Коледен дух ни завладя за радост на Септемврийските деца!

• 37 397
  • 749
  •   1
Отговори
# 600

Това, което съм срещала аз, е че е препоръчително до 6-тия месец храненето да е изцяло млечно - кърма или АМ  newsm78

И друго да питам - нали до годинка млечното хранене следва да съставлява около 80% и 20% за различна храна. Как става въвеждането на всички храни при това положение? В смисъл - започваме примерно с картоф, като го въведем, започвае да въвеждаме морков (примерно). Картофа спираме ли да го даваме или? Защото иначе как ще запазим съотношението млечна - немлечна храна в противен случай?
Дано съм писала разбираемо.

Извинете за правописните и всякакви там грешки - пиша с еднага ръка  Grinning

Според най-новите насоки, най-важни са признаците за готовност, а не това дали едно бебе е на кърма или АМ Peace

Като въведеш картофа, можеш да подходиш по два начина с моркова:
1. да дадеш една лъжичка чист морков и да допълниш с въведения картоф; после 2 лъжички и т.н.
2. да дадеш смесено пюре морков и картоф, като увеличаваш количеството на моркова.

Лично аз предпочитам първия вариант, защото как вече съм писала за мен захранването е за запознаване с различни нови вкусове Flutter

# 601
Здравейте момичета, минавам само набързо да се отчета - ние сме 7.100кг и 70 см. Доки каза ако искам да пробвам да го захранвам, той сам ще покаже дали иска или не и така от вчера почнах Simple Smile
Дадох му първата лъжица оризова каша, той я при с ухота и сам си отваряше устата за следващата Simple Smile на мама гладничето после си доядохме с мляко и така. Днес пак му дадох една лъжица и така ще продължим още малко и после ще увелича на две. Та мисълта ми е доки ми даде схема как да го захранвам така че ако някои се интересува мога да я напиша - тук се почва с кашите после плодове и т.н. по цветове са общо взето :
Забравих сложиха ми втората ваксина прие я нормално с малко температура но сега сме добре Simple Smile
Лек ден на всички   bouquet

# 602
Вал, за мен ще е интересно да видя вашата схема. Чудесни мерки, браво Hug

# 603
Ето го и другото люлинско миткало  LaughingКато говорите за гняв е при мен няма такова нещо .Ядосам ли се край викам си на воля.Защо трябва да си прецаквам щитовидната жлеза със задържане на емоция,а така като си се навикам ми става лекооо на душицата  Mr. Green
Еееее Тарка, как можа да ме обвиниш ,че веднъж пиша в седмицата всеки ден драсвам ред -два  Mr. Green Ти сядай да пишеш стига си търсила поводи да пренебрегнеш дипломната работа ,ако не оставия на Емо то детето Дева- принципно ,педантично и няма да я отлага като теб tooth
Старшинка-Перонски  тук всички гледам вече ти козируват LaughingАбе душишчка си тиииии.Мале като се сетя как сме се заливали от смях  на тая сладкарница Неделя   LaughingМнооого ми липсват е такива позитивни моменти, ама май имаме нужда от тях Peace
Като говориш за колики е с две ръце съм" за" ,че няма лек за тая гадост .Що боклуци изпи Жорето и продължава едни хомеопатичти хапчета да пие .Поне коремчето да му се оправи,че това зелено ако си го носихме до миналата седмица  Close
Мами,днес като си говорихме с Кокетка за това захранване стана дума и за детската кухня ,която започва прилагане около 10 месец. Е как ще я ползваме след като ще има продукти ,които не сме въвели в храненнето на детето newsm78
Климс защо ти трябваше да ни каниш в Търново  Mr. Green Е сега всички ще се изредим то нали е част от магистралата за моренцето   Laughing
Валери,ще те навестим един ден, няма да се косиш Laughing
Вио ,и теб няма да пропуснем  е къде е Търговище 400 км Mr. Green
Аз нали съм нагла тръгнах и на гости вече  smile3560
Браво на всички бебоци,коита геройски приемат ваксините  Hug

# 604
Хелоу...

Ние пак имахме изпълнен с емоции ден... Мен цяла нощ ме боля зъба и не можах да спя като хората, но имам най-разкошното дете: днес сме спали до 11 часа с нея, та успяхме да си починем. Наш татко отиде сутринта на риба, нали е отпускар, а ние си излязохме към 13 часа на разходка. И тъкмо му звъня да го питам иска ли да му взема едно парче пица и да му занесем, че го знам къде клечи на реката и ни беше наблизо и той ми звъни: паднал моля ви се. Паднал от почти 2 метра и се приземил на коляното си. Та като се притесних, метнахме се на колата, той едвам кара, пъшка, аз отзад с детето между кофи и въдици, пълен панаир. Викам му "Дай да карам", ама той не може да се събере на задната седалка с толкова багаж Shocked Едвам, едвам се прибрахме и един приятел го закара на лекар. Слава Богу нищо му няма: кости, връзки, сухожилия, всичко му на място и е здраво. Ама яко си изкарах акъла. Вече си представях някакви страховити сценарии: едно че ми беше мъчно за него, две че ме чакаше отглеждане на две деца, едното от които мнооооооооого сърдито Simple Smile Той пак че не е паднал в реката, че тогава не знам...

