Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 295
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, днес в къщи идва техник. Преди време мисля споделих ,че водата не ми се загрява. Той исказа предположения , че или е от това ,че я карам все на една и съща програм с високи градуси(70) или е от това ,че винаги слагам по цяла таблетка....... Rolling EyesПрепоръча ми да ползвам програма под 70 гр.

# 346
  • Пловдив
Simple Smile много странно

# 347
  • Варна
Теа, аз програмата на 70гр. съм я пускала броени пъти, а имам миялната от осем години. Обикновено ползвам една бързичка на 50гр. и от време на време ако са по замръсени тенджери - 65гр.
А връзка между таблетката и нагряването не виждам. newsm78 Но аз не съм техник.

# 348
И моята е на 8 години , но наистина винаги съм ползвала само една програма. Техника ми каза , че системното предозиране с препарат води до отклонения във платката(нещо такова) и така........Между впрочем на моя приятелка и казаха същата причина за нейната миялна, не си спомням точно проблема и.
п.п Така или иначе сега ще пестя от дадената му надница от 60лв. и така или иначе ще слагам по пловин таблетка. Laughing

# 349
Да попитам: нормално ли е, когато отворя резервоара за солта да "извира" вода? След като се поизлее известно количество и спира, при следващо отваряне това се повтаря...Сол е зареждана в началото и лампичката още не е светнала, работи около три месеца, вода също доливахме, защото това беше изискването в упътването. Миялната е Бош.

# 350
Да попитам: нормално ли е, когато отворя резервоара за солта да "извира" вода? След като се поизлее известно количество и спира, при следващо отваряне това се повтаря...Сол е зареждана в началото и лампичката още не е светнала, работи около три месеца, вода също доливахме, защото това беше изискването в упътването. Миялната е Бош.

нормално е. Три месеца е много дълго, но сигурно настройката ти е такава. Моята издържа по-малко от два, защото водата ни е твърда. Но не се притеснявам. Излиза ми под 2 лева на месец като разход солта.

# 351
питам и аз
София съм  Wink
настроила съм солта на 1
обаче на всеки 2 месеца ми светва лампата и доливам сол ?!
също и гланц горе долу за последните 4 месеца засичам че вече по 2 пъти "иска" и аз давам разбира се гланц и сол НО нормално ли е на 2 мес .? нямам идея
п.с. Пускам по една машина всяка вечер

# 352
Пинко, нормално е.

# 353
И аз имам въпрос. С Бош съм от около една година (преди ползвах Конелиано и бях без грам оплакване освен, че беше за по-малко комплекта).
Забелязвам (все по-често напоследък), че вадя чинии и най-вече чаши по-мръсни отколкото слагам. Звучи откачено, но е факт. В горната кошница подреждам чашите с дъното нагоре и имам чувството, че някак си..се звъртва мръсната вода право в тях и чашите ми са мръсни отвътре след края на програмата. Както се досещате не слагам такива чаши, защото ползваме само чинии при хранене, а чашите само за пиене Joy Joy А крайния продукт на съдомиенето, е че някой тайничко е хапвал в чашите и не си ги е измил.  Joy Joy
Та..някой да е имал такива проблеми. Препарат ползвам течен. Сменях за проба..не е от това.

Ще бъда благодарна ако имате някакви идеи и ги споделите.

# 354
 mimi22 , почиствала ли си филтрите скоро?
Аз не изплаквам предварително съдовете, но често мия филтъра. Веднъж бях пропуснала повечко време и така ми станаха чаяите, с едно като пясък вътре.
Дано да е от това и да си решиш проблема бързо  Peace

# 355
хвърли ме в размисъл кога последно ги чистих...но ще го направя още тази вечер!

дано помогне..

# 356
Доста често тук се дава като съвет и почистването на перките. Аз лично никога не съм го правила, затова и не го казвам. Ако си ги чистила, може и на тях една профилактика да им спретнеш  Simple Smile

# 357
  • Тука, под липите стари...
От известно време забелязвам, че съдовете ми са надраскани (дуралекс основно), та се чудя това от таблетките ли зависи или има друга причина.

# 358
От известно време забелязвам, че съдовете ми са надраскани (дуралекс основно), та се чудя това от таблетките ли зависи или има друга причина.

Причините са 3:
1. Таблетите, които ползвате.
2. Приборите, които ползвате, докато се храните, особено ножовете.
3. Няма нищо вечно.

# 359
  • Варна

2. Приборите, които ползвате, докато се храните, особено ножовете.

Най-вече тази.

Общи условия

Активация на акаунт