На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 955
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
По принцип дават при ВСМ с дясно-ляв шънт дават хипоксия, оттам за компенсация увеличаване на хемоглобинът, а при вас е нисък. Hct (хематокритът как е)?

# 271
По принцип дават при ВСМ с ляво-десен шънт дават хипоксия, оттам за компенсация увеличаване на хемоглобинът, а при вас е нисък. Hct (хематокритът как е)?
0,359 реф 0,290-0,450

Тея няма трайно посиняване (нали това е хипоксията). Посинява само когато плаче.

# 272
Да, HCT е в норма. Мда, при вас цианозата е при плач, защото си е вид дейност и тогава (при усилие) настъпва посиняването. Вероятно си чела, че по- големите даца си почиват като клечат. Така настъпва облекчение при тях.

# 273
По принцип кардиоложката пусна изследванията за да провери дали ни действа антибиотика.

При нас помага единствено и само да се отстрани от нежеланото място или да се даде желания предмет. Защото тя посинява за всяко нещо. Ако наистина посинее много отваряме широко прозореца и се оправя. Знам и точно коя артерия се натиска, за да компенсира.
Това, което ме тревожи е, че белодробната артерия взима много малко артериална кръв вече. Преди е била точно между двете камери, а сега е изместена вляво.

На тази фигура много добре е показана пулмонарната стеноза /имаме такава/, само дето при нашето сърце не се взима артериална а венозна кръв, и според кардиоложката е много вероятно скоро въобще да не взима артериална, и малкото разстояние да се затвори.

На практика при нас има дупка между камерите/9мм/ и изместване на белодробната артерия.

Ето и сърцето точно при тетралогия на фало.

Извинявайте момичета че ви занимавам с нашия проблем.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 21:55 от Бебешондел

# 274
..
Извинявайте момичета че ви занимавам с нашия проблем.

Елюхин, ама как е възможно да се извиняваш, честно. !!не забравяй и че Тея е все едно на всички ни, освен само твоя си**; даа, така вярвам.

Кал, благодарности   bouquet

# 275
  202uu, Вес!

# 276
Марияп,аз не прехвърлям майчинство на никой и затова се декларира толкова.Искам да го прехвърля на майка,защото тя се грижи за бебето докато работя и така е резонно ,но преди години като питах ,от социалните ми казаха,че програмата се изчерпала,сложно било,абе искаха да ме откажат...трябвало за е записана като безарботна колко си там месеца в бюрото по труда...и се отказахме.Ще споделиш ли на ЛС или някой друг ако е запознат,как мога да прехвърля майчинството си на бабата?
Бебеш мисля за вас всяка нощ(само тогава оставам на саме с мислите си)Моля се да се излекува щерка ти,да се закрепи и всичко останало след това да мине  леко.За съжаление не мога да помогна финансово,но се радвам,че има мамчета с възможност да помагат! Hug

# 277
  • Сандански
Еления аз майчинството го прехвърлих на ММ,но знам че може и на някоя от бабите.Просто излиза в отпуск по майчинство от фирмата в която работи.Аз дадох на ММ бележка от моята фирма до кога съм ползвала майчинство,за да знае неговия счетоводител от кога да го пусне пък него.Абе малко смотано го обясних,но ако си работи на трудов договор жената не виждам защо да не може да излезе - ако Вал може нека и тя да обясни по-разбираемо Peace

# 278
ЧРД на сладката синеочка Краси и милото Райче - зайче. На мамите Леприконче и Бенджи - много, ама много усмивки и здрави щастливки.
Инка - ЧРД - много здраве ти желаем и ви пращаме целувки с Райчето. (и ест. нова кола)
Буби - и на твойто братче здраве и любов.
Гали - зда бъдеш обсипана от любов от тримата ти мъже.
Рая пък не казва мама и това е. Само кучовци и котаци са и в главата  Mr. Green
Толкова, нямам време за повече. Това дете е неуморимо. На ден ни се събират по 2-3 часа вкъщи. Носи си обуките вече. Адиос.

# 279
еее, днес много рано станахме, та ще успея да почерпя с нещо топличко

# 280
Добро петъчно утро!

Хей, голяма пустош тук, още никой ли не е станал? Освен Инка Simple Smile
Инка, мерси за кафето!  Hug

Пепинка, да гушнеш неуморното Райче от мен!  Wink

Ние вече фучим из къщи. Отиваме да слагаме трохички на птичетата, че ще ни чакат.  Grinning
Айде, като се посъбудите, ще се включа пак.

# 281
  • В две тъмни очички
Добро и от нас.
Влади не ме пуска да сядам на лаптопа - като ме види, че се доближавам до него и започва да реве и да се вре в мен  Confused Явно пак съм започнала да прекалявам с висенето пред компютъра - та идеята ми е , че може тези дни пак да поизчезна за малко...ама не е сигурно де...зависи до колко ми издържат нервите да си стоя в къщи ( нямам кола в момента, а навън е студ за разходки с дребното по - дълги от 20 мин ) и да не се поровя да почета тук там нещичко...

Понеже е много студено, а ние нямаме изолация на къщата , а на Влади стаята е най-студена, тези дни сме си я взели в нашата стая. Да, ама като отидем към 12 да си лягаме и тя се буди и после не иска да заспи в нейното си легло и пак се тропва м/у нас. От няколко дни е така и подозирам, че започна да свиква, което ме притеснява леко. Сега отучването ще трае поне 2-3 седмици, което значи , че поне толкова няма да мога да спя по цяла нощ, защото тя ще се буди на 1-2 часа и ще се приспиваме по 20-30  мин  ooooh! Ама както и да е, трябва и това да мине...

# 282
  • Сливен
Добро Утро!
Вчера бяхме на консултация. Емилия е 8200 и 72 см. Имаше ваксина, взеха ни кръв, урината по-късно,  а хемоглобина й е 112. Писна ми от тази зима, по - принцип обичам зимите, само да не вали дъжд, защото мразя да вали, ама никъде не мога да мръдна, заледено, затрупано, всеки ден викам някой в къщи, за да отида на ДК.
Мисля, че е крайно време да оставя Емилия сама да спи, сега аз спя в нейната стая, но тя все се буди като си лягам, и не заспива, и трябва да изляза от стаята и да я изчакам да заспи отново..научих я сама да си заспива и понякога това ми прави номера Rolling Eyes Само да се постопли малко, се пренасям в спалнята при ММ, защото се изнежих да спя на топло, а там си е доста студеничко Confused

# 283
  • Пазарджик
Добро утро и от мене!Инка ,благодаря за кафенцето,страхотно изглежда.

Май тази седмица ,ще ми е крива,така се почна и така ще свърши.Първо шефа ми,вчера сметката за ток ме разсъни ,можех да мина и без кафе,а днес получих писмо от НОИ,че нещо с документите за майчинство не е наред та сега и до счетоводството трябва да ходя.Ама тва де е,бели кахъри дет се вика. Mr. Green

Вчера прибрах стола за хранене на Нелката окончателно,хванах я на косъм от пребиване,както и да го завъртя ,тя все намира начин да се покатери.Този път си го беше добутала до библиотеката ,беше се покатерила от горе и си сваляше книги ooooh!Искам да и взема от тези малките фотьолчете,някакви мнения.

Да си кажа и аз за триколките,умрях да купя на Таня,една от най лошите ми покупки,е вярно не беше толкова модерна като тези които показвате,но преди 8г.това се предлагаше в Пз.Първо беше много не стабилна,особено на качване и слизане от тротоарите,после крачетата не стигаха педалите ,а когато това стана възможно коленете се удряха в кормилото
Ох после ще продължа

# 284
 Здравейте!

Макар и с малко закъснение -
Честит празник на всички рожденици и малки и големи, да са живи и здрави, да са много обичани и щастливи!   bouquet

Честит имен ден и на Симонка на Гъбка и Мона на Гери!    bouquet

Ей, аз ли нещо не съм добре, ама днес времето уж по-меко, а на мен ми се вижда по студено от колкото на хубавото слънчице на -15...

Хубав ден от мен, бягам по задачи...

Общи условия

Активация на акаунт