Малко мина, много остава, но всяка от нас СЕПТЕМВРИ ще бъде мама!

• 30 668
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
не, в майчинство съм  Mr. Green

Blush ами верно ... някой трябваше да види подписа ти ...ама кой ли Mr. Green

Аз да дам отчет за днес .. пуснах си кръвните дето доки ми ги даде миналата седмица да пусна и утре чакам резултати. За тези дето ще попитат какви изследвания пиша  Mr. Green

Syphilis - RPR   
HBsAg / хепатит В /
HBsAg стойност   
HBsAg интерпреация
Кръвна група

Evvaa За тези изследванията се взима само един път кръв - вече според тях зависи колко ще те източат.

# 151
Благодаря за отговорите момичета!
Относно фолиевата киселина - пак да кажа това е втората ми бременност и знам че в началото поне до 3 месец не са нужни допълнителни комбинирани витамини, а само фолиева киселина. Витамините започват да се приемат от 4 месец, аз лично започнах от 5 месец, защото моя доки ми каза че до тогава не са ми нужни. Бебето е много мъничко и то си взима всичко необходимо като витамини и минерали от организма. По-важно е да косумираме качествена и витаминозна храна и това е напълно достатъчно. Друг е въпроса с гаденето - почти няма храна от която да не ми се гади. Но какво да се прави, знам че трябва да устискам до 4 месец- тогава отшумява.

# 152
Здравейте отново  Grinning
Много съм щастлива, защото днес ходих на лекар за тоновете, както ви бях споделила и всичко е наред Simple Smile Имаме си тонове и май са около 115, ако му разбирам правилно на лекаря, че днес не можа много много да ми обяснява, освен да ми каже, че е наред за сега Simple Smile)))))))

# 153
Здравейте и от мен момичета  Hug
Аз днес бях на работа, след една седмица отпуска, едвам се мина този ден. Стори ми се безкраен.
Вие доста сте пописали  Mr. Green не мога да смогна да се включа във всички теми, които сте обсъдили, но ще се пробвам  Whistling
Стасенце много се радвам,че всичко е ОК с бебо, честито сърчице.
Аз съм в сряда на док. и се надявам и аз да чуя.
Софийчето аз има пиърсинг на езика и също ще трябва да го махна,само че преди раждането. Лошото е, че там много бързо зараства дупката, а си харесвам обицата  Mr. Green

Относно дрехите - ходя си разкопчани панталони и си  Whistling лошото е, че и сутиените нещо ме стискат, ще трябва да си купя по удобни.

На всички нови септемврийски мами - добре дошли   bouquet

# 154
Стасенце честито сърчице! Hug
Светланице и аз се бях шашнала като теб, но всичко е наред. От време на време спират болките и после пак се появяват когато им хрумне Wink
Аз от днес пак съм в болничен. Не, че се е случило нещо кой знае какво, но в неделя нали цял ден бях като парцал, имах и зацапване и днес се повтори. Реших да се обадя на доки и тя ми каза да се прибирам и да мина през нея за болничен.
Накарах я да ме види пак на ехографа и всичко е наред.  newsm44
Даде ми болничен до края на седмицата.
Малко ми се скара, че съм взела да се психирам и да съм спряла да правя разбор на течението си  Simple Smile
Но аз предпочитам да я притеснявам по-често дори и неоснователно пред това да стане някой гаф.

# 155
  • shumen
Fate аз по принцип избягвам да пия алкохол ама снощи незнам защо изпих няколко чаши.Но няма да се повтори вече,понеже ме скъса глава днеска.Аз тази седмица ще ходя до доки за направление за гинеколог.И моите гърди са напрегнати и всичко ме дразни.Тази вечер нещо и стомаха ме боли.Това нормално ли е,момичета?

# 156
Добре дошли на новите мами   bouquet
Стасенце, и на мен ми се е случвало това с гърдите - да спрят да ме болят. Знам че е нормално, обаче въпреки това се паникьосвам  Blush
Студът навън е ужасен! Направо съм в паника как ще ходя на работа тази седмица. Днес беше много тегаво по улиците, а в в работата  Confused
И на мен ми стискат панталоните. Дискомфортно ми е на корема, затова избягвам да се пристягам и обличам по-свободни дрехи.

# 157
Светланице , моите пък въобще не ме болят ( и с предната бременност не са ме боляли) Почти не пораснаха и преди и сега...не се безпокой!

Каси
, стой си на топлчико и почивай! Дано спрат вече тези зацапвания , че си е притеснение
Naughty

# 158
Добро утро момичета,
Стасенце, честити ти сърчице! Дано всички да имаме хубави новини от тук нататък.
Много ви благодаря за подкрепата и успокоението, добре, че сте вие, че иначе не знам как ще изчакам до четвъттък(стискайте палци).
Относно дрехите и на мен дънките ми стягат на кореме, особено като седна на работа, ракопчавам колани и тн., ама в тоя студ вече не знам какво да обличам.
Каси, аз се притесних, защото мен си ме боляха гърдите от самото начало и изведнъж спряха но явно е нормално Hug
Целувки момичета и приятен ден на всички за сега, аз тичам за работа!

# 159
Добро утро момичета!
Реших, че след първото  Sick за деня е редно да вляза, за да видя какво сте писали снощи. Joy
Роси благодаря за пожеланието!  Hug

П.П. Ех защо не съм и аз от щастливките дето почти нямат симптоми? Sad
Най-вероятно тогава пък щях да се психирам, защо не усещам нищо hahaha
Абе хич ме няма Crazy

# 160
Каси, аз така се психирам, понеже за сега нямам гадене или  Sick Само, когато си пия сиропа за кашлица, ми се гади. Но ттой е толкова отвратителен, че и без да съм бременна ще  Sick Но женския ни мозък е толкова податлив на притеснения и самовнушения, че всичко би ни психясало без видима причина. Аз постоянно например си пипам гърдите и усетя ли болка съм най-щасливата жена, защото иначе си мисля, че ако болките минат, съответно и не съм бременна хахах  Laughing Уникални сме жените!!!  hahaha

# 161
Аз също нямам почти никакви сиптоми, не ме болят много и постоянно гърдите (само примерно като се къпя под душа и масажирам леко с гъбата, тогава ме наболяват), не ми се гади хич, по скоро имам едно усещане за еднакъв вкус на храната...Единственото, което имам като симптом е леки болки в кръста, които даже вече поотминаха, бяха до 4,5 г.с. и голяма сънливост  Sunglasses Аз по принцип не съм от поспаливите хора, обаче сега си спя през нощта минимум 8 ч. и ако съм си в нас с кеф си дремвам и един час следобед  Grinning
Така че не бива да се психираме толкова наистина, ама дето викате, женската психика е шашава работа!
Поздрави!   bouquet

# 162
Здравейте мамита.
Вече 4 ти ден съм с температура . Явно ме е хванал гадния грип. Постоянно пия парацетамол и витамин ц. Но ту я свалям ту я качват температурата.
Днес ще отида на лекар да ме видят, защото не се чувствам много добре . Имам болки ниско долу. Толкова ме е страх, не мога да спра да си меся глупости. Много ме страх. Моля ви някои ако има инфо за това да ми пише моля ви.

# 163
Meri Bi, внимавай само с витамин Ц и не вземай конски дози (тези които са 1 г), при бременни мисля не повече около 100-150 мг на ден са препоръчителни.
Това разбира се според моята гинеколожка, може и да греша   bouquet
Скорошно оздравяване!  Hug

# 164
Мери , бързо оздравяване , пази се !

Каси , аз нямам никакви симптоми и си е паника  hahaha То нито така , нито така... Имах само повишена сънливост , ама и тя май ми мина Simple Smile

smiley_girl не е добре да се масажирт гърдите по време на бременност (ако масажираш тях де, ама така разбирам)

Общи условия

Активация на акаунт