Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 948
  • 727
  •   1
Отговори
# 150

Почерпете се за здравето на моето Зайче! Вече сме големи  Joy

Да са живи и здрави всички "рожденници"  Hug

# 151
Люби,изпреварих те с 52мин! Crazy със свалянето на пижамата!Ама защо ли?
Моята мишка днес е спала сборно 2 часа-а съм я оставила в леглото,количката или шезлонга и се събужда и ревва SadНа какво ли може да се дължи?Свива се,но и така яко се иззака докато сменях памперса,че  CrazyДоста рядко ми се стори,за първи път го виждам без памперса Thinking

И моя бебо днес е същия - от 6.30 до 15.30 будува, а му се спеше ... Заспи, спи 5 мин и се събужда с рев Thinking, а няма видима причина ...

# 152
Marie_anne , честита ви месечинка. Мъчат ги коремчетата бебоците. Лили се свива, докато кърмя дори. Пустите му колики...
Като споменахте шезлонг- има ли полза от него за облекчаване на коликите. Спорим с мъж ми дали да вземем или не...

# 153
Честити месечинки на малките съкровища  Heart Eyes
  bouquet благодаря на всички за мненията за слинг/кенгуру и везните ми наклониха към слинг - хем ми се струва адски удобно, хем и инвестицията не е чак толкова голяма, че ми писна от излишни покупки, а и не е нещо обемисто, че и място вече не остана...

гледам за ревността на по-големите дечица говорите, мен това ми беше най-големия кошмар, много се притеснявах, че е на мама и на тати глезанка щерката, а и малко мъжко момиче си пада, бебетата не са й любими и интересни Heart Eyes , купихме подарък, който й дадохме на изписването (много добре и на време дойде) и мога да кажа, че съм много приятно изненадана от детето, направо е влюбена в бебчо и с нас си се държи както обикновенно, но и тя си е вече голяма и разбира, че нещата са се променили....не се притеснявайте, дечицата, особено по-малките им трябва повече време да се нагодят към новата ситуация, важното е че се държат добре с бебчетата  Peace

И какво направихте с пъпчето на вашите малчовци?
Пъпчето на каката е хвърлено в Москва, на бебчо му е рано още, но пак ще е там в Русия, да не си забравят корените  Mr. Green

# 154
Оризът запича ...   PeaceПросто му дай дуфалак, той не се усвоява и преминава през червата на бебето,  за да се изходи...

Цитат
- Дуфалак - сироп, съдържащ активно вещество лактулоза, който не предизвиква привикване. На бебе, тежащо 3кг. Може да се даде 1 чаена лъжичка два пъти дневно. С увеличаването на теглото на бебето можете да увеличите и количеството. Това и умерен лаксатив с бавно действие (12 до 48 часа след приема). Можете да го сложите в храната на бебето ако вкусът не му е приятен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=140
А дали ще ми го дадат без рецепта и специално за бебета ли е?
Давай смело-каката ми го пие от как беше на 7 дни!  smile3518 вечно е запекана милата!Изписа ни го педито тогава ама то си и пише,че е и за бебета..2,5мл ако не се лъжа трябва да даваш.
Аз имам 1 кг за сваляне-така си се прибрах от болницата още,ама съм сигурна,че докато не спра с кърменето няма да мръдна на долу.
  bouquet честито на всички месечинковци!
Ние от 2 дни сме без Инфакол и да ви кажа положението е много по поносимо.Спи си по почти цял ден-преди това беше супер превъзбудена,ака си нормално-преди това супер напъване,пъшкане и зор имахме докато ги изкара акотата,снощи само 3-4 пъти се сви и проплака.Та май наистина се оказва,че тези капки са си нож с 2 остриета!
Цикъла ми още не се е върнал,ама и се надявам скоро да не му видя очите-с каката на 6ти месец ми дойде за пръв път и то защото намалихме кърмата за сметка вече на другата храна.
За ревността да кажа мислех,че каката ни много трудно ще приеме бебка,защото много внимание и се обръщаше и си беше малко разглезена,ама за всеобщо учудване така я прие още от първия момент все едно цял живот сме си я имали!И държанието и като цяло не се е променило-напротив мога да кажа,че ми е голяма помощница  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Толкова от мен-хубава вечер!

# 155
Marie_anne , честита ви месечинка. Мъчат ги коремчетата бебоците. Лили се свива, докато кърмя дори. Пустите му колики...
Като споменахте шезлонг- има ли полза от него за облекчаване на коликите. Спорим с мъж ми дали да вземем или не...
Lyubi, аз имам обикновен шезлонг, но все още не го ползвам - на малкия не му е особено конфортно вътре, като порасне още малко, тогава ще го слагам. Шезлонгът е от малката на сестра ми, тя много го ползваше за храненето ...

# 156
Привет мами:),
Галактик  bouquet блгодарско за темата, да ти се неначуди човек, как се оправяш...
Нареждам се и аз сред тормозените от баткото, но се радвам, че положението не е такова само у нас, а и да добавя, че предпочита баща си и ми е мъчно Sad
За слинга с баткото имах Премакс, не останах доволна особено като натежа, че тежестта е само на едното рамо, сега и аз взех шал и е чудно, бебката заспива почти веднага в него, още обаче не мога да се престтраша да я изведа само с него и го ползвам само в къщи.

# 157
Честита втора месечинка на бебоците на мама GJK!

Честита първа месечинка на мама nadq_tay, marieanne78, бобчо, mimi_0719 и gala-2002!Да са ви живички и здравички на всички!!!

Минавам да се запиша в новата темичка и се връщам да ви чета, че доста съм изтървала...макар, че във ФБ почти не пропускам Wink

Аз тъкмо си мислех, че мойта беба ще пропусне това с напъването, пръцкането, гърченето и трудното изхождане....ама ето, че и при нас се започна. До вчера си беше що-годе нормално и изведнъж като че ли се запече, милата и няма спане....-мъка голяма. Едвам е изпръцкала едно петънце, но съвсем не може да се каже, че това си е изхождане...
Ще чакам до утре и тогава ще мисля за някакви мерки.

Имам въпрос към ЛЛЛ
Утре бебка Мария ми става на един месец. До момента сме само на кърма. Роди ми се мъничка/2480г/ и не съм си и помисляла да махам нощното кърмене като навърши месец.
В началото /и до скоро/ сама си правеше 6-часова пауза нощем, а сега през деня яде на 2,5-3 часа, а нощем - веднъж с петчасова пауза и след това четиричасова - т.е. ядене в 22ч., след това в 03ч. и после в 7ч./след това си продължаваме на почти три часа до 22ч вечерта - и пак..../
Памперсите са ни около 6-7 напишкани и три-четири от тях наакани.
Аз мисля, че няма какво да променям в режима ни, но се притеснявам да не намалее кърмата ми, защото се доизцеждам само след кърменията денем. Нощем гърдите ми се препълват, но не бих казала, че става болезнено. А и бебка добре ги изпразва. Та въпросът ми е - при положение, че нощем не доизцеждам - възможно ли е това да доведе до постепенно намаляване на кърмата?
Забравих да поясня, че освен кърма не давам абсолютно нищо - нито вода, нито чайчета, нищичко! Много внимателно подбирам храната си. Пия и лактогонно средство. От вчера, пък бебка ми е запечена..., но ще изчакам до утре и тогава ще му мисля.
Благодаря предварително!

# 158
Докато кърмя дали ще мога да отслабвам или не е желателно?
С раждането на Йоан свалих 20 кг., останаха още 10 кг. и ми се иска поне докато се стопли /3-4 месеца/ да ги сваля  Thinking

# 159
chip4e мерси много за пожеланията и скорошно оздравяване на Дивна!  Hug

# 160
научете и мен с тези картинки  Embarassed Embarassed Embarassed

# 161
Дадох на Йоан няколко глътки вода от овесени ядки, направих му и масаж на коремчето и миличкият ми той се изходи  Praynig
Не знаех, че толкова ще се радвам на насрано дупе  Mr. Green

# 162
Въпрос към ЛЛМоето дете продължава да суче по 40 минути до 1 час, аз си мислех, че ще започне да се храни по-бързо с израстването, но той сякаш даже увеличава времето за кърмене. Моля да ми отговорите нормално ли е като времетраене, защото всички около мен ми обясняват, че не е и че е нормално детето да се нахранва за около 10 минути на гърда. Даже педиатрите са посъветвали моя приятелка да го държи по 10 минути на гърда. От друга страна, тя ми обясни, че и била малко кърмата и за това е дохранвала след това детето с АМ. След всяко кърмене се е цедила. Аз си мисля, че точно поради ограничаването на времето за ядене не е имала достатъчно кърма.
Здравей mimetopl,
  Радвам се, че се доверяваш на Момчил относно това колко желае да суче.  Peace
 Различните бебета биха могли да изсукват млякото от гърдите за различно време. Техните умения се усъвършенстват с различни темпове. Някои бебета биха могли да имат нужда от повече практика. Честото и доброто изпразване на гърдите от една страна осигурява необходимото за бебето количество мляко, а от друга оказва най-силна стимулация на гърдите да произвеждат мляко.
 Добре би било да се следят и признаците, че суче ефективно - да се чува как преглъща, да се вижда как се мърдат мускулчетата на лицето или ушенцата. Би ли споделила  забелязала ли си през каква част от времето прекрано на гърда бебето суче ефективно ?
Ако бебето се унесе или спре да суче за дълго би могла да го разбудиш с нежно докосване и/или да приложиш техниката на компресия на гърдата, за да ускориш слизането на следващата порция мляко . Ако си се уверила, че бебето е изсукало добре гърдата и не чуваш/виждаш  как преглъща би могла да прекъснеш кърменето като поставиш чисто кутре в крайчеца на устничките му и приплъзнеш между челюстите за да освободиш вакуума, след което може да предложиш другата гърда.
 Би ли споделила и колко кърмения ви се събират за денонощие (колко от тях през нощта), колко напишкани памперси сменяш и колко от тях са наакани. Какво е наддаването на тегло до сега?
  Сукането за бебето не е само начин на хранене, то е утеха, близост, контакт, емоция, сигурност. Би могла да обмислиш заемането или закупуването на слинг. Носенето на бебето в слинг наподобява усещанията от утробата, в него то е в непосредствена близост и контакт с мама и много майки споделят, че след кратка разходка с него бебетата се успокояват и заспиват. Носенето в слинг освобождава ръцете на майката и и дава възможност да свърши и друга работа, докато детето е близо до сърцето и.
 Ще очаквам отговора ти! Желая ви усмихнат ден! Hug 

Здравей Cveteto,
Благодаря за отговора,
На въпроса през колко от времето суче ефективно, не мога да отговоря еднозначно, защото всеки път е различно, някой път 70, 80, 90%, когато заспи го закачам лекичко по нослето и по бузките и той се събужда и продължава, макар и не с голяма интензивност. От време на време се сещам да пробвам компресия на гърдата.
Кърмим се 7 пъти на денонощие, от тях две през нощта. Напишкани са всички памперси, а наакни различно или всички или 5-6. Наддаването през първия месец не беше много добро за 35 дни беше качил 650 грама, незнам дали е защото доста повръща след хранене.

# 163
Привет мили мами, нашия бебок нещо има запушено носле и физиологичния разтвор плюс витамин С не помагат особено. Как се справяте с нослетата, диша като парен локомотив чак на моменти..... А, и косата ни взе да оредява доста прогресивно, любопитно ми е кога ли ще почне да се появява "истинската".....

# 164
  • София
Здравейте, момичета.

Чипче, как е Дивнето? Имате ли подобрение?

За килограмите - аз качих 22  Embarassed (уж много се пазех, ама ...). Сега съм с 12 надолу, но остават бая за сваляне. А и от преди да забременея имам да свалям някое и друго килце. Коремът и на мен не ми се е прибрал още. Почвам да нося колан вече, дано да има ефект.

Това време е ужасно  Sad Така ми се иска да се затопли и да започнем с разходките. Направо се побърквам в къщи, а и толкова съм обездвижена, че ... всичко ме боли.

Май и ние имаме слаби колики вече. От време на време ревем и се гърчим. Снощи пробвахме възглавничката с черешовите костилки и май имаше ефект. Моля, посъветвайте ме какви капки да взема против коликите. И има ли ефект от биогая, трябва ли да се комбинира с още нещо? Педиатърката ми препоръча еспумизан, дали са хубави?

И още нещо да ви питам. Като се напълнят гърдите ми и усещам вътре твърдини. Мисля, че не са бучки, а може би самите канали са пълни. След кърмене не се усещат вече. Дали ви се е случвало и на вас и дали е нормално? Притеснявам се от запушване. Иначе нямам много кърма. Колкото да му стига на Ники. После нямам нищо за изцеждане. Ако може и от ЛЛЛ да изкажат мнение за твърдините, ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт