Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 234
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро и от нас Heart Eyes
На мен след запушването ми намаля кърмата, за да ми е гадно разбира се Twisted Evil Но с две денонощия кърмене и от двете гърди и цедене и от двете гърди нещата се нормализираха по мойте критерии, а те са - току що изяде 150мл от едната гърда и аз съм доволен Mr. Green

Бубче, това не е ли много за бебе на 1 месец? Аз не че съм много запозната колко точно трябва да изяжда едно бебе на месец на хранене, ама последно лекарката ми каза към 60-70 мл.
  bouquet

# 331
  • София
Cambria , според една стара формула в учебник по педиатрия към края на първия месец вече към 110 трябва да яде. Формулата е- пред месеца се поставя 1-ца, а след него 0 и така се образува нужното количество ( т.е. за 1-ви месец 110, а 2-ри 120 и пр.) . И според формулата 150 за 1-ви- 2-ри месец са множко... но си зависи и от броя хранения.. знам ли  newsm78

ТЕА, не мисля, че е нужно да избягваш млечни продукти. Доколкото знам, прясното мляко трябва да се избягва, ни млечни продукти е много хубаво да се приемат, защото съдържат калций. Бебето има нужда от калций и ако не приемаме достатъчно го "изсмуква" от нашите кости и зъби Peace

Ние днес много плачем. Не знам дали са само колики или има нужда от внимание. Вие забелязали ли сте промяна на поведението на бебо към края на месеца? Да търси повече компания и да не иска да стои само?

# 332
Здравейте, момичета! Аз също станах майка на ноемврийче и редовно ви чета, макар и да не пиша в темата. Дупето на моята принцеса успешно се подсече от еднократните пелени на памперс премиум кеър и ми остана един току що отворен голям пакет двойка от тях. Бих искала да ги дам за някое друго бебе, което има нужда и все още ще му станат. Живеем в София близо до Руски паметник. Ако някой има интерес нека ми пише на лични, за да се разберем как да ги вземе.

# 333
  • София
Добро утро и от нас Heart Eyes
На мен след запушването ми намаля кърмата, за да ми е гадно разбира се Twisted Evil Но с две денонощия кърмене и от двете гърди и цедене и от двете гърди нещата се нормализираха по мойте критерии, а те са - току що изяде 150мл от едната гърда и аз съм доволен Mr. Green

Бубче, това не е ли много за бебе на 1 месец? Аз не че съм много запозната колко точно трябва да изяжда едно бебе на месец на хранене, ама последно лекарката ми каза към 60-70 мл.
  bouquet
Ами принципно трябва да изяждат около 750мл кърма на денонощие, тя сутрин яде повече, а вечер по-малко, имаме 7 хранения и се връзват около 800мл някъде, но тя от самото начало си хапва по повечко от стандарта Peace

# 334
Здравейте момичета ,извинявам се ,че така се включвам на бързо ,но искам само да ви попитам- нашето момиче я боли коремчето .. естествено нали имаме колики и нищо не ни помага.В последно време взе да спи спокойно само върху моите гърди ,когато тя е по корем или я оставям на спалнята,но пак по корем спи,защото ако е оставя настрани,започва да се свива,да плаче и не може да спи.Има ли проблем ,че спинка по корем?

# 335
Момичета, докато кърмех изобщо не знаех по колко точно яде бебона. Сега нали от десетина дни му давам АМ заради лекарствата, които ми се налага да пия и ми прави впечатление, че първите дни му приготвях по 100 мл. и му оставаше, а сега от вчера му правя по 135 мл., като понякога изяжда всичко, а друг път оставя дори 40 мл. Тук имам една книга, в която пише, че детето си знае най- добре колко храна му трябва. Важното е да не се насилва да яде и количеството зависи повече от килограмите му отколкото от месеците. Доста четох, че и аз се бях шашнала, че яде доста, но в крайна сметка като си иска повече не мога да го оставя гладен. Пък и поразреди храненията. Вече ядем на около три часа и половина- четири и вече ни се връзват около шест хранения на денонощие. И за това навсякаде пише, че е нормално.

# 336
  • София
skrech, но мен педиатърката ми беше казала да пропускам нощното хранене и да оставям детето да спинка ако може по 6 часа, а сега като бяхме на консултация/6.12./ ни каза ако мога да увелича на 8 часа сън... а иначе бебето само си реши, че ще спи повече от 4 часа... оставям си я... иначе вечер и сутрин се поизцеждам на ръка колкото мога... иначе ще се пръсна... а от вчера почнаха и едни течове... ама кой ме би по главата да се тъпча с жито, орехи, бадеми, прясно мляко и сумати вода...  newsm78

Удобно ли е да попитам, защо според педиатърката се налага нощна пауза още от сега? Препоръките на  уважавани специалисти в областта са бебета под 4-6 седмици да няма повече от една 4-часова пауза за денонощие. След това, ако бебето самО реши да си прави по-големи паузи(без плач или замяна на кърменето с биберон или вода) и това не води до проблеми(като слабо наддаване на тегло), тогава вероятно и по-големите паузи за ОК за това бебе.

Кърменето вместо цедене го предложих за твое удобство, защото много бебчета са склонни да сучат без да се разбуждат напълно. Така хем не се налага цедене, хем бебето е 'заредило" стомахчето за следваща пауза в сън. Ако все пак не намираш това за подходящ вариант за вас, може да пробваш да цедиш само до облекчение на напрежението, а не до край, за да не поддържаш производството на мляко все в големи количества. Вероятно скоро организмът ще схване намека  Simple Smile и ще намали производството(макар че доста жени споделят, че и при регулирана лактация, сутрин понякога гърдите са напрегнати в първите месеци).

За лактогонните храни намираш, че ти правят лоша шега. Ще спомена само, че не е хубаво да се лишаваш от вода, ако чувстваш жажда.

# 337
момичета,  давате ли капки за рахит? На нас още не са ни изписали, а сме на 29 дни и започвам да се притеснявам.

# 338
момичета,  давате ли капки за рахит? На нас още не са ни изписали, а сме на 29 дни и започвам да се притеснявам.

Ако храниш бебето само с изкуствено мляко, няма нужда да се дава капка витамин Д - той се съдържа в изкуственото мляко. Ако обаче само кърмиш, да, трябва да даваш по 1 капка на ден.

Доколкото си спомням ти не хранеше ли бебето само с изкуствено мляко? (извинявам се ако бъркам).

# 339
  • гр. Стара Загора
СКРЕЧ... както ти писах - бебка сама си реши паузата... не съм я насилвала... а и никога не съм замествала хранене с вода или чай... давам й ги само като хълца...

а за водата-когато съм жадна си пия, само че ще внимавам с храната Simple Smile

# 340
  • София
Добро утро Hug
Добре, че имам само две деца, които ревт в две различни стаи и ми остава една, в която няма ревящо дете Mr. Green
За днес съм запланувала едно малко по-основно чистене, че в неделя ни е погачата и в нас ще събера мъжете, а жените ще са у наще и не мога да ги харижа тука на неизчистено Laughing Само не знам дали като съм сама с двете деца изобщо ще ми се получи плана, ама поне имам желание Mr. Green
Беборана, Ема е изключително кърмена и й изписаха по една капка Вигантол през ден, принципно количеството витамин Д се изписва според наддаването, големината на фонтанелата и е по преценка на педиатъра. Аз да си призная на Ина хич не съм била редовна в даването, но и тя е лятно бебе и бяхме все навън. Сега се опитвам да не забравям, ама понякога се случва да е през два дена Blush
Александра, Ина от 20тия си ден спеше само по корем, сега и Ема се успокоява като е по корем, оставям и нея да спи така, но и двете ми деца нямат проблем с вдигането, завъртането и задържането на главата като са по корем, ако си забива носа в леглото не оставяй бебето по корем, а и в другия случай гледай да си наоколо докато спи по корем Peace
Ема не ще да заспи, а Ина иска да яде Crazy Аз пък искам да пия кафе, ама мойто май не се брои Joy Оставям ви, за да направя закуска с една ръка, до после Heart Eyes

# 341

На мен витамин Д ми изписа докторката на първата консултация и въпреки ,че сме на кърма ми каза по 2 капки сутрин на гладно да му давам в устата WinkНе се притеснявай не сте закъснели с даването.

Момичета аз да ви се оплача много ме е страх да му опъвам пишока на моя малък мъж.Все имам чувството ,че го боли и ми става жално  #Crazy Не знам как ще се справим с тая задача .

# 342
Добро утро на всички.  Coffee
Бубче,благодаря ти за отговора.Успокои ме ,вече ще си я оставям така да спинка ако иска ,а и ние доста добре си задържаме главичката ,така че мисля,че няма да имаме проблем.

# 343
  • Добрич
Бубче, твоята днес изобщо няма да е лесна. Дано да се справиш с всички запланувани задачки.
И моя лакомник яде доста чак се учудвам на моменти 110мл без проблем понякога, но следващия път изяжда само 70 и заспива спокоен. Но пък още след няма и 2 часа се събужда пак гладен. Пауза от повече от 4 часа май досега не ни се е случвала на нас да направи откак е роден.
Четох аз за скорпионите че по принцип са големи гладници, явно ще трябва да се свиква и да се нагаждаме по тях. Няма начин ние да променим нещо.  Grinning

Честит празник на всички именници!  bouquet

# 344
И на нас педиатърката ни изписа по 2 капки Вигантол(вит.Д) сутрин на гладно от 21я ден.Ние днес бяхме на лекар-пъпките ни минават и съм много доволна.Още два дни ще мажа с гадния Фусидин и после само с кремче.Другия петък пак ще отидем да ги видят и дано е за последно вече  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт