Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 936
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
  • Beyond the Frontiers
self_control, с баткото бях така, гърдите ми ставаха твърди целите, на буци - не са ми се запушвали канали. Този път обаче не - само стават големи  bombs Аз съм с доста скромни дадености, ама сега поне 2 номера нагоре  Mr. Green.

Не разбирам защо се притеснявате толкова за килцата. 9 месеца тялото се е променяло, поне толкова е нормално за да се възстанови. Ще дойде пролетта и лятото, ще почнат целодневните разходки и движение, плодове, зеленчуци и всичко ще си дойде на мястото. Peace Аз още не съм се мерила и кантар в къщи нямам, не е здравословно. Crazy

# 166
  • София
Здравейте, мами Simple Smile
И аз най-после да се включа, въпреки, че успявам да ви чета Simple Smile
 Галактик, благодаря за отново прекрасната темичка Hug

Гледам говорите си за килограмите- аз поне нямам проблеми с тях, бях качила 12 кг, а досега съм свалила 10 кг, а и коремът ми почти напълно се прибра Grinning Иначе продължавам с неприятното нощно потене Cry..... надявам се скоро и това да премине Praynig
  Моят бебчо и той е с колики, на моменти доста силни, но засега удържаме положението с Инфакол и с едни хомеопатични гранулки Simple Smile

# 167
А слинга го слагаш под или върху якето/връхната дреха? И аз искам и мисля, че ще ми е по-удобно със слинг, но сега нямам яке, което да мога да закопчея върху слинга Sad
Aз ползвам едно яке на мъжа ми. Е и него не успявам да закопчая. Под якето е бебчето. колкото мога го загръщам.

че даже и на фитнес си ходя .
Супер, че успяваш за фитнеса. А не пречи ли на кърменето. Упражнения за гърди праиш ли? Какво точно правиш - намалява ли ти кърмата след фитнес?

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 20:56 от gala-2002

# 168
Дадох на Йоан няколко глътки вода от овесени ядки
При обработката на овес се използва стандартно бяло брашно, което е типичен носител на глутен,а той е водоразтворим и попада във водата.

# 169
# 170
Ходя 3 пъти седмично само кардио , вкъщи си правя коремни преси и упражнения от http://fitnesinstruktor.com/
Относно кърмата , не ми се е повлияла от фитнеса ( аз нямам много кърма от самото начало още и си се дохранваме с АМ ) .

# 171
Здравейте мами, искам да ви питам възможно ли е когато аз съм изнервена и бебо да е изнервен и вместо да спи плаче,и спи само в мойте ръце newsm78
Гоздила се завърна,а когато тя е покрай мен съм винаги изнервена?!

Днес моя калпазанин така ме оака,чееее свят ми се зави,надигам му дупето да го намажа с кремче и ....един як фонтан цялата бях в ако Crazy
За трети път ми го прави този номер Naughty
Вчера 3 пъти го преобличах,къде напишкан къде оакан,почна да сменям дрехи памперси и то все след ядене се случват случки и като го свих хоп...повърна върху чистото боди #Crazy направо ми идеше гол да го оставя hahaha а след малко и се изпишка

Днес пък годзила го чула като пръцка че излязло и ако,идва при мен и вика детето пак се оака цялото, има разтройство ко сте го правили тва дете ... много загрижена, а аз и викам няма страшно ще му дадем Препекана Филийка  hahaha Joy

# 172
Здравей Cveteto,
Благодаря за отговора,
На въпроса през колко от времето суче ефективно, не мога да отговоря еднозначно, защото всеки път е различно, някой път 70, 80, 90%, когато заспи го закачам лекичко по нослето и по бузките и той се събужда и продължава, макар и не с голяма интензивност. От време на време се сещам да пробвам компресия на гърдата.
Кърмим се 7 пъти на денонощие, от тях две през нощта. Напишкани са всички памперси, а наакни различно или всички или 5-6. Наддаването през първия месец не беше много добро за 35 дни беше качил 650 грама, незнам дали е защото доста повръща след хранене.

Здравей mimetopl и благодаря за отговора!
 Чудесно е, че бебето пълни редовно памперсите. Относно наддаването би могла, ако прецениш да добавиш още едно или повече кърмения за денонощие. Това би могло да даде се отрази на темповете на наддаване, а е възможно и продължителността на кърменията малко да намалее, с увеличаването на тяхната честота и брой. За доброто наддаване на новороденотов повечето случаи  се счита, че би било добре да има минимум 8-12 кърмения в денонощие.
 Би ли споделила предлагаш ли вода, други течности  (ако да, в какви количества за денонощие) и биберон залъгалка? Физиологичната жълтеница преминала ли е вече?
 Ще очаквам да пишеш!  Hug

# 173
 [/quote]
Здравей mimetopl и благодаря за отговора!
 Чудесно е, че бебето пълни редовно памперсите. Относно наддаването би могла, ако прецениш да добавиш още едно или повече кърмения за денонощие. Това би могло да даде се отрази на темповете на наддаване, а е възможно и продължителността на кърменията малко да намалее, с увеличаването на тяхната честота и брой. За доброто наддаване на новороденотов повечето случаи  се счита, че би било добре да има минимум 8-12 кърмения в денонощие.
 Би ли споделила предлагаш ли вода, други течности  (ако да, в какви количества за денонощие) и биберон залъгалка? Физиологичната жълтеница преминала ли е вече?
 Ще очаквам да пишеш!  Hug

[/quote]
Здравей Cveteto, предлагам му вода и чай от копър, за денонощието от 80 до 100мл общо, пие с удоволствие. Жълтеницата премина вече.
Предлагам биберон в играта преди заспиване, тя вече си е традиция, заспива с бибката, която изваждам след заспиване.

Незнам дали ще мога да увелича броя на кърменията, в повечето случаи аз го събуждам за хранене и се сърди, когато той е сърдит и гладен не спазвам режим, а го кърмя. Когато детето се нахрани само пуска гърдата, ако го дръпна аз надава  страхотен вой ако не се е нахранил и така докато се нахрани и я пусне сам, понякога 3-4 пъти.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 23:03 от mimetopl

# 174
Дадох на Йоан няколко глътки вода от овесени ядки
При обработката на овес се използва стандартно бяло брашно, което е типичен носител на глутен,а той е водоразтворим и попада във водата.
Това какво значи  Blush

# 175

Имам въпрос към ЛЛЛ
Утре бебка Мария ми става на един месец. До момента сме само на кърма. Роди ми се мъничка/2480г/ и не съм си и помисляла да махам нощното кърмене като навърши месец.
В началото /и до скоро/ сама си правеше 6-часова пауза нощем, а сега през деня яде на 2,5-3 часа, а нощем - веднъж с петчасова пауза и след това четиричасова - т.е. ядене в 22ч., след това в 03ч. и после в 7ч./след това си продължаваме на почти три часа до 22ч вечерта - и пак..../
Памперсите са ни около 6-7 напишкани и три-четири от тях наакани.
Аз мисля, че няма какво да променям в режима ни, но се притеснявам да не намалее кърмата ми, защото се доизцеждам само след кърменията денем. Нощем гърдите ми се препълват, но не бих казала, че става болезнено. А и бебка добре ги изпразва. Та въпросът ми е - при положение, че нощем не доизцеждам - възможно ли е това да доведе до постепенно намаляване на кърмата?
Забравих да поясня, че освен кърма не давам абсолютно нищо - нито вода, нито чайчета, нищичко! Много внимателно подбирам храната си. Пия и лактогонно средство. От вчера, пък бебка ми е запечена..., но ще изчакам до утре и тогава ще му мисля.
Благодаря предварително!

