Дядо Коледа подаръците стяга за Февруарското човече!- Тема 24

• 30 488
  • 697
  •   1
Отговори
# 540
 Зравейте и от наас!!
 Grinning Grinning
Честито на рожденничката Дива,и честито за месечинката на Лорис  Hug
На бъдни вечер вече две години правим едно и също-постни сърмички,пълнени чушки с боб,тиквеник,содена питка и отделно разбивам орехи с чесън и лимон,което ми е любимото  newsm44,само дето тая година мисля да направя само тиквеника и питката-другото свеки,или да вземем готово,че няма кой да се разправя Thinking

Снегът яко натрупа и се чудя после дали да не изкарам Юлето пред блока, да погази малко сняг newsm53

# 541

Аз не бях сигурна - това Валето ли е на снимките или друго детенце, много красиви снимки, изящни, чисти - както може да е чисто само детското сърце!

Валентин е  Simple Smile

# 542
 Ето ни след снежната разходка.
Навън е като приказка. Party
Ето и снимчици на дребосъчко

Gallini  много се радвам за вас. Hug
Честита месечинка на Лорис,да е жив и здрав и много да слушка мама и тати. smile3525
Прощапулник ще правя като ходи сам а не да го потпирам аз. Mr. Green
Благодаря ви за милите пожелания. Hug

# 543
Gallini, много се радвам че Роки е добре. Страхотно семейство сте и всичко, което ще ви се случва за напред ще е само положително Hug

Дива, Марти е страхотен Heart Eyes

А Валето колко е пораснал и какъв красавец е станал пу-пу Heart Eyes

За Бъдни вечер правим боб, питка с паричка (но я правим с мая Blush), зелеви сърми, чушки пълнени с боб, ошав, тиквеник, на масата слагаме плодове, орехи и чесън за здраве. За пиене греяна ракия и червено вино. Ще започнем с готвенето от утре, защото в събота май ще съм сама цял ден и не знам дали ще смогнем да сготвим всичко.
Лорис си няма ботушки и не съм го извеждала днес  Sad Трябва да му вземем че ще изпусне хубавото време.

# 544
Дива, в София ли е този хубав сняг?!
Страхотен е Марти. Жалко, че при нас няма такъв сняг - да изведа Явор, да му се чръвнат бузанките...

# 545
  • Варна, морето, сините вълни...
Litle Evil благодаря за отговора, мен ме интересува понеже имаме "домашни" орехчета, които дядо ми постоянно ми праща на ядки само. И мисля да ги слагам в пакетчета и в магазина да ги продаваме Whistling То трябваше сега де, нали по Коледа всеки прави сладкиши.

А да те питам сега кога гу кърмиш ханчето? Аз нали и аз изведнъж реши и спрях да го кърмя нощем (и то благодарение на твоя пост   bouquet) и вечер се приспиваме със сукане и сутрин понякога към 6-7 също го взимам при мен да суче.

Дива честит рожден ден!  bouquet Много здраве, щастие и успех!

Честита месечинка на Лорис!

ЛЕле Явор колко е пораснал, все едно не е той онова бебе на другите снимки  Simple Smile

Ние ходихме само до банката с кола и не можа Мони да с епорадва на снега, а и тук вали и не спива и няма как да постоим навън.
Дива много е сладък Марти, а това е любимата ми шапка, но така и не му взех аткава, а сега не мога да намеря никъде  Crossing Arms
Нямаме шейнаааа някой да си е купил от Хиполенд от полусчупените шейни? Още се чудя дали да взема  Thinking

ТАка като чета и моето меню ще е такова. Сърмички зелеви, със гъбки може би, боб в гювеча с (мнооого) лук ми се стори най вкусно, за тиквеника не знам, но може и да направя утре.
ГАлиниии много се радвам за Росенчо  Hug Hug

Валенцето е много сладко джудже  Crazy

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 16:01 от mimi_jobnoto

# 546
 HugЗдравейте и от нас с малката буба която спи,а аз все не намирам време да се включа,че тези дни въобще не ми беше добре Sad.
Честит рожден ден на Дива...да е жива и здрава и много щастлива и обичана   smile3525.Дребосъчко Simple Smile е страхотен браво вие сте се престрашили да излезете на мен ми се видя доста студено и реших да си останем вкъщи.
Честито и на  всички месечинковци.
За бъдни вечер и ние  ще си приготвим 7-неща поне:питка с паричка аз не я правя постна ами си слагам и мляко и яйца,боб този път ще е салатка,чушки и сърми постни,тиквеник,баклава,плодове,ядки някакви...и от утре се започва с готвенето,че няма да смогна в събота да сготвя всичко.
Весело прекарване на празниците! People Santa

