Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 251
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • гр. Стара Загора
skrech, но мен педиатърката ми беше казала да пропускам нощното хранене и да оставям детето да спинка ако може по 6 часа, а сега като бяхме на консултация/6.12./ ни каза ако мога да увелича на 8 часа сън... а иначе бебето само си реши, че ще спи повече от 4 часа... оставям си я... иначе вечер и сутрин се поизцеждам на ръка колкото мога... иначе ще се пръсна... а от вчера почнаха и едни течове... ама кой ме би по главата да се тъпча с жито, орехи, бадеми, прясно мляко и сумати вода...  newsm78

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СТУДЕНТКИТЕ/БИВШИ И НАСТОЯЩИ/ Simple Smile   bigdance2  ura Tada

# 316
  • София
Искра, честит празник и на теб и на другите студенти. Май сме много!  smile3529 lalalala Tada Tada
Исках да те попитам как се научихте на пауза? Ссега успявате от 9 до 6 да спинкате доколкото разбрах. Браво на вас! Дано скоро и ние да започнем да отказваме папането в 12.  Аз си мислех, че евентуално след 3-ти месец мога да мечтая за това Simple Smile

# 317
devil danny аз я водих при педиатърката още като излязоха и ни изписа А-Дерма,обаче не помогна.С Джинджир Алба също не стана и сега сме на Фусидин.Слава Богу започнаха да се оправят  Praynig
Иначе и ние снощи пропуснахме едно ядене и сега ще започвам да "доя" че едната гърда ще се пръснеееееее

# 318
  • гр. Стара Загора
цветка...  спим от 21 и нещо до към 3 и нещо.... само детето си направи режима... иначе малката още към 1 започвада мрънка, но само за около няколко сек., после към 2 и накрая след 3 вече се разбужда... иначе не я пипам докато не видя, че се кокори поне минута и мрънка, тогава тръгвам да я храня...

# 319
И ние спим от 22 до към 3 и нещо, а после до 6:30- 7 часа. Но тази нощ ме учуди спахме до 4, а сутринта ме събуди в 8. И нещо съвсем ни се разбърка режима.
Честит празник на всички студенти и от мен.  Tada dance

# 320
  • София
Добро утро и от нас Heart Eyes
На мен след запушването ми намаля кърмата, за да ми е гадно разбира се Twisted Evil Но с две денонощия кърмене и от двете гърди и цедене и от двете гърди нещата се нормализираха по мойте критерии, а те са - току що изяде 150мл от едната гърда и аз съм доволен Mr. Green
Иначе девойката се държи стандартно прилично, реве, спи, ака и ни работи както си знае Laughing Аз вчера успях да се преборя с инститцията социално подпомагане и си подадох документите за еднократната помощ, макар че не се разминах без веднъж да ме върнат Whistling
Ема също сама си гради нощния режеим, но горе-долу след къпането прави 5-6 часова пауза, в която обаче аз гледам да цедя, за да не стават бели и в останало време на денонощието го караме на 2,5-3 часа ядене Peace
Доди, ако не се лъжа Фусидина беше новия вариант на пиоктанин, нали? Това принципно се ползва точно заради белите връхчета, за да не се разнесе, дано се оправите бързичко. И на Ема вече й излизат пъпки, ама за сега да чукна на дърво нямат връхчета, но точно за погачата в неделя ще е пъпчива Mr. Green

И накрая да ви питам нещо извън темата за бебета - какво мислите за практиката на Райфайзен банк да отказват потребителски кредити на бременни и жени по майчинство, при все, че дохода им надхвърля нееднократно изискуемия минимум от банката?

# 321
Бубче с риск да бъда "нападната" ще изкажа мнението си относно практиката на Райфайзен от гледната точка на финансист  Peace-в условията на криза(а и не само) е нормално.По този начин се защитават от НЕдобрата практика бременна да се осигурява на висок доход за да получава високо майчинство.Знаете,че напоследък е "модерно" само да се водиш на работа без реално да работиш-и така точат се пари от НОИ,социални и кой от където може.Та всеки си създава защитен механизъм.Разбира се от това страдат и съвестни граждани,но...
Не ме линчувайте моля  Praynig Hug
А за Фусидин-а идея нямам какво е,думите на лекарката бяха-"Хич не ми се иска на такова малко дете да изписвам кортикостероид,но няма как"  Sad

# 322
  • София
Бубче с риск да бъда "нападната" ще изкажа мнението си относно практиката на Райфайзен от гледната точка на финансист  Peace-в условията на криза(а и не само) е нормално.По този начин се защитават от НЕдобрата практика бременна да се осигурява на висок доход за да получава високо майчинство.Знаете,че напоследък е "модерно" само да се водиш на работа без реално да работиш-и така точат се пари от НОИ,социални и кой от където може.Та всеки си създава защитен механизъм.Разбира се от това страдат и съвестни граждани,но...
Не ме линчувайте моля  Praynig Hug
А за Фусидин-а идея нямам какво е,думите на лекарката бяха-"Хич не ми се иска на такова малко дете да изписвам кортикостероид,но няма как"  Sad
Доди, в случая обаче става въпрос за отказ при положение, че осигуровки на този доход се внасят от 2008ма година, става въпрос за корпоративен клиент на Райфайзен, който не е сменял работата си вече 3 години, който все още не е по майчинство и честно казано истински не разбирам какво я касае банката как точно си изкарваш парите, просто не намирам връзката м/у банката и НОИ. Да не говорим, че тая работа вече не става толкова лесно при положение, че за майчинство се смята дохода за 18месеца назад, т.е. не е като да внасяш няколко месеца след като разбереш, че си бременна. А самия мотив бременност и майчинство за отказа ме вбесява и сериозно ми напомня на дискриминация...

# 323
Бубче спирам да коментирам темата,за да не създам конфликт  Peace

# 324
  • София
Бубче спирам да коментирам темата,за да не създам конфликт  Peace
Не, бе душа, не става въпрос за конфликт, опитвам се да си обясня просто, защото това, което постигнаха сега Райфайзен е да си загунят клиента, знам, че това е само едно физическо лице и не е кой знае какво, ама все пак не става въпрос за единичен случай при тях.

# 325
  • Ловеч
Честит празник на всички бивши и настоящи студенти! И по този повод искам само да напомня за еднократната помощ за майки студентки, предполагам всички са запознати, но за всеки случай.  Peace

# 326
  • на Дъждовен остров
....ама кой ме би по главата да се тъпча с жито, орехи, бадеми, прясно мляко и сумати вода...  newsm78...

малко глупав впрос ама може ли да се пиее прясно мляко????? Нали предизвиквало алергии и аз го избягвам абсолятно исъм свела до минимално приемне на млечно продукти.

# 327
Момичета,

моля ако някоя от вас е слагала лепенка за пъп, да обясни по-подробно как става. Педиатърът ми препоръча да сложа и уж ми обясни как , но аз пак нещо не съм сигурна... притиска се от двете страни, за да влезе пъпа навътре или как ?

# 328
ох, момичета закъсахме го ние с това дупе. То не е дупето де, а отпред по крачетата и над пишката. Преди имаше само две като прегорели пъпчици по едно на крачетата отпред и му бяха зачервени топчиците. Педито каза да мажа с тампон с калиев перманганат и да мажа с Певизон сутрин и вечер. До вчера уж ахаааа да се оправи и сутринта - целите крачета отпред и над пишката с дребни червени пъпчици. Не знам дали от нещо му изгорих кожичката или какво става. В какво да го слагам да постоява - в смрадлика или лайка?????? Cry

# 329
  • София
Момичета,

моля ако някоя от вас е слагала лепенка за пъп, да обясни по-подробно как става. Педиатърът ми препоръча да сложа и уж ми обясни как , но аз пак нещо не съм сигурна... притиска се от двете страни, за да влезе пъпа навътре или как ?
С един пръст натискаш самия пъп, за да хлътне навътре в корема, а с други два събираш кожата от горната и долната страна пъпа, за да покрие хлътнали пъп, така самия пъп не се вижда и лепиш лепенката. По този начин се създава компресия и се прибира пъпа. Peace
....ама кой ме би по главата да се тъпча с жито, орехи, бадеми, прясно мляко и сумати вода...  newsm78...

малко глупав впрос ама може ли да се пиее прясно мляко????? Нали предизвиквало алергии и аз го избягвам абсолятно исъм свела до минимално приемне на млечно продукти.

На мен неонатоложката ми разреши само сутрин в кафето да си слагам Peace

Общи условия

Активация на акаунт