Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Парфюмни размисли и страсти - 147

 • 53 487
 • 726
 •   1
Отговори
# 540
 • София
 • Мнения: 1 094
Като чуя влажна земя се сещам единствено за CB I Hate Perfume Black March, но едва ли е той...

# 541
 • Мнения: 344
Аз пък се залепих за разходката подръка с кралицата....My Queen?

# 542
 • Мнения: 13 580
Една малко нескопосана загатка,ама на прима виста толкова. Embarassed

Зъл съм уж,а пък съм тих.
Към жените съм миролюбив.
Със кралица под ръка
вървя по влажната земя.

Надали е това, но поне пасва на описанието  Blush .....Queen Bess - Ava Luxe

# 543
 • Мнения: 868
Хмм, Отмъстителната Лейди?  Има влажно пачули (пръст), но и роза (кралицата на цветята)????

# 544
 • София
 • Мнения: 279
Aoud Queen Roses Montale

# 545
 • Мнения: 344
Хмм, Отмъстителната Лейди?  Има влажно пачули (пръст), но и роза (кралицата на цветята)????

Ако е това ще се изям от яд, защото това беше първото ми предположение, но свалям шапка на Пикси, защото моето беше първосигнално, а нейното почива на страхотна логика!

# 546
 • Мнения: 233
Досега писах разни неща за една научна конференция и съм изпушила отвсякъде, но нахлувам само, за да предположа: Iris Nobile - Acqua di Parma, Силве?

# 547
 • Мнения: 868
Voleur de Roses на Л'Артизан беше първо-сигналното ми заради мноooго влажното пачули, но "Отмъстителната" зазвуча по-зла от "voleur" в последния момент Simple Smile   А и в този на Л'Артизан има повече пачули за мене отколкото роза.

# 548
 • София
 • Мнения: 1 094
Май е Отмъстителната, обаче Годесчето вече спи... утре ще разберем Laughing

# 549
 • при морето
 • Мнения: 758
"...Оф, Зимна, сигурна съм, че който иска ме разбра..."
 
Възможно е. Hug

" ...Ако не - да поставя загадка: защо Мимс не иска да обясни невинно на Зимна кои парфюми са луксозни..."
 
Тук Зимна ще каже,че може и да си спестиш  "обяснението". Не й е от жизнено значение. Joy
 
По загадката-Черната орхидея? Thinking

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 02:40 от Winter fairy

# 550
 • Кеф цена няма!
 • Мнения: 1 937
Хмм, Отмъстителната Лейди?  Има влажно пачули (пръст), но и роза (кралицата на цветята)????
Voleur de Roses на Л'Артизан беше първо-сигналното ми заради мноooго влажното пачули, но "Отмъстителната" зазвуча по-зла от "voleur" в последния момент Simple Smile   А и в този на Л'Артизан има повече пачули за мене отколкото роза.
Абсолютно вярно Grinning

Страхотна логика.Зла,заради името си,но всъщност тиха и гальовна при мен,както не веднъж съм споделяла.Кралицата на цветята перфектно съчетана с пачулито,което не е сухо,а като след дъжд.

Хайде сега някой друг Flutter

Валадинче,много близо беше Hug

# 551
 • Козлодуй
 • Мнения: 391
Минавам да кажа,че загадките не е задължително да са в рими.Първата не беше,нали Hug
Така че престрашете се Grinning

И аз нямам идея как е миришело в Кореком.Въпреки,че съм съществувала в едно и също време с тях,но явно в паралелна вселена...Да,случвало се е леля ми и вуйчо ми да ми подарят цигарена дъвка покрай Коледа,или да ме почерпят с парченце Тоблерон Twisted Evil И все пак бих заменила цялото изобилие от сега с онези щастливи безгрижни времена от детството,ако можех...

# 552
 • Мнения: 66
За много години момичета! Heart Eyes

Понеже разчитам на мнението ви искам да попитам следното:препоръчайте ми парфюм , който да наподобява Paloma Picasso (черното шише със жълтата сърцевина) и Fendi-Life essence.От една група са, трябва ми за майка ми, но и двата са стари и не мога да ги намеря, за да и купя.
Благодаря ви много предварително Hug

# 553
 • Sofia
 • Мнения: 5 430
Щом харесва Paloma,  вероятно ще хареса и Magie Noir Lancome и Poison Dior.
Фенди не ми е познат.

тук има Палома , но е тестер http://www.parfumi-shop.net/bg/search/?s_txt=Paloma+&price_f … rdby=0&buton=

# 554
 • Германия
 • Мнения: 71
Безспорният фаворит в The Circle, при последното ми посещение ме обърка с друга клиентка, не му се говореше много и аз си тръгнах леко разочарована. А вече го бях припознала за мъж, способен да оцени "ниша" не само в парфюмите.

 Joy


Ех, момичета, чета ви и ви се радвам.  Hug
 На светлинни години съм от вас. А пък хем ми е интересно, хем виждам, че няма никога да имам вашите парфюмни познания.


 HugАми не мога, няма инструктаж, който да премахне чувството ми на безполезен слабоумен идиот, който паразитира в прекрасния свят на парфюми, копринени шалове и диша въздуха на този човек. NaughtyPerfumista avanzato


Lezione № 2
: Поведение в щекотливи ситуации. Преодоляване на магнитното поле при диспропорционални парфюмни сили.


I. Общи положения

Настоящата инструкция от Наръчника разглежда поведението на парфюмиста в силно магнитно поле, породено от дисбаланса на парфюмните сили и предлага поведенчески модели за преодоляването му, особено успешни при парфюмисти с повишена чувствителност.

Диспропорционални парфюмни сили имаме тогава, когато:

- в комуникативната ситуация участват парфюмисти с неизравнени парфюмни познания (Хипотетичен казус Y);
- в комуникативната ситуация участват парфюмисти от различен пол, между които са индуцирани и други, непарфюмни величини, като напр. сили на привличане, антигравитационни, центробежни и т.н. (Хипотетичен казус Z);

II. Конкретика на хипотетиката


II.A.      Казус Y

Описание на алгоритъма стъпка по стъпка


1. Вие сте въвлечен в ситуация, в която комуникирате с парфюмисти, чиито знания преценявате като изключителни или поне превъзхождащи вашите. Чувствате се непълноценно, в резултат на което реагирате или с резервираност и последващо млъкване, или още по-лошо с нихилистично отричане на “чак пък такива познания, няма нужда”.

2. Повторете бавно и концетрирано наум: преценката ми е субективна и немиродавна, защото всъщност няма мерна единица, нито норматив за познанията върху едно хоби. То е занимание за свободното време и не е точна дисциплина.

3. Следете разговора, дори да ви се струва, че правят анализ на графиката на индекса Дау Джонс, а не обсъждат любимите ви парфюми. Колкото по-сложно ви се струва, толкова по-голяма е вероятността самите участници да не са съвсем наясно и да се опитват да си изясняват един друг материята.

4. Участвайте в дискусията на равни начала. Пояснителните ви въпроси са също начин да артикулирате хобито си или интереса си към парфюмите. Не изпадайте в паника, ако Амброксан напр. не ви говори нищо или ви се струва, че имате смътната представа за местонахождението му в Хималаите и суровия му климат. Няма нищо по-естествено от това да го съотнесете към Килиманджаро - той така си звучи. Задайте ясно въпроса си – какво е амброксан, искам да знам.

5. Прилагайте стъпка 4 всеки път, когато се спънете в неясен или усукан термин. Отговорът е обикновено на един  google разстояние, останалите вероятно са го научили именно присягайки се. Повторете си два пъти (докато сте под душа или произволно друго време), че и зад най-сложния термин стои дефиниция и просто обяснение от два реда. Най-лесният начин да ги получите в най-опростен и достъпен вид, е да питате някой, който ги е храносмелил вместо вас. В общия случай той дори не очаква благодарност, понеже му е драго да е полезен в клуба си.

6.  Не пропускайте да сте полезни в дискусията като давате ясни и прости отговори на неща, които вече сте храносмелили, когато друг на свой ред пита. Не чакайте някой старейшина да го направи. Парфюмистите са племе, обаче субординативната им система е клубна и доброволна, тоест всички са редови.

7. Поставете за обсъждане нещата, които интересуват вас, веднага щом прецените, че има логичен завършек от преждеговорившия. Той може да е изнесъл лекция върху натуралните съставки на L`Occitane и методите им за извличане на аромата при деликатни цветя, вас да ви интересува цената на 30 мл. флакон. Както при друго, така и при парфюмите цената е не по-малко важна.

8. Не пропускайте да споделите какво вас ви е впечатлило, какво сте прочели, какво знаете вече. Ще установите, че на другия/другите им е не по-малко интересно да слушат, отколото вие сте ги слушали. Всеки има различно време и възможност, но най-вече различни степени на желание да инвестира време в хобито. Това, което за едни е интересно, е за други безполезно и обратно.

9. В  случаи, в които хобито и професията са съчетани, парфюмните сили са не просто диспропорционални, те са несъотносими. Да се впечатлите от речта на консултантката срещу вас е едно, да си глътнете езика е друго. Нейното основно време е запълнено с това, за което вие отделяте от вашето ценно и свободно. Тя може и да ви изброи състава на парфюма молекула по молекула, но със сигурност не знае валутния курс до четвъртия знак след запетаята или  последните промени в Закона за добавената стойност, с които вие се събуждате, ако сте счетоводител например.

10. Общовалидната норма за добронамереност в поведението се отнася с пълна сила колкото до вас, толкова и до останалите участници в Казус Y. Изисквайте я, като я прилагате.


II.B.      Казус Z

Описание на алгоритъма стъпка по стъпка


1. Вие сте въвлечен в ситуация, в която комуникирате с парфюмисти, чиито знания преценявате като изключителни или поне превъзхождащи вашите, което ви създава усещане за дискомфорт. За капак другият участник/участници в ситуацията са от другия пол. Независимо, че сте щастливо омъжена/женен от 8 години или имате връзката, за която сте преровили земята, вие сте в магнитно поле, в което влияят природни сили на привличане или отблъскване, антигравитация и центробежни потоци.

2. Приложете стъпки 2 – 9 от Казус Y с не по-малка убедителност. Те са аналогично приложими и в този случай, даже най-вече в него.

3. Представете си, че сте обути в ботуш с 10-сантиметрова платформа. Кракът ви е дълъг като незавършената отсечка на магистрала Хемус и тежи на мястото си, а и нямате никакъв шанс да оборите науката, като се отлепите като балон от земята. Гравитационната сила на привличане g e неизменно равна на 9.80665 м/с², дори когато сте се озовали пред самия Ален Делон и/или сте хлъцнали от вълнение на входа на The Circle.

4. Тя е константна величина, дори когато парфюмиста е сладкодумен като Йоан Златоусти и ерудиран колкото три юпита, чиито дипломи от Харвард още ухаят на мастило като във Flower Power ЕdP (Comme des Garçons ).

5. Представете си най-белия парфюм с нотки на ТУБЕРОЗА и/или гардения всеки път когато и ако усетите позиви за поруменяване. Ако Fracas (Robert Piguet) или аналогичен не ви спаси от сконфузващо изчервяване при пресичането на осите ви с парфюмиста, изнесете поглед извън квадрантът му под линията Х от координатната му система и го центрирайте върху лявата ноздра на парфюмиста, която е на приблизителна височина три педи над Х.

6. Подръпнете дискретно върхът на лявото си ухо всеки път когато почувствате, че се омагьосвате и почнете да чувате гласа на парфюмиста срещу вас като през памук. Поднесете после кокетно пръстите към върха на вашия нос, все едно ще запушвате прозявка. Следите от любимия ви парфюм, който носите в момента са полепнали за милисекунда и ще опреснят паметта ви кой сте.

7. Ако се почувствате внезапно като топче, пуснато в рулетка и парфюмистът срещу вас ви се струва печелившото число, бързо си спомнете трите имена на тримата ви познати, проиграли шансовете си на хазарт, които съжалявате. Огледайте се за предмети с червен цвят наоколо и спрете тракането на топчето. При липса на червени вещи в интериора, незабавно визуализирайте флакона на Trouble (Boucheron), по възможност преди съдебният му спор с Roberto Cavalli, тоест с усуканата змия върху капачката.

8. Дръжте разговора в парфюмния център и ако ви се заплете езика и се чуете да питате “Свободен/а ли сте довечера”, незабавно се изкашляйте: “Имах предвид дали парфюмерът на аромата е на свободна практика или е вече на договор в Givaudan, както някъде прочетох”.

9. В случай, че парфюмистът насреща е проявил интерес извън “ниша”* и отговари “да, свободен/а съм”, е необходимо да сте усъвършенствали предварително и до хомогенна гладкост отговора “ а аз смятах, че като независим парфюмер има също огромен потенциал”.

10. При внезапни симптоми на слабоумие, от които ви става световъртежно и се усъмните дали не сте закусили пеперуди, вместо корнфлейкс, можете да обосновете вертигото си, като сбърчите елегантно нос: “Смятам, че е прекалил все пак парфюмният нос с жасмина, не мислите ли? Можеше да заложи на по-абстрактна молукела”.

11. При пристъпи и вълни на собствената ви непълноценност от общ характер, си припомнете по спешност, че дори най-добре парфюмираният и безупречен парфюмист, ползва носна кърпа и вода за къпане, не манна небесна.

12. В случаите, в които стъпка 3 до 9 вкл. не са дали никакъв  резултат, е вероятно да става въпрос за непреодолими сили, за които не съществуват противодействащи и в това положение можете да ревизирате внимателно 8-годишния си щастлив брак или връзката си в момента. Ако силите на триене при ревизията са значително по-големи от 9.80665 м/с², приложете при следващ удобен случай стъпка 8, без да се изкашляте.


Изведе от практика: Натали Никол  Whistling Whistling
Общи условия

Активация на акаунт