Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 916
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
Някой има ли идея как да си науча детето да цока бибка? Изпробвахме вече няколко вида и ги плюе като тапи.Успява да заспи само на гърдата ми ,а така го прехранваме и повръща много #Crazy

Ох,болната ни тема и ние сме така.И аз приемам съвети.

# 181
.....
И още нещо да ви питам. Като се напълнят гърдите ми и усещам вътре твърдини. Мисля, че не са бучки, а може би самите канали са пълни. След кърмене не се усещат вече. Дали ви се е случвало и на вас и дали е нормално? Притеснявам се от запушване. Иначе нямам много кърма. Колкото да му стига на Ники. После нямам нищо за изцеждане. Ако може и от ЛЛЛ да изкажат мнение за твърдините, ще съм много благодарна.

Здравей, self_control!

За да мога да съм по-полезна и изчерпателна, би ли споделила на какви интервали кърмиш Ники и по колко време суче на едно хранене? Само едната или и двете гърди предлагаш на всяко кърмене? Предлагаш ли чай, вода или залъгалка на детето?

Възможно е, ако интервалите на хранене са по-големи, да усещаш известно напрежение в гърдите непосредствено преди кърмене. Ако е вариант за теб, можеш да съкратиш промеждутъците между кърменията на Никола - например, ако кърмиш през 3 часа, да опиташ да кърмиш през 2, както и да предлагаш и двете гърди на едно хранене, за да може по-често да се изпразват и да не се пренапрягат.

Винаги ли преди хранене усещаш такива твърдини, или само в определен период от денонощието?
Очаквам отговорите ти и ще опитам да дам повече информация Simple Smile

# 182
Дадох на Йоан няколко глътки вода от овесени ядки
При обработката на овес се използва стандартно бяло брашно, което е типичен носител на глутен,а той е водоразтворим и попада във водата.
Това какво значи  Blush
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268586.0

# 183
 Shocked smile3511 Как мое така? Тия лекари имам чувството, че веднъж взели дипломата си спират да се интересуват от всичко ново в тяхната област  smile3516
Край на даването на вода от овесени ядки.

# 184
  • София
А слинга го слагаш под или върху якето/връхната дреха? И аз искам и мисля, че ще ми е по-удобно със слинг, но сега нямам яке, което да мога да закопчея върху слинга Sad

На мен ми е по-удобно под дрехата, защото бебето го слагам директно както си е облечено у дома, само една шапка добавям на главичката. Ако слингът е отгоре на моята връхна дреха, трябва по-внимателно да мисля за терморегулация, облекло - хич не държа да си усложнявам излишно живота на този етап. От няколко години за себе си не ползвам яке, а обличам няколко жилетки една върху друга според температурата. Те са доста разтегливи и вършат чудесна работа. Да не говорим, че ми е много по-лесно да сваля/разкопчея една жилетка и да се охладя при нужда. На всичко отгоре след пране си възсрановяват обичайната форма  Mr. Green Наскоро ми попадна една статия, може да ти е полезна Носене на бебето в слинг през есенно-зимните месеци

marinamihailova, и аз много я уважавам биологичната поза  Peace

dima_dari, Колийф се предлага свободно по българските аптеки  Peace

Някой има ли идея как да си науча детето да цока бибка? Изпробвахме вече няколко вида и ги плюе като тапи.Успява да заспи само на гърдата ми ,а така го прехранваме и повръща много #Crazy

Заспиването на гърдата е съвсем нормално поведение за едно бебе, особено толкова малко. Счита се, че ако бебе приема само кърма, то няма как да бъде прехранено. Ето малко повече за повръщането на кърмачето: Повръщане и рефлукс при кърменото бебе
А ето и за залъгалката: Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?

Докато кърмя дали ще мога да отслабвам или не е желателно?

Хранене, спорт и отслабване по време на кърмене
Аз лично не бих предложила овесена вода на толкова малко бебе. По-скоро бих се консултирала с педиатъра за по-безопасни идеи за поощряване на изхождането.
ЕДИТ: Ако ЛЕКАР е препоръчал овесената вода, бих се позамислила доколко мога да му имам доверие за здравето и доброто на детето си. Междувременно вероятно няма да навреди да добавиш в диетата си разхлабващи храни, често чрез кърмата се повлиява и бебето. Много майки споделят за добрия ефект от масаж на коремчето.

Здравейте мами, искам да ви питам възможно ли е когато аз съм изнервена и бебо да е изнервен и вместо да спи плаче,и спи само в мойте ръце newsm78
Гоздила се завърна,а когато тя е покрай мен съм винаги изнервена?!

Не само е възможно, ами и много често срещано. Бебетата обикновено са много чувствителни към състоянието на майката и често реагират с подобно поведение...

# 185

Днес пък годзила го чула като пръцка че излязло и ако,идва при мен и вика детето пак се оака цялото, има разтройство ко сте го правили тва дете ... много загрижена, а аз и викам няма страшно ще му дадем Препекана Филийка  hahaha Joy

hahaha hahaha hahaha
Ех, Стефи, оправи ми настроението за цял ден с тази филийка Joy Седа и се смея с глас smile3532

# 186
  • Русе
Стефи,и моята хубавица ме оака така...сега се чудя дали наистина няма разстройство Thinking
Много се свива и явно я боли коремчето,давам ентерокинд,но се замислям за биогая-нали уж имала по-комплексно действие или греша?
Другото дето си го мисля е че я храня бая начесто дали не е от това?

# 187

Мдаа, и ние сме от този отбор. Признава само цицката на мама  baby_neutral

Бях обещала да пиша за пъпчиците след консултацията ни с педиатърката...ами нормални били, щяли да минат от самосебе си, да продължавам да почиствам само с преварена вода...не че очаквах да ми каже нещо друго де  newsm78
Иначе за месец сме наддали 1,300 кг и 5 см, което много ме радва, защото ние сме само на кърма и имах съмнения дали й стига.

И да ви питам нещо. От два-три дни по време на кърмене Кари изведнъж става нервна, както е с цицка в уста започва да мята главата, така изпуска зърното и се изнервя още повече, започва да търси свирепо, пак захапва, пак нервничи и така докато не я махна. Като стисна зърното -пуска, значи има. Съобразявам се с какво се храня, не може да е от променен вкус на кърмата. На вас това прилича ли ви на колики, защото е съпроводено с ритане, блъскане и естествено яка аларма  newsm78

# 188
Добро утро, момичета!  Hug
За бибата с Ния какво ли не опитахме- ами не искаше детето. засметка на това много бързо откри палеца и се успокояваше с него. за моя пък радост я отучихме точно за 1 ден от него, когато навърши годинка.
Депресията слд раждането яко ме тресеше първия път. Някъде месец ми трябваше да се освестя. А тогава бях навън по цял ден. Сега подозирам, че ако се засилят още коликите и времето е все така скофтено, пак ще ме тресне подобно състояние.
Аз започнах днес да дохранвам. Мъчихме се 3 дни само на кърма, но Лили започна да смъква, не мокри дори достатъчно памперсите. Предният път пак се получи така в края на първия месец. Сега положих доста повече усилия- чести кърмения от двете гърди, повече нощни хранения, доста храни и напитки за засилване на кърмата. Всичко беше Ок до преди няколко дни. Тази сутрин като и дадох добавка така се успокои, заспа си спокойно.Чак ми дожаля, че съм я мъчила. Ами явно това е положението, но не мисля да се обвинявам, ще кърмя, докато Лили иска и това е...

# 189

няма не иска, аз моята така я отучих да спи по циците ми, бях се видяла в чудо, и не искаше и да суче, нон стоп по гърдите ми висеше, до тоалетна не можех да ида.Имаме около 10 вида бибки и накрая се научи,къде ще иде.Ти си родителя, ти казваш правилата.Естествено е,че всичко си има граници  Peace

# 190
И да ви питам нещо. От два-три дни по време на кърмене Кари изведнъж става нервна, както е с цицка в уста започва да мята главата, така изпуска зърното и се изнервя още повече, започва да търси свирепо, пак захапва, пак нервничи и така докато не я махна. Като стисна зърното -пуска, значи има. Съобразявам се с какво се храня, не може да е от променен вкус на кърмата. На вас това прилича ли ви на колики, защото е съпроводено с ритане, блъскане и естествено яка аларма  newsm78
Моят сладур е така.Стигнах до извода че търси най-пълният канал.Докато не го намери се държи като Кари,нервен,рита,плаче Shocked

# 191
http://www.zilana.com/buy-shal.html
тук има много добри цени на слингове - за които се интересуват

# 192
И да ви питам нещо. От два-три дни по време на кърмене Кари изведнъж става нервна, както е с цицка в уста започва да мята главата, така изпуска зърното и се изнервя още повече, започва да търси свирепо, пак захапва, пак нервничи и така докато не я махна. Като стисна зърното -пуска, значи има. Съобразявам се с какво се храня, не може да е от променен вкус на кърмата. На вас това прилича ли ви на колики, защото е съпроводено с ритане, блъскане и естествено яка аларма  newsm78
Моят сладур е така.Стигнах до извода че търси най-пълният канал.Докато не го намери се държи като Кари,нервен,рита,плаче Shocked

Абе нашата май се напъва да ака, на мен поне така ми се струва...

# 193

И аз се присъединявам в този отбор. Същата картинка сме като Kalalily. Само че, нашия е лакомник и голяма скръндза, нищо не връща обратно. До сега само веднъж ми е повръщал, и то май защото след хранене взеха да ми го подмятат на ръце.

# 194
http://www.zilana.com/buy-shal.html
тук има много добри цени на слингове - за които се интересуват

Благодаря!!! Точно това ми трябваше! Hug

Общи условия

Активация на акаунт