Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 163
  • 699
  •   1
Отговори
# 255
Марте, за зъбите добре, дано е както казваш Simple Smile
за Изкуството да бъдеш родител - това ми беше настолната книга са баткото. Чела съм я поне 20 пъти.
Има още една, горещо препоръчвам и нея: http://www.colibri.bg/resultsb.php?book=162

# 256
Мартеее, какви крака извади, душкооо направо си страшна мацка  newsm03 smile3521 newsm08

Мариета, давай смело вече глутенова каша - предлагам ти овесена, пшеничен грис. Много са хубави на Тьопфер.  Peace  
Уф, а за мъдреците, наистина е болезнено. На мене ми тръгнаха долните два едновременно в 11 клас и горните два едновременно в 12 клас.. не мЪ питай.. наложи се отгоре на всичко да ми режат от венците, за да помогнат да излязат... ooooh!

Хубави книжки предлагате! Благодаря за което!  Hug

# 257
Момичета прочетох 2 страници, ама имам да наваксам още 8, така че предварително се извинявам, че няма да съм адекватна. Искам да споделя набързо какво се случва с нас, че докато дочета всичко ще ми се доспи и утре ще съм забравила и това което съм чела и това което съм искала да кажа Wink
Доста болни дечица има, да оздравяват им пожелавам Praynig Praynig Praynig. На нас болестта ни се размина само с хрема, едни капки за нос и едно сиропче, за което съм страшно благодарна. Уж леко минахме, а 2 пъти ходихме при доки, хвала на бога, че я има тази жена  bouquet. В понеделник за 3ти път ще ходим, да боцне Данинчи, че и без това закъсняваме с ваксините. Даде ми и бележката дето искат за кухнята, та в понеделник ще си взема и декларацията за попълване и ще се мятаме. Майка се познавала с тези дето работят в кварталния пункт, така че няма да ни направят проблем, че сме с месец по-малки от нужната възраст за кухня. Всъщност Дани така или иначе вече седмица яде храна от там. Една приятелка на майка ми работи в кухнята, където готвят и ни носи манджички от там, като при това отделя нещата които той не е опитвал. То вече почти не останаха такива неща де, имам предвид храната, която се полага на 9-месечно бебе. От нашата не съм му давала, щото мисля че ние се храним адски нездравословно Mr. Green. Което е крайно време да се промени. Не мога да реша много вкусно ли готвят тези хора или моето дете е голямо лакомниче, но всичко много му се услажда. От 2 дни му давам и кисело мляко, по няколко лъжички, ей така чистичко, мляска все едно шоколад яде Joy(добре, че не знае вкуса на шоколада Mr. Green)

Хера ако искаш може да ги разменим за малко дребчовците, хем Боримече ще е по-близо до жена си Wink. Да видиш и ти какъв кеф е детето да яде всичко (има един недостатък само, много го мъчат зъбите милото и кат влезе в серия става страшно, но това едва ли ще те уплаши, щото ти си гледала повече бебета от мен). Пък Борето може да прихване малко от нашия апетит, у нас няма слаби и недящи хора. А за 24ти Гери спомена, аз си уредих вече баба за вечерта (че на Дани надвечер не му е силната част от денонощието Mr. Green) и съм много навита да направим една женска вечер у ХепитУ. Дано и другите успеят да се уредят с гледачи Praynig и да се сберем тайфичка.
Айде лека вечер на всички връщам се да чета назад.
Ау забравих да го похваля детето, вече тежи цели 8 килограма и е висок 68см. Много добре му се отразява твърдата храна Grinning

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 23:53 от djidjonka

# 258
  • Варна
Здравейте и от нас!

Джей, направо настръхнах като те прочетох, дано повече никога не преживяваш такъв ужас Hug!

И от мен пожелание всички болни да оздравяват.

Малко по диагонал съм чела явно, какво казвате - като ядат децата каша вечер и спят повече? А каква каша давате? Обмислям от известно време да направя следобедното хранене само на плодово пюре /сега давам 1/2 плодово пюре и 1/2 доза каша/ и да въведа някаква вечеря към 6.30-7, че напоследък започна редовно да ми се буди в 4 гладен, след което трудно заспива и спи само до 7-8. Преди спеше до 6 и след това до 9.

Гери, Муше, и на моя хубостник не му стига едно бурканче пюре Crazy. Естествено, става дума за пюре, което яде, защото нали нееднократно се оплаках, че ми е злоядо диването и не яде всичко. Но ако е нещо, което харесва /например месно пюре или каша/, рита с краката, отваря уста, реве, ужас, с какво ще го храним туй детИ, ще ни изяде ушите Laughing.

Глутенът го въвеждам от няколко дни, аз ще процедирам по следния начин: около 10-тина дни ще давам овесена каша /лъжичка по лъжичка добавям към безглутеновата каша, която му давам, докато стане цяла доза/, после ще давам ръж, ечемик, спелта /всяко по 4-5 дена/ и накрая пшеничени продукти. Въоръжила съм се със съответните каши, сухари и ръжено и ечемичено брашно. Така четох някъде и ми се стори разумен вариант. Съответно след като минат няколко дни от въвеждане на глутен може да се дават и други нови неща, да не си помислите, че ще тъпчем един месец само на глутен. Четох също, че поне 1 месец трябва да се дава всеки ден, или да не се правят големи паузи без глутен...

Май само аз въвеждам смело рибата, ами в нас обожаваме риба, малкият също много я хареса, а е толкова полезна, как да не му дам. Пък и както ми е трудно да нацеля храна, която харесва, като му давам риба направо душата ми празнува как чинно си отваря устичката Laughing.

За кухнята - ще го запиша след като въведа млечните неща, което по принцип мислех да направя след около месец, но ще видим в понеделник какво ще стане след прегледа при алерголог - ако се окаже с АБКМ, май ще му готвя аз.

За гледането - въобще идея си нямам кога ще се връщам на работа. Определено няма да е преди да го дам на ясла, което пък ще стане най-рано септември. Обаче имам някакви идеи вече да си работя от в къщи преводи /което отдавна правя като допълнителен доход/ и това да ми стане единствената работа и да не се занимавам с нищо друго. Но ще видим как ще потръгне това.

Говорите си за тренировки разни - аз в сряда ходих на Зумба и много ми хареса и мисля да ходя редовно. 1 час само за мен, докато ММ гледа малкия. Тренировките са в идеално време за мен, вечер когато ММ се е върнал от работа и приключват точно навреме за къпането и приспиването на Валентин. От понеделник започвам и диета, че от последните празници съм се освинила порядъчно и вече хич не се одобрявам, та мисля до лятото да ставам мацка, дано успея.

Лелее, кое време стана, аз се помайвам, отивам да спя, че малкото ей сега след 2 часа ще се събуди с вой "Цяла нощ не съм ял" Laughing

# 259
Добър ден, мамчета,  Hug

Мария И, аз също въвеждам рибата. Замисляла ли си се, дали обрива не е от рибата, която му даваш.  Доколкото си спомням, беше споменала, че даваш от вашата риба, която според мене не е гаранция каква е, колко е прясна, от къде е и т.н.  newsm78

п.п. Таакааа, нали бях споменала, че и тази вечер щеше дятето да бъде при баба си да спи. Миии разказал и е играта младежа. Горката едва стана после в 10 часа. 

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 15:07 от ГериСян

# 260
  • Варна
Гери, със сигурност не е от рибата обрива, защото беше същия като при млечната оризова каша и се получи секунди след приема на АМ/кашата, като в близките дни не бях давала риба, нито нещо друго ново. А от нашата риба съм давала съвсем символични количества, отделно, че с мъжа ми много често ядем риба /а той е и любител рибар/ и определено можем да направим разлика между прясна и не прясна риба Wink.

При нас причината за последните безсънни нощи се показа - имаме трето зъбче и четвъртото е на път. Все така по два едновременно ли ще излизат тези зъби, не знам. Дано се поуспокои скоро Валентин, че много крив беше последно време.

