Коледа 2011 - тема 5

  • 58 648
  • 389
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
  • Мнения: 1 122
меденките на колко градуса ги печете?и дали да пускам вентилатора на фурната или без?направих по рецептата на Джема

# 166
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Tari Tasartir, в крайна сметка откъде успя да се сдобиеш с облатен за лебкухените? така ми се доядоха като гледам твоите снимки! чудесни са станали!
Simple Smile

От Австрия ми ги донесоха, заедно с подправката!
Добре, че имам познати, които пътуват често и ми уйдисват на акъла. Mr. Green

# 167
  • София
  • Мнения: 1 632
Здравейте.
Страхотни сладки сте показали.

Биляна 69-АКК ти е като за картичка с фона зад него-поздравления.
Аз направих последните си сладки за Коледа -Schoko-Nuss-Kugeln  на Нудел 33-много вкусни отново.




Пожелавам на всички весело изкарване на Коледните празници.

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 15:18 от stefina

# 168
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Огромно браво на всички, превърнали темата в един безкраен низ от красота  bouquet  bouquet  bouquet!!!

Поредната порция пакетчета с меденки - този път за персонала в градината на малкия /няма да остане по-назад я, след като батко му занесе на учителите си Crazy.../, единичните са за моите колежки.

 

# 169
  • Мнения: 165
Големи красоти сте показали Simple Smile Браво!
Днес успях да направя ванилените рохлички.  Simple SmileМного вкусни. За трета година ги правя.
Също направих капучиновите звезди. Нещо обаче са ми безвкусни. Нямам  марципан и се чудя какво да ги правя. С какво според  вас мога да ги слепя? Ако им направя шоколадова глазура и отгоре ги поръся с печени лешничи дали ще стане? А може ли в глазурата да сложа течна есенция на Йоткер или тя трябва да има топлинна обработка?
Утре последно ще правя трюфел бисквитите и спирам. Имам чувството, че няма да погледна сладко до другата Коледа Mr. Green

# 170
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
tunata, сигурно не си забелязала въпроса ми - по коя рецепта прави шприц бисквитките, че аз се изложих с моите  Embarassed
 mari_eta, защо няма повече родители като теб   bouquet

# 171
  • Мнения: 87
Днес мислих да приключвам със сладките,ама уви не,все ми се виждат малко,та направих Канточини,на които вкуса е чудесен,но от вида не съм доволна,станаха,като филии хляб,а не като бишкоти,впоследствие разбрах,как да ги оформям,та мисля утре  дали да не направя поправителен.

# 172
  • Варна
  • Мнения: 58
Големи красоти сте показали Simple Smile Браво!
Днес успях да направя ванилените рохлички.  Simple SmileМного вкусни. За трета година ги правя.
Също направих капучиновите звезди. Нещо обаче са ми безвкусни. Нямам  марципан и се чудя какво да ги правя. С какво според  вас мога да ги слепя? Ако им направя шоколадова глазура и отгоре ги поръся с печени лешничи дали ще стане? А може ли в глазурата да сложа течна есенция на Йоткер или тя трябва да има топлинна обработка?
Утре последно ще правя трюфел бисквитите и спирам. Имам чувството, че няма да погледна сладко до другата Коледа Mr. Green

А на мен пък още сладки ми се правят, но ще ме бият вече. Ето, сега пак ви чета и тия две рецепти на Нудел ме глождят .....  Май трябва да си наема джудже да похапва сладките и да дебелее вместо нас  Joy  Пратих в яслата и на колегите на мъжа ми, ние хапнахме порядъчно, има и за Коледа укрити малко. А ми се пробват поне още 4-5 неща.

Мммм, много красиви последните Кантучини, а къщичките на Patio са страхотни!

# 173
  • Варна
  • Мнения: 119
И ние с малкия сме решили да направим коледни сладки,но се чудя каква украса да им направим.
Ще ме посъветвате ли ,че ни е за първи път.Продават ли някакви готови и от къде се купуват?

# 174
  • Мнения: 234
Момичета, разбих един готов айсинг, за да украсиа меденките, но тои стана една много странна смес. Някак си като гума и няма шанс да мине през поша. Мога ли да направя нещо да го спася или да го мятам в коша?

# 175
  • Мнения: 181
Ала-Бала-направих сладките и стм доволна,сложих начукани фъстъци и отгоре шоколад и пак фъстък,вкусни са и доста лесни Peaceблагодаря  bouquet
pipi-и твоята идея видях,но направих нещо подобно и затова ще се въздържа  bouquetовалях банан в щоколад и станаха страхотни бонбони Peace

# 176
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Откъде е айсинга? Какъв е? Обикновено става с добавяне на малко вода. Нали така се разтавря?  newsm78

# 177
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 902
tunata, сигурно не си забелязала въпроса ми - по коя рецепта прави шприц бисквитките, че аз се изложих с моите  Embarassed

Ау, Биляна, вярно не съм го забелязала. Заповядай!

Шприц сладки

3 1/2 ч. брашно
1 ч.л.бакпулвер
330 г. меко масло
1 ч. захар
1 яйце
2 с.л.мляко
1 ч.л. течна ванилия
лимонова есенция по желание (аз сложих)

Разбива се маслото със захарта. Прибавят се яйцето, млякото и ванилията и се обърква добре. Прибавя се пресятото брашно и бакпулвера и се омесва до меко тесто. Не се изстудява. Стават около 90 бр, в зависимост от формата. Много са бързи и вкусни. Дъщеря ми така ги е налегнала, че май първи ше свършат...

# 178
  • Мнения: 899
Леле, момичета колко неща сте приготвили за седмица и все прекрасни  Hug Аз се завърнах успешно след седмица безинтернетно, слънчево и вълшебно плаване по Нил и хич не ми е коледно, но сега докато изчета всичко пропуснато сигурно ще ми дойде настроението  Laughing . Вкъщи няма вече никакви празнични сладки, тъй като ги подарих, та май утре ще забъркам едни меденки да имаме за настроение и стига толкова за тази година  Thinking .

# 179
  • Мнения: 234
Татит,айсинга е от Хитрини. Най-обикновенна опаковка, прозрачен пакет и пише Роял айсинг. Ще пробвам утре да му додам малко вода , ако не в кофата.

Общи условия

Активация на акаунт