Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 дек. 2011, 22:48 ч.

Имат ли право да звънят на съседи????????????

 • 5 303
 • 54
 •   1
Отговори
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 214
Случаят е следният - от фирма за всемания звъняли на домашен телефон на съседи, коитоп познавам само физиономия. Идва жената и ми носи бележка, на която записала името и телефон на някакъв господин.
Звъня на този номер, тъй като дъщеря ми беше на работа. Пък и направо ми призля от притеснение.
Отговори ми жена от финансова институция , прави справка и ми казва, че дъщеря ми дължи 4, 78 ст на Мтел, отпреди 1 година. Еееееееееееееееееейййййййййййй, побеснях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Докато реагирам и съобщя, че това не е редно, ми се обяснява с тон, който не търпи възражения, че след като не е намерена след изпратено писмо/каквото не сме и получвали/ , те я ИЗДИРВАЛИ.
Пак повтарям - тя е ИЗДИРВАНА, защото дължи тези пари. И те имали право да прилагат всякакви методи на ИЗДИРВАНЕ
Та, да питам, това правилно ли е?
Другото е, че всички знаем, че това са някакви фирми, на някакви големи хора, които си наемат хора, да крещят по телефоните и да заплашват.
Ей такъв изрод отишъл при баща ми, и му казала че дължи 11 лв за мобилният си телефон и ако не ги плати, ще го дадат на съдия изпълнител. Та, баща ми, болен с два инсулта, едвам се дотътрил до офиса на Глобул да си ги плати. Пак не е получавал нито писмо, нито нищо
Ако има във форума някои работещи в тази сфера, да приемат моите извинения!  Знам, че това е работа........и работят на процент.....но за мен не е това начинът......
Моля ви, споделете ако сте имали подобна случка на ИЗДИРВАНЕ

# 1
 • Мнения: 101
Два пъти ми се случва да ми звънят на домашния телефон от две различни институции и да ме питат познавам ли съседите си, защото им дължат пари! Едното от позвъняванията бе в 22ч.!!! На въпроса ми защо звънят в къщи, отговора им бе, че в телефонния указател аз съм най-близо по адрес.
 Аз лично се почуствах ужасно от това, че толкова лични неща ми бяха съобщени без да ме знаят коя съм и каква съм и без да искам да ги знам.

# 2
 • Ямбол
 • Мнения: 24 663
Щом вие сте решили, че имате право да не плащате, те защо да не решат, че имат право да ви издирят чрез съседи?
Не работя в тази сфера, но разбирам да сте изрядни и да се ядосвате, а вие сте длъжници, независимо с колко и сте тръгнали да търсите права. Какви права? Плащайте си сметките и никой няма да ви издирва.

# 3
 • Мнения: 800
Много неприятно наистина Tired
Само да кажа ,че понякога проблема си е в тях,,че не са си събрали сумите.Преди година прекратих договора на картата на баща ми ,към Мтел,която се водеше на мое име.Платих всичко,пуснах молба да не ми подновяват договора и приклюих с това.Само че,преди няколко месеца,когато преподписвах моя номер се оказа ,че имам стари задължения от двайсетина лева на въпросния номер на баща ми.Ееее,в  случай,че са ми казали ,е всичко е уредено с тази карта аз как да разбера ,че дължа още някаква сума?И почти година никой не ми е казал ,че имам задължения,въпреки ,че съм техен клиент.

# 4
 • София-в сърцата на моите деца
 • Мнения: 1 157
Същото и при мене !!Отидох ,прекратих договор и платих и сега се оказва,,че пак дължа някакви пари незнайно за какъв период! А върви доказвай,че нямаш сестра, ако са казали ,че е к....И това е абсолютен психически тормоз!Върнаха се времената на  заплахите и изнудванията! Sad Sad

# 5
 • Мнения: 4 916
Затова си пазете всяка бележка за прекратени услуги, договори и т.н. Наскоро служителка в банка ми се оплака, че колегите й търсили от нея пари за нещо, което тя е прекратила преди две години - добре, че е в системата и знае да пази всяка хартийка, та доказала, че не дължи нищо.

# 6
 • Мнения: 229
Е, аз съм изрядна и пак ме издирваха. Първо получих SMS от някаква фирма ЕОС, че дължа 780 лв на фирма blizoo. Обадих им се, попитах какви са тези глупости и как е възможно, при положение, че си плащам най редовно 35 лв. сметка, а и ако не бях платила толкоооооооова голяма сума, щяха да са ми прекъснали услугите. Казаха, че ще си поправят грешката и толкова. След няколко дни пак SMS, същият. Пак звъня, пак ще оправят грешката. На другият ден писмо. После почнаха да пращат съобщения и на мъжа ми. Накрая отидох в офиса и вдигнах невероятен скандал. Не знам само как не я набих служителката, макар, че тя разбира се вина нямаше, но аз бях просто побесняла. След този случай получих още едно писмо и още едно съобщение, но просто вече спрях да им обръщам внимание. Сега обаче като чета темата се притесних да не отидат да ме резилят безпричинно по съседите.

# 7
 • Мнения: 1 251
И всичко това е за 4, 78 ст на Мтел!  ooooh! #Crazy Whistling

Аз съм убедена, че някой там не си е свършил работата и в един момент имат както на повечето от вас някакви забравени и неплатени суми, ама ето, че част от потребителите в темата са отишли съвестно да си платят, а уж всичко било приключила, ама не би, след година пак им дължите пари!
Радвам се, че вече нямам взимане, даване с тях! Peace

# 8
 • Ямбол
 • Мнения: 24 663
В първия пост не става ясно как са дължими тези пари. Само е написано отпреди година. А защо не са платени? Дъщерята какво казва?
Всички сме знаели за тези фирми. Е, аз не съм всички, защото не знам. Не са ме издирвали.

# 9
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 214
[quote author=Лилянa link=topic=627215.msg20444862#msg20444862 date=1322976643]
Щом вие сте решили, че имате право да не плащате, те защо да не решат, че имат право да ви издирят чрез съседи?
Не работя в тази сфера, но разбирам да сте изрядни и да се ядосвате, а вие сте длъжници, независимо с колко и сте тръгнали да търсите права. Какви права? Плащайте си сметките и никой няма да ви издирва.
[/quote]Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Кой е споменал, че не искаме да си плащаме?!
Или просто давате мнение? newsm78
Кой е казал, че не искаме да платим тези пари? Дъщеря ми си плати всичко, макар, че беше началото на зациклянето в системата им и не можехме да си платим сметките, КОГАТО НИЕ ИСКАМЕ И КОГАТО ТРЯБВАШЕ!. Дъщеря ми е почтен човек и си изчисти с тези изнудвачи сметките докрай! Това беше по техните сметки. Също си закри и номера и картата.
Аз съм 100% убедена, че всички тези фирми са в съдружие с всички други фирми за услуги - мобилни, кредитни, банкови и още там незнам какви.
И недейте да спори без да сте наясно, защото това си е нахлуване в личния живот на човека.
Всичко е от позицията на психическия натиск и да орезелят човека.
Защо не изпращат писма с обратна разписка, за да сигурни, че се получават писмата?
И ако в Мтел нямат данни за тази сума, защо и тези фирми на предоставят данни, откъде се е взела тази сума.
Да не отварям друга тема, в която да споменем за всички хора, на които данните са взети и са написани фиктивни договори , а после имат баснословни сметки..... #Crazy #Crazy #Crazy
 Или и те да си плащат, за да не ги притесняват?!
Виновни са колкото служителите, толкова и самата система на работа. При тази безработица, за да си запазят работните места, хората са принудени да правят какви ли не мошенгии, за да вземат заплати. Говоря за тези фирми. Натоварват ги да пишат  непосилни  бройки договори с клиенти и откъде........ #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ис е започва, така, докато пострадат обикновените клиенти като нас.
Опровергайте ме, няма да се обидя! smile3528

# 10
 • Мнения: 5 621
За необходимостта да бъдем изрядни платци ще кажа следното: аз съм изряден платец, нямам никакви задължения към никого. Обаче.....държавата не е изряден платец към мен, пари ни дължи и голяма фирма. От държавата не съм си получила парите от лихвоточки, макар че отговарям на всички условия и съм в списъка на правоимащи. Пари нямало.... Фирмата, в която работеше мъжът ми, му дължи 3000 лв от изработени, но неизплатени заплати. Вече 2 години. Имаше дело, което е спечелено от мъжа ми, но пари не му се превеждат. На колегите му, които осъдиха фирмата - също. Когато държавата, институцииите и фирмите станат изрядни платци, тогава имат пълното право да искат и от нас същото и никой не трябва да се жалва и да търси някакви права. Дотогава всеки може да ги ругае, да ги съди и да се отнася с тях както те с нас. Не може само ние да сме изрядни, а към нас да не са. Crossing Arms

# 11
 • гр. Шумен
 • Мнения: 515
Eli-Nora, успокой се. Тука има доста, които ще те изкарат едва ли не престъпник, заради неуредиците или откровените далавери на подобни фирми. А и на банките. Преди години, като си приключвах кредита към ЦКБ пет пъти ги попитах дължа ли нещо. И пет пъти усмихнатата служителка ми казваше, че всичко е окей! След 3 месеца ми се обаждат (лично на мен, бях си дала мобилния) и ми казват, че дължа още 6 лв и ако не отида да платя ще бъда в просрочие и ще ме вкарат в някакъв регистър. Отидох веднага на място и им казах, че съм ги питала изрично след последната вноска дължа ли още нещо. Отговорът беше, че не знаят какво се е получило, но 6лв си ми висят. Платих ги естествено, но си мисля сега дали не трябваше да изискам някакъв документ, че съм ликвидирала кредита си до стотинка. Защото навсякъде чета как разни фирми издирват хора за дребни суми (вероятно изникнали при някакво изравняване) и то от преди години... ама те пък със сигурност такова нямаше да ми дадат.
Лиляна, недей така, повечето пъти такива неща се получават като си ликвидираш договора с мобилния оператор, после току изскача някой неплатен лев. А и от сумата би трябвало да се досетиш, че не става въпрос за редовна вноска, забавена или просрочена. И наистина напоследък гръмнаха няколко случая на служители в мобилните оператори, които са сключвали фиктивни договори използвайки личните данни на хората с цел по-високи заплати (аз например съм на предплатена, но де да знам дали утре няма да се окажа с договор и бая дългове, защото съм задължена да си дам личните данни при закупуването на примата).

# 12
 • Мнения: 194
Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Виновни са колкото служителите, толкова и самата система на работа. При тази безработица, за да си запазят работните места, хората са принудени да правят какви ли не мошенгии, за да вземат заплати. Говоря за тези фирми. Натоварват ги да пишат  непосилни  бройки договори с клиенти и откъде........ #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ис е започва, така, докато пострадат обикновените клиенти като нас.
Работя в системата и мога да ти гарантирам, че това НЯМА как да стане! Не е коректно да навлизате в такива сериозни обвинения като кражба на лични данни, фалшификация на подпис и тн., нелепо е просто! ooooh!

# 13
 • Мнения: 676
Лиляна, явно наистина хал хабер си нямаш от дискутираната тема.... Дано и да не ти се наложи да се запознаеш де, че тогава друга песен ще пееш.

Ели, много е неприятна ситуацията, но не мога да ти кажа дали имат или нямат право да ви "издирват" чрез съседи.
На мен ми се е случвала подобна простотия с мобилен оператор, да дължа нещо от порядъка на 2-3 лв. и то не защото не си плащам сметките, а поради някаква грешка в системата им или в служителите им. Нямам представа как е станало, защото не е логично да си платя сметката за месец х, която е да речем 50 лв., но да не платя цялата сума от да речем 52 лв. След това цяла година изрядно да си плащам всички сметки, телефона ми да не е спрян и да си работи и изведнъж да се окаже, че дължа 2 лв. от миналата година  ooooh!  Това говори за пропуски в обслужването.

Аз пък имах друг случай от преди няколко години. Абонати сме на тогавашните Евроком. Решаваме, че повече не ни трябва кабелна телевизия и отиваме да си прекратим договора, като съответно си плащаме последното задължение, подписваме документа за прекратяване на услугата и с това се приключва. След да кажем две години ми звънят от такава агенция за събиране на задължения, че дължа 40 лв. на Евроком и ако не ги платя ще стане много лошо. Обясних любезно на госпожата, че съм прекратила взаимоотношенията си с Евроком, имам документ за това и да не ме занимават. След това продължиха още няколко пъти да ми звънят и с доста неприятен тон ми обясняваха, че трябва да си платя задълженията или пък ако претендирам, че нямам такива да съм отидела еди къде си да се изясни ситуацията. Казах й, че нямам никакво намерение да се разкарвам където и да е заради това, че някой не си е свършил работата и затворих. Обажданията спряха за период от около две години отново, ние се преместихме в друг град и един слънчев ден (съвсем скоро) получавам смс, че дължа пари и да се обадя на еди кой си телефон. Обаждам се и ми казват, че дължа 40 лв. на Близу, а аз никога не съм им била абонат. В последствие разбирам, че Близу всъщност е Евроком (това не го знаех) и става дума за същите пари. Обяснявам отново да жената, че имам документ за прекратена услуга, но разбираш ли трябвало да отида еди къде си, в еди кой си офис в София, за да се изясни ситуацията. Как ли не ще тръгна да пътувам до София заради нечия некадърност. Обаждам се на Близу, казвам им "абонатния номер", обяснявам ситуацията и се оказва, че в тяхната система всичките ми задължения са изчистени и услугата е прекратена  #Crazy #Crazy #Crazy

# 14
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 214
Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Виновни са колкото служителите, толкова и самата система на работа. При тази безработица, за да си запазят работните места, хората са принудени да правят какви ли не мошенгии, за да вземат заплати. Говоря за тези фирми. Натоварват ги да пишат  непосилни  бройки договори с клиенти и откъде........ #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ис е започва, така, докато пострадат обикновените клиенти като нас.
Работя в системата и мога да ти гарантирам, че това НЯМА как да стане! Не е коректно да навлизате в такива сериозни обвинения като кражба на лични данни, фалшификация на подпис и тн., нелепо е просто! ooooh!

Интересно.............................................
Значи не трябва да вярваме на медиите, които лично аз гледах, че доста хора са пострадали от кражби на лични данни  и е злоупотребено в кредитни институции и мобилни фирми.......
Или греша?

Общи условия

Активация на акаунт