Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 251
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Честито на всички нови мами!

Честито и на именниците от вчера Simple Smile

desislava_iv: При нас не помогнаха масажите, а бях доста упорита. Ядох сини сливи сушени (уж за разхлабване)- направо егати зора да ям такава гнусотия, ама и това не помогна, купих си круши- ядох и тях, по много, и това не помогна. Успяхме с дуфалак- по съвет на педито- 1-вия ден дадох сутринта 5 млл , вечерта- пак 5 млл, после на следващата сутрин- и успяхме. Обаче, както и Aila ми каза, явно това е доста често срещано(при деца над 40 дни)  и не винаги означава някакъв проблем, особено при изцяло кърмени деца- понякога се тълкува като че просто детето си усвоява кърмата изцяло...

# 301
  • Добрич
Честито на всички родени тези дни бебета!
Дано вече да сме в пълен състав. Има ли все още чакащи мами 2 в 1?
Аз да се оплача - имам някакъв кръвоизлив в окото, и клепача ми отвътре и той е зачервен много и така ме боли. Явно някакво възпаление ли ще е какво ли? Слагах снощи малко компреси с лайка. Ако днес успея да отида на очен лекар ще е много добре, че и замъглено виждам с окото.
Хубав и спокоен ден на всички! Дано бебчовците да слушат и спинкат повече. Hug

# 302

desislava_iv: При нас не помогнаха масажите, а бях доста упорита. Ядох сини сливи сушени (уж за разхлабване)- направо егати зора да ям такава гнусотия, ама и това не помогна, купих си круши- ядох и тях, по много, и това не помогна. Успяхме с дуфалак- по съвет на педито- 1-вия ден дадох сутринта 5 млл , вечерта- пак 5 млл, после на следващата сутрин- и успяхме. Обаче, както и Aila ми каза, явно това е доста често срещано(при деца над 40 дни)  и не винаги означава някакъв проблем, особено при изцяло кърмени деца- понякога се тълкува като че просто детето си усвоява кърмата изцяло...
ох,дано да е така,ама на цялото това сукане чак да не изходи нищо newsm78 нашия тати му вика"малкия слон от странджа планина" Mr. Green

# 303
  • Велико Търново

ох,дано да е така,ама на цялото това сукане чак да не изходи нищо newsm78 нашия тати му вика"малкия слон от странджа планина" Mr. Green

с баткото бяхме също на изключително кърмене и рекордът ни е осем дни без ако, а някъде тук по форумите бях чела че до 14 дни било нормално. Не му бях давала нищо - изходи се от самосебе си

# 304
Привет и от мен Simple Smile
Честито на всички нови мами! Да са им живи и здрави дечицата и много послушни!
newsm32
От известно време не съм се включвала, ама то щото моето жабчене ме оставя на мира. Като е будна иска все да е на ръце, сега обаче гледам да се отучваме от този навик, оставям я да си лежи и да си зяпа, само като като плаче я вдигам и се почва едно дондуркане или обикаляне из стаята. А като спинка гледам ако нямам нещо за вършене и аз да поспя малко. Слава Богу вече и хванах цаката как да спи вечер по повече от един час - взимам я на спалнята и така гушната в мен си откарва по 3,4 часа  newsm44  Вярно, лошо е да я свиквам така, ама предпочитам да спим пред това да обикаляме из стаята или да се храним постоянно. А като стана въпрос за хранене - то това моето дете много лакомо. Яде много, ака много, почти всеки памперс ни е наакан, да не кажа всеки, а сега започна и нещо често да повръща на фонтан. Вчера 3 пъти повърна, като 2 пъти беше върху мен. Първия път все още даже ядеше, а втория тъкмо беше пуснала гърдата. И сега се притеснявам дали всичко това е нормално. newsm78  Само ние ли сме така или ... ?

# 305
Привет и от мен Simple Smile
Честито на всички нови мами! Да са им живи и здрави дечицата и много послушни!
newsm32
От известно време не съм се включвала, ама то щото моето жабчене ме оставя на мира. Като е будна иска все да е на ръце, сега обаче гледам да се отучваме от този навик, оставям я да си лежи и да си зяпа, само като като плаче я вдигам и се почва едно дондуркане или обикаляне из стаята. А като спинка гледам ако нямам нещо за вършене и аз да поспя малко. Слава Богу вече и хванах цаката как да спи вечер по повече от един час - взимам я на спалнята и така гушната в мен си откарва по 3,4 часа  newsm44  Вярно, лошо е да я свиквам така, ама предпочитам да спим пред това да обикаляме из стаята или да се храним постоянно. А като стана въпрос за хранене - то това моето дете много лакомо. Яде много, ака много, почти всеки памперс ни е наакан, да не кажа всеки, а сега започна и нещо често да повръща на фонтан. Вчера 3 пъти повърна, като 2 пъти беше върху мен. Първия път все още даже ядеше, а втория тъкмо беше пуснала гърдата. И сега се притеснявам дали всичко това е нормално. newsm78  Само ние ли сме така или ... ?
не сте само вие,и ние повръщаме много често за щастие по рядко на фонтан Praynig аз мислех че е от преяждане,но ми прави впечатление,че понякога когато не е оригнат си спи без да повръща,а друг път го оригвам даже неколкократно и повръща даже няколко пъти по малко newsm78

# 306
Честито на всички новопоявили се бебчета.  smile3504 Живи и здрави и много да радват мамите и татковците си.

И един въпрос: Вашите бебчета колко грамчета върнаха след изписването от болницата.
Ние сме с почти 100 гр назад, ядем, но сме много лениви като сучим... и не наддаваме изобщо.
Педиатърката каза да изцеждам и с това да дохранвам, но като няма в повечето случаи какво да изцедя как да стане. И давам по малко АМ. От шишето ядем като невидели, но на гърдите буквално спим.

Някакви съвети и препоръки да дадете?
Благодаря предварително.   bouquet

# 307
  • на Дъждовен остров
аз да се отчета към днешна дата.

На 18 дни сме.  Родилни мерки 3 333 г. , 53 с.
На 5 ден като ни мериха бяхме спаднали с около 8% - 3 050.  Бяхме под наблюдението на акушерките.  На 10 ден бяхме надали 150г и продължиха да ни следят.  
Днес на 18 ден сме си възстановили килограмите 3 390 и вече спират да ни наблюдават по тази графа и съответно чакаме 6 седмица за преглед на бебето и 8 седмица за преглед на майката.

Пиша обстойно дните и грамовете, че така като прочета някой пост от типа.... ДНЕС бяхме на преглед и сме 4 кг и започвам да е запитвам на колко дни е бебето, колко кг е било при раждане и да правя съпоставка.

А иначе да се оплача - СПИ МИ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ и нещо не можем да се научим да се храним от гърдата само и това си е.  Сега като сме възстановили родилните си теглилки вече започвам да наблягам изключително на това кърмене, че ако продължавам ще я докараме само до шишета.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 16:14 от T_e_A

# 308

Деска това страшно много ме развесели  Joy Joy "Малкото слонче " Simple Smile А относно акането и нашата педиатърка каза ,че е нормално да пропусне и ден да ака когато си усвоява цялата кърма.А това ,че седи дълго време на гърдата и суче каза ,че също е нормално защото по този начин се пращат сигнали до мозъка за да се произвежда повече кърма - колкото да му стига на бебчо Simple Smile Така ,че не се притеснявай от този факт и ние сме така Simple Smile

# 309
ели,и аз се смея,но  вчера по едно време се бях сгърчила от кърмене smile3516
днес поне не е толкова лаком Mr. Green

# 310
  • Варна
За пъпчиците-вече не знам какво да правя.Мажа я с кремчето,което ни изписа доки,но не минават.Станаха чак ранички,има корички и са сухи.Много ме е страх да не останат белези,ужасни са.Във вторник сме на консултация нямам търпение вече.боли ме главата и само за тези гадни пъпки мисля #Cussing out
И ние имахме ужасни по вратлето, но аз не мазах с нищо докато не ни видя педиатърката.
Прати ни на кожен и резултатът: дерматит. Сменихме козметиката с медицинска на А-дерма, едно мазило - gin gira (вълшебно) и се оправихме за 2-3 дена. Дано минат скоро, че е ужасно

# 311
  • гр. Стара Загора
аз да попитам КОНСУЛТАНТИТЕ ИЛИ НЯКОЯ ОТ МАМЧЕТАТА:

това лекарство ЛЕЦИТИН - трябва ли да се консултирам първо с лекарката ми или мога да си го купя свободно... и друго - има ли някаква схема на пиене или както си пише в листовката?
http://apteka.framar.bg/12005629/%D0%BB%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%82% … %BA#axzz1flrMYkwo

а иначе проблема ми е следния - малката се храни на почти всеки 3 часа, а вечер пропуска храненето в 00:00... гърдите ми се подуват ужастно и ми се появяват бучки/не повече от 2 на всяка гърда/... иначе като се храни малката си ги изсмуква почти целите... цедя на ръка в банята... миналата седмица лекарката ми каза само да се цедя и топли компреси 10мин преди хранене...
НО СЕ ЧУДЯ ДАЛИ МОГА ДА ГО ВЗИМАМ ТОВА ПРОФИЛАКТИЧНО?

незнам дали ми е тъп въпроса, но все пак реших с вас да се консултирам, защото попринцип лекарката ми е против всякакви хапчета и тем подобни...

# 312
  • София
PucyHka, лецитинът е хранителна добавка, по-често извлечен от соя(но може да е и с животински произход). Може да се купи без рецепта, но е препоръчително и хранителните добавки да бъдат приемани след консултация с личния лекар.

Ако не забелязваш запушване, профилактично би могла да взимаш по 1-2 капсули на ден(от 1200мг.). Ако усетиш, че се получава задържане на мляко, да увеличиш на 3-4 на ден.
 За да предотвратиш препълвания, може да опиташ да кърмиш бебето без да го събуждаш напълно. Много бебета се съгласяват да сучат в полусън.

Лекарката ти, макар да е против хапчета и добавки, все пак е длъжна да ти даде информация, а крайното решение е твое  Simple Smile

# 313
Деси - ние също не бяхме акали няколко дена и лекарката ни предписа някакви глицеринови свещички, които имаха чудесен ефект и само след 1 свещичка положението се нормализира.

Искра - ако Майя спи и не иска да се храни в 12 ти задължително се цеди, защото аз така реших, че моята беби като не иска да яде и аз ще си поспя (без да се цедя) и сега съм с жесток мастит Sad.

# 314
моят мъж снощи спа от 22 до 3,после папка и пак спинка та 4аааааак до  сега  Mr. Green
сега закусва юнашки Mr. Green но пак се въртя в креватчето като пумпал.колкото и да го подпирам със всевъзможни неща тои пак си се обръща и мести #Cussing out
Cambria ,дано да минем без такива неща,че ме е страх да му слагам в дупето каквото и да е Praynig
всяка вечер като му дърпам пишлето по малко треперя..

Общи условия

Активация на акаунт