Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 940
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
Ние сме с шишета на Томмее Типпее, но аз лично въобще не съм доволна. Малката много се задавя, поне един-два пъти на хранене. Незнам дали защото суче лакомо.

# 211
  • Хасково
Здравей Aumi и честито бебе!  bouquet
 Радвам се, че нещата с кърменето вървят добре при вас!  Hug
Обичайно когато не се налага допълнително стимулиране на гърдите, например когато се цели  увеличаване на лактацията, изцеждането би могло да е само толкова колкото да облекчи гърдите, ако в даден период са напрегнати, а бебето не може да суче от тях.
 Би  ли споделила кое налага при теб изцеждането на такива количества кърма? Бебето от гърда ли суче и колко пъти в денонощие? Едната или двете гърди предлагаш на всяко кърмене?
  Количеството изцедена с помпа кърма не може да се приеме като еднозначен показател за това колко мляко приема бебето. В периода когато лактацията се регулира спрямо нуждите на бебето много майки не успяват да изцедят дори и капка с помпата, но повечето бебета продължават да пълнят памперсите и да наддават добре.
 Желая ви усмивки и успехи! Ако изникнат нови въпроси ние сме насреща!
 От профила ти виждам, че си от Хасково и използвам възможността да те поканя на сбирките на "Бебешко кафе"  в твоя град , които се организират с подкрепата на Ла Лече Лига . Ето тук би могла да следиш за дата и място на срещите http://lalechebg.com/2012/01/january/  или да следиш събитията на Facebook  страничката https://www.facebook.com/babycafe 

Здравейте благодаря за бързия отговор   bouquet при нас кърменето е предимно на 3ч но имаме паузи на 4-5ч кърмя само от едната гърда и така ги редувам всеки път защото имам проблемни зърна и малката трудно засуква поради тази причина немога да и давам по малко и от двете гърди защото на 2та се отказва да яде и остава наполовина гладна
изцеждам се защото през ноща предимно усещам гърдите си препълнени твърди и болезнени и затова цадя такова количество

# 212
 doh doh dohОФФФФФФФФ
Зелено човече,имах предвид ЛЕфакс(който ми носят от Германия),незнам защо писах Колийф(явно недоспиването си казва думата).
Ния я оставям да си поплаче преди сън,тя си поревава около 30-тина секунди и заспива,но по принцип не е от ревливите бебета засега(за разлика от Дариян) ПУ,Пу ,Пу!!
През повечето време се гушкаме,разнасяме и целуваме Simple Smile
Как успявате да събудите мъниците за храненето около 24.00 newsm78 newsm78
Малката като я изкъпем към 20.30-21.00 после с топ не мога да я събуда и така хапва към 3.30 обикновенно.
И аз съм в отбора с многоото килца,имам да свалям още 13кг,досега незнам как свалих 15кг.Ама много остават Cry Cry

# 213
  • Хасково
с килограмите аз съм -12кг  остават ми още 10кг дано да ги смъкна бързо

# 214

Имам въпрос към ЛЛЛ
Утре бебка Мария ми става на един месец. До момента сме само на кърма. Роди ми се мъничка/2480г/ и не съм си и помисляла да махам нощното кърмене като навърши месец.
В началото /и до скоро/ сама си правеше 6-часова пауза нощем, а сега през деня яде на 2,5-3 часа, а нощем - веднъж с петчасова пауза и след това четиричасова - т.е. ядене в 22ч., след това в 03ч. и после в 7ч./след това си продължаваме на почти три часа до 22ч вечерта - и пак..../
Памперсите са ни около 6-7 напишкани и три-четири от тях наакани.
Аз мисля, че няма какво да променям в режима ни, но се притеснявам да не намалее кърмата ми, защото се доизцеждам само след кърменията денем. Нощем гърдите ми се препълват, но не бих казала, че става болезнено. А и бебка добре ги изпразва. Та въпросът ми е - при положение, че нощем не доизцеждам - възможно ли е това да доведе до постепенно намаляване на кърмата?
Забравих да поясня, че освен кърма не давам абсолютно нищо - нито вода, нито чайчета, нищичко! Много внимателно подбирам храната си. Пия и лактогонно средство. От вчера, пък бебка ми е запечена..., но ще изчакам до утре и тогава ще му мисля.
Благодаря предварително!

Привет Diuki !
Чудесно е, че се ръководиш от нуждите на бебето и доколкото разбирам кърмиш на поискване.
Честото и ефективно изпразване на гърдите от бебето обичайно оказва достатъчна стимулация на гърдите да произвеждат мляко спрямо нуждите му. Освен в случаи в които се цели увеличаване на лактацията изцеждането на гърдите след кърмене би могло да бъде по-скоро излишно, а в някои случаи да създаде условия за хиперлактация и свързаните с нея рискове от запушване на млечни каналчета. Рабира се, ако в даден период усетиш дискомфорт от препълване и бебето не може да суче в този момент, би могла да изцедиш малко мляко, за да ги облекчиш и предотвратиш риск от запушвания.
 Пълните памперси (поне 5-6 добре напишкани, от които поне 2-3 наакани за денонощие) общия вид на кожата и тонуса на бебето, влажността на лигавиците (оченца, вътрешността на устичката) и наддаването на бебето са показатели, които могат да служат като ориентир за това дали се храни добре. Би ли споделила правено ли е претегляне на Мария след раждането и колко е наддала?
 Понякога би могло да се случи някой ден бебето да пропусне да се изходи, но ако това е инцидентно или когато се изходи количеството е по-обилно и с кашава консистенция вероятно всичко е наред.  Някои бебета след около 6 седмична възраст започват да усвояват много добре кърмата и да се изхождат веднъж на два-три дни или веднъж седмично като ако това не е свързано с някакъв силен дискомфорт се приема за обичайно.
 Предполагам , че би ти била интересна тази статия :
Запек при бебето - симптоми, причини, лечение
 Ще се радвам да пишеш и да питаш за всичко каквото те интересува!

Благодаря за изчерпателния отговор!
Мария още на изписването /на 5-тия ден/ беше качила 80г., а осем дни по-късно като я заведохме при педиатърката беше наддала още 330г.
Утре сме на консултация и ще разберем колко е наддала от раждането до сега. Мисля, че добре се справяме. Притесняваше ме единствено това - да не започне да намалява кърмата ми като не се доизцеждам...
Благодаря и за статията. Междувременно бебка си се изходи нормално.
Радвам се, че имам възможността, ако нещо ме тревожи и претеснява, относно кърменето, да се обърна към вас за съвет и да получа отговор, който е специален и конкретен за нашия случай!
Ще пиша пак, ако нещо ме притеснява!

# 215
Здравейте мами !!! Много отдавна не съм писала, но не ми е и останало време да чета. Точно и поради тази причина, че може да се изкажа неподготвена, или да повторя нещо, което е писано вече - не съм писала. Но срам не срам, реших, че е крайно време. Пък дори и да се изложа Simple Smile
Благодаря на Галактик за красивото оформление на новата тема в новия раздел   bouquet Както беше писала една мама, направо не знам кога мина това време-откакто видях двете чертички , та до днес.
Исках толкова неща да кажа, ама май всичко ми се е изпарило от главата докато попрочитах назад някоя и друга страничка.
За нас с Андрей мога да кажа, че сме добре. Качили сме 1 кг и 4 см за по-малко от месец (откакто ни изписаха).
Имахме доста много пъпки по личицето, направо мн жална картинка. Лекарката каза, че много го целуваме и затова са му излезли пъпки. Аз четох, че е някакво бебешко акне. Както и да е - поотминаха, и имам подозрения, че е откакто го намазах с мас. Не ме съдете защо го мажа с мас. Имаме мн добра козметика-медицинска, но откакто го намазахме една вечер с мас, установихме, че детето се чувства мн по-добре, явно го загрява и е по-спокоен.
Както Сметанка беше писала и ние имаме моменти, когато му давам цица , а той се гърчи, посуче малко, пусне я с размах, после се нервира, реве, пак посуче за секунди... Вчера го сложих да полегне целия върху възглавница, докато похапва, и като че ли малко се успокои, може пък да не му е била удобна позата, знам ли. Иначе и аз се питам защо го прави????Ако някой си е отговорил на този въпрос моля да сподели, също и как са го преудоляли. А може и да е от болки в коремчето....
за плаченето- и аз се старая да не го оставям мн да реве, щото той упорито усилва оборотите, и прозвучава като коте в някое време. И аз няколко минутки го оставям, и то докато успея например да му сложа капките в лъжичка, или там докато свърша с това което правя в момента.
Искам да ви попитам - когато се будят бебчетата нощем - сменяте ли им памперса? В някоя статия тук бях чела, да не се сменят, че да не се разбуждат много... Пък и е мн по-бързо да го нахраниш само , отколкото да сменяш памперс и храниш...Аз понякога, когато не съм го чула да ака, не съм сменяла през нощта, но ме е страх да не ми се подсече пак... Та искам да знам вие как практикувате. И също кога сменяте - преди или след хранене през деня? И ако се наака междувременно - пак ли? Щото моя след хранене ако почна да сменям се разсънва и после трудно заспива...а пък ако е акал междувременно, трябва да си седи наакан, та - кажете си мнението... Може да ви звуча глупаво, ама...дано не се смеете много на въпросите ми.
А за депресията някоя мама беше питала - да мисля че преминах през нея вече, често по-в началото ме избиваше на рев... и то по различен повод, понякога и без повод.
Дай да се спра, че стана прекалено дълго.
Поздрави на всички бебчета и мами   bouquet  

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 15:18 от chereshkata na tortata

# 216
  • София
chereshkata na tortata

Аз лично сменям памперса при всяко хранене... дори и да е само напикан.
През нощта също... нищо, че ще се разсъни... ако е наакан или много напикан-няма да заспи или ще му е некомфортно...
Ако междувременно го чуя, че ака и съм сменила памперса преди малко - го сменям отново...  Peace
Около 8-9 на ден мисля че отиват  newsm78

# 217
Искам да попитам момичетата от Стара Загора ако могат да ми препоръчат добър гинеколог, при който да се отиде на ФМ

# 218
Преди всяко хранене му сменям памперса и измивам, или с мокра кърпичка го почиствам. Случвало ми се е в момента, в който сменя памперса /дори още не закопчан/ да го наака или напишка и наново го сменям.

Аз съм от гр. Сливен, но ми бяха препоръчали Цонева. Ходих при нея на 4D и останах много доволна. Подробно ми обясни всичко във връзка развитието на фетуса/бебето. Докато чаках се събраха доста жени, с които си поговорих и разбрах, че са доволни и идват при нея дори, жени които не са бременни.

# 219
Аз не сменям памперс в 3.00ч поради факта, че досега колкото пъти я разсъблека има много малко напишкано(Ния пие много малко водичка,въпреки че е на АМ),през останалото време сменям само напишкани памперси и по един наакан обикновено привечер.Ако се наака след хранене изчкаквам около час преди да я сменя, поради факта ,че веднага почва да повръща от преобуването.

# 220
Здравейте мамчета! Simple Smile

Мойта бебка днес става на един месец! Утре сме на консултация да видим колко сме надебеляли и колко сме дръпнали на височина. И май втората част на ваксината ще се слага newsm78 - забравила съм, ама май на първия месец беше...

За килограмите - имам още 10-тина да сваля, докато си стигна "мойте". Още не съм започнала с никаква гимнастика, ама за кога се мотам - незнам... Първата бременност бях +32кг и се възстанових на третата година - без да правя диети и физ. натоварвания...., втората бременност бях +17 и два месеца след раждането се взех "у рЪце" и започнах да ходя на Пилатес и много бързо се възстанових и се чувствах много добре! Сега - с третата качих 22кг, вече съм минус 12, а останалите мисля пак с гимнастика да започна да ги свалям...

За корема- още не ми се е прибрал съвсем, но не смятам да нося колан. Знам, че коланът прави малко "мечешка услуга", защото носейки го си отпускаме мускулите на коремната стена, и ако не правим по някоя и друга коремна преса - зАбрави да се прибере напълно... По-скоро коланът върши работа, за да изглеждаме визуално по-добре....-пуста суета..... Без него е по-добре, защото се старая да стягам коремните си мускули - т.е. - съзнателно да си го прибирам....

СМЕТАНКА, мойта беба прави по същия начин, който описваш. Мисля, че е от коликите. При мен, всъщност това не се случва на всяко кърмене, а предимно вечер... Голямо бутане, блъскане, гърчене, ръмжене, накръхване/все едно иска да си махне храчка от гърлото/, почервеняване....пада... Crazy

Памперсите сменям преди хранене и много често докато се кърмим - познатата физиономийка, напън и айдеее......, обаче след ядене не я пипам. Оригва се и бам - в леглото. Те памперсите затова са измислени в крайна сметка - да попият и най-горният слой да остане сух....-не им пречи за някой друг час. Няма и ни най-малък изглед да се подсече или зачерви. Нощем не сменям, каквото и да прави в него. Чак сутринта преди храненето към 7, 8 или 9/както се падне/.

За татковците - и аз след седмица оставам сама. Нашия татко заминава за три месеца да работи в чужбина. Ще трябва някак да се справям с цялото домочадие. Отсега съм се разбрала с големия ми син, че той ще е мъжът в семейството временно Simple Smile

Исках да ви питам - за тези слингове има ли накъде някакви инструкции как се омотват...или въобще как се борави с тях... Много сложно ми се вижда... newsm78 Обаче, според мен - веднъж хванеш ли му цаката - идеално и за мама и за бебе.....Simple Smile

# 221
.....
И още нещо да ви питам. Като се напълнят гърдите ми и усещам вътре твърдини. Мисля, че не са бучки, а може би самите канали са пълни. След кърмене не се усещат вече. Дали ви се е случвало и на вас и дали е нормално? Притеснявам се от запушване. Иначе нямам много кърма. Колкото да му стига на Ники. После нямам нищо за изцеждане. Ако може и от ЛЛЛ да изкажат мнение за твърдините, ще съм много благодарна.

Здравей, self_control!

За да мога да съм по-полезна и изчерпателна, би ли споделила на какви интервали кърмиш Ники и по колко време суче на едно хранене? Само едната или и двете гърди предлагаш на всяко кърмене? Предлагаш ли чай, вода или залъгалка на детето?

Възможно е, ако интервалите на хранене са по-големи, да усещаш известно напрежение в гърдите непосредствено преди кърмене. Ако е вариант за теб, можеш да съкратиш промеждутъците между кърменията на Никола - например, ако кърмиш през 3 часа, да опиташ да кърмиш през 2, както и да предлагаш и двете гърди на едно хранене, за да може по-често да се изпразват и да не се пренапрягат.

Винаги ли преди хранене усещаш такива твърдини, или само в определен период от денонощието?
Очаквам отговорите ти и ще опитам да дам повече информация Simple Smile

Здравей, Евридик. Мерси за отговора   bouquet
 Кърмя Ники на поискване. Обикновено сутрин суче по-често - на около 2 часа, понякога и на час. После следобеда си спи и се събужда на около 3 часа, през нощта прави една пауза от 4 часа. Права си, че твърдините ги усещам при по-дългите интервали. Не са болезнени. Вода и чай не давам. Залъгалка ползваме, но не много често. Обикновено докато сменям памперса, а е много гладен, плаче и му давам залъгалката, но това е за около минута. Почти всеки път суче и от двете гърди. Винаги му ги предлагам. От първата суче около 20-30-40 мин. и около 10-15 от другата. Понякога заспива на първата и не иска повече и след 10 минути надува пак гайдата  Laughing В общи линии използвам гърдата като панацея  Laughing Само да заплаче или да се размрънка и предлагам гърдата. Мисля, че много го успокоява.

Цвете, оставям го Ники да реве минута две. Някак сърце не ми дава да  го оставя повече. А и ме е страх да не се задави. Но не мисля, че толкова малки могат да се разлигавят. Просто са бебчета и искат да ги гушкат. Те и по-големите деца искат да се гушкат с мама, а пък бебчетата през по-голямата си част от живота са били в мама на топло и сега сигурно им е много странно. Поне аз така си го обяснявам. Кой знае какъв лигльо ще си го направя  Laughing Ама си ми е душичка.

Self_control,

Чудесно, че се доверяваш на Ники и кърмиш на поискване!

След като не са болезнени тези твърди места, вероятно наистина се дължат на по-голямата пауза. Ако ти стане дискомфортно, а Ники спи, вариант е да опиташ да му предложиш гърда, без да го будиш, или съвсем леко да изцедиш, до облекчение.

Обикновено до месец-месец и половина след раждането кърмата се регулира според нуждите на бебето и подобни твърди участъци и препълвания не притесняват толкова майките.

Усмихнат ден!   bouquet

# 222
  • София
Аз сменям памперсите преди всяко хранене и почиствам с мокри кърпи и после на чешмата. Ако чуя, че ака, пак сменям веднага. От тази седмица не сменям памперса на нощното хранене и заспиваме много по-лесно (не знам дали е правилно).

Иначе като се кърмим към 4 - 4.30 сутринта и после трудно заспива. Понякога след около 2 часа, през които пак подхапва. Толкова ми се спи тогава ... Ставам много кисела. През деня съм ОК, но през нощта искам да спяяяяя.

Относно депресията - ами не съм усетила да имам. Ама то май не ми остава време  Laughing Но определено на моменти съм по-чувствителна и мога да се разплача от нищо.

Много се потя от както родих. Ужасно е, особено през нощта. Много дискомфортно се чувствам, това ми е фикс идея по принцип. Абе "тече, всичко тече"  Laughing то не е пот, лохии, кърма ... Laughing

Момичета, вие извеждате ли децата в това време. Мен си ме е шубе, много духа и ми се вижда много студено. Дори и на балкона не сме излизали. Дали не правя грешка?

http://www.az-deteto.bg/pesnitchki-i-kliptcheta/clipcheta.html Тук има детски песнички. Ние си ги пускаме и аз пея (добре, че детето още не разбира колко зле се справям  Laughing) успокоява го. Особено "Ние сме войници".

Има ли някой мама със слинг premaxx. Пробвам да сложа Никола в него, но много сгънат ми изглежда и много му е захлупена глава. Направо ми е жал като го гледам. Аз ли не го слагам както трябва или е малък още?

# 223
  • София
.....
И още нещо да ви питам. Като се напълнят гърдите ми и усещам вътре твърдини. Мисля, че не са бучки, а може би самите канали са пълни. След кърмене не се усещат вече. Дали ви се е случвало и на вас и дали е нормално? Притеснявам се от запушване. Иначе нямам много кърма. Колкото да му стига на Ники. После нямам нищо за изцеждане. Ако може и от ЛЛЛ да изкажат мнение за твърдините, ще съм много благодарна.

Здравей, self_control!

За да мога да съм по-полезна и изчерпателна, би ли споделила на какви интервали кърмиш Ники и по колко време суче на едно хранене? Само едната или и двете гърди предлагаш на всяко кърмене? Предлагаш ли чай, вода или залъгалка на детето?

Възможно е, ако интервалите на хранене са по-големи, да усещаш известно напрежение в гърдите непосредствено преди кърмене. Ако е вариант за теб, можеш да съкратиш промеждутъците между кърменията на Никола - например, ако кърмиш през 3 часа, да опиташ да кърмиш през 2, както и да предлагаш и двете гърди на едно хранене, за да може по-често да се изпразват и да не се пренапрягат.

Винаги ли преди хранене усещаш такива твърдини, или само в определен период от денонощието?
Очаквам отговорите ти и ще опитам да дам повече информация Simple Smile

Здравей, Евридик. Мерси за отговора   bouquet
 Кърмя Ники на поискване. Обикновено сутрин суче по-често - на около 2 часа, понякога и на час. После следобеда си спи и се събужда на около 3 часа, през нощта прави една пауза от 4 часа. Права си, че твърдините ги усещам при по-дългите интервали. Не са болезнени. Вода и чай не давам. Залъгалка ползваме, но не много често. Обикновено докато сменям памперса, а е много гладен, плаче и му давам залъгалката, но това е за около минута. Почти всеки път суче и от двете гърди. Винаги му ги предлагам. От първата суче около 20-30-40 мин. и около 10-15 от другата. Понякога заспива на първата и не иска повече и след 10 минути надува пак гайдата  Laughing В общи линии използвам гърдата като панацея  Laughing Само да заплаче или да се размрънка и предлагам гърдата. Мисля, че много го успокоява.

Цвете, оставям го Ники да реве минута две. Някак сърце не ми дава да  го оставя повече. А и ме е страх да не се задави. Но не мисля, че толкова малки могат да се разлигавят. Просто са бебчета и искат да ги гушкат. Те и по-големите деца искат да се гушкат с мама, а пък бебчетата през по-голямата си част от живота са били в мама на топло и сега сигурно им е много странно. Поне аз така си го обяснявам. Кой знае какъв лигльо ще си го направя  Laughing Ама си ми е душичка.

Self_control,

Чудесно, че се доверяваш на Ники и кърмиш на поискване!

След като не са болезнени тези твърди места, вероятно наистина се дължат на по-голямата пауза. Ако ти стане дискомфортно, а Ники спи, вариант е да опиташ да му предложиш гърда, без да го будиш, или съвсем леко да изцедиш, до облекчение.

Обикновено до месец-месец и половина след раждането кърмата се регулира според нуждите на бебето и подобни твърди участъци и препълвания не притесняват толкова майките.

Усмихнат ден!   bouquet

Много благодаря за консултацията   bouquet Определено се поуспокоих. Много ви благодаря, че намирате време да давате съвети и да помагате на всички!

# 224
  • Русе
http://prodavalnik.com/listing/index.php?user=beznadejden_1& … 1&user_type=0
Вижте какво намерих в продавалника Mr. GreenМисля,че офертата е много добра!
Дюки,все едно описваш моята хубавица вечер като суче-чак става червена!

Общи условия

Активация на акаунт