Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 916
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile Kalalily,  и при нас положението е горе - долу като при вас - суче лакомо и бързо, заспива на гърдата и следва повръщане Shocked Даже вече почнах да се притеснявам дали това повръщане е нормално, та ще ходим да ни види гастроентеролог Sad
Иначе тази нощ, нашият младеж от 3 часа нататък реши, че не му се спи и като ококори едни очи Shocked - с баща м се редувахме на смени да го забавляваме, аз от 3 до 5 и нещо, той след мен до към 7 и нещо, абе пълна лудница Grinning Сега естествено калпазанина си спинка блажено и хич не му пука, че майка му и баща му не са спали Mr. Green

# 196
Момичета, вече две седмици си проверявам болничния на сайта на НОИ и статуса е, че се обработва. Възможно ли е толкова дълго да се обработва?

# 197
Аз за сега съм решила да не давам биберон-залъгалка на Йоан. В началото на темата има статия във връзка с даването на залъгалка. Не е препоръчително да се дава преди 6тата седмица.
Мисля си, че с напредване на възрастта този им навик от само себе си ще изчезне. А ако му дам биберон-залъгалка ми се струва, че ще е много по- трудно да го отвикна. Мои познати се чудят как да нахнат бибата на 2 годишната си дъщеря, а други смученето на пръста. За това на моя бебко му позволявам да си цица за удоволствие от цицата ми.  Flutter
При нас така се получи, че таткото през седмицата го няма и аз сама се оправям с малкия. Няма кой освен мен да го гушне и подундурка. И така ще е чак до септември. Все си мисля това да не отчужди малкия от баща му  Sad Като се върне за почивните дни си го гушка, целува, приспива, но това са само два дни, а детето расте  Sad

# 198
  • Русе
mujiuhka,не мисля че ще се отчужди.То нашите като ги виждат за по 1 час вечер-нема особенна разлика споредцмен.Важно е контакта да е качествен,а не количествен Laughing
 Имам въпрос,ама честни отговори искам-По колко ги оставяте да плачат????Мисля че се научихме на ръчички и сега не иска да заспива другаде,а като я оставя в леглото и се ококорва след 10мин.Нищо не мога да свърша,не искам да съм жестока,ама..... Twisted Evil

# 199
Честно отговарям- най- много 1 мин. и то ако се случи да съм слязла да хапна или съм в тоалетната. Горе долу започнах да различавам за какво плаче моя бебо и не го оставям да плаче много. Не мисля, че на тази възраст бебчатата ни правят някакви сметки с малките си мозъчета. Просто искат да усещат топлината и миризмата на своята майка  Hug Моя бебчо много си го гушкам и целувам. Има моменти когато съм много изморена и отчаяна в опитите си да го успокоя, но запазвам спокойствие и не се изнервям. Идвало ми е да се гръмна, ама не съм  hahaha

# 200
чакам да направи месец поне и майка да се прибере в Бургас,че сега само да ревне и го взима като види че не го вдигам.После ща или не трябва да го оставям да поревава.Айде да речем къщната работа ще я зарежа.Но имам и друго дете ,което също иска да яде, да е изпрано, да се гушне и то в мама,да му се почете.Няма да деля децата на малки и големи както нееднократно ми се натяква от познати и непознати

# 201
http://www.zilana.com/buy-shal.html
тук има много добри цени на слингове - за които се интересуват
]
  bouquetблагодаря гала, точно за това гледах и аз,  направо ще поръчам, че не ми се сваля количка за ходене до магазин например
MuJIuHka навик винаги съществува, защото и бибата, и пръста, и гърдата предлагат утеха и успокоение, и отучването и от трите не е леко  Tired каката смучеше биба до 2 годишна, но от самото начало си я хареса, притеснявах се за зъбките й, но въобще не й е навредило, сама се отказа и в момента има перфектни, здрави и прави зъбки, знам за случаи с 2 мои приятелки с другите два навика - бебчето търсеше гърдата неутешимо вечер 3 месеца след като беше отбит, и от смучене на пръст на приятелката на дъщеря ми и е изкривена цялата захапка + зъбките са напред, а и е успяла да си деформира пръста, но това вече е тежък случай, няма лесно отказване, а си е просто до детенце  Peace
cvete7575 не го оставям да плаче целенасочено, каката въобще не е оставяна, сега си поревава младежът, че е много нетърпелив, когато му се яде и надува гайдата, заспива на ръце и то доста трудно, и с каката беше така, само на ръце спеше, отучихме я като беше на 6 месеца и ми натежа

# 202
  • Русе
Така като гледам ще се купува слинг......аз също не я оставям да плаче повече от 3 мин,а на ръце явно не мога вече!

# 203
  • София
.....
И още нещо да ви питам. Като се напълнят гърдите ми и усещам вътре твърдини. Мисля, че не са бучки, а може би самите канали са пълни. След кърмене не се усещат вече. Дали ви се е случвало и на вас и дали е нормално? Притеснявам се от запушване. Иначе нямам много кърма. Колкото да му стига на Ники. После нямам нищо за изцеждане. Ако може и от ЛЛЛ да изкажат мнение за твърдините, ще съм много благодарна.

Здравей, self_control!

За да мога да съм по-полезна и изчерпателна, би ли споделила на какви интервали кърмиш Ники и по колко време суче на едно хранене? Само едната или и двете гърди предлагаш на всяко кърмене? Предлагаш ли чай, вода или залъгалка на детето?

Възможно е, ако интервалите на хранене са по-големи, да усещаш известно напрежение в гърдите непосредствено преди кърмене. Ако е вариант за теб, можеш да съкратиш промеждутъците между кърменията на Никола - например, ако кърмиш през 3 часа, да опиташ да кърмиш през 2, както и да предлагаш и двете гърди на едно хранене, за да може по-често да се изпразват и да не се пренапрягат.

Винаги ли преди хранене усещаш такива твърдини, или само в определен период от денонощието?
Очаквам отговорите ти и ще опитам да дам повече информация Simple Smile

Здравей, Евридик. Мерси за отговора   bouquet
 Кърмя Ники на поискване. Обикновено сутрин суче по-често - на около 2 часа, понякога и на час. После следобеда си спи и се събужда на около 3 часа, през нощта прави една пауза от 4 часа. Права си, че твърдините ги усещам при по-дългите интервали. Не са болезнени. Вода и чай не давам. Залъгалка ползваме, но не много често. Обикновено докато сменям памперса, а е много гладен, плаче и му давам залъгалката, но това е за около минута. Почти всеки път суче и от двете гърди. Винаги му ги предлагам. От първата суче около 20-30-40 мин. и около 10-15 от другата. Понякога заспива на първата и не иска повече и след 10 минути надува пак гайдата  Laughing В общи линии използвам гърдата като панацея  Laughing Само да заплаче или да се размрънка и предлагам гърдата. Мисля, че много го успокоява.

Цвете, оставям го Ники да реве минута две. Някак сърце не ми дава да  го оставя повече. А и ме е страх да не се задави. Но не мисля, че толкова малки могат да се разлигавят. Просто са бебчета и искат да ги гушкат. Те и по-големите деца искат да се гушкат с мама, а пък бебчетата през по-голямата си част от живота са били в мама на топло и сега сигурно им е много странно. Поне аз така си го обяснявам. Кой знае какъв лигльо ще си го направя  Laughing Ама си ми е душичка.

# 204
  • София
Здравейте, момичета,
да се разпиша и аз най-сетне.
Калалили, защо не пробваш, като го приспиваш, докато суче да издърпаш гърдата и да му тикнеш биберона. Може пък да стане.
Овесена вода- давала съм на другите две, като са се запичали, в последствие разбрах, че съдържа глутен, не е имало някакви нежелани ефекти за щастие.
Депресия имам няква, която кофтито е, че на моменти се модифицира в агресия Mr. Green В сравнение с миналия път е много по-добре положението, а и нямам м ного много време да разсъждавам по "депресиращите ме" теми.
cvete7575, ами оставям я да плаче, когато имам да си свърша нещо- да се изкъпя, да подредя, да измия. Реве, реве, накрая заспива. Съжалявам, обаче и аз съм човек и имам нужда да си хвърля един душ отвреме навреме. Освен това нямам домашна прислужница вкъщи, която да ми върши домакинската работа или детегледачка за другите две деца, за да мога да си позволя лукса да гушкам бебето денонощно (не че не ми се иска) или да го кърмя нонстоп.

# 205
  • София
Цвете, и аз отговарям на въпроса ти Simple Smile.Малката плаче само вечер и тогава си я гушкам,защото съм сигурна че е от коликите.Случва се да я оставя малко да плаче,ако трябва да сложа на баткото да яде,че сме си сами вкъщи и тази работа няма кой да я свърши.През деня е спокойна,така че тогава не ми се налага да я оставям да плаче.
При нас така се получи, че таткото през седмицата го няма и аз сама се оправям с малкия. Няма кой освен мен да го гушне и подундурка. И така ще е чак до септември. Все си мисля това да не отчужди малкия от баща му  Sad Като се върне за почивните дни си го гушка, целува, приспива, но това са само два дни, а детето расте  Sad
Едва ли на тази крехка възраст детето ще усети отсъствието на баща си,лошото е че мъжете ни няма да участват в грижите по бебоците.Аз съм в по-лошо положение.Просто работата на мъжа ми е такава,че вечер се прибира късно и почива само неделя.С баткото много ми помагаше,ама сега е друго положението Sad.

# 206
Здравейте и от мен в родени. Галактик благодаря за прекрасната тема   bouquet
Аз да ви кажа,че ние вече в таткото се понаспиваме малко,защото малката яде последно в 22х и после чак в 6ч сутринта. След това си спя до 9ч след като я нахраня. Иначе започна да бодува повече и постоянно иска да смуче нещо- зърното ми или биберон, че като е с бибата и като я изтърве така пищи,незнам откъде идва гласът и

# 207
  • Sofia
Ходя 3 пъти седмично само кардио , вкъщи си правя коремни преси и упражнения от http://fitnesinstruktor.com/
момичета здравейте! Hug супер са упражненията от този линк. ще ги правя стига да имам време.   Hug
да ви споделя, снощи малкия беше с температура 37,7   Embarassed/от ануса/ като се панирах веднага звъннах на педиатъра, а той извади 0,5 и ми каза 37,2 - малко е завишена. панирах се още повече. каза ми ако вдигне повече с течен парацетамол. чета от интернет и книги, че темп. от 37,2 е нормална. сутринта измерих 37,7 отново. после в 12,00 37,4 и вече съм в невидение.  newsm78 вие какво мислите за температурата. малкия има сухи секрети в нослето ще ги махам с аспиратор ли и аз незнам, но ги има още от изписването и го чистя постоянно.  иначе го тресат коликите, а вече трябва да минават. ох дано се оправи, да спре да плаче изведнъж, че вече не се издържа. за коликите давах лефакс, но свърши и сега съм на инфакол.  
С пожелания за приятен ден!

# 208
Аз си го гушкам, защото няма за кого да готвя, няма кой знае каква къщна работа и за сега нямам второ дете. Вече си създаде навик да суче на 2-3 часа и през това време се къпя и свършвам каквото имам за вършене. Свикнах да спя по 4-5 часа. Поне за сега ми стигат и за това се наслаждавам на възможността, която имам да си го гушкам, целувам и радвам. Един ден като дойде и второто човече ще му мисля  Party
Забелязах също, че само вечер стои повечко да суче. През деня се насуква за 15-20 мин., постоява още 5-6 мин. и като видя, че се унася го слагам в кошчето му където си заспива вече без проблем.

# 209
Ходя 3 пъти седмично само кардио , вкъщи си правя коремни преси и упражнения от http://fitnesinstruktor.com/
момичета здравейте! Hug супер са упражненията от този линк. ще ги правя стига да имам време.   Hug
да ви споделя, снощи малкия беше с температура 37,7   Embarassed/от ануса/ като се панирах веднага звъннах на педиатъра, а той извади 0,5 и ми каза 37,2 - малко е завишена. панирах се още повече. каза ми ако вдигне повече с течен парацетамол. чета от интернет и книги, че темп. от 37,2 е нормална. сутринта измерих 37,7 отново. после в 12,00 37,4 и вече съм в невидение.  newsm78 вие какво мислите за температурата. малкия има сухи секрети в нослето ще ги махам с аспиратор ли и аз незнам, но ги има още от изписването и го чистя постоянно.  иначе го тресат коликите, а вече трябва да минават. ох дано се оправи, да спре да плаче изведнъж, че вече не се издържа. за коликите давах лефакс, но свърши и сега съм на инфакол. 
С пожелания за приятен ден!
за температурата, може да е малко завишена от прегряване, може да му е топло на човечето,аз бих дала панадол при 38, ако няма други симптоми разбира се
сухите сополки, при нас се появиха при изсушаване на въздуха в стаята, като го регулираме е ок
за коликите сме на инфакол, но един ден са по-силни - друг по-слаби - то май няма голяма разлика - еспумизан, лефакс,инфакол, колийф - щом активната съставка е една и съща

Общи условия

Активация на акаунт