Отговори
# 180
  • на Дъждовен остров
ТЕА, Не зная дали зеленото ако може да е от Инфакола, но и ние сме на него  - преди всяко кърмене. Аз се чудех дали не е от нещата, които ям Rolling Eyes, но в рамките на едно денонощие задължително има и изпражнения в златистокафяво, освен зеленикавите, затова не знам......
lorry аз понеже взимам желязо и си мислех че това е причината в началото.  Но сега няма идея на какво се дължи.  Ще наблюдавам при следваща поява какво съм яла.

А иначе Честито на всички именици. Да им е живо и здраво името.

за лапането на ръцете това не е ли признак на глад?  Ние понеже сме скарани с бибероните и тръгне ли да лапа ръкавите (защото всичките и пижамки са с обърнат ръкав) предлагам варианта на гърда или бутилка.

# 181
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ, ВИНАГИ ДА ИМАТ ПОВОД ДА СЕ ГОРДЕЯТ С ИМЕТО СИ
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/01/06/na-bogoiavlenie-nebeto- … -si-neshto.148085

# 182
Здравейте, мами! Да Ви попитам бебчетата ви голямо ли количество акат Grinning, моето като пръцне 1-2 пъти и памперса прелива. Това е от няколко дни насам, преди не беше така. Акото му понякога е по-воднисто, има бели парченца из вътре (може би от АМ, защото я дохранвам). Трябва ли да се притеснявам от многото ако или да взема да сменя памперсите, защото бодито ни на гърба все е изцапано?
Честито на именниците, със здраве да си носят името!

# 183
Честит имен ден на всички именници да си носят със здраве името и да се гордеят с него Wink

Нека и аз да се похваля от вчерашната консултация Simple Smile пораснали сме 3 см и сме качили 1 кг 50 гр Simple Smile вече тежим 5300 кг и сме високи 58 см Simple Smile

Относно лапането на ръцете и моя юнак го прави това от скоро и то доста звучно Simple Smile Някой казват ,че е признак на глад , но моето човече го прави дори след като се е наял и така се приспива .Като му дам биберона го плюе и пак лапа ръката.Аз също съм на мнение ,че няма да го оставя да си я яде защото наистина после ще си докарам беля на главата:)

Относно разходките ние сме почти всеки ден навън ( само да не вали и да няма мъгла ) .Вчера излязохме след като хапна на обед и откарахме 4 часа на вън.Според мен това е най - добрия вариант да се калява бебчето,защото като свикне на 20 градуса и после като го изкараш има голяма вероятност да се разболее (заради голяма разлика в Т ).Това си е лично мое мнение .А до толкова дали на него ще му е студено като е облечен добре и завит в количката няма как според мен.А за мама се навлича подобаващо + шапка и шалче и сме готови за разходка дори и на по ниски градуси Simple Smile

Хубав и усмихнат ден на всички Wink

# 184
  • София
Здравейте,
На нас нощта ни беше ок, но вечерите понякога са някакъв ад просто, след вчера главата ми още е като смляна, хем сутринта мъжа ми стана с децата и ме оставиха да  поспя час и нещо на спокойствие Tired
Искре, ако устните са обърнати навътре, освен, че тебе те боли повече, бебето не изсуква гърдата добре, а също и не стимулира достатъчно добре производството на кърма. А ако не изцеждаш гърдата освен тези две сукания не е достатъчно, за да подържа лактацията. Имай едно на ум, че освен температурата и мрънкането, друга странична реакция е липсата на апетит, така че е нормално да суче по-малко, просто й предлагай по-начесто.
Албенче, да не би да сте за по-голям размер памперси?
И Ема си лапа ръцете, поне след като я държах с ръкавички от раждането й, спря да си цели пръста, но категорично предпочитам биберон пред пръста - деформирана челюст, изкривен и изтънял пръст, атрофирал нокът - всичко това са последиците от смучене на пръст. Така че захапе ли ръцете ги дърпам и давам залъгалката.
Сега се хващам да поработя, лек ден на всички и честит имен ден на празнуващите Hug