Аз да ви кажа в повечето случаи си мълча, трябва много да съм насъбрала. По принцип не съм такава, ама мъжът ми е като мен и като се скараме, става страшно. Затова и двамата гледаме максимално да се дресираме, за да избягваме скандали Simple Smile Че обикновено винаги стигаме до вадене на чанти и събиране на багаж  Joy Joy Joy
Иначе ни държи ден до пладне: повече от 1 час не можем да си се сърдим Simple Smile

Кой каквито схеми на захранване има, да ги споделя.

Евче, и аз това ти се чудя: как ще тръгнеш пак на път. Нали и моята е същата, та ми се е свило отсега сърцето. И искрено се надявам да ме преместят в София, че поне тогава ще въртя само из града...

Оф оставям ви сега, че контузеното коляно иска дробчета, пък нали ми е мил как се е пребил, отивам да го зарадвам Simple Smile

# 605
Оф оставям ви сега, че контузеното коляно иска дробчета...

Много сладко казано  Laughing дано ес оправи бързо, горкия. Представям си как го боли....

Вио, Вал, браво за порасналите ви бебоци  Hug

Дидка, и на мен ми липсват онези срещи в сладкарницата ... като се сетя как пъшкахме и охкахме с коремите, ама сега ако може да ми се върне онова време, колко лесно беше - става, обличам се и излизам, а Емо си е с мен, без да мрънка  Laughing Не е като сега  Laughing Пък и да ти кажа честно имам нужда от такива безгрижни разговори и да се посмеем час-два, за да се разтоварвам психически от отговорността и ангажиментите. Че нали знаеш при мен как е - телефона не млъква и всеки нещо мрънка, днес пак имам 12 пропуснати обаждания от съседите  Laughing ама да се оправят, само аз съм с бебе, те на мен за всичко звънят, днес не съм на кеф за тях, така че ще чакат  Laughing

# 606

Мами,днес като си говорихме с Кокетка за това захранване стана дума и за детската кухня ,която започва прилагане около 10 месец. Е как ще я ползваме след като ще има продукти ,които не сме въвели в храненнето на детето newsm78

Ами как, вземаш една бележка от педиатъра, че детето е на "общ хранителен режим" и носиш бурканчетата Mr. Green Оттам нататък си е твоя отговорност с какво е захранено или не детето. Но има и друго, на тази възраст 10 м, вече е малко по-бързо захранването. Даваш 2-3 пъти от новата храна и можеш да я считаш за въведена Peace

# 607
Кокетка, на мен ми казаха първ да дам картофено пюре 2- 3 дни,след това примерно тиква 2- 3 дни,след това картоф с тиква и т.н., и така ако детето направи алергия може да се разбере от какво е.
Valerie,кога трябва да се въведе кашата и какво значение има дали ще се почне от млечна или безмлечна?

Ох, като ви слушам с тази сладкарница Неделя  и лигите ми почват да текат  cook,както съм на диета.Е, няма ли някоя която дае удобна на всички?

# 608
Дани, разликата между млечната и безмлечната каша е, че млечната се разрежда само с вода, а на безмлечната се добавя АМ или кърма. Въпреки че Диди си я ядеше безмлечната чиста. С кърма не й хареса, а не исках да слагам АМ към кашата. Но до годинката не съм замествала хранене и винаги първо съм кърмила, после съм давала твърда храна. Затова и не съм се притеснявала, че яде безмлечна каша приготвена с вода Peace

Между другото 2-3 дни за първа храна ми се вижда малко, но пък ако нямате фамилна обремененост с алергии, може и да не е рисково, щом педиатърката така е казала. Все пак е хубаво първата храна да се даде поне 5 дни Peace

# 609
  • София
Хелоу  Hug

Днес мъжа ми се опитва да ми говори  Mr. Green. Аз също от зодията ми идва да не си мълча, като има нещо си викам и си казвам, мъжа ми също е овен....така че като има за какво да се караме...става интересно  Mr. Green...но, като съм сърдита мога да се сърдя много дълго време  Twisted Evil

Вики днес се е кротнала...ама това щото мъжа ми му свърши отпуската и тръгна на работа....явно и нея я е изнервял тея дни  Mr. Green Twisted Evil. Хапва без извивки и сръдни, не купих АМ...и за сега се отлага във времето.

Джадет, от вчера ти е тръгнало екстра на теб  Hug Така си разказала за ваденето на нервите, че чак мен ме заболя...представям си какво ти е било. Сменяй зъболекарката и да не ти пука, няма да умираш от болки я  Naughty Дано мъжа ти бързо се възстанови. Моят също е рибар и много добре си представих въдиците, кофите, кепчетата и всякви подобни в колата ви  Mr. Green
Валери, Дидка, Кокетка...айде вземете ме и мене с вас на срещата....Вики тъкмо ще си кокетничи с трима младежи  babydust7
Диди, споко до към 10-тия месец са въведени почти всички основни храни  Peace Особено ако бебето остава при баба и дядо....тогава са въведени и храни, за които не подозираме  Mr. Green
val_to И на мен ще ми е интересна схемата  Hug

Наистина трябва да помислим за срещичка, вижте Варненските мами колко пъти хапваха сладкиши заедно.....само че къде  newsm78 Трябва да има достатъчно място за колички  Mr. Green

# 610
Е направих си една купа с пуканки да си хапна и почина   ,че то и Хасан е човек Mr. GreenИмам един куп за гладене ама ще чака  Simple SmileГалче,много мерси ,то явно вие мамите с две деца ще ни казвате как да захраним бебоците  Hug
Джадед, извинявй ама докато четях се смях от душа и сърце  LaughingТолкова цветно си описала кофи,въдици и бебе  LaughingДано е нямало и жива захранка ,че тогава щеше да е по голяма веселба.И сега сериозно дано се оправя мъжлето  Peace
Тарка,вярно си беше добре  2в 1  Ставаш и тръгваш а сега е пълед ужас всеки ден забравям по нещо то това мрънкало моето вечно пищи на вратата,обличам се на две на три  .Днес казвам на Кокетка,че едно време се чудех абе тия майки с колички защо са все някак неглиже ,ама вече знам защо  Mr. GreenАпропо ,ти защо не пшеш а висиш тук във форума  Laughing
Мишленце,ние с Кокетка сме в село Люлин ама Валери не казва нейното село кое е  Mr. GreenИначе нама лошо да се съберем ще видим кой е най големия мрънчо или мрънка  Mr. Green
Абе Мишле, вие като не си говорите 6 ден как без секс изкара толкова време  Laughing или е мълчалив секса  hahaha

# 611
Дианка, и аз съм на пуканки. Ама и на шоколад. И чакам да отслабна иначе  Whistling
Джадед, леле леле какви премеждия, ужас  Hug
И мен се опитва да ме боли зъб, ама да видим кой кого. Ама-ха!

# 612
Дидка, като го спомена това със забравянето, да взема да се оплача и аз - аз по принцип съм адски разсеяна, излизане нямам, без да съм се връщала между 2 и 4 пъти. Я, чадър, ще забравя, я ключа за стаята ми в банката и служебния пропуск, я документите за колата... абе все има по нещо. Обаче сега, понеже Емо много мрази да е облечен с нещо повече от боди и боси крака  Laughing и той, който иначе е кротък и усмихнат, като го напъхам в космонавта и се почва един рев... и аз бързам да излезем за секунди, ако може и в бързането... вече се връщам не по 4, а по 400 пъти  Sad Почнах да си забравям важни неща като чантата, палтото, ботушите... и като се видя в асаньора по чехли и падам от смях, а Емо реве, картинка страшна  Laughing някой ден сигурно по пижама ще тръгна  Laughing

# 613
Тара, много ме разсмя. А, аз си мислех, че аз съм разсеяна hahaha. Покрай мен ме гледат много странно де, че все забравям по нещо, ама какво да им обяснявам  Mr. Green

Аз утре чакам лекарката да претегли и премери Белослава за този месец. Ваксините ги отлагаме, че заради АБ-то коремчето много се разстрои и сега ака много на често, слузесто и с кофти миризма. Да не говорим, че има и колики, а нямаше доста време вече. Плачка като й закъркори коремчето и като пръцка.
Моята мацка не иска в количката като не спи, трудно заспива там, само с рев се получава номера. Като се е наспала в къщи излизам с кенгурото, че иначе разходката ни се превръща в ад. А така на нея й е много интересно и не гъква.
Захранването вероятно ще го почнем другия месец, средата. Мисля да действам както с каката. 4-5 дни захранвам с по 1-3-5 лъжички, после кърма. След 5-тия ден въвеждам новият продукт. Първо сме пробвали картофа и тиквата. Вероятно пак това ще са ни пръвите  храни и сега. Въвеждането и на оризова каша също ми харесва като вариант. Ще видя какво ще каже Белослава първо.  Wink Иначе тя много ни гледа като ядем нещо, направо да ти стане неудобно, че си хапваш, а не даваш нищо. Mr. Green
Момичета, забравила съм, полуседнали-седнали при навършени 5 месеца ли можеше, или трябваше да има 6 навършени?

Отдавна искам да ви питам и за парчето питка от погачата, която се слагаше нависоко - какво го направихте? Трябва да го махна вече, а не знам какво да го правя?
Лека нощ от мен, утре ще пиша колко е пораснала беборанка.

# 614
Момичета нещо не мога да вмъкна файла а не ми се играе да го пиша на ръка, затова ако искате мога да го пратя на e-mail  (пратете ми го на лични) и някои друг да се пробва да го вмъкне. Извинявам се  Praynig за това

p.S. Тук намерих нещо което е идентично с това което ми даде моя доктор, но при мен са по месеци в смисъл кои месец какво да въвеждам http://www.health.state.nm.us/phd/wicsite/employees/WIC%20-%20El … p%20by%20step.pdf и това също е интересно http://www.motherhood.com.au/mother/BabyFoodIdeas.htm

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 21:45 от val_to

Общи условия

Активация на акаунт