Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 102
  • 805
  •   1
Отговори
# 315
  • в огледалото на живота
Значи при мен резултатът след двете бременности е нито една стрия никъде, като и двата пъти се мазах с Мустела. Факт е, че аз качих малко килограми и това 100% има решаваща роля, но пък от пубертета си имам едни стари стрии по дупето, така че все си мисля, че все пак и кремът е помогнал...  newsm78
В грешка си.
Всичко е до еластичност на кожата.
Имам слаби приятелки/нераждали/ с нацепена от стриии кожа по-бедрата и такива които качиха доста през бременността и си останаха гладки.
Да,повечето колограми са предпоставка за появата на стрии,но не категорична  Naughty

# 316
Аз затова споменах, че имам от пубертета, когато изобщо не съм качвала или сваляла колкото за една бременност. Но при всички положения рискът да се нацепиш, ако си качила 20 кг е доста по-голям, отколкото ако си качила 9, както беше при мен. Това естествено не е правило, погрешно си ме рабрала.  Peace

# 317
И двата пъти качих към 30 кг и нямам нито една стрия на корема.
На дупето и краката си имам малко от пубертета - когато съм варирала не повече от 5-6 кг.

Даже 2рата бременност почти не съм се мазала - 2-3 пъти седмично, ако се сетя изобщо. След като родих също не съм.
Не съм никак фенка на цапотенията с каквото и да е.

# 318
Майка ми роди три, и трите сме преносени, питах я дали се е мазала с нещо - изобщо не е било популярно това, и не е мазала нищо. Няма една стрия никъде!

# 319
Сега ми е първа бременност.Мажех се с лосиони не специализирани за бременни ,а хидратиращи,но преди около 2 седмици ми се появиха 3-4 стрий на гърдите(до сега никога не съм имала).Веднага си купих олио за бременни на Икаров и се мажа обилно всяка вечер след душа.На дясната гърда почти изчезнаха,но на лявата ще останат за сега.Надявам се ,че ще мога да ги залича след кърменето.

# 320
Аз имам две деца. И двата пъти девет месеца се мажех с чист домашен зехтин. Нямам никакво нацепване

# 321
С бебешко олио,ама ефект ЙОК  ooooh!

# 322
Ето, едната от вас се е мазала с мазничко и супер ефект, другата се е мазала - и са й излезли стрии. Все повече се убеждавам, че тази тема като цяло е с много пожелателно действие Simple Smile

# 323
Ето, едната от вас се е мазала с мазничко и супер ефект, другата се е мазала - и са й излезли стрии. Все повече се убеждавам, че тази тема като цяло е с много пожелателно действие Simple Smile
Е много ясно - всяка кожа е различна, различно реагира... хормоните различно бушуват...

А тя всяка тема във форума е такава  Crazy Все пак е за споделяне на опит. Няма как да е еднакво при всички - не сме достатъчно ГМО  Mr. Green

# 324
Предния път ,когато писах в тази тема все още бях бременна. Е,сега месец след раждането пак ще кажа : Всичко е до кожа! Измазах де що видях , че даже и "чужбински" мазила ми носиха. От евтини до безбожно скъпи. Резултатът е пълна трагедия!   Tired

# 325
AtenaotnA   Hug
Остава да се успокояваш с прекрасното мъничко човече, което да си заслужава всяка резка по кожата ти  Heart Eyes

# 326
Така е! Всяка една от тях си струва!  Peace
И все пак сега се мъча отново с мазила , но този път за премахване .Нямам много надежда , но съм длъжна да опитам .

# 327
Като спреш да кърмиш, обади се в Хил клиник, имат супер лазер за стриите, но не е подходящ докато си кърмиш бебока...

# 328
Мазах се с бебешко олио на Джонсън и разни кремове каквито ми попаднат, гледах да ми е хидратирана кожата. Качих 19 кг  #Crazy досега съм свалила 18 и нямам стрии.

Не знам дали това ми е помогнало, винаги след къпане си слагам я лосион за тяло, мляко, олио...

# 329
За момента не се мажа системно. Само веднъж на 1-2 седмици, а и по-рядко. Използвам сусамово масло за целта. Дотук съм качила 12кг и нямам нито една новопоявила се стрия. Дано остане така до края. Иначе и аз имам стрии от пубертета и може да се сметне, че съм предразположена.

Ето една интересна статия, за тези, които четат на английски: http://mollysims.com/blog/post/baby-beauty-prevent-stretch-marks-while-you-eat-2
Става въпрос в това, че редовното консумиране на определени храни (основно мазнини), намаляват риска от стрии. Не знам доколко е вярно, но ми звучи логично, тъй като по мои наблюдения състоянието на кожата доста се променя в зависимост от доста фактори, като един от тях определено е храната.

Общи условия

Активация на акаунт