# 261
Хелоу и от нас. Ние сме много криви днес. Само се сърдим и нищо не ни се угажда. Има едно хубаво нещо от цялата сръдня- като пкаче и изтичат сополите  Twisted Evil Вчера бяхме пак на лекар даде ни едни капки дето се правят в аптеката и Вентолин сироп. Днес сме малко по-добре.
А сега да ви кажа какво ни сполетя- забелязах аз от известно време на Герганка езика един странен на петна и вчера се сетих да питам доки от какво е, а тя вика "а, няма страшно тя има т. нар. географски език" при което аз  Shocked Нямало страшно не се лекува, само като порасне някои храни ще и киселеят повече от колкото на нас например.  smile3555
Та днес цял ден се ровя в нета да чета за тоя географски език и наистина се оказва нелечимо това чудо. Оказа се, че много хора страдат от това, а аз едва вчера научих.
Джей  Hug
Ей, Елфи, ама ти се появи?!  Hug

# 262
Ееееей,писна ми вече с тези болести и проклетии #Cussing out

Джейке
,направо косите ми настръхнаха като те четох ooooh! Дано е от пустите зъби!

Гледам последно рибата сте коментирали...вчера купих пюре на Хип-сьомга,дано е добър избор Naughty

Вчера отиваме ние да купуваме количката на Чико и кво мислите от 200 лева(последно видяна цена от мен преди празниците),станала 300 Twisted Evil Веднага изкоментирах и ги обвиних,че са мошеници,а те най-любезно ми казаха,че тази количка никога не е била 200 лева,имало било прИмоция и е била на 250,но 200 - никога Naughty Замислих се да не би просто на мен да ми се е искало да е 200 newsm78 Mr. Green
Та с две думи не купихме нищо Twisted Evil

Сега се подразбира,че сън не спя и само я мисля Crazy

Снощи пък почвам да къпя дребс и кво мислите - целият му гръб пламна в пъпки,малки,ситни,червени,плюс гушата и бузите,никъде другаде,само там ooooh! Полудях направо #Crazy Тази сутрин в ранни зори го замъкнах в частната клиника и се оказа,че не е от храна,шарка и прочие дадени диагнози от мен самата,а просто кожата му е много суха и чувствителна и съответно пъпките са налице.Изписаха ни Фенистил-капки и едно мазило на Биодерма,за което този път взех тестери от аптеката,защото у нас стана половин дрогерия вече,всички скъпи мазила са налице....освен аз да си мажа задника с тях,друго не виждам Mr. Green Та ще ги пробвам и ако има ефект,ще купувам Naughty
Лекарката каза,че било добре вече да преминаваме към 4-кратно хранене,викам :абе жена,аз се целя в 5-кратното,ти 4-кратно Crazy

Елфуно...
Скрит текст:
пак сме на една вълна с теб Winkа сЯ се сети за кво говоря Mr. Green

# 263
ЛусиндоУу
Скрит текст:
С'я ме хвърли у тЪча....коса?!?Ъъ.. Thinking

Мари Лу...тук съм,тук съм  Hug

За рибата-не съм давала,ама и нямам такива мераци,че много мразя риба,а пък под формата на пюре направо ми изглежда противно  Laughing Но това са си мои изкривени разсъждения  Mr. Green

Лече...и как така не ти се яде?Кога пък и на мен няма да ми се яде  smile3506 #Puppy dog Това ми изглежда като нещо невероятно.Аз мога по всяко време на деня да поемам завидини количества храна,без оглед на това дали съм обядвала,вечеряла,тъпкала,пила.... ooooh! Laughing

# 264
  • До морето :)
Елфи, аз никога не съм ядяла много, даже и като бременна. ММ само мърмори затова и, че му обиват кокалите ми  Laughing
Влизам само да споделя, че тази вечер ще е купон при нас  Crazy Моето с 300 зора го приспах в 15:30 и още спи  ooooh!

# 265
Мери Лу аз съм с географски език,не съм забелязала нещо да ми е по различно на вкус,че ти искаш и да го лекуваш,споко  Laughing

# 266
Луси и ние се мажем с Биодерма. Той е взел моята кожа- много чувствителна и още в началото на сезона бузите му бяха супер изпръхнали.Отделно и по корема му се белеше кожата. Една приятелка дето обикаляла с нейното дете по разни дерматолози ми го препоръча. Моята педи не можа да ме посъветва нищо. А аз като бях бременна се мажех по 4 пъти на ден с различни кремове, жестоко ме сърбеше кожата. Така че страхотен е този крем според мен. Дано и на вас да ви помогне!
Гоголино днес е супер изнервен, това за да избие кроткостта от вчера. През нощта от 4ч до към 7ч се приспивахме. Днес сме като избити електрони всички.
Лече, аз също не съм много по яденето, обаче туй дете сега ми изпива силичките и по-често огладнявам, просто ям 3 пъти вече, но в малки количества.

# 267
  • Сливен
Simple Smile Здравейте и от нас
За малко седнах да видя какво сте писали вчера и днес, че не съм успяла и аз да се включа...
И на мен ми е кофти да чета че има болнички дечица... Пустата зима да си отива и да идва пролетта и топлото време, че вече да са здравички всички... Бързо оздравяване на болните  Hug Hug Hug

Зу, Джей  Hug Hug Hug

Lussy, дано отминават пъпчиците бързо...Много жалко, че не сте купили количка, но има време  и ще си вземете Simple Smile То и аз искам една по-малка и компактна, но ще е за около годинката... За сега ще сме си с Перфектата на Чиполино Wink

Мариетка  Hug Незнам мила какво е да ти расте мъдрец, защото моите не ги усетих как излизаха, но съм чувала че доста боли при някои Sad Дано отминава бързо  Hug

Елфи, добре се завърнала  Hug Hug Hug Липсваше ни Wink

за рибата - аз мисля по-късно да давам, а и чакам педито да спомене кога  newsm78

От 2-3 дни се храним по този начин:
1 - около 7.00 часа 180мл вода с 6л АМ
2 - около 10.00-11.00 часа попара 2 сухара с 20-30г сиренце и малко масло и 1/2 плодово ХИП
3 - около 14.00-15.00 часа зеленчуково или месно oколо 100-130г смесено с 30мл вода с 1л АМ
4 - около 18.00-19.00 часа каша около 100-130г с 1/2 плодово ХИП
5 - около 22.00-23.00 часа - 210мл вода с 7л АМ
Дано продължим така Wink

Лека вечер Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 20:52 от juji2704

# 268
Е

Снощи пък почвам да къпя дребс и кво мислите - целият му гръб пламна в пъпки,малки,ситни,червени,плюс гушата и бузите,никъде другаде,само там ooooh! Полудях направо #Crazy Тази сутрин в ранни зори го замъкнах в частната клиника и се оказа,че не е от храна,шарка и прочие дадени диагнози от мен самата,а просто кожата му е много суха и чувствителна и съответно пъпките са налице.Изписаха ни Фенистил-капки и едно мазило на Биодерма,за което този път взех тестери от аптеката,защото у нас стана половин дрогерия вече,всички скъпи мазила са налице....освен аз да си мажа задника с тях,друго не виждам Mr. Green Та ще ги пробвам и ако има ефект,ще купувам Naughty

Луси, и на Максито се бяха появили такива пъпки и по гушата и отзад на сгъвките на крачетата. Сега от време на време се появяват на определени места. Мазала съм го с какво ли не, единственото с което се маха е обилно махане вечер с олио (или мляко) да се хидратира кожата. От изсушаване е това, та го оправих аз, с хууубав масаж да попие олиото.

# 269
  • До морето :)
ДВ
Моето взе, че пак заспа, браво на него. Тази вечер разпънах дивана, дано да се наспим.  Praynig
За географския език - и аз не съм чувала за такова нещо
Луси, бързо да му минат тези пъпчици на В.
Мария, а ти какви пюрета даваш? В смисъл в тях няма ли мляко? Ако има, значи няма да АБКМ, а нещо от АМ. Все ви мисля. Пиши какво е станало с Валентин

Успешно въведох и граха и зеления боб. Предния път като й ги дадох и съвпадна с вируса - разтройство и Т. Не бяхме сигурни дали е вирус или реакция от храната. Вчера й дадох пак същото пюре и нищо ни няма  Mr. Green Явно е била вирус наистина. От утре и аз започвам жълтъка, че много изоставаме. А колко време трябва да се дава по 1/4?

Общи условия

Активация на акаунт