За тези, които четат любовни романи №2

• 90 900
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Не, не! Обичаме си ги ние тези романи най-вече защото намираме и по нещо хубаво в тях, даже повече хубави неща, отколкото негативи. Явно сме в кратка фаза на недоволство и мрънкане.  newsm53

# 556
  • Wonderland
Ама направо се измени смисъла на темата.....може би защото все още съм прочела само няколко книги и не съм им се наситила все още....толкова много ми допадат и ме отнасят в друг свят...Особено ``Албина`` /продължавам да я чета,вече съм към средата на книгата/ ме впечатли също доста....Харесва ми непокорността на героинята и героя....обичат се....желаят се....ама виждаш ли не могат да се.......и накрая неочакваната сватба....направо ме разби.... Heart Eyes Peace

# 557
Страхотна е, нали?! Сватбата ми хареса и на мен, защото въпреки, че се желаеха, не се награбиха, ами главния първо се ожени за нея.  Heart Eyes
Ама, не ни обръщай внимание. Ние много си ги обичаме, даже след няколко часа и аз ще потъна в мечти за някой герои  Joy Просто си мрънкаме  Grinning

# 558
  • Wonderland
Може би,защото съм нова и не съм свикнала по едно време като четях коментарите си викам - тука стана нашествие от мразещи любовните романи.....Но темата ми харесва, хубаво е да има с кого да споделиш и да изкажеш мнение,било то позитивно или негативно...Радвам се, че открих тази тема и толкова много се зарибих по романите...  bouquet Чета ги много бързо и ме отвличат от действителността....някак си човек започва да мечтае, докато чете....а това определено не ми се случва с всяка книга,която седна да чета...   Peace

# 559
А, кой да не ги обича? То смисъла на темата си е да обсъждаме това, което четем.
Хайде да видим сега какво обичаме, че да не ни се карат.
Да видим-аз харесвам английското висше общество, баловете, клюкарките, интригите, жени и мъже с огромна власт, които натриват носовете на глупаците. Харесвам високи, стройни мъже с широки рамене, умни, богати, може заблудени, че са влюбени в някоя интригантка.Харесвам умни, самостоятелни за времето си жени, но може и онеправдани и принизени.Харесвам и крадли, преобличащи се като мъже.
Харесвам замъци, призраци, вещици, магьосници, всякакви паранормални, по-малко пътуващи във времето, ботуши, шотландски полички, рокли от кадифе,коприна, дантели...
Но най-вече обичам страстта, любовта и щастливия край Heart Eyes

По принцип избягвам да чета книги с имена на жени.Чериса и Старлет не са лоши, но някак си не ме грабнаха. Ще започна Албина,запалихте ме с хвалбите, дано ми се промени мнението Hug

# 560
Албина си заслужава напълно  Heart Eyes
Аз харесвам - тъмни мъже, с широки рамене и гъста тъмна коса. Харесвам дръзки, красиви героини, които не мълчат на главния. Харесвам баловете, дворците, красивите им рокли... С две думи всичко красиво... А мразя изневерите, насилието и бруталните сцени. Те могат да ме откажат от една книга, дори и да са в много малки количества.

# 561
Започвам " Господарката на моретата",някой я спомена и видях, че не съм я чела.

# 562
Аз обожавам шотландци и каубои, също и споменатите вещици, вампири, върколаци, демони и т.н.- но майсторски написани и забавни като Immortals after dark примерно, а не като Здрач
То шотландците и каубоите по принцип обикновено са силни, потни и мускулести, сурови мъже, а не курвари без друга работа като английските лордчета, някак си има в тях и друго освен неземните им качества в леглото, имат някаква цел, история около тях...харесвам много книги за балове и английска аристокрация, но не и тези, в които главните герои правят САМО това.Например има някои от тях, в които главния герой освен да си живее на воля, си има имение, върти бизнес с него, прокарва нови идеи, среща се с бизнес партньори, или има някакво хоби, например рисува...в една от книгите на Лайза Клейпас главния беше безцелен пройдоха, но се ожени за една девойка и тя наследи от баща си един клуб. Е, освен че започна да се влюбва в нея, това което също помогна за голямата промяна у него беше че вече имаше цел- като редовен посетител на клубове и познаващ цялата клиентела, той се увлече да върти клуба- вече имаше занимание, поле за изява на енергията си и някаква цел, виждаше резултата от труда си и това му помогна да се промени. В този случай по-мога да повярвам че човека се е променил- първо не за ден или два, и второ- промяната в мисленето му беше комплексна и добре описана, а не просто- " Обещавам че вече няма да спя с други жени"
Също не харесвам в романа главните герои да са разделени от някакво недоразумение, което биха могли да изгладят с един обикновен разговор, или когато са ненужно агресивни един към друг. И двете неща трябва да се ползват с мярка като част от общия сюжет на книгата, но да не се прекалява.
Харесвам сюжети, в които главните герои са попаднали някъде сами или в опасна ситуация и трябва да си сътрудничат, за да оцелеят. Много обичам time travel, особено ако са забавни.
Типа сюжет, който никак не харесвам е за хареми и т.н.- хич не ми допадат.
Наскоро също реших да пробвам от любопитство m/m книга...също не е за мен, освен ако не е силно силно подгрята от много книги като връзката между Куин и Блей от БДБ

# 563
  • София
Ами то, ако не са такива, как ще докосват главната "по онзи главозамайващ начин" как ще й доставят "такова неземно удоволствие"  Grinning Grinning Grinning Всеки мъж в тия книги е такъв, после внезапно се променя  Joy

Ние какъвто разговор си спретнахме, трябва да променят темата - За тези, които мразят любовните романи  hahaha  bouquet

въпросът е, че е хубаво да са женкари, ама след като се запознаят с главната, да са само с нея, а не да продължават да си хойкат.
Иначе романите си ги харесваме  Heart Eyes

Какво харесвам аз: книги за английската аристокрация, за опитомени женкари ("Херцогът и аз", "Женкарите" и т.н.), много страст, смислени диалози, забавни ситуации, мъже с много пари, власт и красота, остроумни жени, балове и т.н.  Peace

# 564
  • Wonderland
Мдамм, определено е хубаво да са женкари, защото иначе няма как да са такива разбирачи в любовта....и секса....Харесват ми книгите за английската аристокрация, мнооого страст и чувства, непокорните дръзки жени, красивите им рокли.....Харесвам  красивите, високи и силни мъже, и същевременно в тях онова толкова мило чувство на слабост към някоя жена.....
Албина е една невероятна книга, която продължава да ме впечатлява....
Днес ми доставиха две книги на Сандра Браун ``Копринена паяжина`` и ``Безпощадно``.....реших малко да сменя авторите....докато чакам книгите на Катлийн Удиуиз.

# 565
  • Wonderland
Приключих току що с ``Албина`` - много неочаквани обрати имаше в книгата....накрая се случиха неща,които ме накараха да остана без дъх...и да прочета книгата докрай точно днес. Хареса ми определено,може би това е най-доброто,от няколкото любовно исторически романа,които прочетох тези две седмици....
Сега реших да променя стила малко и да се откъсна от баловете и английските лордове ....започвам ``Копринена паяжина`` на Санда Браун.....
/май ще ви омръзне от моите коментари,но наистина тук с вас момичета се чувствам чудесно/

# 566
Аз зачетох 2-3 глави от Албина, но не ме грабна...отблъсна ме това че Албина започна да крещи на човечеца, който я спаси, и продължи в същия дух и в останалите 3 глави, които прочетох

# 567
  • Пловдив
Дайте линк към тази Албина да хвърля едно око, моля Simple Smile Крещи викате? Joy Joy

# 568
  • София
Дайте линк към тази Албина да хвърля едно око, моля Simple Smile Крещи викате? Joy Joy

http://chitanka.info/text/20634-albina

# 569
/май ще ви омръзне от моите коментари,но наистина тук с вас момичета се чувствам чудесно/
На мен няма да ми омръзнат  Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт