Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 199 150
  • 823
  •   1
Отговори
# 435
И сами са идвали, ефектът е същият - пречат. Говоря за офисна работа. Аз съм ходила на такава обява "заповядайте на място" за офис-сътрудник. Фирмата пращаше хора на бригади и нищо не си търсеха за себе си, просто набираха кандидат-клиенти на посредническите им услуги.

# 436
Е то па от страх никъде да не ходим , да видим или да ни видят. И аз съм ходила на баламурски интервюта, това значи ли , че да спра да ходя.  Rolling Eyes На теб ти пречат , другаде може да им се е отворила възможност  Naughty

# 437
Ами дано да им се е отворила, защото аз пък не искам да ме запомнят като "ходещата", а това, което съм им свършила като служител. Не съм убедена, че човек, който се кваква непоканен да "провери", има представа какво представлява работата. Като отиде на място, какво ще направи? Ще говори с някого или нещо друго?

# 438
Да , често управителите си седят по работните места например . Кой да те запомни като "ходеща", мислиш, че някой ще те запомни ли ?. Напротив , често им трябват напористи хора и може точно с това да те харесат. Не ми се влиза в празни полемки , написах каквото смятам за правилно ,смятам да приключа "дискусията".

# 439
От г/д сигурно  50 обяви на които съм отговорила ми се обадиха едва 3 фирми за интервю.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Това е бройката общо за 3 г. през които съм пращала св-та.  Tired   уморих се вече. Без  връзки явно не става.  Tired Tired Tired ooooh! ooooh! ooooh!

# 440
На мен също не ми се влиза в празни полемики, просто дадох съвет, за да не стане някой да си издърпа килимчето изпод краката, докато се прави на напорист. За секретарка не е необходимо да си напорист в смисъла, който влагаш - завиране в очите на хората; за продавачка е обаче е. Въпрос на длъжностна характеристика, а оттам - и на правилно презентиране, ако въобще кандидатът знае накъде е тръгнал, а не да пуска сивита на половината обяви дневно и за по-сигурно да се разхожда с цел себедоказване, барем го приберат някъде.
Четящите да си решават сами. Peace

# 441
И аз съм на мнение, че ако изрично не е написано, че документите са носят на място не е удачно да се ходи. Първо така досаждаш на някой и второ не знаеш на кого ще си дадеш документите, и къде ще ги дени той. Накрая да не се окаже, че изобщо не сте сред кандидатите, защото CV- то ви не е стигнало до когото трябва. Такива напористи по мои наблюдения не се приемат добре в нормалните фирми. Виж, ако е някой тарикат, който търси балами от рода на Търговски представител, може и да ви хареса с този подход.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 23:05 от Red_Hot

# 442
уморих се вече. Без  връзки явно не става.  Tired Tired Tired ooooh! ooooh! ooooh!
Това не е вярно.

# 443
уморих се вече. Без  връзки явно не става.  Tired Tired Tired ooooh! ooooh! ooooh!
Това не е вярно.

Хубавите позиции изобщо не стигат до jobs, особено в провинцията.

# 444
Това не е вярно.

Хубавите позиции изобщо не стигат до jobs, особено в провинцията.
Така е. Връзки(но в хубавия смисъл на думата - изградено име) му е майката.

# 445
Аз докато кандидатствах през jobs за работа май ме викаха там, където не отговарям на 100 процента на условията, а не ме каниха на останалите, където отговарях. Не съм ходила по много интервюта, но това е, което мога да споделя като опит. Примерно:
1. Пускам за обява, в която искат 2 години стаж, искат английски и още не знам какви неща и обявата е на английски пусната. Кандидатствам, нямам 2 години стаж, английският ми е на ниво - мога да се оправя и ме канят на интервю.
2. Пускам по обява, за която отговарям на всички изисквания - ни вопъл, ни стон  newsm78

Ей такива ми ти работи  Laughing

# 446
Аз докато кандидатствах през jobs за работа май ме викаха там, където не отговарям на 100 процента на условията, а не ме каниха на останалите, където отговарях. Не съм ходила по много интервюта, но това е, което мога да споделя като опит. Примерно:
1. Пускам за обява, в която искат 2 години стаж, искат английски и още не знам какви неща и обявата е на английски пусната. Кандидатствам, нямам 2 години стаж, английският ми е на ниво - мога да се оправя и ме канят на интервю.
2. Пускам по обява, за която отговарям на всички изисквания - ни вопъл, ни стон  newsm78

Ей такива ми ти работи  Laughing
Те за специализираните, искащи квалификация и опит позиции обикновено ги пускат фиктивно обявите - за съжаление хората се знаят помежду си в повечето среди и само си се менкат между фирмите :/ Поне от това, което аз съм виждала, е така.

# 447

Те за специализираните, искащи квалификация и опит позиции обикновено ги пускат фиктивно обявите - за съжаление хората се знаят помежду си в повечето среди и само си се менкат между фирмите :/ Поне от това, което аз съм виждала, е така.
Защо за съжаление? За съжаление ли е някой, който си е изградил име в бранша, в който работи?

# 448
За съжаление на останалите...

Точно за тази обява после проучвах кого са взели (имах вътрешен човек) и се оказа, че не е нагласено, но въпреки това не взеха мен. А имах образованието, което искаха, желанието за тази работа и знам, че щях да се справя. Не съжалявам в момента де, но просто споделям.

# 449

Защо за съжаление? За съжаление ли е някой, който си е изградил име в бранша, в който работи?

Хаха, не - "за съжаление", защото всички тези хора, които кандидатстват по обявите и се надяват, често хвърлят напразни усилия.

Общи условия

Активация на акаунт