Отговори
# 405
Цвети, честит рожден ден! Все така грижовна и обгрижвана от най милите ти хора да си ти пожелавам! Весел празник днес!

Благодаря за поздравите за моето християнче!  Heart Eyes Тези дни и снимки ще ви покажа.

Силве, не знам какво да ти кажа. Никола не мога да го определя точно като хиперактивно дете, но е много подвижен. А за спането и той не спи цяла нощ, а на пресекулки. Дори по някога така се разбужда, че чак му се играе, но аз го гушвам да спи. Дано да съм била полезна.

Деси, според мен пък цял живот ще ги чуваш тези приказки за студеното и че детето все е без нещо.  Joy Ми аз за Иван още ги чувам, че и за ММ , та какво да си говорим. В началото на връзката ни с ММ (тогава гадже) тръгваме някъде на почивка и майка му му нарежда да си вземел дебели чорапи, да си вземел нам кво си и на мен ми стана смешно. Обаче вече не ми прави впечатление.  Wink

Кити, честито мила, лека бременност на снаха ти!  Hug

Никола сега си връща за вчерашния сън. Тази сутрин не иска да заспива. Накрая го взех да го люшна на ръце за той започна да се хули с глас. И го оставих да си играе. Сега си приказва много сладко сам.  Heart Eyes
След малко направо ще го сложа за обеден сън.

Хеленче, подаръци има много, събрах всичко което ми беше на дневен ред за купуване. Сега се чудим ние какво да му подарим, че още нищо не сме му взели!  Wink

Чета , че от сега се е почнало с шумните играчки при вас. Ние още си нямаме, може по Нова година да ни сполети това "щастие".

# 406
Здравейте,мами
Честито на именниците със закъснение BlushДа са ви живички и здрави и много да ви слушат и радват baby_neutral
Чинче,благодаря,че попита-добре сме.Почти го захраних човека,на кухня го записах,добре си хапва.Въвеждам му нов режим на спането през деня,та съвсем не ми остава време за тук.Докато ви изчета и отворил ей такива  Shocked очи Laughing
Честит рожден ден,Цвети!Да си ни жива и здрава и много,ама много щастлива  bouquet
Честито християнче,Ани!
Лека бременност на сестричката на Хеленчето!
Моя мързеланко от скоро се върти по корем с дрехите,от около две седмици де!Имаме и едно падане от нашето легло!Лелеееее,откачих от притеснение.Под носа ми падна.Още ми е гузно ooooh!А иначе нито крачетата си хващаме,нито си дърпаме чурата.Явно на по-късен етап ще стане.........И зъби нямаме,та и признаци нямаме,но той често си мрънка.Може и да не разбера кога ще изскочат!
Лек ден на всички и ето,вече сме будни......Дано скоро пак имам време да се включа Hug

# 407
Здравейте Hug
Цвети:Честит рожден ден  bouquet
Силви:Самуела е същата малка маймунка,няма нещо което да и задържи вниманието за повече от 5 минути.Дори любимото си кърмене прекъсва да види кой е влязъл в стаята и да не вземе да изтърве нещо.Отскоро може да стои седнала и така се занимава сама  с играчките поне за 30 минути,но пак и е по -интересно да има някой който да играе с нея.Мисля,че е въпрос на темперамент.
Музикалните играчки лично аз много ги харесвам,даже сме и взели такава за подарък за Коледа,но ще видим дали ако цял ден ми свири дали ще продължа да ги харесвам Laughing
Самуела също много "бърбори" и най-любимо и е да казва бу-бу,а като види котката е толкова щастлива винаги и се чува АХХХХХХХ,а котката изчезва веднага Laughing
Момичета как приспивате бебчовците вечер?Аз имам голям проблем приспиваме се по 3 часа понякога,суче около час уж е заспала,а като я сложа спи 15 минути и пак се събужда и даже е готова за игра,после пак още час докъто заспи и пак на гърдата ,а знам,че като излязат зъбки вече не е добре да заспиват така,разваля ли се.Биберон не признава,дайте идеи  Praynig
Хубав ден smile3525

# 408
Привет, Дами и Господа! Simple Smile

Днес голямата ми щерка Гергана навършва 13 години - става тийнейджърка!   newsm44

Искам да ви почерпя по случая:

Цветич, Честит Рожден ден! Бъди жива и здрава и много щастлива! Как се радвам, че сте на една дата с щерка ми! Simple Smile))    newsm59

Симпли, Деска, Шунче   Hug

Шунче, Браво на Щерка ти! Страхотна е! Щом може да извади полза от всичко - цена няма! Прегръдки от мен!   Hug    Когато някое дете се изкаже така за въглени - често си мисля дали няма нещо общо с нестинари - може да е някаква родова памет, може друго! Simple Smile

Хелън, честито на Сестра ти! Пожелавам й лека бременност и прекрасно детенце на финала!  newsm51

# 409
Ох,благодарско момичета. HugСега се успокоих.Явно е период(Чинче,18 годишен). Wink
Със кърменето,яденето е същото като при вас Сами.Озърта се на всяко цокване като мишка във брашно.Аз не приспивам.Когато й се доспи-тогава.Ако я сложа,когато тя не иска само реве,пищи и съм принудена да отида и да я взема при нас в хола.Като видя,че й се доспива обаче,я водя на спалнята,кърмя около 10 минути(което пак е едно блъскане,щипане)и заспива.Спи да 4-5.Кърмя я и ако реши спи още до 6-7.До 8 е спала броени пъти.
Ани,честито християнче(забравих ви Blush) Hug
Яни,и ти се изгуби.
Момичета,горе от балкончето.Айде престрашете се ,де! Wink

П.с.Аурора,честит Рд на голямята ти красавица.Да  е жива,здрава и по-лек пубертет ви желая. Joy

# 410
  • софия
Момичета, безкрайно ви Благодаря, не съм очаквала,милите ви поздрави, да ви се връщат.
Целувам ви  love001
Аз не празнувам рождения си ден от няколко години, но ми стана изключително приятно днес.
Благодаря ви  bouquet
Мога ли да ви се оплача на вас, вчера се стърпях от уважение към милите ни именници Heart Eyes. Дани от 6 дни не е спирал да кашля денонощно, обикаляме от Токуда през Вита до личната лекарка, дадохме над 300лева изкупихме аптеките, но това не е важно, измъчи ми се детенцето Cry, снощи късно пак бяхме в Токуда, направи спастична бронхиална кашлица 3 часа не е спира да кашля как издържа не знам.Предписват му анти алергични и дигат рамене докторите, а то се измъчи милото. Нито сме яли нито спали 5 дни, днес е малко по добре Praynig, дано е минало вече.
И да не е толкова негативен поста да ви се похваля че Мона има 2 зъбчета Simple Smile, не сме разбрали кога са пробили, тя тези дни се само-отглеждаше.
Хубав ден Hug

# 411
Миличка Цветич - цветя от мен за празника!   bouquet Приеми горещите ми пожелания за здраве и любов и най-вече Дани да се оправи. Направо изтръпнах от разказа ти през какво минавате... Милото дете, дано дано скоро му олекне и да се успокоиш!

Силви - не се притеснявай. Просто ти е жизнено детенцето! Аз в какви филми се бях вкарала покрай Белата - от мъничка е много емоционална, ревлива и врътлива - не може повече от 3 сек да стои мирна (е вече може и повечко). Та бях решила и аз, че е хиперактивна - не спрях да я наблюдавам поне да годинка и половина и се поуспокоих когато видях, че си се развива нормално. Те признаците за хиперактивност до годинка рядко се проявяват...

Ани - честито ти християнче!

Аурора - ЧРД на дъщеричката ти!каква прекрасна възраст - 13 години! една малка госпожица  bouquet

Хелън-какви хубави новини точно преди Коледа!
леко бременеене на сестричката ти и лятото да си гушкаш прекрасно племениче!

Оги ми е в ръцете и трудно пиша - айде после пак ще пиша - слънчев ден ви желая днес!

# 412
Мами на Сами, аз точно така приспивам вечер Ники. То не че го приспивам, ами докато го храня и си заспива. Какво да го правя , да го будя и пак да го приспивам ли!  Laughing Понякога обаче се случва тоно така  - събужда се след около половин час - кокорко! Аз нали не обичам да се занимавам с приспиванки и го вземам при нас в хола и той си играе докато видя че му се спи и го слагам да спи. Но ако съм в банята или правя нещо, ММ го приспива люлеейки го. Такава е горе долу ситуацията при нас вечер.

Аурора, честит рожден ден на Гери! Жива и здрава да е и много да те радва с успехите си!

Цвети, честити зъбчета на Мона! Щом не празнуваш РД няма да ти пожелавам весел празник, а от сърце ти пожелавам Дани да оздравее.
То и аз от 4 седмици си покашлям, но и не вземам мерки! Е не е толкова сериозно при мен, като заспя поне спирам. Все си викам днес за последно , утре за последно. Ама като не знам какво може да пия, пия си чайове с мед и това е!

# 413
  • Sofia
Цвети, честит рожден ден! Най-прекрасни пожелания!
Дано Дани се повлияе от лечението и бързо да оздравява!

Аурора, честит рожден ден и на твоята щерка! Да ти е жива и здрава и леко да минава през пубертета!  Laughing

За въглена всъщност няма странно - за моя рожден ден бях получила от ММ комплект за рисуване с моливи, пастели и въглен, тя преди няколко седмици го беше докопала и се пробва с въглена, та вчера явно се сети.  Laughing

Самиимами, и нашият при кърмене се оглежда при най-малкия шум. Гледа страшно осъдително причинителя на шума, направо с поглед убива, не го отмества, докато не млъкне отсрещната страна. Чак тогава продължава с кърменето. Този поглед ми е толкова смешен, но не смея да се засмея, защото и мен почва да гледа така укорително.   Crazy Joy

# 414
Честит Рожден ден на Цвети и на дъщеричката на AuroraZora

По въпроса с приспиването- /имайте предвид, че съм сама/ вечер като усетя, че на Сиси й се приспива, я отнасям на спалнята и я поставям там с няколко играчки, гризалки или биби. Ако не съм се къпала, влизам в банята /през това време Сиси понякога мрънка, понякога не/. После докато се облека, да си приготвя помпата за през нощта, шишенца... мине още малко време. През това време Сиси се е поизморила още малко и или е вече заспала, или й трябва само да я гушна, за да заспи. В повечето вечери това ни е програмата.

По въпроса добри майки, лоши майки, загрижени ли сме или не сме за дечицата ни- моето мнение е, че това може да го каже САМО И ЕДИНСТВЕНО детето /децата/ ни след време когато порастнат. От отношението им тогава към нас може да се разбере дали сме се справили като родители. Не ме интересува какво мислят разни бабички, комшии, приятели, съфорумци и тн за мен като майка. Не тяхното мнение ми е определящо  Crossing Arms.

# 415
Абе как можаха половината момичета да приемат моята гледна точка или да се изкажат с по една дума или хич да не ми обърнат внимание,...
Това, че много хора не са отговорили на дадена провокация и не са изразили явно възмущението си, заради доброто си възпитание и нежеланието да влизат в излишни спорове, не значи в никакъв случай, че приемат съответната гледна точка, нито пък че не обръщат внимание на нещо, което ги обижда. Просто в някои случаи благоприличието надделява.
Житейския опит е доказал, че постепенно във всички случаи на отношения между малцинство и мнозинство, в които малцинствотовойнствено се обявява за онеправдано и дискриминирано, накрая малцинството почва да дискриминира мнозинството и да ограничава неговите права. Като се мине през правата на негрите, правата на хомосексуалистите, правата на етническите малцинства, и се стигне до правото на избор за ваксини и други медицински общоприети норми. Уважавам правото на избор на всеки да бъде различен, но не уважавам опитите това различие да се натрапва по този агресивен начин. В един момент тези дето не са негри се оказва, че имат по-малко права, са по-малко хора и прочие, тези дето не са хомосексуалисти също... и така нататък.

# 416
Ааа,не съм се изгубила,Силве!Редовно ви чета,но със нервно бебенце(а майка му още повече Blush)ми е много трудно писането!Иначе разбрах аз кое Силвенце си ти,много се радвам,че си точно от тия хора,които си общуват със всеки без надуване и прочие!И аз съм ти фенка!
Честити ви зъбчета,Цвети!Много се радвам на зъбчета аз.Малки зайчета........ Heart Eyes
Без малко да забравя-Честит рожден ден на дъщеря ти,Аурора!Нека ви радва много и да е жива,здрава и много щастлива!

# 417
Момичета, надявам се все така да си спи Йоана. А и като се е наспала е по-благосклонна към мен през деня. Оня ден не искаше да спи и ми извади душичката. От вчера гледам при първи признаци да съм я приспала, е живее се. А пък откакто "живее" на земята е голямо шоу у нас. Обикаля си кътчето с търкаляне (защото за сега пълзи само на заден ход и много се ядосва), научи се да издава един звук като кучето (когато душат кучетата как правят), абе очаквам да почне да лае и всичко ще е 6.

Теди, значи да разбирам, че по презумпция на бебетата/децата/мъжете (Ани  Hug) дрехите са им с един кат по-малко. Т.е. каквото и да направя винаги ще има нужда от още нещо. Ясно, оглушавам перманентно от тук нататък, за да ми е лек живота   bouquet

Ани и на мен миналата зима ми направиха забележка, че Марти заспал незавит и защо не съм го завила. Ама аз нали съм си една такава гадна, казах който има зор да си се завива. Принципно нямам нищо напротив да го завия и винаги го върша (защото и на мен ми се случва да заспя така), но тогава просто действах на пук, защото видиш ли това било мое задължение. После пък се изказах, че който имал РД трябвало да организира почерпката и това по повод, че отказах да стана от леглото да му приготвя вечеря, ама нали трябваше да излежавам Йоаната. Абе пак задълбах, ама то защото от снощи ми държат влага едни приказки.

Аурора, ха честито както му се вика. Да видим как е с тинейджърите, ще има да разказваш май. Да ти е жива и здрава Гергана и по-лекичко да го изкара пубертета.  Hug

Цвети, честито за зъбчетата. Дано Дани се оправи бързичко. Милото детенце, как се е мъчило само  Hug

Момичета и момче пак задълбахме спора. Този път съм съгласна с тати, че не можем всички да сме еднакви, но нека не си натрапваме един на друг личните виждания и мнения. Сред нас има и други, които по едни или други съображения не слагат ваксини, но това никога не е било повод за спор. Смятам, че можем да запазим културата на форумното общуване, големи хора сме. Все пак ще възпитаваме деца и трябва да се научим да им даваме пример.

# 418
  • Добрич
Честит Рожден Ден, Цвети! Да  си здрава, усмихната и щастлива!  Hug
Честит Рожден Ден и на Гери! Сонче, да е много здрава, да ви слуша и много да ви радва!  Hug

Цвети, зная защо не празнуваш РД-то си, но мисля, че той не би искал това. Мисля си, че на него в този светъл за теб ден, хич не му е добре да те вижда, че си със свито сърце и нямаш празник. Не знам какво мислиш за прераждането, живота след смъртта и прочие, но ако ти попадне книжката на Силвия Браун: "Живот след смъртта", си я вземи и я прочети. Определено дава нов поглед над нещата.  Hug Много, много стискам палци на Дани да се оправи по-бързо!  Praynig
Кити, забравих вчера да ти честитя и на теб! Лека бременност на снаха ти и на края хубаво бебче!  Hug Как сте с Пл.?
Силве, да ти кажа, колкото близнаци познавам, все не са тихи и мирни. Все дейни, все нещо се случва около тях, абе щура работа.  Wink
Самимами, вечер дребния суче малко повече като времетраене и ако не заспи на цица, го залюлявам на крака и заспива. След 30-40 минути се буди и пак същата процедура. Има вечери по няколко пъти повтарям така /като снощи например/, ако ли не заспива и спи най-много 2 часа и пак се буди. Абе, ... чудя се кога ще се наспя и аз най-накрая. С Борис такова нещо не съм преживявала и сега ми е малко терсене, при все, че много си ценя и държа на съня.
Ани, вече: Честито християнче!  Hug
Вещи, различни са хората, няма как да се реагира еднакво.  Wink Хайде, тъкмо се завърна, не изчезвай пак!  Hug
Яни, намирай временце и да пишеш, не само да ни четеш. Ще се чувстваш по-добре като си комуникираме.  Hug
Деска,  hahaha ако започне да лае и Йо, не те знам с две лаещи как ще се справяш... Hug Много ми е сладка твоята щерка. Пупупуп  Heart Eyes
Ние днес бяхме във Варна. Поразходихме се и посвършихме малко работа. Добре се разнообразих. Вихчо беше много доволен, усмихваше се и се радваше.
Ами, това е от мен за сега.
Хубава вечер на всички. То рано още за такова пожелание, но е мрачно, та затова.  Wink

# 419
  • София
Цвети, честит рожден ден, миличка!!! Hug Hug Пожелавам ти цялото щастие на света! Hug

Вещица.. осъзнай се! Ти влизаш тук май да се разтовариш и да натовариш нас  Wink това във връзка с изказването ти, че те ядосваме. Аз мога да кажа пък, че ми писна да чета мрънканици и влизам в темата да получа положителни емоции (затова и рядко те чета). Освен това откъде накъде твърдиш, че не се зачита чуждо мнение, при условие, че темата за непоставянето на ваксините досега е отбягвана старателно. Мен лично ме взриви твърдението ти, че е по-вероятно детето да бъде увредено, отколкото да се разболее от дадената болест. Това е абсолютно невярно и ми писна да си мълча! Защо аз да си мълча толерантно, а ти можеш да пишеш твоите възгледи. И само да спомена, че имунизационния календар е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, а не пожелателен!!! И за да не подскочиш пак, че детето ти е алергично ще кажа, че самата ти спомена, че принципно не би ги сложила дори да не беше алергично. Това показва принципното ти мнение и няма общо с детето ти. Я да те видя ако беше в друга държава дали можеше да гъкнеш на някоя "лелка-лекарка", никой няма да те пита, а ще ти фраснат глобите. И детето ти ако не ходи на градина на 5 г. евентуално задължително ще трябва да тръгне на предучилищна. Или и там няма да ходи, щото да пази моето дете. По-голяма смехория не бях чела като повод защо да няма да ходите на градина.  Joy

По въпроса колко е изстрадано едно дете.. абе най обичам някой да ми приказва наизуст  Twisted Evil Аз имам две прекрасни леки бременности, леки раждания без никакви проблеми и 2 здрави деца. Това не ме прави по-малко майка от теб. Не е задължителна също така максимата "Колкото повече рева, толкова по-изстрадала съм" Тук в темата има няколко примера на момичета, които са толкова борбени, че ако не си чест посетител изобщо нямаше да разбереш, че имат проблем с бременност, с дете и т.н.

Толкова от мен по въпроса.  Laughing

Силве, не е хиперактивна Матея. Това са диагнози за доста по-къден етап, при това много спорни и модерни да бъдат поставени на всяко по-буйно дете. Матейка си е физически активна като всяко нормално детенце. Тя сега открива страшно много неща. Аз гледам Ралка... всеки ден е научила нещо ново  Wink Понякога не спира да мята ръце и крака  Crazy

Деска, аз се страхувам от изстрадали свекърви. Много се спрягат тук свекървите в темата, ама тъщите работят на тихия фронт доста по-добре, особено ако са дипломати по природа. Внуците ще са си наши, споко! Нали майките са наши деца  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт