Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на котки тема 56

 • 49 906
 • 762
 •   1
Отговори
# 750
 • Мнения: 32
Топчо е голяма красота Heart Eyes Винаги съм се чудела как може да има такива изроди, които малтретират животни. В България ми беше голям проблем с котките, които виждах на пътя, особено с малките, понеже исках да ги прибера всички, а това няма как да се случи.
Пумба се влошава с всеки изминал ден. Пикае наред и не му дреме, че яде шамарки Twisted Evil Датата за кастриране ни е чак за януари и не знам как ще ми издържат нервите до този ден. Много ме притеснява нещо. Предполагах, че пикае, където не трябва, понеже е разгонен, но вече започвам да се съмнявам много. Той пикае за отмъщение, сигурна съм. Когато нещо не стане на неговата, просто отива и се изпикава някъде, като обикновено целта му е леглото #Cussing out Сега сме като луди, всяка сутрин леглото се покрива с найлон, защото ми писна да пера юргани, да не говорим, че матрак няма как да се изпере. Много се тревожа да не би след кастрацията да продължи да ми пикае, тогава ще съм принудена да го махна, а не искам да се разделяме. Просто останах без ръце да чистя и да бърша, всеки ден завивки пера, сега поне с тоя найлон не се налага, но той продължава. Пикае върху чехли, върху дрехи, изпика се на пердетата ми, пикае по стените, пълен ужас. Имам чувството, че няма да издържа до януари и някой ден ще го убия с голи ръце.
Откъде знаеш, че го прави за отмъщение, пита го и той ти каза ли  Mr. Green?  Имай предвид, че мъжките са постоянно разгонени и да го счупиш от бой - файда никаква. Това е инстинкт и просто животното няма да разбере, че го биеш, че е е направил нещо грешно според теб, защото всъщност не е.  Моят котарак го кастрирахме възрастен - на 3 години, като след това направихме ремонт на апартамента, сменихме тапети, подови настилки, защото всичко вонеше. Редовно пикаеше върху възглавниците, леглата бяха леш, на сестра ми леглото даже пропадна  Twisted Evil, представи си колко е било напоено с напишкано. След кастрацията нито веднъж не е пишкал, където не трябва, абсолютно никакъв проблем не сме имали, така че не мисля, че трябва да се притесняваш. Но не знам как ще устискаш до януари, малък ад си е.

# 751
 • София
 • Мнения: 1 825


Весели празници ви желая!

Темата надмина 50 стр. и без друго, за това си позволявам да пиша - цял ден се стисках, но като разбрах, че има проблем, реших, че няма да ни теглят ключа...

Абсолютно съм съгласна с Lumikki. От едно известно време ми е тягостно, като влизам в темата и чета, че раздавате шамари.... Sad И моите маркираха, маркираха навсякъде. Маркираха безкрайно бързо и бягаха да се крият, като че ли го правят напук. Нито веднъж не съм посегнала, защого това е природа, това са инстинкти и животното не знае, че на собственика му това му пречи. Предполагам, че всеки път недоумява какво пък толкова се е случило и защо ви е ядосало. Не наказвайте животното за това, че не сте го кастрирали още при първите сигнали.

Моите спряха да маркират веднага, след като ги кастрирах, макар че бяха на сериозна възраст.

Това е от мен. Не ми се сърдете за мнението, просто се опитвам да помогна и на вас, и на котанчо. Peace

# 752
# 753
 • Мнения: 5 834
Ами да ви кажа, не съм го пукнала от бой, просто го шамаросвам по дупето и се съобразявам все пак колко е силно. Не, не ми е казал, че го прави нарочно, но ти си личи. Ако го правеше понеже е просто разгонен, щеше да го прави постоянно, независимо кой го гледа. А той никога не го прави, когато в стаята има човек. Вие разбирате ли, че  цял ден може да стоя с него, той си пишка в тоалетната. Само да изляза от стаята за 2 мин дори, като се върна е пикал на леглото и където още се сетите. Щом ме види, че влизам и веднага се скрива. И сега ми обяснявайте, че не е нарочно. Аз разбирам, че е разгонен, но според мн причината не е само в това. И преди е бил разгонен, все пак е на почти две години, но никога, ама никога не е правел чак така, просто прекалява. Не ми казвайте, че е лошо да го удрям, на мен нервите ми вече не издържат, откакто го имаме не съм го удряла никога, но той просто ми лази по нервите сериозно напоследък. Цялата ми къща вони на пикня, отвратително е. Пера, мия и търкам по няколко пъти на ден. И хайде, той е наш, търпим си го, но не живеем сами. Живеем с брата на приятеля ми и жена му идва за по няколко месеца от БГ, а те не понасят котки, какво остава за воня на котешка пикня. Цял живот съм с котки, но такова чудо не съм виждала. Дори имах мъжки некастриран и женска некастрирана, живееха заедно, но никога не ми е напикал мъжкия някъде, а котенца така и не се родиха, той просто не й посягаше, понеже я взехме бебе, когато той беше на 2 и той си я отгледа така да се каже, което може и да е дало някакво отражение. Но този си го прави нарочно, няма сила, която да ме убеди в обратното.

# 754
 • Мнения: 2 510
tanch, мисля, че трябва да го кастрираш първо и да изчакаш.
Рижко маркираше и то по моите неща когато се разгони . Защо по моите?

# 755
 • Мнения: 5 834
О, кастрирането му е в кърпа вързано, само да дойде януари. Просто се ужасявам при мисълта, че може да не спре с пишкането, а не искам да го махам, много си свикнахме  с него и си го обичаме, нищо че е дявол и половина. Но не спре ли след кастрирането, просто ще се разделим, няма смисъл да се мъча, да мъча и него. Ще потърся хора с къща или приют в най-лошия случай, не мога да го изхвърля ей така на пътя.

# 756
 • Мнения: 1 175
Според мен проблемите на Пумба идват от това че просто е изключително несоциален тип. От там и пикаенето, и агресията. Котките по принцип са много териториални животни, но повечето свикват да живеят с хора и други животни и не развиват пълния си инстинкт за защита на територията. Научават се да делят дома си. От поведението на Пумба изглежда че при него това не се е получило. Чрез агресията и маркирането продължава да се опитва да си извоюва земята и да се наложи като неин собственик. А това че вече пикае когато те няма в стаята сигурно е в отговор на това че го удряш - зацепил е връзката и гледа да те няма, за да си спести шамара на момента (пък ако има шамар по-късно, може вече да не прави връзката). Атаките му не ми приличат на игра, той просто напада агресивно, защото му е писнало да му живеете в къщата  Laughing Нещата се влошават заради боя според мен. Ти даваш отпор, той не се предава и засилва борбата. Надявам се кастрацията да помогне, но общо взето май това ви е единствената надежда. Просто си е крив котарака по природа и туй то.

А, за разгонването - и аз да повторя, мъжките не се разгонват. Те са постоянно готови. Мисля че слоновете са единствените животни, при които и мъжките имат конкретен период на разгонване, когато тялото и поведението им се променя с цел размножаване. При другите - женската има цикъл на разгонване, мъжкият само чака да му падне нещо  Mr. Green

# 757
 • Мнения: 32
tanch, искаш да кажеш, че го прави  обмислено и с умисъл? Това е невъзможно, дори и на теб така да ти се струва,това не са хора, това са животни, тяхното устройство не е такова. За да прави подобни проблеми едно животно причините могат да бъдат - инстинкт, поведенчески проблем, медицински проблем. Първо изясни си дали пикае или маркира. Това са две напълно различни неща. Пишкането е, когато мехурът им е пълен  и позицията, в която пишкат нормално е клекнала. Маркирането е, когато казват - това е моя собственост и позицията е изправена, на четири крака с вдигната опашка. Маркирането е инстинкт и е ясно как се пресича. Това, че пикае често може да се дължи и на инфекция - в този случай ветеринар. Поведенчески проблем може да развие в следствие на стрес, промяна в ежедневието или някаква промяна свързана с вас. А и той е доста асоциален тип, не обича да дели. Срещала съм животни, които не обичат да делят с други животни, но да не обичат да делят с хора, може и да е привързан към един от двамата повече и да ревнува другия.
Моят котарак правеше по същия начин който описваш, аз също цял живот съм имала котки, а по стечение на обстоятелствата последните година - две през мен са минали доста на брой и различни по характер екземпляри, така че аз не си правя свободни съчинения, а пиша на база опит, много изчетено и много, дадени ми от различни хора с опит, съвети.
ПП. Дидитка е много права. Паднал ти се е доста труден котарак. Може би къща с двор и свободно излизане навън за него ще е по-добър вариант. Но пък може и значително да се промени след кастрация.

# 758
 • Мнения: 1 175
Ако не помогне кастрацията и няма на кого да го дадете в къща с двор (пък на кого ли бихте причинили това  Laughing ), има ли възможност да го дадете в някой no-kill shelter? Щом имат такива добри закони за животните испанците, трябва да имат и такова нещо. В тоя вид приюти тук понякога дори има терапевти и треньори, които работят с животните за разрешаване на проблемите им и ги приготвят за живот с хора (или евентуално във ферма навън). Защото иначе без рехабилитация, такъв котарак поне тук в приюта би бил обявен за неосиновяем и не биха го дали на хора (и с право!)

# 759
 • София
 • Мнения: 10 476
Тъй като Мис Нели има проблем, пускам НОВА ТЕМА. Заслугата е изцяло нейна  Hug.

Ако трябва нещо да добавям - казвайте! Имаме 24 часа на разположение.

# 760
 • Мнения: 101
Много време не съм влизала,но имам проблем и искам да ви питам какво да правя.Вчера моя Рошко минал и си натопил опашката в една купа с олио.Изкъпах го ,но козината му е една мазна и грозна иначе е много пухкав и с опашка като на катерица.Как мога да махна тази мазнотия от него?


Така изглеждаше преди ,а сега е ужасно грозен със мазна и лъскава козина.

# 761
 • Мнения: 115
Бройте и мен в любителите Heart Eyes

# 762
 • София
 • Мнения: 10 476
Бройте и мен в любителите Heart Eyes

Преброй се в новата тема - линка е малко по-горе  Wink

Общи условия

Активация на акаунт