Още малко празненства, за да са всички на една! ЯНУАРИ - 31

• 29 619
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
И мм се тръшна, да ми е честито  hahaha Joy Mr. Green

# 511
Честит рожден ден на Емилия, Никол и Ан-мари! Весел празник!

Днес е женско царство!  Laughing

Ох, Тути и аз съм от спънатите. Особено в училище ми беше голям кошмар. Спъвах се в прагове, падах по стъпала, удрях се във врати, падах пред дъските  Crazy Голяма излагация!

Я ме светнете защо в питката за прощапулника да няма мая?  Thinking Ново ми е това/

Кака Рала
, Дарис я снима Калиа Арсова. По-известна във форума като Калина ме снима. Много добра фотографка, според мен.
На мен пък раждането на Дарис ми е много сантиментално, защото вече преносвах, с огромния корем и ги гледах двете с майка и в болницата, тя тъкмо беше родила, а термина и беше началото на февруари някъде. Иначе цялата рубрика ми е много дразнеща  Tired

Ну Заяц
, как да не ти завиди човек. Пусни една снимка да си стоплим дишите!  Heart Eyes

# 512
  • София
Ох, зачудих се и аз дали да не спретна утре един прощъпулник или да го оставя за по-натам, като се видим с бабите.

Буби, как направи крачетата върху питата? Много е красива.

Тути, записвам си рецептата, викаш вкусна става? Wink

Има ли нещо задължително като ритуал/меню на прощъпулника освен търкулването на питата и хващането на предмет?

ЗАБРАВИХ - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕНИЦИ ЕМИЛИЯ, АН-МАРИ И НИКОЛ!  bouquet

# 513
Мелона, майката трябва да вземе питката и да бяга да занесе на поне три съседни къщи парче от питката. Но трябва да се бяга  Laughing Ти реши дали ще го спазваш. Grinning

# 514
  • sofia
Аз пък знам , че се раздава питка в къщата и поканените деца започват да тичат из къщата и не трябва да се спъват и падат.

И на фона на двете коли със задно миналата зима карахме бившия ми кабриолет с предно през зимата, че да ни е по-кофти. Стига, ММ също се смее на казаното. Да не спорим най-добре.

# 515
Мимс85, добре дошла!  Hug Не се притеснявай за забелването, питай спокойно! Каквото можем, ще отговаряме (аз, лично, по спомени)
Бебеш, сори за него, дано вие с децата сте по-добре вече!  Praynig

Момичета, да знаете, че 5 мл е много повече от една чаена лъжичка. Да не говорим за такава за кафе Naughty
Мерих специално със спринцовка (абе, помня аз нещо от синето, ама ми беше мъгливо...)
Та - 5 мл. са таман 2 чаени лъжички, една супена.
Следователно и супената не е 10мл, както пишат на много места.
Та така... На Тома Неверни предлагам да пробва лично.
Защото в упътването на "Самбукус"-а пише 5мл или 1 к. лъжичка. Сигурно имат предвид 1 кремова или кой знае hahaha
Мелона, по нашия край е малко по-различно, май. След търкулването на питата и пускането на бебето да си вземе каквото си хареса до три пъти, се почерпват събралите се деца (едно време   си се събираха и неканени, сега трябва да си ги осиугриш  Mr. Green) с по парче от питката, сирене и халва. После се пускат да тичат, на най-голямото се предлага да носи новопроходилото бебе (ако смееш да му се довериш, ако не - лично) На прощъпулника на брат ми обикаляхме из махалата на бегом.
lyuba84 ме е преварила...

Мама каза, че съм взела химикал първо. После банкнота, ама аз лееекинко се съмнявам, че нямам подобен спомен от безбройните им преразкази newsm78

# 516
  • София
За маята смятам тържествено да се направя, че не съм разбрала  Whistling и да се пробвам с питка по рецепта на Ети. Но за тази цел първо дребното трябва да стане по-стабилно. Една идея, която ми дойде тия дни: да сложа документите на колата = катаджийка  Joy

За тичането по съседските къщи и аз го знам = даже съм тичала като брат ми проходи (ау, колко ми беше досадно). Обаче тук съседите не са ми много любимите, та и това смятам да пропусна.

Добре дошла на новото мамче! За пишката и аз не мога да дам съвет, че сме с мацка.

А коя е фотографката на Дарис? На кафе като цяло ми е един голям кокошарник, но по това време на деня няма какво да се гледа, Елена Розберг ми е като от филма Степфордски съпруги, като кукла робот, та пускам ги там поне да крякат да не е тихо вкъщи

Колко точно си го написала  Joy Joy

# 517
Между другото ако ни чете мъж, ще падне: жени спорят за коли в бебешки форум Laughing
Това е като вица за блондинките дето си говорели за физика и като ги приближили, сменяли темата, че да не ги помислят за умни. Не мога в момента да го възпроизведа

Буби, по повод на разхода, ние сме с форд фиеста лична. Много харчи, както казва моя мъж "  Е кво си купихме, Форд или Кайен" Също така постоянно съм псувана за избора на кола, цитира ми се лафове от сорта " Купи си форд, да нЕмаш комфорт" и как Ford всъщност означавало Fix Or Repair Daily Joy
Истината е, че много прилягаше преди 2 години на ергенския ни живот, свързан с постоянни пътувания за уикенда извън Сф, а сега ни е много малка с детето, но не ни е пушка пукнала за друга

Мали голяма тъпотия ме е налегнала. Като съм с детето не усещам как минава деня, а днес цял ден се чудя какво да правя. Винаги ми е било странно какво правят жените, които не работят и децата им ходят на градина newsm78  Имам такава съседка и много съм се изкушавала да я питам какво прави по цял ден
Всъщност влязох да кажа нещо конкретно, а изговорих един куп глупости

сетих се, тази калина ме снима я познавам, яка мацка. Видях и Дарис, но аз не съм голям фен на фотосесиите, студийните и фотошопнати снимки.  Така, че нещо не съм впечатлена

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 18:44 от kak@r@la

# 518
Хайде и аз да внеса малко смут по въпросите за прощъпулника. Grinning  По нашийо край питката може и да не се прави от майката, може  да е с мая, обаче... прави се в ден сряда, при нарастваща луна, преди обед и се раздава преди обед. Получилите питка подскачат няколко пъти на едно място. Така че  ще трябва да изчакам почти цял месец нарастването на луната, въпреки че Петър вече ходи много добре.

За пишката - не смятам да забелвам, макар че домашните нещо ме натискат, да видим.

# 519
Хахахаха, Fix Or Repair Daily! Яко, ще го запомня!  hahaha

Така - специално за Мрм и Емили рецепта за лесна содена питка :
600гр пресято брашно
1 кофичка кис.мл.
1 ч.л. сода
1 к.л. сол
1/2 пак масло от малките
шарена сол
червен пипер

Слагаме содата и солта в кис.мл. да кипне. Объркваме го с брашното и замесваме меко тесто. Месим, докато спре да лепне (или поне да лепне съвсем малко). Ако е необходимо добавяме още малко брашънце. Когато стане мекичко, гладичко тестенце го разстиламе с пръсти да стане плоско с дебелина около 2см. Разтапяме малко масълце и намазваме хубаво дъното на тавичката, наръсваме шарена сол и мааалко червен пипер. Слагаме питката, отгоре пак намазваме с разтопено масълце, шарена сол и червен пипер. Печем на загрята фурна 180 - 200 градуса. Ако е с обдухване - 180'. Печем около 30 минути. Воаля!  bowuu
Специално за прощъпулника сложих съвсем малко масълце и шарена сол, без червен пипер, за да не омажа белия чаршаф.
Краченцата ги оформих от малко тесто - наточих го да стане плоско и изрязах стъпълцата с остро ножче. Пръстчетата добавих отделно от малки топченца тесто. Нямам идея дали ще бухнат, ако има мая, ама станаха идеални така и беше вкусно.  Peace

# 520
dimara Натискай ги и ти!  Mr. Green
ралче какче При нас малкия като е на ясла с мъжо спим, ядем и гледаме филми  Joy А от другата седмица почвам листовките вече!
за питката Ми у родопско понякога даже не се търкулва питата ами върху нея се слагат предметите или около нея. Друго не знам...Ще почерпиме и тва е. В този сняг ми е много интересно как ще бягам до съседният блок  Mr. Green

За всички фенове и родопчани ей го наш блог и сайт смех Пауне форкат  ЦЪК

# 521
  • sofia
Само да кажа, че измамниците от ДМ ни прецакаха, кампанията е само в неделя.

# 522
ралче какче При нас малкия като е на ясла с мъжо спим, ядем и гледаме филми  Joy А от другата седмица почвам листовките вече!

Ей човек, днеска спах до 10 ч, пих кафе с верни приятЕлЕ, ядох около 180 пъти, пазарувах, цял ден говоря по телефона, пих вино с верни приятеле и пак време не минава....
Между другото пак малко смях:
Знаете ли от какво има нужда пияницата- да му е тЕмно и да му е ладно Laughing

Ти още ли не си ги изяла с парцалите тия листовки ooooh! ние с тебе ще станем за смях на целия форум: аз защото имам кола, книжка, опит и не шофирам, а ти защото вече 3та година караш курсове. А дано сега по време на втората бременност вземеш книжка Joy Мисля, че вече с 2 ще ти е трудно да се придвижваш с количката, ама всъщност Калинката ще е на ясла та можеш още да ги отлагаш курсовете hahaha

от 3 дни не съм вкъщи и ми е вече мн мъчно, като сме с мъжо все се дърляме, ама като сме разделени все си липсваме

малко ми е странно какво се втелясвате с тия питки, ще купя там някаква ще е търкулна и толкова.
Да не говорим, че и погача не съм правила, пък те - нищо ни няма. И последното нещо, което имам намерение да правя е да тичам като луда по етажите на блока
Мисля вече за днес да спра да пиша, че досадих сама на себе си, а на вас сигурно ви се плаче от мене

# 523
Кака Рала, пиши, че да чета  Laughing Нали и аз се чудя какво да правя.
Представих си как фучиш нагоре-надолу по етажите с полвинеста питка  hahaha

# 524
и за всички, които пожелаха отново да ме видят във форума/ понеже дълго ме нямаше Mr. Green/

след като днес коментирахме чука, като предмет за адвокат ми влезе в главата и си я тананикам
и още една много любима:

и един специален поздрав за Уондър:

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 21:20 от kak@r@la

Общи условия

Активация на акаунт