Привет Diuki !
Чудесно е, че се ръководиш от нуждите на бебето и доколкото разбирам кърмиш на поискване.
Честото и ефективно изпразване на гърдите от бебето обичайно оказва достатъчна стимулация на гърдите да произвеждат мляко спрямо нуждите му. Освен в случаи в които се цели увеличаване на лактацията изцеждането на гърдите след кърмене би могло да бъде по-скоро излишно, а в някои случаи да създаде условия за хиперлактация и свързаните с нея рискове от запушване на млечни каналчета. Рабира се, ако в даден период усетиш дискомфорт от препълване и бебето не може да суче в този момент, би могла да изцедиш малко мляко, за да ги облекчиш и предотвратиш риск от запушвания.
 Пълните памперси (поне 5-6 добре напишкани, от които поне 2-3 наакани за денонощие) общия вид на кожата и тонуса на бебето, влажността на лигавиците (оченца, вътрешността на устичката) и наддаването на бебето са показатели, които могат да служат като ориентир за това дали се храни добре. Би ли споделила правено ли е претегляне на Мария след раждането и колко е наддала?
 Понякога би могло да се случи някой ден бебето да пропусне да се изходи, но ако това е инцидентно или когато се изходи количеството е по-обилно и с кашава консистенция вероятно всичко е наред.  Някои бебета след около 6 седмична възраст започват да усвояват много добре кърмата и да се изхождат веднъж на два-три дни или веднъж седмично като ако това не е свързано с някакъв силен дискомфорт се приема за обичайно.
 Предполагам , че би ти била интересна тази статия :
Запек при бебето - симптоми, причини, лечение
 Ще се радвам да пишеш и да питаш за всичко каквото те интересува!

# 176
Здравей Cveteto, предлагам му вода и чай от копър, за денонощието от 80 до 100мл общо, пие с удоволствие. Жълтеницата премина вече.
Предлагам биберон в играта преди заспиване, тя вече си е традиция, заспива с бибката, която изваждам след заспиване.

Незнам дали ще мога да увелича броя на кърменията, в повечето случаи аз го събуждам за хранене и се сърди, когато той е сърдит и гладен не спазвам режим, а го кърмя. Когато детето се нахрани само пуска гърдата, ако го дръпна аз надава  страхотен вой ако не се е нахранил и така докато се нахрани и я пусне сам, понякога 3-4 пъти.

Привет отново!
Споделила си, че предлагаш по около 80-100 мл. чай и вода. Кърмените бебета обичайно нямат нужда да приемат допълнително течности, тъй като кърмата обикновено успява да задоволи напълно потребностите им от вода. Количеството течности, които предлагаш на бебето се равнява приблизително на милилитрите мляко, които би изпило на едно кърмене и може да заеме място в стомахчето му и да повлияе на апетита му. Би могла да се опиташ да ограничиш максимално количеството на допълнителните течности или дори да го премахнеш , предлагайки по-често гърда. Би могла да погледнеш за повече информация тази статия:
 Указания за предлагане на вода на кърмачетата
 Честото предлагане на биберон-залъгалка също би могло да обърка бебето, да задоволи потребността му от сукане и да повлияе на апетита му и би било добре да се избягва. Ето една интересна статия по темата:
Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?
 Би могла да опиташ да ограничиш течностите и биберон-залъгалката и включиш още едно или повече хранения за денонощие и да видиш за известен период как ще се отрази това на темповете на наддаване и начина по който протичат кърменията.
 Желая ви успех и ще се радвам да пишеш как сте!

# 177
Честита ни темичка и много благодарности на Galactic   bouquet

Чета, чета и ха да напиша нещо и малката ревне- а това се случва напоследък през час  Confused Засилиха се коликите, но засега давам само еспумизан и то не на всяко хранене. Запек до момента нямаме  Praynig Заспиваме на гърдите на мама или на тати и детското креватче за нищо не го зачитаме.  Rolling Eyes
Но щом така се успокоява, така ще сме  Hug

Маринка, тази поза ще трябва и аз да я изпробвам. Марая така лакомо суче, че гълта много въздух и често се дави дори.  Cry

Момичета, изпаднахте ли в следродилна депресия?
Аз нямах подобни състояния до момента, но като че ли усещам вече едно депресивно настроение да ме обзема  ooooh! Дано отмине бързо  Rolling Eyes

# 178
  • USA
Някой има ли идея как да си науча детето да цока бибка? Изпробвахме вече няколко вида и ги плюе като тапи.Успява да заспи само на гърдата ми ,а така го прехранваме и повръща много #Crazy

# 179

Благодаря на  димадари и теди за помощта   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт