Рецепти с пилешко месо

  • 5 640
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 11 492
Предлагам тук да споделим рецептите си с пилешко месо!

# 1
  • Мнения: 534
То има толкова много и всяко ястие с месо може да бъде с пилешко.По моите вкусове разбира се!Аз ям основно пилешко ,пуешко или свинско,Всичко мога да направя с пиле.Най-честите са супа пиле,пиле фрикасе,бирено пиле,пиле със сметана,пиле със картофи,с ориз, със зеленчуци,пилешки хапки,кордон бльо то има толкова многоо... Crazy

# 2
  • Мнения: 9 121
Записвам се да следя за нещо интересно. Мисля да пробвам рецепта на пиле с кисело мляко Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 92
Чудесна тема. Вкъщи всяка вечер ядем пилешко или свинско и се чудя как да се разнообразявам в готвенето. Пилето най-често и най-бързо го правя на фруна  - гърди, намазани със заквасена сметана и поръсени с подправки - риган, черен пипер... С кашкавал отгоре става още по-вкусно. Също запържено пиле със сос от сметана и сирена, пиле с мед и джинджифил, пилешки кюфтета, пиле с масло и лимон, с бяло вино...

unadaptable, пиле "Тракия" е с марината от кисело мляко и е изключително вкусно!

# 4
  • на дъното
  • Мнения: 1 632
Разрязвам пилето на порции и го намазвам с следни сос:
1.ч.ч кисело мляко
1 с.л. горчица  
малко чесън на вкус
1 к.л. сок от лимон
Покривам тавичката с метално фолио и в хладилника 4-5 часа.Пека на 200 градуса, проверявам  от време на време и когато преценя,че е готово махам фолиото само да се запече леко.Пилето става много крехко,сочно и вкусно.Понякога добавям и картофки с копър.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 14:26 от silviayo

# 5
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Разрязвам пилето на порции и го намазвам с следни сос:
1.ч.ч кисело мляко
1 с.л. горчица 
малко чесан на вкус
1 к.л. сок от лимон
Покривам тавичката с метално фолио и в хладилника 4-5 часа.Пека на 200 градуса, проверявам  от време на време и когато преценя,че е готово махам фолиото само да се запече леко.Пилето става много крехко,сочно и вкусно.Понякога добавям и картофки с копър.


Ще ме прощаваш, ама не се стърпях, кой да е чесан и къде по точно?  Mr. Green

# 6
  • Мнения: 416
 Joy
Ще правя пиле по китайски. Търся изпитана рецепта. Ако може да не е побългарена.

# 7
  • Мнения: 27 523
Зелен дух, вкъщи сме любители на това - люто китайско с пиле. Може и да се пропусне лютото, разбира се.  Simple Smile



Но сигурно е побългарена, няма как да го направя съвсем китайско  Embarassed

# 8
  • Мнения: 11
Аз предпочитам да избягвам пилешкото, защото ми се струва много изкуствено, но няма, как да се лиша от него на 100%.
Много вкусни стават панирани филенца. Режа на ленти, потапям в яйце и след това в корнфлейкс, който съм натрошила на ситно. Корнфлейксът може да бъде заместен със сусам или комбинация от различни ядки, смесени в царевично брашно. Сосче към него - дижонска горчица и майонеза с чесън.

Друга много вкусна и лесна рецепта - пилешки крилца на фурна. Овкусяваш ги със сол, черен пипер, червен пипер, мащерка и мазнина. Печеш без да добавяш мазнина. Времето за печене зависи, колкото препечени ги обичате. След това вадиш крилцата в купа, поръсваш с накълцан чесън, копър и заливаш със соев сос. Страхотно върви с бира или винце.

Много вкусно се получават и пълнени филенца. Начукваш добре филето, така че да стане много тъничко. В единия край поставяш плънка и затваряш с клечка. Печеш в загрята фурна, поляти с малко бяло вино.
Относно пълнежа - може да бъде от шунка, кашкавал и гъби. Може да бъде и от задушен спанак със сирена.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 104
Скоро правих Пиле с бороколи и топено сирене.

Нарязвам пилешкото месо на хапки и го запържвам в сгорещеното олио докато лееко покафенее. Добавям броколите, накъсани на малки розички, разбърквам 1-2 мин. Добавям малко винце, чаша топла вода(който ползва бульон може да разтвори един гъбен в нея). Оставям да поври на слаб котлон около 3-4 минути. Слагам топеното сирене и бъркам непрекъснато до пълното му разтопяване. Поръсвам с черен пипер, сол не слагам, че не ядем солено, достатъчно е от сиренето. Последния път го прехвърлих в тавичка, настъргах обилно кашкавал и запекох. И без него става вкусно. И без вино също. Ако обичате по-солено, миже и сол да се прибави.

# 10
  • Мнения: 416
Блонди, видях, че в твоето китайско има пържене (както си е в китайските по принцип), а дали може да се модифицира в Актифрая? Иначе за лютото аз китайско без люто не признавам Laughing.

# 11
  • Мнения: 27 523
а дали може да се модифицира в Актифрая?

Разбира се, идеално ще стане.  Peace Точно и аз съм го запланувала за проба скоро  Party

Само не знам кога да се сложат зеленчуците, може би пак към края, да не омекнат  newsm78

# 12
  • София
  • Мнения: 11 492
Любимо ми е пилешко филе със сметана и синьо сирене. Супер бързо и лесно.

# 13
  • Мнения: 416
Направих кистайското и стана много вкусно. Обаче на картинката изглежда сочно, а моето стана сухо, все едно е правено на плоча. Предполагам, че е заради Актифрая. Още като слагах доматеното пюре, видях, че е сухо и добавих една лъжица олио (преди това не бях слагала, защото нали в марината имаше и реших, че е достатъчно) и 100 мл вода. В крайна сметка водата се изпари изцяло, дали не трябва повече вода да се прибави или и аз не знам къде бъркам.

# 14
  • София
  • Мнения: 11 492
Какво ще кажете за това? newsm78

Пуйка по мексикански

1,5 кг нарязана пуйка или пиле
1 глава лук,нарязана на четвъртинки
2 с.л. сусам
4 с.л. бланширани бадеми
2 с.л. стафиди
3 зърна черен пипер
1 карамфилче
1-2 ч.л. канела
2 ч.л. пюре от червени люти чушки
200 мл вода
1 нарязана глава лук
2 ситно нарязани скилидки чесън
3 обелени и нарязани домата
60 г галета
1 с.л. олио
30 г натурален шоколад
сол и смлян черен пипер

Поставете парчетата пуйка в голяма тенджера заедно с лука, покрийте с вода и оставете да къкри 1 час, докато омекне. Оставете да изстине, свалете кожата и нарежете месото на хапки. Прхвърлете в голям огнеупорен съд. Прецедете бульона от варенето и го запазете. Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Запечете сусама и бадемите в тиган без масло, като ги разтръсквате на средно силен огън, докато станат кафяви. Поставете ги в блендер заедно със стафидите, черния пипер, карамфилчето и канелата и смелете добре. Добавете пюрето от люти чушки, водата, нарязания лук, чесъна, доматите и галетата и отново пасирайте до получаване на гладка смес. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете тази смес за около 5 мин., докато лукът стане прозрачен. Налейте 180 мл от бульона в малка тенджера и сложете шоколада вътре. Сложете на тих огън и разбърквайте, докато се разтвори. Добавете към разбърканото пюре от чушки, поръсете със сол и пипер и залейте пуйката в огнеупорния съд. Печете 20-30 мин. и сервирайте горещо.