Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 277
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Моите съдове пак са мръсни с едно като пясък....забелязах, че това се получава когато машината не изпомпва добре водата, която остава във филтъра. Въпросът ми е след като програмата свърши и отворите да почистите филтъра, колко вода има там? При мен преди оставаше около 1 пръст, а сега филтърът е почити потопен......знаете ли от какво е това? И какво да направя или да викам техник?

# 361
Моите съдове пак са мръсни с едно като пясък....забелязах, че това се получава когато машината не изпомпва добре водата, която остава във филтъра. Въпросът ми е след като програмата свърши и отворите да почистите филтъра, колко вода има там? При мен преди оставаше около 1 пръст, а сега филтърът е почити потопен......знаете ли от какво е това? И какво да направя или да викам техник?
при мен два пъти имах такъв проблем с песъчинки отгоре на чашите. Първият беше спирала водата. След идването и на входния филтър се бяха натрупали разни боклуци и не влизаше достатъчно налягане за помпата. Втория мислехме, че е пак така, мъжът ми отвори входа, но той беше чист и се оказа от таблетките на Калгонит. След като ги спрях нямах песъчинки. Не се разтваряли изцяло беше неговото обяснение. Според мен некачествена партида.

# 362
  • на Мелмак
Да се похваля-имам си нова машинка от снощи,а тази тема момичета ми е страшно полезна,чета ви с удоволствие Hug

# 363
  • Пловдив
Да се похваля-имам си нова машинка от снощи,а тази тема момичета ми е страшно полезна,чета ви с удоволствие Hug

Честита помощничка!  Hug

# 364
  • Добрич
Здравейте,
аз да кажа какво стана по въпроса с моята съдомиялна. Нали от Технополис ме посъветваха да не мия метална посуда и прибори в нея. След 2 седмици отидох отново (т.е. вчера) и казах че няма промяна,днес дойде човек от сервиза. Много се учуди като я видя как е,много я разглежда,и приборите и тенджерите които са на петна също,и таблетките разгледа. Заключи,че е от таблетките. На въпросите ми отговори така: Защо само долната половина на капака е увреден?-Назнам. Защо на една тенджера капака е увреден,самата тя не е,на друга обратно?-Различен материал са направени. Какво да направя за да ги оправя?-Сменете таблетките.
В крайна сметка стигнахме до решение да изпрати снимки в централата в София и от там да се изкажат-отговориха,че е от таблетките и трябва да ги сменя. Последно съм с Грю Грийн.

Коментирайте моля ви,че незнам какво да мисля вече! Ясно,че от таблетките,но какво да правя за напред,така ли да си остане?

Ето снимките които пратиха до централата: http://meristar1.snimka.bg/graduates/123.665521.26746251 Увредения капак е на тенджерата с чистото дъно.

# 365
  • Пловдив
Просто незнаят и те какво има и за това най-лесно е да кажат "от таблетките" - защо пък другите нямат проблем с таблетките. Не ползваш някои супер евтини ,че да е от тях. Не вярвам да е от таблетките. Аз също имам по дъното на някои тенджери, такива ивици,но само до там, по приборите няма нищо.

# 366
Ооо на мен тези ивици май са ми познати... И аз имах такива по тенджерите и дуралекса. Просто намалих гланца и проблема се реши. Пробвай да го намалиш с една, две степени. Дано се получи. Стискам палци!

# 367
Просто незнаят и те какво има и за това най-лесно е да кажат "от таблетките" - защо пък другите нямат проблем с таблетките. Не ползваш някои супер евтини ,че да е от тях. Не вярвам да е от таблетките. Аз също имам по дъното на някои тенджери, такива ивици,но само до там, по приборите няма нищо.

май от сервиза наистина не знаят какво да правят. Понеже съм в течение и аз помолих тук да помогнем на Sneakers, знам че тези петна първо са й станали с таблетки DM, после със Somat, май е пробвала и Finish. Какво да смени още, от всички таблетки ли става?  #Cussing out

# 368
  • Добрич
Немога да преценя дали от всички става,то това си стои и с търкане с гъбичка на мивката или със суха кърпа не излиза,не се увеличава. По едно време сякаш намаля,като спрях с ДМ-ските таблетки. Ще со снимам периодично за да забележа разликата,че всеки ден като го гледам нестава. Сега както писах съм с Грю Грийн,иначе минах през гореизброените от Енито.

# 369
  • Ямбол
Момичетааа, моля ви помогнете, откакто сме купили миялната ми е измила както трябва 1 път, всеки път съдовете са или на капки или на чучурки. Купих и аз таблетките на грюн грийн и пак не става, намлях/увеличавах солта и гланца, пробвах на различни програми и не и не. Миялната е беко, модел DIS 5831, сложих сол на сомат, която първо настроих на 5, после на 4 от 5 възможни, като тук водата е твърда, гланца пак е на сомат и сега е на 3 настроен. Вече  не знам какво да правя, много се ядосвам,че случих на такъв боклук и се убеждавам, че евтиното излиза скъпо, то даже и това не ми е се струва евтино ама айде. Моля ви дайте идея какво да правя или поне да каже ако някой има същата дали има такъв проблем, защото вече мисля, че е от машината. Ето снимки http://kiordanova.snimka.bg/other/miqlna.665590

# 370
Краставичка, нещо в настройките бъркаш. Сметни солта най-добре и течността за изплакване.

Сникърс, имам тенджери, които имат същите шарени петна по дъната. Това е от самите тях, а не от машината или препарата.

# 371
Краставичка,
Моята миялна е същата,само че за вграждане.Нямам забележки-всъщност само една,че има само звуков сигнал като приключи и ако не си в момента в помещението се чудиш-свършила ли е програмата или не.
Аз също съм в град с доста твърда вода.Месеци наред не ползвах гланц.Не ми беше нужен, съдовете бяха добре измити,но не изсъхваха добре.Като четох в темата,се оказа,че за това е причина липсата на гланц.Е,вече сложих и гланц,но настроен на 1.Солта ми беше на 4,после си купих таблетки всичко в едно и я намалих на 3. Зная,че веднага някой ще се включи,че солта в таблетките е едно,а в резервоара друго. Това го зная.

# 372
  • Добрич
Sourcherry сега пък какво,значи миялната си мие добре,щом и при теб има това,а и `GHOst whisSpeRer* ~каза че го има? Нормално е,така ли? А това по капака излиза като някакво изключение за моята само?

# 373
  • Ямбол
W, тя и моята е за вграждане, но мисля, че е по-различна от твоята, която ако не се бъркам е модел 5830 а моята е 5831,  но както и да е. Ти каква сол и течност използваш?
Вече не знам какво да ги правя тези настройки и на 1 ми е бил гланца и на 4 все същата работа. Сега ще ви питам една  голяма глупост ама вече какво ли не ми идва на ум, та къде точно сипвате гланца, понеже имам едно резервоарче и до него една дупчица а на книжката е показано в дупчицата а др.отделение си има чертичка max.  и аз сипах там, да не съм сбъркала Thinking.Малко объркано го обясних, дано ме разберете.
Sneakers, ти да не би да оставаш широко отворена вратата, след като извадиш чиниите или п реди да ги извадиш, защото моята като приключи и отворя вратичкта е още мокра и ако не я оставя притворена капките не се изчичат надолу и си изсъхват така.

# 374
  • Добрич
krastavichka глнца сипвам в резервоара на вратата на миялната. А ти как нагласящ степента на солта? И моята е беко.

Общи условия

Активация на акаунт