# 185
за лапането на ръцете това не е ли признак на глад? 

По принцип да.... докато не се превърне в признак на..... лош навик  Tired

# 186

Недей толкова да се радваш.
Очевидно не ти се е налагало да отучваш дете от този коварен навик.
Повярвай ми като започнат да й се деформират пръстите или зъбките от смукане, тогава изобщо няма да ти е до радване  Peace
Моя син имаше такива мехури по пръстите си, че съм ревала от отчаяние и безпомощност, защото каквото и да правех, пръстите все му бяха в устата. Пръстите може да са си техни, но лично аз този път предпочитам биба, само да намеря начин да го убедя да я засмуче  Rolling Eyes

Права си, fio, не ми се е налагало да отучвам никого (нито от пръста, нито от залъгалката). Май и двете неща не са лесни, ако детето настоява до по-късна възраст и не си е намерило по-адекватни начини да се самоуспокоява.
Явно всички сме склонни да се водим от опита си - аз пък имах приятели, които се виждаха в чудо всеки път, като изчезне една точно определена биба - детето им подивяваше буквално за точно тази и никоя друга почти до първи клас. По никакъв начин не успяваха да ги излъжат с друга. Само като си спомня какво тръшкане и истерии имаше, ме заболява глава.

# 187
Хайде и аз да се обадя. Та относно пръстите и юмруците в устичката или залагалката - мое мнение е по добре да се мъчим да се откажем от залагалка от колкото от пръстите, че с тях вървят и куп други.... "бонусчета". Сестра ми се отучи да си смуче палеца в 2-ри клас, при всичките борби, които бяха безрезултатни едва  след посещение в болницата. Пръстчето и беше започнало да изтънява, освен това беше развила гъбички. smile3511. Така, че..предпочитам да търся любимата биба и да се боря после с нея от колкото с любимия пръст ... Naughty

# 188
Много благодаря за пожеланията приемам ги от името на именницата Божидара
 и ви черпя виртуално за нейно здраве!

fio много се радвам, че сте махнали силиконките  Hug

# 189
  • на Дъждовен остров
за лапането на ръцете това не е ли признак на глад? 

По принцип да.... докато не се превърне в признак на..... лош навик  Tired

при нас лапне ли ръкава е глад. ръцете рядко са извън ръкава че мн се дере.

# 190
И според мене по добре бибата в устата от колкото ръката. Вие разбирате ли кога бебето ще повръща? Примерно ако е хапнало в повече и му е тежко, какво прави?

# 191
  • на Дъждовен остров
И според мене по добре бибата в устата от колкото ръката. Вие разбирате ли кога бебето ще повръща? Примерно ако е хапнало в повече и му е тежко, какво прави?
гледа умно и не иска шише. повръща ако не си гп държала изправено да се оригне добре и звучно.

# 192
  • гр. Стара Загора
BUBCHE можеш ли да ме посъветваш как да накарам Майчка да си обърне обърне устните навън... или някой да ми даде съвет... чета ли какво ли не, за да я накарам да си отвори устата повече... но не успявам... аха да стане и почва да се мръщи и реве...  Tired

# 193
  • София
Как й подаваш гърдата? Гледай зърното да сочи към нослето й, така ще трябва да отвори устата широко и да поеме зърното по-надълбико като така ще засуче и ареолата, ако го поеме добре би трябвало и устничките да обърне.

# 194
  • гр. Стара Загора
Как й подаваш гърдата? Гледай зърното да сочи към нослето й, така ще трябва да отвори устата широко и да поеме зърното по-надълбико като така ще засуче и ареолата, ако го поеме добре би трябвало и устничките да обърне.

точно това съм го пробвала много пъти, но няма ефект при нас... устничките са все навътре Sad

Общи условия

Активация на акаунт