ОБЗОР 2013

• 84 030
  • 551
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Малко по-спокойно може ли?!
Това дали съседите ти са шумни и се прибират с гръм и трясък  какво общо има с комплекса като цяло? Това си е до възпитание на хората!
Така може да се прибере комшията и от плажа посред бял ден, ако там е люснал n-найсет бири/облака, и ако ще в целия курорт/комплекс да няма нито един бар/дискотека... На хора без такт и обноски можеш да попаднеш както в Къщата на леля Дора, така и в 5*
Освен това, гледката на хора по терасите/дворчетата, пиещи ракия и бира от магазина, слущащи силно музика, пляскащи карти и джуркащи зарчета на табла до късно вечер, се среща предимно по къщите като на леля ти Дора, и пред гаражите, пригодени за стаи с по 10 лв на легло  Peace

# 346
Първо- аз не пия алкохол, така че упражненията ви на тази тема, са напълно излишни! Второ, всеки, дори вашите палави и разглезени деца, подобни на тези врескалчета, дето ми съсипаха почивката- моята и на приятелката ми, знаят, че в България размерът на заплатата рядко се определя от заслугите, качествата и нивото на образованост на дадения служител!Трето- точно за това си говорим, че липсата на морал, дисциплина и възпитание у летуващите, може да провали почивката и в 5 звезди, и в къща, та затова поне да дадем по-малко парици, та да не съжаляваме сетне! И в крайна сметка кой е виновен за липсата на тишина, за нарушаване на спокойствието по курортите у нас- според мен най-удобно е да кажем, че е липсата на възпитание, но всъщност, ако се надяваме всички да го имат, значи сме доста наивни мечтатели.Следователно, редно е да има правила и санкции.А точно това го няма.Аз примерно си плащам за спокойна и тиха почивка и искам сън от 22 :30 до 8 :00, както и от 14 :00 до 16 :00 - който иска дискотеки и среднощни шумни прибирания или високо пуснат говор на телевизор или музика- нека си стои в панелния комплекс или да почива другаде, където няма и други летуващи.Затова на времето имаше почивни станции, където при добри, макар и не блестящи, условия, почиваха много хора, но почиваха истински, при ясни правила за тишината и часовите интервали.А сега, ако ще и 6-звезден хотел да е, с всякакви луксове, ако не се гаранитра и обезпечи спокойствието на гостите, то тогава всичко се обезсмисля.А за къщата на леля Дора, мога да кажа, че беше сравнително спокойно, като изключим едни пияни руски младежи, дето младост не помнят, които се прибираха с грохот среднощ и един малоумник, който всяка сутрин в 7:15  с чукане по съседната врата будеше своите близки, настанени в друга стая.И досега не съм попадал на бълхарници за 10 лв.- навсякъде е било прилично, а откъм чистота- никакви забележки.

# 347
Хей, големи страсти са се разкипели тук. Тъкмо поутихнаха в темата за Албена и са се пренесли тук.  Grinning

Искам да попитам почивалите в Каза Мартинез
-какво представлява допълнителното легло в двойната стая (ако сте ползвали),
-стаята с две единични легла ли е или е спалня,
-плажът пред хотела почиства ли се ,  пренаселен ли е или е по-спокойно
-морето чисто ли  е , плитко ли е,
-има ли зона с платени чадъри и как се ползват (само от този хотел ли се ползват)
-плаща ли се предварително капаро (притеснявам се да плащам на места, на които не съм ходила, знам за всякакви случаи)
-всичките ли стаи  са с изглед към морето или предварително това се уговаря
-почистват ли се стаите и горе-долу колко често
-има ли климатик  и хладилник ( пише, че има, дали е така) в стаята

Извинявам се за многото въпроси, но нямам лични впечатления от Обзор. Ще бъда благодарна, ако някой отговори поне на част от тях. Видях, на по-предната страница отзивите на Eva, ако може повечко информация.

# 348
  • Резерват "Северозапад"
В добрите хотели, ориентирани към семейства с деца има сериозна, ненатрапваща се охрана и не вярвам да допуска изпълнения през нощта като горепосочените Wink

# 349
  • София
...Искам да попитам почивалите в Каза Мартинез ...

Дано съм ти полезна, последните 2 години отсядаме там. По ред на номерата:  Mr. Green
-допълн. легло е разтегаем фотьойл;
-стаята е със спалня (не мога да се сетя дали матракът е двоен или 2 единични...) с ортопедични матраци и възглавници;
-плажът пред хотела не е  към хотела, а си е градския плаж, който се позлва от всички. Има свободна зона и до нея е платената (по 6 лв/ за чадър и шезлонг), нагъчква се в топ-сезона, ние сме ходили и двата пъти в нач. на август. Почиства се, но хората са мърлячи и фасове, пластмасови чашки и костилки от праскови ще видиш със сигурност...
-Капаро се плаща след резервацията, в  размер на 1 нощувка.
-Всички стаи са с изглед към морето, но има по 1 на етаж, която е откъм съседния двор, къщата е буквално на 1 ръка разстояние, и не е добре. Добре е при възможност да се уточни стаята. Препоръчвам ет. 3, стаи 302/303/304 или ет. 2, стаи 202/203/204 (и то точно в този ред Simple Smile ).
-Стаите се почистват през ден, но бельото се сменя по-рядко, може би на ок. 3-4 нощучки.
-В стаята има климатик и мини-бар.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 12:20 от desitka*

# 350
Нищо не пречи същото да се случи и в добрите бази с бунгала или къщи за гости! И има примери в това отношение, но са рядко- напр. бунгала Дукакис в Бяла, защото стопанката е бивша учителка, та слава богу, такива изпълнения не й минават! Но има и друга, по-обективна причина- начина на разполагане на бунгалата едно спрямо друго в редичка, с доста място между отделните, а не малки тесни и нагъчкани бунгалца или пък още по-зле - такива, разделени от гипсокартонени стени.Освен това в тези бунгала нямаше телевизор, и слава богу! Не знам защо това минава за екстра, но аз държа да няма тв, а не да има такъв, както повечето почиващи.Не мога да ги разбера- нима не идват за пълна отмора, в т.ч. и на очите от облъчването на тв, комп, лаптопи и т.н.И нима няма да предпочета плаж или разходка или сън вместо висене в интернет или пред тв, поне докато съм на почивка.Така че, лично аз, упорито избягвам бази, които имат тв, wi-fi и където допускат домашни любимци.Ако искам лаещи кучета нощем, ще ида на село безплатно, а не срещу пари в чужда къща!

# 351
  • София
Смятам провокациите и обидите да са приключили и темата наистина да поема в правилната посока! Знаете какво се случва в противен случай  Wink

# 352
Мерси много, адашке!   bouquet  Много ми беше полезна информацията.

# 353
А някой завърнал се от Сол Луна Бей тази година да даде малко отзиви.

# 354
  • Пловдив
Ако се настаним в Мирамар, където има места до определена дата и след това се преместим в друг хотел за още 3-4 нощувки, кой хотел ми препоръчвате - да е до мирамар (да не правим генерални местения хаха), да е същия клас, да е ол инклузив, с детска площадка по възможност...?   bouquet

и като цяло ако може ориентиране -мирамар ли е най-добре, четох такова мнение? обаче сол луна бей маре и риу хелиос бей също са тази категория? моля за класация топ 3 от почиващите там?
четох и за по-едър пясък на места, пред тези топ 3 хотели пясъка ОК ли е? не че ще го ядем, но все още помня болката от настъпан камък на плажа, разрязал петата ми.. Crazy

# 355
  • Резерват "Северозапад"
За мен Мирамар е наи-добре Laughing, после Риу и Сол Луна, но това си е моята лична класация Wink- Плажьт пред Мирамар пак за мен е наи-хубав, до Риу има една блатясала река и доста комари и миризма, а вьв водата пред Сол Луна има обли камьни, но не са много.
Аз лично от Мирамар бих се преместила в Риу - то. Не сьм била в него, но сьм ходила в Риу Правец и беше невероятно Heart Eyes, та затова си мисля, че и Риу Хелиос ще е супер Grinning

# 356
В Мирамар нямат свободни места до 20.09 от тогава имат и промоция за 5нощувки.И аз се чудех за Риу но тази река ме притеснява.

# 357
Kolektiva са пуснали ваучери за Казабланка от 2.09 /5нощувки за двама 360лв/доста добра цена  newsm78

# 358
А тези, капиталистически мутреси дето се хвалят с ол инклузив в скъпи хотели- това не може да си го позволят 80% от българите, така че по-полека с фукането и първо кажете откъде имате толкова пари?!
Явно дълбокият соц Ви преследва неимоверно, светът се развива драги ми fire_strike и всеки почива там където ще се се чувства най-добре и на цената, която може да си позволи. С този си пост обидихте много жени като мен, които са учили и работят неимоверно много, за да могат да си позволят почивка в хубав хотел. Явно проблема са възгледите Ви и ако вашите критерии за почивка са свързани със спане и хапване на пържоли, то моите не са Laughing.  В крайна сметка на дълго и нашироко сте описали вашата незабравима Ахтополска почивка за 5лв., част от която поствам Hug
Бях на почивка с приятелката си в база с бунгала "Ангел" в гр. Ахтопол от 12 до 20 август 2012 г.Първоначално бяхме резервирали бунгало за двама в почивната база на артистите- по 5 лева на човек.След дълги перипетии при пътуването и смяна на няколко влака и автобуса, успяхме да се доберем от Русе до Ахтопол за почти 12 часа.Там пристигнахме късно вечерта и се настанихме с бунгало в почивната база на артистите.Бунгалото беше доста мизерно, с незатварящи се плътно прозорци или дори липсващи крила на някои от тях, с дъски на пода, без собствен санитарен възел.Общите бани и тоалетни бяха разположени на около 50 метра от бунгалото и за да се добереш до тях едва ли не ти трябваше карта и компас.В тоалетните беше невероятна гнусотия и мизерия, бяха доста мръсни.Баните бяха заключени с катинар, което значи че достъпът до тях в интервала 22 часа- 8 часа е практически забранен

# 359
Аз лично от Мирамар бих се преместила в Риу - то. Не сьм била в него, но сьм ходила в Риу Правец и беше невероятно Heart Eyes, та затова си мисля, че и Риу Хелиос ще е супер Grinning
newsm10

Josefin, бих избрала РИУ Хелиос без колебание.

Общи условия

Активация на акаунт