Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 124
  • 699
  •   1
Отговори
# 285
  • Айтос/Бургас
Добър ден от нас! Hug

Честита месечинка на Маги!  bouquet

За анкетата:
Зеленчукови не харесва,но успявам да натъпча.Може би тиквата е любимо.
Плодови обожава всякакви.
Кашите също ги яде,попара също,кус-кус не харесва.
Месните не ги харесва.Риба не съм дала още,но тези дни ще предложа.
Като цяло сме злояди май. Sad
От седмица намалихме драстично млякото.Чудя се дали да не го сменя. newsm78 Или пък да пробвам кисело мляко.
В тази връзка имам въпрос: Кога давате кисело мляко и кисел(вместо каша ли?). newsm78
На болните-бързо да оздравяват. Hug

ПС:Аз пък не ям много,но съм доста пълна в момента-качих 26 кг. по време на бременността,но и преди това си бях закръглена.Не съм свалила и грам откакто излязох от родилно. Sad,поне не съм качила. Praynig

# 286
  • София
Здравейте.И аз да отговоря на въпросите.
1.зеленчуци0всички,без спанак-забелязах че на пюре с картоф и спанак се мръщи и дави
2.плодове-всички
3.месо -всякакво
4.каши -всички
Лакомник  Laughing

# 287
Привет!
И аз съм от тези хапващите  Blush важно е да е вкусно!Може и да не съм гладна.Добре,че се движа повечко,та вече почти 30-те качени килограма ги няма
Марти и той като мен.
Та по въпроса на Хоуп всичко яде каквото съм му въвела!Въобще не се двоуми  Laughing

И тук - Честита месечинка на Маги! Hug

# 288
  • Сливен
Simple Smile Добър ден и от нас... Ели си играе в преносимата кошара и гледа бебешката тв, а мама реши да се възползва и да седне малко да се порови в нета Wink
Тази вечер си поспах добре и днес се чувствам страхотно Simple Smile Елина заспа като обикновено около 23.30ч и беше хапнала около 210мл вода с 7л АМ и се надявах да се събуди отново около 7-8ч сутринта, но госпожицата се пробуди в 3 и взе да реве, дадохме биба, но не я устрои и продължи... Тати и направи 180мл вода и 6 л АМ и я храни, хапнала го почти всичкото и заспа... Събуди се днес в 11ч... Та и аз покрай нея си подремнах повечко Simple Smile

Честита месечинка на малката сладуранка МАГИ!!!   bouquet Да е здравичка, много да слушка мама и винаги да е усмихната и лъчезарна Simple Smile Hug

Мариетка, миналата седмица бяхме една вечер на гости при моята майка и тогава Ели се наакала, но беше в майка ми и тя не я усетила... Предполагам е било малко преди да си тръгнем... Когато се прибрахме и взехме да я къпем и оправяме за спане видях, че около анусчето и е много зачервено и страшно много пъпчици, намазах я обилно със судокремчето и така до сутринта вече не беше зачервено и имаше няколко пъпчици само, които изчезнаха до вечерта Simple Smile Надявам се, че се е получило нещо такова и при вас от урината, от ако, ако е имало... А за алергия и аз знам, че обривите са на няколко места - основно по слабините...  Hug Бързо да се оправяте   love001  Hug за малката сладуранка Wink

Днес реших най-после да дам жълтък, но се чудя дали директно 1/4 или първо по-малко, например 1/8  newsm78... Педиатърката още от преди 2 месеца ме караше да слагам в зеленчуковото по 1/4, но аз все отлагах, че четох в една книжка Всичко за храненето на детето (от списанието Моето бебе и аз), че се дават около 8 месец сиренето и жълтъка... За киселото мляко пише, че около 10-11 месец, а прясното едва след 12 месец... Дали е правилно  newsm78

Хубав и усмихнат ден на всички  Hug

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 13:49 от juji2704

# 289

Днес реших най-после да дам жълтък, но се чудя дали директно 1/4 или първо по-малко, например 1/2  newsm78...

1/2 е повече от 1/4  Peace Wink

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МАГЕЛАНКА!ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И ДА СТАНЕ  КРАСИВА МАДАМА ПОНЕ КОЛКОТО МАМА! Heart Eyes

Зази,Муше,Мили,Нелка Hug
Мажа дребс с Биодермата,но още няма ефект,давам и капките и дерзая Crazy

Муше,ти кво олио ползва тогава?
Мили,кой точно крем на Биодерма ползваш?

1/4 жълтък давах около 20-30 дни и тогава самосиндикално си го увеличих на 1/2  Peace и аз няколко пъти го поставих като въпрос,но отговор не получих,така че действах по интуиция Naughty

П.П.Мразя да ям Mr. Green Единственият път когато имах апетит през живота си(а той не е никак кратък Mr. Green),беше когато бях бременна Crazy

Елфуно....
Скрит текст:
погледни си аватара Wink ама голЕм жокер ти дадох Mr. Green

# 290
  • До морето :)
ДД
И аз днес дадох жълтък, 1/4, не знам правилно ли го направих. Сварих до хубаво, натроших го и го разбърках с пюрето  newsm78 Дано да няма реакции  Praynig
Днес ни правиха и изследванията най-накрая. Хемоглобина ни е 110. Доволна съм, при условие, че това е само от зеленчуците в пюрето. Нито месо е яла, нито елда. А, и въобще не плака. Все едно нищо не й правеха. Играхме си с една играчка и всичко мина като по вода. Само дето ми се свиваше сърцето.
Мариета, като дойдеш в Бс ми напомни, че имаш един бой от мен  newsm29 newsm66  341uu С кой акъл си мислиш, че си лоша майка. На всеки може да се случи това, и според мен е от памперса. Спарено и т.н. Аааааа, не ме ядосвай, страхотна майка си и още как  Hug
Анкетата
а) зеленчуковите - яде всичко, стига да не е домашно приготвено  Laughing
б)плодови пюрета - давала съм само круша и ябълка, яде ги като невидяла, но ще ме убие за суров банан  Laughing Обаче вчера й дадох сама да си гризе, а то будалето го прави всичко друго, но не и да яде
в) Месни пюрета - още не сме яли
г) каши - яде всички пак, само плодови съм й давала.
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МАГИ. ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, И МАЛКО ПО-ПОСЛУШНА!!!

# 291
  • Сливен

Днес реших най-после да дам жълтък, но се чудя дали директно 1/4 или първо по-малко, например 1/2  newsm78...

1/2 е повече от 1/4  Peace Wink

Опс  Embarassed Joy Joy Joy
Луси, исках да пиша 1/8, но в бързината съм написала 1/2...
Оправих го Wink

# 292
Здравейте и от нас!
ДжейHug Да ви минават бързо белите от главата Hug Ужасно нещо си преживяла, дано не се повтаря.
Марте - страхотен сън  Hug, сигурно сме били на лагер за принцеси hahaha Имам сестра и с нея много обичаме да обикаляме по магазините за хубави рокли.
а) зеленчуци - обича тиква и червена чушка:)
б) плодове - яде банан, праскова, круша, синя слива, ябълка и кайсия.
в) месо - предпочита пуешко
При нас нищоооо ново - още го чакаме това прословуто зъбче.
Бързо оправяне на всички кашлящи, кихащи, сополиви, обринати, подсечени и неразположени деца и майки Hug

# 293
Здравейте и от нас,

ДжейHug, дано не се случва пак.

Мариета, ако видиш дупата на Бобо със сигурност ще си по-спокойна/преди две нощи не съм разбрала, че е напълнил гащите, на сутринта беше алено червено /. Сега го обливам със смрадлика и мажа судокрем.

За анкетата:
а/зеленчук- тиква, морков
б/плод- круша и ябълка, банан суров
в/ месно -все още не съм давала, но съм давала пилешко на парченца и определеного харесва

И аз съм от постоянно хапващите, хубавото е , че засега не ми се лепи:)

Хубав ден

# 294

Пфу, завиждам ти  smile3516

# 295
Здравейте милички  Hug
Лелеее, за малко да ви изпусна, чета редовно и все не остава време да се включа по темите. Ще се опитам сега докато Деа уж се е заиграла.
Джей, мила представям си какъв ужас си изживяла, дано никога повече не се повтаря  Hug
Мариетка, миличката, мноого, много ти се насъбра. Дано в най-скоро време разберете какво се случва при малкото слънчице Мариска и всичко да е наред занапред.
На всички болни майки и дечица пожелавам скорошно оздравяване  Hug
А сега да поздравя месечинковците на днешната дата :
Честита месечинка сладко Магеланче!!!
Честито и на Димитър на Petinka25 и Мая на pil4ata !!!
Желая Ви мнооого здраве и весели детски игри Simple Smile
За нас:  За сега спи по цяла нощ , е с няколко събуждания за бибата, но вече не ги броя. Първото хранене е към 6:30, 7:00, и след това заспива до 9. Нямаме все още зъбки, но венците са толкова подути и сме в очакване. Дано скоро се озъбим, защото от 2 седмици храненето е мъкааааа. Отказва всичко, нито пюрета, нито каши, нито АМ. Кърмата ми през деня намаля, но АМ пие само заспивайки. Завид, завид на всички майки с лакоми дечица. Деа май ще е злояда. Нямаме нищо любимо, направо в чудо съм се видяла вече. На 7 месеца беше 7300 кг. и 68,5 см., след 2 седмици сме на консултация, но си мисля дали и 100 гр. ще е качила. Глутен още не съм въвела, мисля след 2 седмици да го почваме. Жълтък (1/4) давам от 7-мия месец през ден в зеленчуковото пюре. Местните също ги почнахме от 7-мия месец. До сега съм въвела пиле, пуйка и заек. А сега за анкетата
а) Зеленчук - тиква, морков, пащърнак, броколи и спанак( до скоро )
б) Плодове - банан, круша, сини сливи, ябълка и кайсия
в) Месо - Пуйка и заек
Г) Каши - до сега съм давала само елда и оризова, но не е фен определено.

# 296
Нали! Wink

Момичета, успокоихте ме! Всичко, което сте ми писали всъщност е съвсем логично да се е случило при нас, а аз си мислих какво ли не!  ooooh! Нелка, за боя си много права - имам нужда! Аз винаги за всичко се обвинявам и правя голяма грешка  Rolling Eyes А относно гледане и възпитание на кучета (отгледала съм две страшно възпитани, здрави и послушни кучета) и деца (брат ми като малък, после братовчет ми) всички са ме признали, само аз пусто все съм недоволна от себе си  #2gunfire

# 297
Луси, на опаковката пише, интензивна грижа за раздразнена и много суха кожа. по този повод да добавя, че и около муцуната всяка вечер виждам много раздразнена кожа.. от лигите и играчките в устата се претрива, намазвам го и на сутринта е добре, но до следващата вечер пак същото. Просто сме си с чувствителни кожи. Аз като ходя на козметик винаги ги изумявам колко червена ставам, но последната е и фармацевт и вече знае как да се справя с моите проблеми. Исках да кажа, че всяка вечер се къпем, мажем с мляко или олио, различни козметики пробвахме досега. Винаги мием дупето след наакване и често мажем дупето и въпреки това пак има зачервяване и обрив понякога/ за Мариетка/, много рядко изпускам момента /засега/ и не го сменям веднага, просто много му личи, когато върши голямата работа, напъва се доста. Simple Smile
За пюретата
а/зеленчуци - обожаваме, ядем всичко без спанак/просто той бързо му омръзна/, яде предимно домашно приготвени, с жълтък, масло и сирене вече, особено много обича пащърнак;
б/ плодове - в началото ги ядеше с охота, сега малко трудно му ги пробутвам, но няма начин, запеклив си е,
в/месо - харесва ги, "на тати момчето", ял е пилешко и пуешко;
г/каши - бисквитена Лека нощ и Първа каша на Хип с аромат на ванилия, другите не ги иска;

# 298
# 299
  • Варна

И аз завид, завид.

Днес ми е първи ден на диета, все още прегрешения нямам Laughing. Но и днес е от дните, в които нямам много време да ям.

Честита месечинка на Маги!

Да споделя как мина прегледа при алерголог днес, по-точно консултацията. Не му правиха тест, лекарката каза, че ако искам ще направят, но нямало смисъл на толкова малко дете, от описаната реакция било ясно, че е към млякото алергията. Предложи ми да направим тест малко преди да навърши годинка, към 11-тия месец, за да проверим дали не е израстнал алергията. И тъй като Валентин се беше изнервил до краен предел и му се спеше, реших да не го тестваме засега, така или иначе нямах намерение скоро да въвеждам млечни продукти.

Каза ми да продължавам със захранването както си карам, по един нов продукт на няколко дни и да имам под ръка противоалергични капки, защото хранителните алергии рядко се оказвали само към едно нещо, та твърде възможно да даде реакция и към нещо друго. Просто млечните продукти ще останат за след годинката, евентуално каза, че може да пробвам да дам масло, но след месец-два най-рано, съвсем малко количество, с повишено внимание. Въобще млечните продукти ще ги въвеждаме мнооого бавно и доста по-нататък във времето. Съответно май няма смисъл да го записвам на кухня на този етап, там нещата се готвят с краве мляко, доколкото знам. Червените плодове като ягоди, малини и т.н. препоръча да останат за след втората година, фъстъците също /не че съм се юрнала да давам точно фъстъци де :rolleye:/.

Общи условия

Активация на акаунт