Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 135
  • 699
  •   2
Отговори
# 300
От книгата "Как да храним детето правилно":
В 5 месец - 1/4 жълтък през ден,
6 месец - 1/2 жълтък през ден,
7 месец - 1/2 жълтък през ден, тогава се вкарва попара,
8 и 9 месец - цял жълтък през ден,
10 месец - 4-5 пъти седмично месо и съответно само 2-3 дни цял жълтък.
Тук пише, че в 10 месец може да се дава мляко с грис или ориз, както и подсладено квасено мляко.
Много ми се иска и аз да вкарам вече йогурта, че съм купила няколко десерта, а и със сутрешната закуска ми е най-трудно. За доматите не ми стана ясно, но ме навеждат на мисълта за 10 месец.

# 301
  • До морето :)
Мили, и ние постоянно сме с крем около устата. Аз само че мажа с Ойлатум Джуниер. Много съм доволна от цялата им серия. И минава. Судокрема малко спрях да го ползвам, и аз не знам защо.

# 302
Мили, аз давам домат, от около месец, но не много често. понеже и няма много избор на пюрета (от готовите, но не ганчевите де), тааа рядко давам. Но ако е ок детенцето, няма за сега някакви оплаквания, не виждам лошо да му предложиш домат. Не тез от пазара, разбира се, там току виж избило нещо...

Мария И, много е неприятно с таз алергия.  ooooh! Дано отшуми,  Praynig че да си хапва пълноценно Валентин! Наистина няма смисъл да го записваш на кухня, там се готви от кисело и прясно мляко! Яйца, сирене, масло - всичко бухат там! Peace

По отношение на кожата - Еди има моята кожа, суха. Ако не го намажа с крем сутрин, започва да се бели на люспи... ooooh! Помага ми кремчето на Хипп против ветровито време. Peace

Ох, ставам, че Еди се събуди.. Hug

# 303
Аз давам домат от около месец, че може и повече. Имаше го в пюретата, нищо ни няма  Grinning
Maria, много неприятно с алергиите. Дано по-бързо го израсте  Hug

# 304
Благодаря ви за отговорите. И аз ползвам това кремче на Хип, ама не сме излизали скоро на студа.
Мария, сигурно го знаеш това, но за всеки случай го пускам-
"При установена алергия / към белтъка на кравето мляко или млечната захар/ избягвайте пюрета, съдържащи цитрусови плодове, банани, киви, ягоди, малини, праскови до края на първата година." Ако все пак се дават просто съветват да се дават много внимателно и да се следи за повръщане, диария и кожни обриви.
Честита месечинка на Магеланка!
Хайде изчезвам, че днес много писах тук..

# 305
  • Сливен
Simple Smile Майчета и аз да ви попитам нещичко... Някой давал ли е до сега това пюренце на Хип?
Понеже ми бяха казали, че е раничко за цитруси, а в него има сок от портокал и ананас и се чудех дали да и дам Thinking

Maria_I, наистина много кофти, че сте с алергия  Hug Дано я израстне по-скоро...  Hug
ММ имал алергия към някакъв белтък на св. месо, жълтък и ягоди, но сега си хапва всичко Simple Smile Даже с яйцата прекалява понякога, но понеже от около 14 г се занимава с фитнес, те са част от менюто му Wink

Лече Буболече, и аз днес дадох 1/4 в зеленчуково пюренце, по същия начин Simple Smile

А за домата - и аз давам, от пюретата на Ганчев... Ели не искаше да яде никакви други пюрета, купувала съм и на Хип, Гербер, Сънвал, Бебевита, но напразно... Накрая опитах на Ганчев хареса ги и затова вземам от тях или и правя домашно... Първия път когато и дадох домат го приготвих аз, бях си замразила месестата част от домашни домати и сложих от тях заедно с останалите зеленчуци да се варят пара... Така, че за сега е ОК всичко Simple Smile

# 306
Мммм....аз също давам пюретата на Ганчев  Blush Mr. Green И на трите деца съм давала от тях,защото другите ми излизат доста соленко ,а те си бяха ящни Whistling
С Рая пробвах първо тези на Хаме,но не ги хареса особено,нямаха богат избор и се спече брутално от едно с ориз вътре,та повече не повторих  Rolling Eyes С Ганчевите е ок.
Домашни неща приготвям-кремчета и киселчета  Peace

Моята диета и днес пропадна след три чийзбургера Макдоналдс  Crazy Animal Pig  ooooh! Дано утре ми провърви повече  Mr. Green

# 307
И аз давам на Ганчев. Опитах на Хип и Овно, но нещо не можах да улуча и гъстички й идват  ooooh! И аз съм доволна от Ганчев
Елфи, дай малко кила от теб, няма да откажа (само да не са от корема) Бутове, ръце, цици, всичко приемам  Laughing

# 308
  • Сливен
И аз давам на Ганчев. Опитах на Хип и Овно, но нещо не можах да улуча и гъстички й идват  ooooh! И аз съм доволна от Ганчев
Елфи, дай малко кила от теб, няма да откажа (само да не са от корема) Бутове, ръце, цици, всичко приемам  Laughing
newsm62 Wink

# 309
Жужи, аз съм давала таквоз пюре. давала съм и на други марки вътре с цитросови плодове - ананас, портокал.. Но сурово съм дала самооо мандарина. Знам че са алерген, ама дадох на няколко пъти. Нищо му няма, което е добре, така че продължавам да си давам Simple Smile Wink

# 310
Да се включа и аз по темата за пюретата. На Ганчев не съм давала,защото съдържат доста неща, които не съм въвела ( краве мляко, домати, лук, масло ). Хапваме не с особена охота както казах в предишния ми пост пюрета на Hipp, Sunval, Holle, Semper, Organix, Bebivita, Bioland. Най-много харесва сладкия картоф и морков на Оrganix и Пащърнак с ориз и пуйка на Sunval, но трябва да си играем докато ядем, иначе мисия пюре е обречена. Може би трябва и аз да пробвам Ганчев....  newsm78
Забравих да ви питам: Вашите бебчовци потят ли си много? Деа се поти особено много докато пие млякото си и докато спи. Днес четох, че било признак на детски паралич, недай си Боже да е така Sad Трябва да споделя с педи, но все забравям. По принцип се старая да не я навличам. Всъщност се поти и при физически усилия, но най-много ме притеснява потенето по време на ядене и сън.

# 311
Забравих да ви питам: Вашите бебчовци потят ли си много? Деа се поти особено много докато пие млякото си и докато спи. Днес четох, че било признак на детски паралич, недай си Боже да е така Sad Трябва да споделя с педи, но все забравям. По принцип се старая да не я навличам. Всъщност се поти и при физически усилия, но най-много ме притеснява потенето по време на ядене и сън.
Признак е на рахит, не на паралич. Бях питала педи, защото Павел много се потеше , докато сучеше. Каза да увелича вит. Д на 2 капки и сега всичко е ОК. Поти се само, ако е много топло  Peace

# 312

Граби,грабиии....с пълни шепи грабиии newsm17 Коремът ще си го запазя,то само той да ми остане  Crazy  Laughing

# 313
Аз пък обожавам да ям! Обичам и да си приготвям разни вкусотийки! Густо на душичката трябва да ми е!   chef  chef  chef  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 314

Елфи, дай малко кила от теб, няма да откажа (само да не са от корема) Бутове, ръце, цици, всичко приемам  Laughing

Граби,грабиии....с пълни шепи грабиии newsm17 Коремът ще си го запазя,то само той да ми остане  Crazy  Laughing
Офф, аз също ще дам на който поиска  - то не са бутове, то не е корем, то не е г*з....  ooooh! ooooh! ooooh! И какъв е тоя апетит дето ме е подгонил, по цял ден се чудя какво да ям  , в повечето случаи се удържам и накрая...."ойде коня у ряката"  ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт