Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 199 161
  • 823
  •   2
Отговори
# 450
За съжаление на останалите...

Точно за тази обява после проучвах кого са взели (имах вътрешен човек) и се оказа, че не е нагласено, но въпреки това не взеха мен. А имах образованието, което искаха, желанието за тази работа и знам, че щях да се справя. Не съжалявам в момента де, но просто споделям.
Едва ли някой е кандидатствал без желание и образование.  Peace

Те за специализираните, искащи квалификация и опит позиции обикновено ги пускат фиктивно обявите - за съжаление хората се знаят помежду си в повечето среди и само си се менкат между фирмите :/ Поне от това, което аз съм виждала, е така.
Защо за съжаление? За съжаление ли е някой, който си е изградил име в бранша, в който работи?

Хаха, не - "за съжаление", защото всички тези хора, които кандидатстват по обявите и се надяват, често хвърлят напразни усилия.
Значи причината не е в сайта. Причината е, че сме избрали да се образоваме в един преситен, и то с безработни, бранш.

# 451
Значи причината не е в сайта. Причината е, че сме избрали да се образоваме в един преситен, и то с безработни, бранш.

Абсолютно! Това твърдя и аз от самото начало - когато има фиктивни обяви, вината е в работодателите, сайтът е просто среда за разпространение Simple Smile Както споменах и преди, повеето си работи съм намирала именно през Jobs.bg.

# 452
уморих се вече. Без  връзки явно не става.  Tired Tired Tired ooooh! ooooh! ooooh!
Това не е вярно.

Хубавите позиции изобщо не стигат до jobs, особено в провинцията.
Така е. Връзки(но в хубавия смисъл на думата - изградено име) му е майката.
За мен това е истината, за теб -не, защото не си не си се сблъскала с това, с което се сблъсках аз. Живея в провинцията и за да си намериш хубава работа , с която да живееш като нормален млад човек е невъзможно без препоръка . .. разбирайте работа различна от раздавач на брошури, млм бизнеса и със застраховките. Сега сайтът е претъпкан за моя град с подобни не сериозни обяви, с които не може дори да изкараш 5 лв на ден. В момента заплатите са под минималната, а и често фирмите те държат 2 седмици уж обучение и те освобождават, след това пускат обява в джобса и наемат следващия отчаян будала.

# 453
Възможно е. Когато търсих работа чрез Джобс, пусках СВ само на сериозни фирми. От 4-5 интервюта получих предложение за работа от 2 компании като не познавах абсолютно никого там. Това обаче е за София, в провинцията предполагам е по-сложно.

# 454
уморих се вече. Без  връзки явно не става.  Tired Tired Tired ooooh! ooooh! ooooh!
Това не е вярно.

Хубавите позиции изобщо не стигат до jobs, особено в провинцията.

Това категорично не е вярно  Whistling

# 455
  • София
Не знам кой какво разбира под "непретенциозна" работа? Определено за нискоквалифицирани дейности не се срещат обяви там, предполагам че и самите кандидати не търсят работа в jobs или дори в интернет като цяло. За мен непретенциозна работа е продавач, офис- организатор, та ако щете и работа в кол- център. С такива обяви сайтът е пълен.
Не те разбрах. Хем не се срещали обяви за нискоквалифицирани дейности, хем било пълно с такива обяви Rolling Eyes
Разбира се, че това имам предвид под непретенциозна работа. Не се изисква никакво специално образование, не виждам дори без опит какво толкова сложно има човек да се научи да работи в магазин.
И не, нищо не ми е виновен сайтът, просто ми е странно как пък за три месеца нито един работодател не я покани на интервю...Да, вярно, че може би за такива позиции напливът е огромен, но все за това време вярвах, че поне един би трябвало да реагира, ако св-тата наистина достигат до търсещите работодатели и обявите са реални.

# 456
Не знам кой какво разбира под "непретенциозна" работа? Определено за нискоквалифицирани дейности не се срещат обяви там, предполагам че и самите кандидати не търсят работа в jobs или дори в интернет като цяло. За мен непретенциозна работа е продавач, офис- организатор, та ако щете и работа в кол- център. С такива обяви сайтът е пълен.
Не те разбрах. Хем не се срещали обяви за нискоквалифицирани дейности, хем било пълно с такива обяви Rolling Eyes
Разбира се, че това имам предвид под непретенциозна работа. Не се изисква никакво специално образование, не виждам дори без опит какво толкова сложно има човек да се научи да работи в магазин.
И не, нищо не ми е виновен сайтът, просто ми е странно как пък за три месеца нито един работодател не я покани на интервю...Да, вярно, че може би за такива позиции напливът е огромен, но все за това време вярвах, че поне един би трябвало да реагира, ако св-тата наистина достигат до търсещите работодатели и обявите са реални.

Под нискоквалифицирани разбирам- чистачки, общи работници, гледачки, строители и т.н. Такива хора в повечето случи дори не могат да работят с интернет. А под непретенциозна работа имам в предвид- продавачка, офис сътрудник (не офис мениджър) и т.н. За това казвам уточнявайте какво имате в предвид в тези понятия.
В Jobs повечето обявени позиции са за масовката. Тясно специализирани кадри там не се търсят или ако има пусната обява, тя е фиктивна.
За това от личен опит знам как се назначава човек във фирма, която е що- годе с добро име. Или се пита дали има някой свой човек, или се взема от конкуренцията такъв, който вече има име и го познават в бранша.
В другата тема се разясняваше как дори в големите фирми, като IBM, има политика по препоръките, където ако някой работещ там препоръча свой познат за работа, получава доста добра комисионна.
В провинцията за едно хубаво работно място конкуренцията е кой ще е с по-големи връзки, там забрави за конкурси, пък ако ще й обява да има пусната- лични наблюдения и то няколко пъти през изминалата година.

# 457
  • София
Под нискоквалифицирани разбирам- чистачки, общи работници, гледачки, строители и т.н. Такива хора в повечето случи дори не могат да работят с интернет. А под непретенциозна работа имам в предвид- продавачка, офис сътрудник (не офис мениджър) и т.н. За това казвам уточнявайте какво имате в предвид в тези понятия.
Ясно, сега те разбрах Peace
Няма значение, така или иначе, жената искаше да е продавачка, но се оказа, че в двумилионен град работа за продавачки няма или поне не за нея. Аз лично продължавам да го намирам за странно.
За другото, така си е. И аз бих предпочела да назнача човек с препоръки, кой не би?

# 458
  • Ланкър, планините Овнерог
belinda, мъжът ми преди 2г стоя над 6м без работа. Всеки ден пускаше CV-то си поне на една фирма. И все по обяви за длъжност, отговаряща на това, което е работил предните 5г. Тц, не му се обадиха от нито едно място дори за интервю. Даже ги беше научил фирмите, пускащи всяка седмица една и съща обява. Накрая му се обадиха от сегашната му работа, мина през 4 интервюта и го взеха.
Но не мисля, че проблемът е в джобс-а, по-скоро е във фирмите, пускащи обяви.
Сегашният ми работодател миналата седмица пусна обява и ми направи впечатление, че от сайта звъннаха в офиса да проверят дали тел. номер е реален.

# 459

В провинцията за едно хубаво работно място конкуренцията е кой ще е с по-големи връзки, там забрави за конкурси, пък ако ще й обява да има пусната- лични наблюдения и то няколко пъти през изминалата година.

Моите лични наблюдения в провинцията показват съвсем друго, странна ми е категоричността, с която го заявяваш.
Самият работодател има интерес да назначи можещи и знаещи хора - такива, които ще му вършат работа и от които ще има печалба.
Не казвам разбира се, че няма назначения с връзки и познати и то много, но тази категоричност, с която го твърдиш, изобщо не е вярна.
Лични наблюдения  Peace

# 460
В провинцията връзките се припокриват с моженето - там всички имат връзки, но избират не най-дебелите връзки, а връзкаря с най-добри качества  Peace И двете сте прави.

# 461

Моите лични наблюдения в провинцията показват съвсем друго, странна ми е категоричността, с която го заявяваш.
Самият работодател има интерес да назначи можещи и знаещи хора - такива, които ще му вършат работа и от които ще има печалба.
Не казвам разбира се, че няма назначения с връзки и познати и то много, но тази категоричност, с която го твърдиш, изобщо не е вярна.
Лични наблюдения  Peace
Например в държавна институция няма да споменавам име, наемат завършили студенти с 3-ки, а тези с 5 и 6 като мен ни подредиха на дъното на списъка. Някакво логично обяснение как Марийка с 3ките ще има повече знания от мен диплома 5 и нещо? И не бях само аз, другите момичетата също с високи оценки бяха на дъното. Сякаш ни бяха подреждали от най-тъп,  по-тъп, тъп и умен.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 462

Лични наблюдения  Peace

Нямам в предвид малки, частни фирмички, където дори не си знаеш длъжността. Да, там собственикът те иска да си десет в едно, ако може. За мен това не попада в графата "хубаво работно място". В обявата ще пусне изисквания, които дори не са необходими за конкретната длъжност, но той иска да ги имаш, за да може да те използва за всичко. Мнението ми беше за по-големи фирми, до колкото все още са останали такива в провинцията, някой приватизиран завод, някой клон на софийска фирма и т.н, и разбира се любимата държавна, и общинска администрация. В моя град, в един от големите заводи тук, се избиха колеги, на кого жена му да бъде назначена за секретарка. Просто, защото е място, в което все още има реален ТД, 25 дена платен отпуск, нормирано работно време, плащане на извънредния труд, платени болнични, хранене в столова и ред соц. придобивки. И още няколко позиции, които се отвориха. Всичко мина по линията наши и ваши. Това имам в предвид.

И за работа като продавач, отдавна вече се изискват умения. Особено в "маркови" магазини. В чуждите вериги и магазините за техника, продавачите минават курсове на обучение. Не от всеки човек става търговец.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 01:09 от Red_Hot

# 463
Добре кажете ми кое от задълженията на един офис сътрудник не може да се изпълнява на практика от осмокласник? Не може да обновява една база данни ли?

# 464
Добре кажете ми кое от задълженията на един офис сътрудник не може да се изпълнява на практика от осмокласник? Не може да обновява една база данни ли?

Ако работиш във фирмата на Бай Миле ЕООД, може.
Но за момент си представи, че работиш във фирма, която се занимава със специфична дейност. Предполага се да имаш образование или представа от самата дейност. Отделно от това един офис сътрудник може да извършва и първично осчетоводяване на фактури, въвеждане в ERP системата, ревизия на склада, чийто продукти трябва да разпознаваш, да правиш поръчки за доставка и т.н. Освен това от един офис сътрудник се очаква да е разтропан, защото много често се занимава и с всякакви съпътстващи дейности- нещо си се развалило в офиса, командировки, семинари, до трезва преценка кога е шефът е "зает" и кога го "няма".
При нас например офис- организаторът се назначава с техническо образование, точно по тези причини. В малките фирми тази длъжност означава секретарка на шефа, но в големите фирми, това си е "истинска работа".  

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 15:21 от Red_Hot

Общи условия

Активация на акаунт