Отговори
# 405
Мами  Hug
След врерашната консултация Кати е 7750гр и 69см. Почвам с глутена от понеделник и също в понеделник е и първия ми работен ден. Още хич не съм се настроила, но няма как. Мъжа от вчера си пише листчета с разни послания към самия него все едно чуждо дете ще гледа  hahaha .

sirence много Hug от нас за Марио.

~divina~ малко късно, но ти си кулинарен виртуоз. Поздравления!!!

за кърменето за сега не мисля да спирам. Много ми се иска и след годинката да продължим. Някак си знам, че имаме нещо много специално двете и искам да продължи още. От сега си знам, че ще е доста сложно, но при желание, мисля, че ще се получи Simple Smile Кати си е от пристрастените деца и не й е само за успокоение и приспиване. Кърмата все още й е повече от половината храна, като се има в прадвид, че яде два пъти твърда храна (на обяд пюре, след обяд каша) и 76895156 пъти се кърмим.

Имам още мнооого да пиша, но отиваме да видим детенцето на кума ни- един прекрасен двуседмичен Даниел  Heart Eyes. После на кънки, които чакам от... по-минала зима  Sunglasses Sunglasses Sunglasses
  bouquet

# 406
Моето чакане определено си заслужаваше  Wink
Едно голямо БЛАГОДАРЯ на lilincho за прекрасната картичка и хубавото пожелание  Hug
Накара ме да се усмихна, Алекс пък се радва на пеещото кученце

# 407
Лъки, наистина предпочитам да съм домакиня и да си седя у дома. newsm64 На работа с клиенти работя и трябва да издържам на какво ли не, мотото на нашета фирма е, че „клиента винаги има право”, стреса и напрежението често ескалират Twisted Evil. А една домакиня има някакви травиални проблеми, че и загоряло яденето или и е свършила солта, дето са си бели кахъри, но това си е мое мнение. А за сладкарничката, ах защо не, по цял ден торти ще правя и ще пея завряна в малко цехче сам  самичка,  chef понеже хора/клиенти/ не искам да виждам
Лилинчо и Магика Hug
Сиренце, скоро е знам и хич не ми се почва, но майчинските тук са около3 месеца и половина #2gunfire, вече доста време съм в неплатен отпуск, ние с една заплата сме на никъде, аз печеля колкото ММ, така че е  важно и аз да работя. Много е тъжно, че в западното общество гледа на жената по скоро като на работник и след това кото на майка. #2gunfire Иначе последните месеци дърпам от лични спестявания, всеки месец си тегля определена сума и все минавам определения лимит, по този начин не ощетявам семейния бюджет.Още преди да планираме да имаме дете бях решила, че ще взема неплатена отпуска имахме доста спорове с ММ, ама накрая се наложих. Mr. Green Единственото ми успокоение, че ще се върна на намалено работно време и ще работя 5.40 ч.на ден. Имам и още един плюс работя на 5 мин. С кола от дома така, че по голямата част от деня ще си бъда с малчо. А относно диетите, какво да ти кажа, хич ама хич не съм била на ред с акъла, ама явно средата ми е била така, чудя се на себе си как съм могла да си причинявам такова нещо. Banghead

# 408
Това е режима за първата въвеждаща седмица, ще преведа и за още една седмица и ще го постна. Към режима искам да добавя няколко неща. В момента не меря и не тегля нищо, употребявам малки количества кафява захар. През разговорите ми с диетоложката съм запомнила някои работи, които искам да ви ги споделя,  например когато ядете бобова храна на следващия ден задължително изберете риба или месо, в никакъв случай макарони или ориз. Разрешени са само 4 яйца седмично, ако се почуствате гладни между храненията, може да пиете някаква гореща напитка като чай и кафе, топлото дава усещане за ситост, но по принцип не би трябвало да чувствете глад. Всички млечни продукти трябва да са ОБЕЗМАСЛЕНИ. Спомням си, че ми беше споменала, че може на обяд да се хапва по малко хляб, ако много ви се е дояде сладко може малко да си хапне, но това да е винаги ПРЕДИ ОБЯД, за да има време организма да изгори излишните калории.  Това е, успех на всички, Hug ако имате въпроси питайте

ЗАКУСКА
•   1чаша вода
•   /1 бр./ плод или сок: портокал, киви, грейпфурт, ананас, ябълка, круша, пъпеш, диня, нектарин, праскова
•   кафе с обезмаслено мляко с витамин А и Д
•   1-2 препечени филийки, за предпочитане от пълнозърнест черен хляб със обезмаслено сирене или крема сирене с малко калории или 3 лъжици мюсли с обезмаслено мляко

ПРЕДИ ОБЕДНА ЗАКУСКА
•   кафе с обезмаслено мляко
•   плод или сок от изброените по горе1 бр./ плод или сок: портокал, киви, грейпфрут, ананас, ябълка, круша, пъпеш, диня, нектарин, праскова
•   обезмаслено кисело мляко /максимум 50 кал/100 гр/

ОБЯД
•   бульони и супи без фиде или зеленчуци по желание, количество по желание с изключение на грах, царевица, ряпа, маслини.
Изберете всеки ден един продукт от всяка група и не ги смесвайте
•   ПЪРВИ ДЕН: Риба /150-200гр/ или калмар, октопод, малки калмари, скариди варени, миди
•   ВТОРИ ДЕН: Макаронени изделия или ориз със зеленчуци или салата /малка порция, 30-50 гр. В сурово състояние/ или картоф/150гр/ варен, печен или задушен с други зеленчуци
•   ТРЕТИ ДЕН: Месо не тлъсто /пилешко, пуешко, телешко, заешко/ без кожа и мазнени /150-200 гр. сурово/
•   ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Риба /150-200гр/ или калмар, октопод, малки калмари, скариди варени, миди
•   ПЕТИ ДЕН: : Месо не тлъсто /пилешко, пуешко, телешко, заешко/ без кожа и мазнени /150-200 гр. сурово/
•   ШЕСТИ ДЕН: Бобова храна по желание задушена с други зеленчуци/малка порция, 30-50гр. В сурово състояния/ или грах една малка порция
•   СЕДМИ ДЕН: 2 яйца бъркани или на омлет със скариди  или риба тон/малака консерва/ или един резан шунка.
Десерт един плод по желание

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА

•   Кафе с мляко или чай
•   1-2 резана нетлъст колбас/шунка варена, пуешка,пилешка шунка или хамон
•   обезмаслено кисело мляко

ВЕЧЕРЯ
•   бульони и супи без фиде или зеленчуци по желание, количество по желание с изключение на грах, царевица, ряпа, маслини.
•   1 ден: салата с рибна консерва
•   2 дена: омлет с едно яйце с 1-2 резана шунка или омлет с една малка консерва риба тон или омлет със скариди или варено яйце
•   1 ден: пилешко, телешко, заешко на тиган или скара или задушено по обикновен начин150 гр.
•   3 дена: риба или морски продукти 150 гр.
За десерт обезмаслено кисело мляко

СЛЕД ВЕЧЕРЯ горещ чай или прясно мляко

ЗАБРАНЕНИ ПРОДУКТИ ЗА ВЕЧЕРЯ: ОРИЗ, МАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯ, ФИДЕ, КАРТОФИ, БОБЕНИ ХРАНИ, ЗЪРНЕНИ ХРАНИ, ГРАХ, ЦАРЕВИЦА, РЯПА, МАСЛИНИ, КЮФТЕТА С ХЛЯБ, ПИЦА, САНДВИЧ, ХАМБУРГЕР, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ

ЗАПОМНЕТЕ
•   за предпочитане  да се използва зехтин 2-3 лъжици за целия ден
•   гответе по обикновен начин: рибата и месото варено, на тиган, на скара или фурна. Зеленчуците на салата, варени или задушени.
•   За подправяне на ястията може да  се използва: магданоз, лук, риган, дафинов лист, шафран, червен пипер, чесън, оцет, лимон, зеленчукови бульони и ограничено количество сол
•   Могат да се използват подсладители. ЗАБРАНЕНО Е ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЗАХАР
•   Разрешени напитки: ВОДА не по малко от литър и полвина, чайове, напитки лайт но не повече от една на ден
•   Трябва да се спазват часовете за хранене без да се пропуска нито едно хранене
•   Яжте бавно

[/b]

# 409
  • Пловдив
На мен този режим с месо 3 пъти на ден много ми прилича на Дюкан за кърмачки  newsm78 като изключим 2-та дни макарони и бобови?

# 410
  • София
Привет, момичета!

Благодаря на тези от вас, които се включиха за гърнето. Не му е студено. Аз предвидливо го затоплих. Мисля си да не би наистина де не му е удобно или да не му харесва допира с пластмасата Thinking Спомням си, като бяхте подхванали тази тема преди време, че имаше добри отзиви за Чико. И специално от сиренце си спомянм. Затова реших да взема от него, но и не ми се дават пари за по-скъпи гърнета. Замислих се вчера дали няма такива с гумена седалка, предполагам, че ще е по-добре като усещане. Да ви кажа изобщо не ми се занимава, но ми писна от това червено дупе. Иначе като му го дам да си играе и да си го подмята, не се плаши от него, напротив, та затова си мисля, че май не му е удобно Thinking

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 16:59 от redreny2000

# 411
Редрени, относно гърнето....аз гледам около Дара винаги да има играчки и й ги подавам ...... общо взето я занимавам, защото понякога иска да става, но аз й подавам нова играчка и тя се заиграва и след това си свършва работата.  Peace Е, понякога имаме моменти, когато е нервна и не иска да седне на гърнето, но са малко.

# 412
  • София
Привет, момичета!

Буб, Лъки, Маринелс, Лилинчо, благодаря Ви за включването Hug

Явно не съм улучила момента вчера или пък наиситина е трябвало първо да си поиграем малко с гърнето, да се опознаем. Днес следобяд го сложих два пъти, не беше много щастлив в началото, но бързо се успокои. Дадох му и книжка да се занимава (и вчера опитах, но не вършеше работа). И двата пъти постоя малко и се изпишка. Но крачетата му стават червенички, та явно не е най-удобното гърне.

# 413
Ееее,Tasha най-накрая !Радвам се,че долетя преди да се е изчерпало търпението ти.Такъв ти бил късмета-да чакаш хабер чааак от ХАмерика.Сърбеше ме клавиатурата да ти подшушна,че не си забравена  Laughing В тази връзка -lilyrose  Hug

# 414
И кво сега - само нашия пощальон ли не си свърши работата   Thinking
от Австралия до САЩ - ОК
от САЩ до Варна - ОК
от Пловдив до София -  newsm78
Вчера получихме картичка и още отдалече си викам, еййй най-после дойде и моята форумска картичка....ама не беше, поздрави от Щатите, но не форумски  Whistling

Нещо не ми се пише напоследък и си трая, но не мога да не напиша две неща.
sirence, силни прегръдки на теб и на голямата Усмивка Марио  Hug Дано скоро е такова лъчезарно дете каквото го познавам и да не го виждаш така тъжен никога повече!

~divina~, ако аз можех да правя такива сладкарски изкушения като теб, хич нямаше да се замислям за 3-4-5 кг. в повече  Laughing

Спокойна вечер на всичи  Hug

# 415
Момичета,тази вечер си изкарах акъла.Прибрахме се от гости и Мм тръгна по стъпалата за втория етаж,а Анастасия остана с мен да си оправям едни документи и както пълзеше пжкрай мен тръгна уж след баща си,но се спря.След малко поглеждам и я няма там където беше,отивам до стъпалата ,а нашата се качила пълзейки до 5то-6то стъпало :O:OИзкарах си акъла понеже нагоре стълбата става извита и като нищо ще падне от там...

