Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 271
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
# 376
  • Ямбол
Sneakers, солта я нагласям като задържам бутона за програмите и натискам копчето за вкл/изк, докато на дисплея се появи r..1....5  и така с бутона за отложения старт сменяш степените, докато стигнеш желаното r. А за гланца аз знам, че е в резервоара на капака ама там където пише max.  или в друга дупчица.

# 377
  • Добрич
Аз нямам дисплей,явно затова на моята не се наглася солта.
На вратичката имам две отделения-едното за миещия препарат,другото с възможност за нагласа на степени-за гланца. Но и това може да е различно при теб.

# 378
W, тя и моята е за вграждане, но мисля, че е по-различна от твоята, която ако не се бъркам е модел 5830 а моята е 5831,  но както и да е. Ти каква сол и течност използваш?
Вече не знам какво да ги правя тези настройки и на 1 ми е бил гланца и на 4 все същата работа. Сега ще ви питам една  голяма глупост ама вече какво ли не ми идва на ум, та къде точно сипвате гланца, понеже имам едно резервоарче и до него една дупчица а на книжката е показано в дупчицата а др.отделение си има чертичка max.  и аз сипах там, да не съм сбъркала Thinking.Малко объркано го обясних, дано ме разберете.
Sneakers, ти да не би да оставаш широко отворена вратата, след като извадиш чиниите или п реди да ги извадиш, защото моята като приключи и отворя вратичкта е още мокра и ако не я оставя притворена капките не се изчичат надолу и си изсъхват така.

Да,моята е 5830 /кога ли съм го споменала,не помня-дори сега ходих да гледам на платката модела/.Ползвам сол Медикс -едра е.Дедо беше казал,че по-едра сол-по-добре.
Гланц слагам отскоро и купих някаква куче-марка от Лидл,или Кауфланд.Не помня. W5 rinse aid.
След като приключи миенето отварям вратата само за да изключа и да излезе голямата пара и пак затварям.И това,ако съм будна,защото много често ползвам отложен старт.Сутрин ги вадя топли и сухи Laughing
За това къде се сипва гланца-не съм сигурна при твоя модел така ли е,но под капачето има  почти в центъра цилиндрично отворче-сипвам в него,въпреки,че на упътването изглежда по друг начин схемата,но тя е твърде неясна.Да и при мен изглежда,че стрелката сочи горе в ляво,в по-малкия отвор.
И каква програма ползваш?Аз почти изключително 55 градуса.

# 379
Да чета. smile3529
Ще избираме скоро.

# 380
  • ИЛИНДЕН
Здравейте, от няколко дни се ровя в сайтовете за най-подходящата съдомиялна. Колебая между FAGOR и BOSCH. Какво Ви е мнението за тях. Някой има ли Fagor и доволен ли е от него. Страх ме е да не сгреша.

По точно между ето тези два модела.

http://megashop.bg/techno/product_info.php?cPath=800081&prod … =801421&rek=5
 и   http://techno-mix.com/product/4299/bosch-smv-48-m-10-eu

Какво мислите, коя е по-добрата. Има ли оплаквания някой от тях?!

какво бихте ми препоръчали Bosch или Fagor
[/b]

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 01:46 от fragal

# 381
Здравейте, от няколко дни се ровя в сайтовете за най-подходящата съдомиялна. Колебая между FAGOR и BOSCH. Какво Ви е мнението за тях. Някой има ли Fagor и доволен ли е от него. Страх ме е да не сгреша.

По точно между ето тези два модела.

http://megashop.bg/techno/product_info.php?cPath=800081&prod … =801421&rek=5
 и   http://techno-mix.com/product/4299/bosch-smv-48-m-10-eu

Какво мислите, коя е по-добрата. Има ли оплаквания някой от тях?!

какво бихте ми препоръчали Bosch или Fagor
[/b]

Бош. Има трета кошница, за прибори и малки чашки. Това значи че няма кошничка за прибори в долната кошница, което ти освобождава място. Има и допълнителни функции. Няма да съжаляваш. Peace

П.С.Аз съм със сименс и съм много доволна.

# 382
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте!

Също избирам миялня, но не съм способна да преценя детайлно. Колебая се между AEG и Siemens - бихте ли ми препоръчали коя марка е по-добрата и конкретен модел, с който имате опит. Четох, че ЕКО - сериите, пестящи вода (под 10 литра) не миели добре...
Интересува ме главно добре да мие, добре да суши, да не е разваля (!), да не е с пластмасова вана...  Евентуално вратичката да може да стои полу-отворена, да има 1/2 пълнене (или подобна програма), измиване на стъкло... Подсетете ме кое е важно, моля (брой душове, филтър за самопочистване - това не е ли само рекламен трик)...  Wink Simple Smile

`GHOst whisSpeRer* ~ , какъв модел на Siemens използваш?

П.П. Ако приборите се поставят в "чекмедже", а не в кошничка не се ли губи място на височина, т.е. ако искам да поставя по-високи съдове, няма да е възможно...?

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 11:51 от Ferda Mravenec

# 383
Минавам само да кажа, че днес в Кауфланд имаше промоция на Финиш - Класик и Оу ин уан, мега пак т.е. 114 таблетки + 38 таблетки гратис за 29.99 лв. По принцип не ползвах Финиш, та не знам голяма ли е промоцията, но 38 таблетки (в отделна кутия) мисля, че е доста добре като цена  Simple Smile

# 384
Минавам само да кажа, че днес в Кауфланд имаше промоция на Финиш - Класик и Оу ин уан, мега пак т.е. 114 таблетки + 38 таблетки гратис за 29.99 лв. По принцип не ползвах Финиш, та не знам голяма ли е промоцията, но 38 таблетки (в отделна кутия) мисля, че е доста добре като цена  Simple Smile

Добре е, добре е Laughing
Обичам да си купувате по 150 таблетки! Нe предупредих ли миналата седмица при същия капан на Сомат, че ви чака Финиш ? Joy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564347.msg21518896#msg21518896

# 385
Минавам само да кажа, че днес в Кауфланд имаше промоция на Финиш - Класик и Оу ин уан, мега пак т.е. 114 таблетки + 38 таблетки гратис за 29.99 лв. По принцип не ползвах Финиш, та не знам голяма ли е промоцията, но 38 таблетки (в отделна кутия) мисля, че е доста добре като цена  Simple Smile

Добре е, добре е Laughing
Обичам да си купувате по 150 таблетки! Нe предупредих ли миналата седмица при същия капан на Сомат, че ви чака Финиш ? Joy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564347.msg21518896#msg21518896

Амииии....  Mr. Green Лошо, след едно парти утре имам да пусна поне 7 миялни, та ще се отчета, макар че загорели неща няма... то и само с вода ще ги измия, ама айде, оставам си с тайните надежди, че до Коледа няма да мия с нещо ужасно  Outta Joint

# 386
Само да се допълня, че след първата миялна съдовете излязоха идеално чисти... Та гафа едва ли е в това. Да не са натъпкани с нещо? Така хвърлено в пространството оставя много въпросителни!? Но за миене - мият си, нищо им няма.

# 387
  • Пловдив
Четох, че ЕКО - сериите, пестящи вода (под 10 литра) не миели добре...
Интересува ме главно добре да мие, добре да суши, да не е разваля (!), да не е с пластмасова вана...  Евентуално вратичката да може да стои полу-отворена, да има 1/2 пълнене (или подобна програма), измиване на стъкло... Подсетете ме кое е важно, моля (брой душове, филтър за самопочистване - това не е ли само рекламен трик)...  Wink Simple Smile

П.П. Ако приборите се поставят в "чекмедже", а не в кошничка не се ли губи място на височина, т.е. ако искам да поставя по-високи съдове, няма да е възможно...?

Това с Еко сериите не знам къде си го чела, но основно зависи от самата машина. От 2 месеца почти съм с Бош, мия най вече на Еко програма, измива страхотно, даже и загорелите съдове от йена стъкло...

Мисля, че всички машини имат опция за полуотворена врата, но защо е нужно newsm78 Аз не бих понасяла вечно да ми е открехната вратата.

Приборите са поставени в чекмедже, което е точно под горната страна, плитко е, не-повече от 5 см, но ако все пак решиш, че ти пречи да побереш високи чаши, то може да промениш нивото на кошницата. Поне при моята е така. Моделът е http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=250

# 388
Аз от близо два месеца ползвам AEG.
Автоматичната програма сама си настройва разхода на вода и продължителността, според това колко е пълна машината. В магазина ми обясниха също, че има и датчик за замърсеността на водата и оттам също си определя продължителността на програмата.
Изключително съм доволна от машината - с предишната все ми се налагаше да накисна или тръкна преди поставяне по-загорели тави.

# 389
Здравейте!

Също избирам миялня, но не съм способна да преценя детайлно. Колебая се между AEG и Siemens - бихте ли ми препоръчали коя марка е по-добрата и конкретен модел, с който имате опит. Четох, че ЕКО - сериите, пестящи вода (под 10 литра) не миели добре...

Моята е тази: http://electron.bg/siemens-54t554eu-p-20157.html?cPath=22_335_105 Много съм доволна.
Ако имаш нещо по високо, чекмеджето се маха и си слагаш малката кошничка за прибори.
Самопочистването ето какво представлява: от долната страна на перката има една, две дупки, и от силната струя на водата остатъците от храна се разпадат, след това се измива и филтъра от струята/ама как го обясних Embarassed дано ме разбра/ Моята е със самопочистващ и доста рядко мия филтъра. Може би на месец, въпреки че няма нищо по него. Peace

Общи условия

Активация на акаунт