Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

 • 164 470
 • 741
 •   1
Отговори
# 735
 • София
 • Мнения: 25 155
Вероятно е намаляло, но винаги е имало търсене на дизайнери. Тъй като едната ми специалност е Маркетинг и реклама, имам поглед. Даже зимата бях по интервюта, пак ми търсеха дизайн на банери и постове.

# 736
 • Мнения: 13
Аз всъщност вече не търся дизайнерски позиции, защото докато бях на курс по графичен дизайн разбрах, че не и там се изискват по-скоро технически и аналитични умения и има дълго седене пред екрана. Виж, ако ми плащат да рисувам с четка и боички в ателие веднага ще се навия! Търся рекламна агенция за участие в рекламата като рекламно лице. Simple Smile

Твърдението, че работодателите искат диплома или сертификат, е мит - липсата на кадърна работна ръка у нас наистина е огромна!

И последно, помислете какво е нещото, в което ви бива или поне което ви е приятно. Една моя позната ми отговори с "Харесва ми само да ходя по заведения". Посъветвах я тогава да направи сайт (или блог, защото е безплатен), в който да пише ревюта на заведения. Толкова е лесно да се монетизира подобна страница...

Е добре, това в което ме бива и което ми харесва са изкуствата, но не графичния дизайн, защото и това е свързано с бюра и компютри... Харесва ми да играя театър, но най-вече ме бива в танци, хореография, степ. Също така пея много добре. Излишно е да казвам, че не изгарям от желание да прекарам живота си зад бюро, пробвам вече 6 години и накрая винаги си тръгвам след най-много няколко месеца до година (в големите фирми винаги изръжам под година). Знам, че за роли в театър у нас без диплома от НАТФИЗ или контакти в изкуствата не става, затова и се ориентирам към емиграция. От една чужда страна ми предложиха роля с реплики във филм просто от регистрация в сайт за статисти, а не познавам никой там.

Харесвам и медицината, евентуално там ще ми хареса да работя, защото да си имам собствен кабинет където да приемам пациенти или дори да съм помощник/асистент на лекаря или стоматолога ще ми допадне повече от това да съм в огромен офис на международна компания. Не си представях, че като завърша икономика ще работя в такава тегава среда, буквално се чувствам като просто едно номерче... аз си представях кръгли маси, измисляне на стратегии за бизнеса, а то... вариант е работата от вкъщи хоум офис, но пък ще ми омръзне по цял ден да седя в нас на компютър, имам нужда от движение и поне някакви контакти. И в малки офиси работих, ами пак не е същото, доскучава ми самото естество на работата - Ексели, таблици, телефонни разговори, цифри, бумащина а и не се виждам да работя в продажбите. За преподавател все ми казват, че нямам ценз макар, че винаги ще предпочета една класна стая пред корпоративен офис.

На интервюто всичко прекрасно - в залите за съвещания се чувствам добре, но щом ме пуснат на флора с редичките бюрца и нещо ми става, още от първата седмица искам да се махна, но търпя заради парите. Та по темата - май в джобс за София само такива позиции излизат за квалифицирани служители: тип офис чиновник, кол центрове, банки. А от Варна ми изпадна прекрасна - копирайтър и работа от вкъщи, пак ще е временно, докато намеря нещо с изкуство или докато се преквалифицирам, но ще е приятно. Моля се най-после късметът да ми се усмихне и да имам работа, която ще ми дава щастие и смисъл. Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 16:47 от gorby

# 737
# 738
 • Мнения: 6 571
Като те влекат танци и степ, направи си youtube канал, в който да показваш стъпки от степ или други танци. Или пък рисувай и показвай как се рисува. Докато набереш абонати, ще си седиш зад бюрото.

# 739
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 208
За медицина се учи с години, дълго и методично, нужни са упоритост и дисциплина. Ако работа на бюро те съсипва, не знам как би изкарала няколко години обучение. Не можеш да практикуваш медицина, без съответното образование. Пациентите, които ще посещават кабинета ти, ще се нуждаят от лечение, а не от социални контакти.

Ако те влече медицината или творческите професии, защо въобще учи икономика?!

От постовете ти оставам с впечатление, че оценката на действителността ти куца. На интервюта не питаш ли какво ще работиш, какви ще са ти задълженията и дали въобще позицията, за която кандидатстваш, има достъп до лелеяните заседателни зали? Няма фирма, която да разчита на току-що назначени новаци да и измисля стратегиите. А и в заседателната зала има много повече "скучни" ексели, таблици, графики, данни, отколкото си представяш.

# 740
 • Мнения: 7 893
Нерде степ, нерде медицина, нерде конферентни зали, нерде Стамбул. Joy

Моля се най-после късметът да ми се усмихне и да имам работа, която ще ми дава щастие и смисъл. Simple Smile
Първо реши сама за себе си какво искаш да правиш и след това работи в тази насока.
Не живеем в холивудски филм. Никой няма да те спре на улицата и да ти връчи костюм Прада, скъп лаптоп и автомобил и да те командирова до екзотични дестинации да организираш срещите на Г8, а след 17ч да тропкаш степче. Wink

# 741
 • Мнения: 13
Осъзнавам това, но реално в Джобс предлагат само позиции тип офис планктон. Учих икономика заради родителите ми. Никога нито са ми харесвали, нито са ми вървяли неща като счетоводство, статистика, бизнес, математика... но и да говоря постоянно по телефона в кол центъра с гневни клиенти не ми хареса, а и почивките бяха фиксирани... за мен е важно движението, иначе буквално изчаткам. Вярно е, че и много от колегите ми не харесват работата си и не виждат смисъл в нея, но някак могат да търпят заради парите и сигурността, а аз не мога. Аз вече съм на борсата, напуснах след като мениджърът в кол центъра започна да си измисля разговори, които не сме водели. Имах и прекрасни колеги, но като цяло из тези фирми винаги има едно чувство за това че някой гледа да прецака другарче. Не мисля че парите си струваха психическия тормоз от мениджъра в Сайтел (завършил военната академия и никога самият той не е работил като агент, пълен истерик палеш от най-малкото - без думи).

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 12:37 от gorby

Общи условия

Активация на акаунт