# 547
  • Варна, морето, сините вълни...
Ето какзаспа днес Мончо:

# 548
Хелоуууу в този снежен ден  Hug Тук е студ яко, направо ...бррр, снега е придружен с вятър и се порадваме на снега само от колата -  ходихме при дядо Коледа  в една детска градина Crazy Малкият му се зарадва, смя му се, дърпа го за брадата , за носа - абе всички екстри  hahaha

Честит рожден ден на Дива   bouquet Честита месечинка на Лорис  Hug

Софи - страхотни снимки и страхотен модел разбира се  Hug

Яворчо наистина много порастнал на аватарчето - браво  Hug

За Бъдни вечер повечето неща ги вземам наготово от баща ми  Sunglasses Ама той и без това прави по повече, сама си правя само питката и боба, най-много и някоя баница с тиква ако ми остане време да спретна, останалото на масата са сърми, чушки пълнени с боб, компот,плодове някакви, трушийка...и май е това  Grinning

Утре пак съм на банкет, този път с колегите, ама не ви казах, че на предния/миналата седмица/ ми беше много притеснено и се завърнах рано рано в полунощ, а другите са карали до 4...ама пусто за пръв път си оставям детето и никак не ми беше спокойно...той милия беше заспал чак в 11/а иначе максимум в 9 е в леглото.../все съм го мислила... Whistling

# 549
  • София
Здравейте мили мамчета , дано не сте ни забравили че ние не сме се разписвали тук от лятото.
По този повод бързам да се отчетем Виктор има 8 зъба ,проходи на 4 декември при това не с една крачка а направо си тръгна .И аз май най накрая ще трябва да му направя прощъпулник че то детето ще протича докато се наканя.
За гърнето го слагам още от 6 месец когато можеше да стои стабилно седнал е трябва да ви кажа че доста памперси и миризма ми се спестява.
За пиенето на вода пие , но не много все пак все още му давам кърма 410-460 грама .
Е да не забравя на последно ниво и да ви почерпим за нашите навършени 10 месеца.

# 550
Лори  Hug Hug Hug сигурна съм, че на Бобчо нищо му няма  Peace Дано болното бебче бързо пребори коварната болест, а за другите сладури ще стискаме палци да се бъдат вкъщи за празника  Praynig Praynig Praynig
Мими много ми стана мъчно за Гого  Cry Ще се молим за него  Praynig Вярвам че по Коледа стават чудеса, така че ще чакаме да ни споделиш радостна новина за него  Praynig Praynig Praynig

Аз днес едва сега смогнах да ви изчета, така че Надето ще ме извини за позакъснялото пожелание  Embarassed
Наденце да ти е жива и здрава половинката   bouquet Все така да се обичате и уважавате още дълги години  Hug
Дива Честит Рожден Ден, мила   bouquet Пожелавам ти много здраве, щастие и любов  newsm67
Евридика да ти е жив и здрав месечинкото и много да те слушка  Heart Eyes Надявам се бързо да му мине подсеченото на сладура  Praynig Аз подкрепям Снежи в съвета за пудренето на дупето за облекчение, защото ние неведнъж така се разминавахме с по-сериозно проблеми. Иначе за под пелени е много хубаво сръбското кремче Павлодерм, но се съмнявам, че ще помогне при вас... мисля, че е подходящ за ежедневна употреба  Peace Аз от Судокрема изобщо не съм доволна Rolling Eyes имам голяма опаковка, която още не съм отворила, защото ползвах малко тестерче, дадено ми още от родилното. Ако някой го иска - подарявам му го, неотвореното имам впредвид  Peace Смрадликата е чудесен вариант, за мен тази билка е просто чудотворна  Peace Агилея е права, че може и да са гъбички, така че най-добре го покажи на доки преди да почнат празниците. Сигурно ще ти предпише кремче с цинк, който ще е най-подходящ за вас  Peace
Софи страхотен е Валето  Heart Eyes пу-пу
Ятце какви сладури надзъртат от аватарчето ти  Party пу-пу

Аз така обичам Бъдни вечер... много ми е хубаво да спазвам традициите за замесването на питката, приготвяне на постните блюда и украсяването на елхата  Party назнам защо, но от дете съм свикнала точно на 24-и да кичим елхата  newsm78 иначе на масата традиционно се слага постната пита, пълнени чушки, бобена салатка, пататник, тиквеник, плодове, ошав, чесън и орехи  Peace и задължително не раздигаме масата, а оставяме пълни блюда до сутринта...
А пък при нас в Коледната пита слагаме само дряново клонче и паричка. За Нова година редим късметите  Peace

Хайде пак се олях Embarassed и сума народ ме изпреварил с публикуването, ще ги изчета после, но успях да зърна бонбона Мони как задрямал  Crazy уморило се детето в готината си количка  Heart Eyes

# 551
Ехе Цвети как ще те забравим  Naughty
Да ти е живо и здраво момченцето  Hug
Мисля, че наскоро гледах клипче във фейса с Вико как хубаво си крачи  Party Браво на детето, все напред да го водят крачетата Hug

# 552
Софи , снимките и моделчето са  newsm51
 mimi_jobnoto  как сладко е заспал Мони. Heart Eyes
Айде ние отиваме да купим  на Марти кучето на ФП за коледа и нещичко и за мен. Mr. Green
По късно ще ви чета. Hug
А да не забравя,честити месечинки и честито на всички с повод. smile3525

# 553
  • София
Litle Evil благодаря за отговора, мен ме интересува понеже имаме "домашни" орехчета, които дядо ми постоянно ми праща на ядки само. И мисля да ги слагам в пакетчета и в магазина да ги продаваме Whistling То трябваше сега де, нали по Коледа всеки прави сладкиши.

А да те питам сега кога гу кърмиш ханчето? Аз нали и аз изведнъж реши и спрях да го кърмя нощем (и то благодарение на твоя пост   bouquet) и вечер се приспиваме със сукане и сутрин понякога към 6-7 също го взимам при мен да суче.

Срещу дребно заплащане, мога продавам и аз орехите на дядо ти  Mr. Green.

Иначе аз го отбих окончателно преди около седмица, бях описала как става: първо не го кърмех между 10 и 2-3-4 след обяд, после до 6 и така, докато не станах 2 сукания- едно сутрин и едно вечер. Първо махнах вечерното, след 2-3 седмици и сутрешното. Приспивам го на музика в столчето за кола.

Нощното кърмене го прекратих, премествайки го в неговата стая една нощ, когато вече не ми издържаха нервите...будеше през половин час, компенсираше дневното неядене с нощно сукане. Е, оставих го да спи сам, може и да ревал, не съм чула ни бебефон, ни нищо, защото АААААААДСКИ ми се спеше...Нямаше кой да ми помага в отбиването и затова така, с жестокост го отбих  Twisted Evil.

Честно казано, писна ми на шапката това кърмене, пък и февруари се връщам на работа и няма начин да прекъсна оперативка с екипа ми, за да тичам у нас...Сега ще видим...може и да отслабна хихиих, ама с биричките надали!

# 554
Черпя по кафенце за добро настроение
Яворчо и Марти са големи сладури, пък каката на Явор е красавица!

Като каза кучето на ФП, нашата баба ни изпрати парички за подарък на Бобо и се чудя дали да е Кучето на ФП или плюшено конче люлка  Rolling Eyes Я кажете, кое ще му е по-интерсно  Rolling Eyes
Като се има впредвид, че всички играчки се ритат, откакто се научи да рита топката....
С другите парички мисля да му купим някое готино якенце.

На Мони от сърце се разсмях-мамин бонбон. Той е любимец на ММ.

Евилката, много ти обичам постовете   bouquet
Лолитка, Теди, Тони и Еспиноза, драснете по някой ред как сте
 Hug

Бобо кашлЯ и киха  Rolling Eyes странна работа, нали пие АБ
Преди малко извеждам кучето до долу, а Бобо е в кошарата с играчки. Връщам се и що да видя-Бобо седнал играе си с една плюшена жаба и в устата биберона си сложил  Laughing

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 17:51 от Мама на Боян

Общи условия

Активация на акаунт