Отговори
# 390
Добро утро сладури,

Ние добре си хапнахме снощи шаранче, пекна го мъжлето на фурна и беше много вкусно. Не миришеше на шаран, но пък се заредихме с доста Омега-3 мазнини.  Laughing

Момичета, радвам се, че ви е харесала историята от училището на Теа! Има още много такива, ще ви ги разказвам по-често. Става въпрос на едно немско (частно) училище Веда! Например, сега, си имат базар в училище, всеки носи свои вещи (стар несесер, чанта, и т.н.) и ги продават едни на други, сами децата си слагат цени на стоките, и после събират паричките и ги носят в един дом за деца без родители. Теа участва много активно в такива мероприятия, даже скоро са питали кое от децата иска да отиде в дома да занесе някои неща и никой не е вдигнал ръка освен тя.  Shocked Беше прекарала малко време с тях, много беше развълнувана.

Шунка,  Joy Joy Joy hahaha hahaha голяма работа си, ей  Laughing

# 391
Добро утро!

На няколкото мами,няма да ви изреждам поименно,които сте се ангажирали толкова сериозно да нищите моите думи за това колко съм се борила за детето си и т.н. да се бяхте върнали да попрочетете от къде аджеба тръгна това как вашите деца ще пазят моето.Да,всяко дете е скъпо на родителите си.И да-всеки има право на избор.Това е моят!И на още няколко майки тук.Изборът ми е на база много изчетено и след много разговори.Ще потретя-не мога да си позволя да рискувам живота на детето си,само защото някоя лелка докторка ми е казала,че това ще защити детето ми.Плюс това,всички знаете с каква тежка алергия е детето ми.И малцина от вас знаят какво ще се случи,ако му се сложи една ваксина дори.

И да,борила съм се за детето си!Години наред за да го има и след като беше факт да оцелее.И ще се боря много дълги години за неговото благо.

Ще Ви помоля да спрете да нищите думите ми,ако искате приемайте решението ми,ако искате не.Това си е ваше право.Детето ми няма да е от масата деца,които нямат нито една ваксина,но са сред вашите деца сега в детските градини и ще бъдат там,когато малките пораснат.Но защо не роптаете там?.Моето дете,макар че има право с медицинско да бъде на ясла и градина,няма да ходи.За да не вреди на вашите деца!И никога,НИКОГА,не съм мислела,казала или т.н,че сте безотговорни майки,нехаещи за здравето на децата си!Напротив!И с темата до тук,че става грозно!Или наистина зачитайте чуджото мнение и решения или си мълчете.Аз никога не съм си позволила да упрекна или коментирам нечие толкова важно решение.Ще Ви помоля за малко разбиране и такт.Аз влизам тук,за да се отърся от ежедневието,а не за да ме ядете.Но смятам да не пиша повече,защото думите разбиране и толерантност са явно само думи!

# 392
Добро утро! Simple Smile
Ето капучино и малка закуска.

Хеленче,Кити,много хубави новини.Честито! Praynig  bouquet
Цвети,ЧРД!Да си все така усмихната и чаровна мама.  bouquet

И мен ме е страх много от ваксини и се моля всичко да минава гладко.Вещи,ти сигурно ще слагаш по- натам като Никола израсте проблема с алергията. Peace
Мами,как се държат дечицата ви на този етап?Питам ви,защото Матея е много активна,т.е страх ме е да не е хипер активна.Ми тя почти не стои спокойно.Споделете как е при вас ,та да не мисля простотии. newsm78 Embarassed

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 09:23 от silvia77

# 393
Добро утро. Наспах сееееее. Снощи си легнахме към 12 и Йоана спа до 8. Събуди се само 1 път за биба. Няма такава радост за мама, пу пу пу да не чуе дявола.

Шунче, разочароваш ме. Аз бях подготвенат скоро да секна тези приказки, а така щом казваш по-добре да спра да чувам, че то още 1 година си е доста време  ooooh! Иначе нервността на Макс може и да не е от чушката. Йоана хапва отдавна и не съм забелязала да й пречи. Хаха тоя Св. Никола  Joy

Цитат
..........бъдещата снаха, внуците
Ваче, то това е най-голямата борба май. Ама къде забрави бъдещия зет, ние няма ли да се борим с тях, или викаш то щерките достатъчно ще ги тормозят  Joy

Цветич, честит рожден ден. Тук едни девойки те издадоха, че слагаш още една свещичка на тортата. Пожелавам ти много здраве, щастие и любов.  Hug  bouquet

По темата за ваксините. Лично мое мнение - ами не ми харесват, но явно няма как. От друга страна според мен в едно общество на ваксинирани точно не ваксинираните са по-уязвими. В детските градини също пак според мен по-опасни са болните с вируси и настинки деца, отколкото не ваксинираните. Но пък точно вчера по тая тема питах мама, защо вземат болните деца сутрин. Ами тя каза, че колкото пъти се опитали да върнат дете родителите или правят някакъв скандал или се дава обяснение как хремата/кашлицата били алергични, или пък се чистели вече и т.н. Но това е много дълга тема, не е за тук.

Силве, според мен е много рано да се говори за хиперактивност. А как се държи Йоана ли. Ами не се спира и за секунда. Ако за 5 сек ръце и крака не се движат, значи спи  Laughing

# 394
Матея е много активна,т.е страх ме е да не е хипер активна.Ми тя почти не стои спокойно.

Силве,  Joy Joy И по-зле ще става миличка, тепърва какво ни чака..... не се притеснявай. Винаги е имало по-активни и по-пасивни деца/възрастни. Нека си щъка детето, по-добрият вариант е този според мен, а не някое флегматично  Crazy Party Peace

Деска, ай честито наспиване  Flutter

Аз вчера купих каша от елда на Хип с плодове, сложих вътре половин бурканче плодово на Гербер с шипки и малкия остана много доволен, изяде си цяла доза, за каката останаха само две лъжички  Flutter

# 395
veshtitzata хайде моля те и ти бъди по-тактична. Думите ти звучат като - вие будалите си слагайте ваксини на децата и така пазете и моето. Уважавам родителите, които са направили този избор, но не и това отношение.
В градините често вземат болни деца, защото родителите носят бележка от педиатър, че е ок. Аз лично имам няколко празни бланки в нас да попълня само нужната дата, да не занимавам нашата когато ми поискат /повода беше една седмица във Варна при родителите ми и ни искаха бележка че е здрав/
Щях да забравя - Цвети честит рожден ден и от мен! Весело изкарване на празника   bouquet

# 396
  • София
Добро утро!

цвети, честит рожден ден, миличка!!!  bouquet  Бъди много, много щастлива и нека всички около теб те радват безкрайно и се раздават за теб, като ти за тях Hug 

Хелънче, много се радвам за сестра ти и за "работата" на Алекс Laughing

кити, страхотно за снаха ти, знам, че и при тях е много желано и дълго чакано Hug

силве, и Лора е така, особено краката - просто не се спират за миг Shocked

деска, ех блазе ти!  Мечтая си за повече от 2 часа непробуден сън Crazy

Всъщност, момичета, имахме и доста други случаи, когато някой влиза, изразява грубо и обидно към повечето от нас мнението си и после се фръцва, че нямало да влиза, щото, видиш ли, ние не сме си замълчали, преклонени пред избора, който е направил.  Аз ли не съм достатъчно умна да разбера или какво newsm78 (хем този път бях решила, че ще замълча само и само да не навлизаме в грозни и досадни спорове)

Има и още, но няма да ставам досадна още с първия пост.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 10:26 от Sleeping Beauty

# 397
Добро утро  Hug Къде са Никовците да кажат как са прекарали празника?
Ние отново не спахме като хората,това диваненце ще ме откачи  newsm78
Силве,рано е за хиперактивност,просто някои деца за по-дейни,други по-мързеливи  от малки Laughing Надя ми е супер мързеливичка,но Ани беше... викахме й " поразяващата ръка"  Joy
Така,споделям схемата,подчертавам,че не ангажирам никой с нея  Hug :
започва се между 4-6м.
1во захранване 9ч. каша безглутенова (стандартно няколко лъжички,до достигане на количество 150мл за 2 седмици.
2ро захранване 13ч - зеленч. пюре( до достигане на 150мл)
3то захранване 17ч - плодов кисел или др.плодова каша
6м. - месно пюре,замества зеленчуковото,като се започва с пуешко,заешко,пилешко, агнешко,като около год. се вкл. риба,телешко и свинско
6-7м по необходимост ( разхлабващо,регулиращо)  - плодово пюре .
7м - глутен
8м. жълтък от 1-2 трохи през ден до 1жълтък през ден към 1година.
10м стърган плод
12м кис.мляко 3,6%
Аз лично започнах с кашата,ама нали не ни се получи,та минах директ на зеленчуково.Сега смятам да вкл. месото.
Относно  Вещи, за 1ви път в този форум ще изкажа мнение в спор,въпреки че хич не исках да коментирам,но отдавна ми прави впечатление,че постовете ти винаги са пълни с негативизъм и разни оплаквания,но с това  кой колко е изстрадал за детето си направо уби рибата и с право момичетата тук се обиждаме... За ваксините - всеки има право на избор.това е.
Цветич  newsm59 Да си жива и здрава и много много щастлива! Веселко да отпразнувате!  Hug

# 398
Здравейте, банда  Hug

Цвети, миличка, честит рожден ден  hbday newsm59 newsm67 - да си жива и здрава, защото няма по-хубаво от това, а всичко друго се постига с времето  Hug
Силве, моят Алекс е по-спокойно дете, но на мен пък ми се иска да е мааааалко по-активен  Laughing. Той обожава да лежи, даже така му е най-добре в количката, а аз все искам да е седнал  hahaha. Ама той си е и дундьо де, дупето му тежи  Laughing Но нали знаеш - кой каквото няма това иска  Peace
Ичка, малката е много сладка с ръчичка в тавата с шарана  Joy
Ани2, къде си, липсваш ми  Hug
Деска, все така да спинка Йо, че мама да е по-чевръста после през деня  Hug
Шунка, теб официално те признавам - голям смях се хиля с постовете ти, преди малко чак майка ми довтаса от другата стая да види какво става  hahaha
Кити, честито и на вас и вашата снаха - дано бременността мине безпроблемно  Hug
Буболинка, радвам се да те "видя"  Hug
Ани, как е днес най-малкото християнче? Има ли подаръци?  Flutter
Чинче, вие как изкарахте?

Аз много рядко се ядосвам или изнервям, особено в нета. Обаче сега малко се поизнервих. Аз не пиша от самото начало на бременността в темите, присъединих се по-късно, когато всъщност ПаО ми каза. Още от самото начало си изградих представа за хората, които пишат тук и, честно казано, понякога не съм никак съгласна с написаното. НО НИКОГА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАМ ДА НАЛАГАМ МНЕНИЕ ИЛИ ДА ЗАКЛЕЙМЯ НЯКОГО, КАКТО И ДА СЕ ДЪРЖА АРОГАНТНО  Naughty Смятам, че хората са различни, всеки знае за себе си и претегля възможностите от избора, който прави за близките си. Много мразя да ми се изказват компетентно, сякаш аз съм най-тъпото същество, защото не съм се осведомила по даден въпрос/ който изобщо, ама изобщо, не ме интересува  Crossing Arms/. Винаги съм казвала, и пак ще го кажа - на който не му харесва - да не влиза тук, без излишни сърцераздирателни словоизлияния. На мен поне такива хора няма да ми липсват.
И в тоя ред на мисли - ето това стихотворенийце много точно описва ситуацията:
Бг мама всичко знае
и не може да си трае.
Щом развихри се дебатa,
яхват мамите метлата.
"Туй, ваксините, са чума,
... хич и да не става дума!"
Щом хомеопат го казва,
няма що да се доказва.
БГ мама в сайт прочела
конспирация дебела:
Фарма-мафия голяма
дебнела над наш'та мама!
Туй веднага потвърдила
на пазара лелка мила.
Тя подробности разбрала,
пък от шоуто на Гала.
Мама хвърлила престилката,
памперсите и точилката,
седнала пред компа бясна
във главата с мисъл ясна:
"Тия лекари със хъс
ще натиря в кучи г*з!
Информирана от врачки,
екстрасенси и баячки
имам право, и избирам:
бебето не ваксинирам!"
Мамите са като ято,
форума превръщат в блато,
а опиташ ли да спориш
няма шанс да се пребориш
Дори науката е няма
пред мощта на бг мама.

Това последното е за закриване на поста ми. И не искам отговор  Naughty
Извинявам се за дългия пост, както и за това, че малко се ядосах  Embarassed

# 399
Здравейте, колежки. Simple Smile

Цвети, честит рожден ден. Бъди все така лъчезарна и добра. Целувки и весело прекарване.

Роси, много хубава история, по-често да разказваш такива...

Симпли, е, хубава работа..та то лимони въобще няма в чийзкейка Simple Smile

Шунка, ах, тоя лош св. Никола.. как изял на детето бонбоните...   Mr. Green

Силве, всички са хипер активни, напоследък и неконтролируеми... със свръх енергия и сила. По-зле ще става, но ще мине .. след около 18 години.
Благодаря много за закуската.

Хелън, вечерхме в бабището, Нико се смя много на дядо си и се прибрахме.. Разопаковахме подаръци и установихме, че няма една играчка, която да не вдига шум.  Flutter

Желая хубав ден на всички.   bouquet

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 10:44 от chin

# 400
Добро утро! Не успях навреме да честитя националния форумен празник, но се надявам всички да са го отбелязали подобаващо   bouquet
Радвам се, че ни навестиха Елдра, Силвър айнджъл, Зизу.
Дидолина, на мен ще ми е интересно да видя и вашата схема на захранване. (ред. ти вече си я споделила, докато се мотам  Whistling)
Аз до сега давах 3 дни картоф с малко кърма. Яде съответно по 10, 20 и накрая 30 грама. След това 3 дни морков, и чист, и смесен с картоф - не се хареса и най-много докарахме до 20 гр. Обаче със захранването изненадващо пропи вода  Crazy Изглежда не ми е толкова заблудено детето, до сега само ближеше силиконов /каучуков биберон/ шише с мек накрайник. И изведнъж като засмука заедно с пюрето ми събра погледа  Crazy. Днес ще бъде тиква.
Деси, моето винаги е с чорапогащник и все ми се повтаря колко му е студено без терлички, нищо, че краката му се потят  ooooh!
За ваксините, всеки има глава на раменете си и вземайки решение като родител си носи рисковете от последствията.
Цвети, честит празник!

# 401
Абе как можаха половината момичета да приемат моята гледна точка или да се изкажат с по една дума или хич да не ми обърнат внимание,а другите ще се изтрепете да ме плюете?!Голямо чудо станало.Хайде спрете се вече,че ставаме смешни всичките.Каквото съм имала да кажа съм го казала.А на който съм му досадна,депресивна,негативна и т.н.-ми не четете,бе,хора.

# 402
Чинче, забравих да ти отговоря - в сайта на Пакостник ги има тези чашки, в секцията за хранене. Ето:
http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=44. Може и да ги има и на други места, но не съм търсила  Peace

# 403
Силве, мерси за капучиното с кроасанче ммм...
Не я мисли Матейка, на дребосъците сега всичко им е толкова интересно, че нямат време да застанат. Моят през деня го приспивам покрит през глава, че иначе само се оглежда и се чуди какво да лапне, къде да чопне и т.н. Crazy Laughing

Моят син от вчера като се е разприказвал, направо ме разбива Laughing Снощи в банята през цялото време ми викаше "аааа бее", после мина на "айейейее" а сега седи в мен и повтаря "айдеее" Joy
Аз май пропуснах да ви се похваля, миналата седмица съвсем осъзнато, викайки към мен, аз бях далечко, и ревейки ми каза мама "ЪЪъъЪъЪъ мамаа ъЪъЪъЪЪъъ мамаа" Laughing То детето милото реве, пък аз си се кефя, че ме викал hahaha

Вещица, аз съм пример че проблема не е в новопоявилите се или завърнали се след 100 години. Мен защо не ме нападнаха и изгониха, не ме нахокаха за нищо, въпреки, сигурна съм, не винаги момичетата са били съгласни с мен Peace

И ако все още се чудиш с какво ни обиди Wink

Цитат
Ваче дори да нямахме проблем,пак нямаше да му сложа ваксиниосвен да благодаря на такива,които ги слагат,че ми пазят детето... Smile
Цитат
Ваче  Hug Smile Благодарна съм,че има ваксинирани дечица,чрез които ще се пази моето,абсолютно сериозно.Имам си моите големи тревоги и съображения относно ваксините.Достатъчно дълго страдах и се мъчих,за да имам детенце и никога няма да поема риск да му се случи нещо от ваксините,дори рискът да е под 10% не го поемам.Това е моето лично решение и имам право на него.

Симпли не,мила.Хич не се шегувам.Приемай го както искаш.Това е моето решение и не държа никой да се съобразява с него и да го приема.

А ние сме безотговорни и децата ни не са ни свидни Wink

# 404
Хелън, благодаря. Аз още снощи ги открих по кутийката. Днес ще отскоча до Карфур да видя дали ги няма, ако не ще ги поръчам от сайта.  Hug

Ирето, и Нико много бърбори по бебешки вече, но "мама" не казва, а нещо като "муааа"  Twisted Evil

Ей, iani87, виждам те на балкончето. Честит именник и на теб на патерици, пиши как сте.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт