часа, гърдите ми се препълват и сутрин започнах да се изчеждам. Потърсих ви за съдействие как да съхранявам кърмата, безкрайно благодаря за съветите и материалите. Но, попитахте ме колко пъти суче малката, аз ви отговорих, че суче по 6 пъти и между кърменията понякога предлагам вода. Тогава вие ме посъветвахте да включа още 2 кърмения през деня, за сметка на водата. Направих го, но започна да повръща на фонтан, стана много неспокойна през деня и почти винаги връща мляко, като поне 2 пъти на ден повръща обилно. Потърсих веднага съвета на личния лекар, която ми се накара защо "тъпча" детето без да има нужда щом наддава повече от добре и се развива чудесно. Ами вече не знам какво да правя  newsm78

Привет nut_ella,
На тази възраст бебето би могло да си покаже дали и колко желае да се храни. Ако Лаура се чувства добре с 6 кърмения за денонощие, наддава добре, пълни си памперсите (поне 5-6 напишкани за денонощие и поне 1 изхождане веднъж между 1 и 7 дни), има влажност в устичката, добър тургор на кожата и лекаря я намира за здрава, тогава може допълнителни 2 кърмения да не са необходими. Удобно ли е да попитам кое е налагало даването на вода? Кърмата е около 87% вода, но плюса е, че освен водата съдържа и всичко необходимо за оптимално доброто развитие на бебето. Предвид това, допълнителна вода при изключително кърмените бебета, по-скоро не е необходима. Ако всичко с памперсите и останалите изредени неща е ок, то едва ли изобщо има нужда от допълнително вода. Ако все пак има причина за приема и, то може да е удачно това количество вода да се набавя от кърмата, т.е. ако тя приема някакво количество вода за денонощие, вместо него да се вмъкне хранене или две. След като на Лаура две хранения и идват в повече, може да опиташ само с едно допълнително. Може да не е във времето, когато даваш обичайно водата, а да вмъкнеш хранене при по-голяма пауза да речем, което би облекчило и гърдите ти. Ако и това и е в повече, значи вероятно няма нужда от повече мляко на този етап. Ти си нейната прекрасна майка, която следи Лаура да е добре, даваш и всичко, което можеш. Ние можем да ти дадем информация и да те подкрепим, но ти си до нея и знаеш най-добре кое как и се отразява.

Относно препълването на гърдите, ти вече имаш опит от хиперлактацията, която прочетох, че си преминала. Когато гърдите са препълнени или напрегнати, а бебето вече се е нахранило, за да не се получи допълнително стимулиране на млякото се изцежда само до облекчение. Количеството което ще изцедиш в рамките на денонощие може да допълваш със следващо изцеждане, ако има и да замразиш заедно или поотделно, както предпочиташ. До край се цеди, ако се цели увеличаване на лактацията или ако има запушвания.

Предвид препълването и хиперлактацията, при вас може да е от голямо значение захранването да се случва плавно и да имаш предвид, че захранването при кърмените бебета, няма много общо със захранването на бебетата на изкуствено мляко. Ако до 6 месеца млякото е единственото, от което бебето има нужда, независимо кърма или АМ, то до около годинка кърмата продължава да съставлява около 75-85% от енергийните потребности на детето. До около годинка първо се предлага на детето да суче, осигурява се нужното мляко и едва след това се дава твърда храна, толкова, колкото има нужда, за да си допълни хранителните нужди. Това дава възможност и организма на майката да се приспособи към процеса на отбиване и плавно намаляване на млякото. Ако бебето не е склонно да се храни веднага след кърмене, може да се изчакат 30-40 минути и да се опита отново. Ако бебето първо суче, то си набавя нужното количество мляко и няма необходимост в храната му да бъде добавяно друго мляко, освен ако нямаш излишни количества и не целиш близък вкус до вече познатия. Не е нужно да се цеди специално за твърдите храни.

ПП: Опитах да проследя назад какво сте си писали с Цвети, ако нещо съм пропуснала или ми е убягнало, моля те опиши ми, за да помислим дали и кое би било работещо за вас с Лаура.  bouquet

# 175
ейййййй  #Cussing out какво натиснах всичко се изтри

[soon] mother of two, наистина е работа на представителите.Като предния месец, когато ми даде мостри на Оилатум.Но това, че им носят рекламни материали, не значи, че това е най-доброто на пазара  Crossing Arms

Относно ортопеда-ние сме на първи профилактичен, така че ще избера някой тук.Ако недай Боже има нещо, тогава ще търся друг специалист или второ мнение.Разбрах, че имало такива, който обичат да предписват ортопедични гащи ей така  Thinking
Благодаря ти за предложението.И тя ми предложи един в Пловдив/ не е същия мисля/, при който ходели доста от бебетата й-пациенти.

Коледно настроение-нямам още, то като е толкова топло...
Темепература-мерила съм веднъж при предната ваксина, с електронен под мишницата. Не знам колко е било достоверно...

Приятни разходки на всички  Hug
Отивам, че на малчо му омръзна да се рови по корем в кошарата  Mr. Green

# 176
Здравейте момичета,
искам да споделя нещо интересно, което научих на вчерашната лекция на 9 месеца. На всички бебчовци им се полага направление за рехабилитация и физиотерапия, с което се правят 10 масажа и 10 гимнастики. Аз определено мисля да се възползвам от това, но разбира се педиатърката ни дори не е споменала такова нещо.
Честито на всички, които имат поводи за празнуване и се радвайте на прекрасното време за разходки! Simple Smile

# 177
Здравейте,

Само да добавя, че температурата не трябва да се измерва веднага след ставане от сън, тъй като тогава температурата е по-висока, особено ако в стаята е топло и детенцето е завито с по-дебело одеяло!

# 178
Привет  Hug

Хайде на кафе

целувки до по-късно

# 179
Здравейте!
Очаквам да получа първото майчинство след трите болнични листа и искам да ви попитам кога очаквате да преведат майчинството за ноември?
Случвало ли ви се е да ви бавят с превода?

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт