Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 088
  • 805
  •   1
Отговори
# 375
Използвах крем Нивея - синята кутийка и нямах никакви стрии.
обикновеният крем на нивея ли?

Да, същия
Скрит текст:

Точно може би плътността на крема ми помогна да нямам стрии, поне аз така си го обяснявам. Разнася се бавно и няма проблем.
Съмнително ми звучи,а може просто кожата ви да е еластична и да не е предразположена към стрии.Честно казано не мисля,че този крем може да помогне

# 376
  • София
Някоя мама да е ползвала Palmer's? Взех си по препоръка на сестрата на мъжа ми и засега се мажа с него и с Мустела, но ме интересува има ли други доволни.

# 377
  • на последния етаж
Някоя мама да е ползвала Palmer's?
Да, по време на втората бременност си бях взела и Палмърс - доволна съм. Сега ползвам стягащия лосион за тяло и за бюст.

# 378
Да ви кажа, влязох в една аптека, купих си от "Кокона и майка" крем против стрии, крем за лице, масло за бюст и интимен гел, като всичко ми излезе за около 25 лева. Българско е, специално за бременни жени, фирмата е от Смолян, цената е народна.
Аз съм с 10000000000000 алергии от какво ли не. Явно бременността обостри нещата и то така, че не мога да ползвам нищо от досегашната си козметика - нито крем за лице, нито за тяло, нито дори крем за ръце. Така започва да сърби и всичко става на мехури аааааа ужас... не се трае... А имам хубава козметика, с арганови масла, розови масла, без парабени... Кожата ми стана убиствено суха още в края на втория месец, ръцете ми се напукаха и нацепиха до кръв, лицето ми взе да се бели на люспи, а какъв пърхот... Божееееееее!!!!!!! никога не съм имала подобна гадост!!! Не мога вече да ползвам дори сапун за тоалет, идва ми много агресивен.
Та с тази българска евтина серия, направена специално за бременни жени, да ви кажа момичета, направо се родих! Пълна поносимост! Чак не мога да повярвам! Отдъхнах си! Към серията има и лосион за изчистване на пигментни петна, но нямам нужда от него за момента и го пропуснах.
Имат и шампоани и други неща, поръчах си да ми доставят шампоан и да го пробвам. Иначе по принцип ползвам Пантен и на Гарниер шампоаните за изрусена коса. Обаче нещо се издъниха, не се справят.

# 379

Да, същия
Скрит текст:

Точно може би плътността на крема ми помогна да нямам стрии, поне аз така си го обяснявам. Разнася се бавно и няма проблем.
Съмнително ми звучи,а може просто кожата ви да е еластична и да не е предразположена към стрии.Честно казано не мисля,че този крем може да помогне

Аз споделих моя опит и не агитирам никого да ползва крема. На мен ми помогна.

# 380
  • София
Някоя мама да е ползвала Palmer's? Взех си по препоръка на сестрата на мъжа ми и засега се мажа с него и с Мустела, но ме интересува има ли други доволни.
Трета бременност на тях залагам - този път си поръчах продуктите от чужбина. Съчетавам мазането с преварен зехтин. Дотук нямам нови стрии, но мисля, че и типа кожа оказва влияние.

# 381
мустела преди и след бременност

# 382
Според мен не е толкова важно какъв е самият продукт, стига е с по-мазна консистенция - не лосион, а крем или олио за тяло, колкото честото мазане и хидратиране на кожата (да речем по 2 пъти на ден). До 6-7 месец не съм ползвала специална козметика за бременни, а обикновени кремове за тяло, но пък си се мажех редовно. После минах на олиото на Юсерин за бременни (наистина действа добре и попива много бързо) - по 2, дори и 3 пъти на ден. Вече съм в деветия месец и нямам нито една стрия, дано не смятат тепърва да се появяват  Simple Smile

# 383
Да, точно това е - да се мажем редовно по време на бременността, а и след нея, защото и тогава се появят стрии

# 384
И само да допълня, единствено от личен опит: мажа с едни и същи масла както гърдите, така и корема. Гърдите имат леки стрии, коремът - нищичко!

Така че какво сега - помагат ли, не помагат ли тези мазила  newsm78

Явно няма еднозначно мнение нито за козметиката, нито за резултатите от редовните грижи за кожата.

maria_magdalenna тази фирма явно е нова или много локална, защото не ги бях чувала досега. По аптеките ги има, така ли?

# 385
И аз не я бах чувала. Просто влязох в първата аптека на центъра и казах "Дай крем за бременни" Simple Smile Дадоха ми това и някакви скъпчииски кремове от порядъка та 45-50 лева за тубичка, които в момента не са ми по джоба. Беше ми спешно, купих си двата крема за лице и тяло, пробвах ги и след 2 дни след като не направих алергична реакция, отидох и си купих останалото от серията, което ми трябва.

А, виж, имат си сайт:
http://www.kokona.net/products.aspx

Хубаво, така човек може да разгледа преди да купи.
Аз си взех поръчания шампоан и го ползвах вече. По нищо не отстъпи на Гарниер на първо четене.
Всъщност това си е до поносимост на човека към дадената козметика. На времето моята съквартирантка ползваше Пантен. Ако помните първите им реклами с бляскави разкошни коси.... та нейната слаба и рядка коса ставаша досущ като на рекламата. Викам и един ден дай да го пробвам тоя шампоан...
Коса без блясък, сплъстивена и твърда беше резултата. Така че гаранция няма.

# 386

Да, същия
Скрит текст:

Аз споделих моя опит и не агитирам никого да ползва крема. На мен ми помогна.
извинявам се не съм искала да ви обидя.

# 387
beginner_mamma, Кокона козметикс не е нова фирма, просто няма реклама и затова е по-слабо позната. Козметиката им се разпространява предимно в аптечната мрежа.
Аз ползвах тяхната серия за бременни с първата си бременност преди 8 години и бях много доволна и сега отново съм заложила на тях  Peace

# 388
beginner_mamma, ставаме две. И аз я харесах "от първо мазане". До сега кремът за лице и лимоновият, който си ползвам обикновено са единствените, които мога да ползвам сега. Да видим как ще се справи с нарастващото коремче....

# 389
Да, аз ползвам на Palmer`s наистина има голям ефект от него, изчезнаха ми стари стрии, които имах. Но ми излезе алергия от него- започна много да ме сърби корема и сега си мажа само бедрата

Общи условия

Активация на акаунт