Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 069
  • 805
  •   1
Отговори
# 390
Аз използвах (и все още използвам) ето това олио

и едно друго мазило на фирмата Beauty Mama, то е крем и пише Massagecreme, но ми е изпратен от Австрия и не знам в България дали се предлага.
С тези двете мазила от дъжд на вятър като се сетя след баня съм се мазала, нито една стрия не ми се е получила. Вече съм в почти 37 г.с. и се надявам до края да не ми се получат такива "екстри".
Много съм доволна и от двете неща и горещо ги препоръчвам на всички бъдещи мами, но до колкото ми е известно гена е силен фактор в образуването на стрии. Нашето семейство са с такива разтегливи еластични кожи, нито майка ми нито баба ми имат стрии пък не са се мазали с нищо. Явно е наследствено.

# 391
  • Where I am Happy
Да ви споделя и моят опит.
От момента в който разбрах че съм бременна започнах да се мажа с Bio oil Качих около 16-17кг.и то почти само на корем и дупе и нямам нито една стрия,след като родих се мазах още малко.Не знам дали от кожата ми или от олиицето ама кожата ми си е като преди.

# 392
И само да допълня, единствено от личен опит: мажа с едни и същи масла както гърдите, така и корема. Гърдите имат леки стрии, коремът - нищичко!

Така че какво сега - помагат ли, не помагат ли тези мазила  newsm78

Явно няма еднозначно мнение нито за козметиката, нито за резултатите от редовните грижи за кожата.

maria_magdalenna тази фирма явно е нова или много локална, защото не ги бях чувала досега. По аптеките ги има, така ли?

Може би просто кожата на различните части от тялото е различна. При мен стриите през самата бременност се появиха на гърдите и по бедрата. Корема най-много порастна, но пък там нито една не ми излезна.

# 393
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Здравейте!Откакто разбрах,че съм бременна се мажа с обикновен лусион за тяло и досега(дано така си остане)нямам нито една стрия!Та аз си мисля,че всичко си е до кожа а мойта по принцип си е мазна и доста еластична!

# 394
Масло от алое вера  Peace

# 395
  • София
до мамите , които са ползвали по- скъпа и не до там скъпа козметика за стрии... има ли разлика или си е до кожа???
Защото аз се чудя дали да си взема нещо по- скъпо от порядъка на 30-40лв или нещо от сорта на Hipp mama ... newsm78

# 396
до мамите , които са ползвали по- скъпа и не до там скъпа козметика за стрии... има ли разлика или си е до кожа???
Защото аз се чудя дали да си взема нещо по- скъпо от порядъка на 30-40лв или нещо от сорта на Hipp mama ... newsm78

Всичко си е до типа кожа и дали е склонна към образуването на стрии. И при скъпата и при евтината козметика е все едно. Няма разлика. Аз дори се обринах от скъпата козметика.

# 397
  • София
Важното е да е силно овлажняващ, не е въпрос на цена. И типа кожа има огромно значение - ако е предразположена спасение може би няма. Много мами тук споделят, че не са се мазали редовно или са ползвали стандартни лосиони за тяло и нямат поражения. Лично аз, наред със специализираната козметика, съм много доволна от ползването на преварен зехтин.

# 398
Ползвах Мама Донна на Чико. Имаше ефект или по-скоро не наддадох много кг през двете бременности и се разминах с тези екстри ..... Обаче, като родих второтооо, нямаше лек.Напълнях с 15 кг и се сдобих със стрии.

# 399
Ползвах Мама Донна на Чико. Имаше ефект или по-скоро не наддадох много кг през двете бременности и се разминах с тези екстри ..... Обаче, като родих второтооо, нямаше лек.Напълнях с 15 кг и се сдобих със стрии.

И пак си е до типа кожа - аз не се мажа с нищо, тъй като получих алергия от тези мазила, напълняла съм с 22 кг и нямам стрии

# 400
  • София
Някоя мама, ползвала ампулите на Lierac да коментира  Hug
Помагат ли наистина за заличаването на вече появили се пресни стрии? Четох отзиви и , естествено, има и доволни, и недоволни. Моя приятелка, която роди преди месец се нацепи след раждането и много искам да й помогна, защото се депресира от вида си.

# 401
Съгласна съм, че всичко е до кожата, но все пак не бива да се пренебрегва и навременната грижа. До 6 месец използвах обикновен лосион за тяло,а след това серията на Мустела и Мама Дона. Масла не съм използвала никакви.  Peace

# 402
Аз ги ползвам в момента, защото получих стрии след раждането.Бях супер щастлива, че по време на бременноста нямах, но явно не си застрахован за след това.Ще споделя мнение обаче след известно време.Идеята на тези ампули е да изсветли стрията, но няма как да изчезне.Казвам го, ако някой случайно таи такава надежда.

# 403
  • София
Аз ги ползвам в момента, защото получих стрии след раждането.Бях супер щастлива, че по време на бременноста нямах, но явно не си застрахован за след това.Ще споделя мнение обаче след известно време.Идеята на тези ампули е да изсветли стрията, но няма как да изчезне.Казвам го, ако някой случайно таи такава надежда.
И моята приятелка е по същия начин - докато беше бременна й се появиха малко от вътрешната страна на колената, но след раждането почна да й се цепи и корема. Четох за тези ампули, че са с 80-90% успеваемост за заличаване, така че се надявам да помогнат и на приятелката ми, и на теб  Hug

# 404
Аз от третия месец почнах да се мажа редовно и сутрин и вечер със скъпа аптечна козметика (каква ли не) като редувах и с народни мазила, но уви-няма спасение...
Просто е до ген и кожа  Sad
Иначе сега като се посвиха и избледняха, но няма спасение ( на корема нямам, но на дръжките и на бедрата имам )
Сега се надявам да събера пари или за лазер и то определен, или за пластика....

Общи условия

Активация на акаунт