# 416
И аз да се включа макар и с голямо закъснение. Ние също не сме много здрави, от Нова година сме хремави, със зачервено гърло, малко кашлица. Сега остана само хремата, другото го овладяхме, но днес пак ще идем на преглед да ни види лекарката.

Сиренце, пожелавам Ви всичко да ви остане зад гърба и повече никога да не ви се налага да посещавате каквато и да е болница. Прегръдки за теб и МАРИО.

А за гърнето да споделя и моя опит до сега. Слагам го от малко повече от месец като усетя, че започва да се напъва. В 99 % от случаите го хващам точно на време и си върши всичко на гърнето. Понякога , когато сменям памперс го слагам да видя дали ще се изпишка и това понякога прави. За моя радост никога не ми е пищял или мрънкал.  Praynig Praynig Praynig Просто като няма какво да върши се надига сам и за мен това е знак, че вече е готово всичко.

# 417
  • Пловдив
Здравейте, момичета!  Flutter
сиренце, дано повече нямате такива преживявания с Марио!  Praynig
Дара вече спи 12 ч. и май няма никакво желание да става  Crazy.
Да попитам пак, че около многото честитки може и да не сте ми забелязали въпроса : давам попара от 1 седмица и за целта взех прясно сирене, защото е безсолно и почти като домашно. Според вас добре ли е, или трябва да е добре узряло  Thinking?
Хубав ден на всички!  Hug

# 418
  • Стара Загора
Добро утро  Hug
Кафе за всички

плодова закуска за диетуващите smile3503
,и за недиетуващи

сиренце,беше на инжекции гентамицин 5 дена по 2 инжекции дневно,още докато видеше сестрата и започваше да пищи.Но както си казвам,дано това да ни е сериозното боледуване за цялата година.
Маринелка, слава Богу,че си я видяла на време  Praynig
Сабрина1,бързо да се оправя мъничето Hug

На Мони горния венец е страшно надут и бял.Май скоро ще ни излиза трето зъбче newsm47
Включвам се да споделя и нашия "опит" с гърнето.Още не съм я слагала на гърне,но с интерес гледа батко си,когато е на него.Един ден той си вършеше работата на гърнето в детската,аз готвих в кухнята и чаках да ме извика като е готов.Той,обаче решил да дойде и сам да ми каже и естествено гърнето остава със съдържанието и без надзор в детската при малката.Виждам,че малкия влиза в кухнята и веднага изтръпнах,че любопитка може да го докопа.Точно в тази секунда чувам как гърнето скърца по паркета и хукнах към детската,а малкия след мен със смъкнати гащи бяга и двамата викаме "Мони,неееее" Влизам в детската и нашата доволна докопала твърдото съдържание и любопитно го върти из ръцете си.Като ни видя такава усмивка ми пусна,горда от себе си.  Joy Joy Joy
От днес и аз започвам диетата.Снощи си направих табличка за всички дни и започвам голямото смъкване на килограми hahaha В общата табличка няма да се включвам,че се разминаваме с дните,нали си отпуснах няколко бонус Whistling

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 09:35 от Женичка

# 419
Здравейте, момичета!  Flutter
сиренце, дано повече нямате такива преживявания с Марио!  Praynig
Дара вече спи 12 ч. и май няма никакво желание да става  Crazy.
Да попитам пак, че около многото честитки може и да не сте ми забелязали въпроса : давам попара от 1 седмица и за целта взех прясно сирене, защото е безсолно и почти като домашно. Според вас добре ли е, или трябва да е добре узряло  Thinking?
Хубав ден на всички!  Hug

имах един братовчед, който преяде с такова сирене и после беше в болница! Мисля, че трябва да е узряло.

Общи условия

Активация на акаунт