Безплатен курс по компютри за деца 3-6 клас

• 40 738
  • 298
  •   1
Отговори
# 45

Много благодаря, peppia. Ще отидем подготвени  Laughing Знаех си, че мога да разчитам на вас  Hug

# 46
Някой дали може да ми каже каква е втора задача от домашното на втората група. Днес търсих в сайта информация, но нищо не открих.
........Всъщност вече са ги публикували, дребният ги откри. Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 21:34 от Миши-Тети

# 47
За съжаление аз късно разбрах за тази прекрасна инициатива. Нямам навика да ровя в бг-мамма, тъй като не разполагам с такова време. А човек зарови ли се... става ужас.
Кога започва следващата начинаеща група за 4-класници?

# 48
Здравейте,

Нова серия безплатни курсове за ученици от трети до шести клас стартира на 24.06.2012 г. Уроците ще се провеждат всяка неделя от 13:30 до 17:30 часа на адрес: ж.к. Младост 1 А, бул. „Ал. Малинов“ №31, Сватбен мол „Булевард“ в учебната зала на Telerik Academy – Enterprise. Ръководител на школата е отново Явор Никифоров – преподавател по информатика в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, а за да се вземе участие е необходимо единствено да се попълни онлайн регистрационна форма: http://goo.gl/QymDy.

Групата е за начинаещи, не е необходимо децата да са се занимавали с програмиране Simple Smile

# 49
Може ли дете завършило втори клас да бъди записано в курса?

# 50
Да, може децата да са от втори клас до шести клас (имали сме и по-малки и по-големи ученици Simple Smile

# 51
Късно ли да запиша  сина си за този курс от другата седмица.

# 52
Здравейте

Реших да се включа и аз във форума, макар да не планирам да ставам в скоро време майка (трудно ще ми е  Wink ), за да мога да споделям за страхотните неща, в които колегите от Телерик ми дават шанса да участвам.
В момента групите започнали през март и юни вървят уверено напред, като дори от време на време освен да учат на младежите им се случва и да ги дават по телевизията, или пък да имат първи работен ден  Crazy
http://www.telerik-kids.com/home/kakvo-novo/2012/07/13/kids-acad … -gosti-na-telerik

Тъжно ми е, че всеки път като започваме с нова група начинаещи има деца/родители, които не са разбрали на време за школата и искат да се включат със закъснение. Доста е трудно да наваксаш, ако си изпуснал точно началните занятия, за това предпочитам да обявим следващите дати, които академията на Телерик предлага за желаещите да започнат да се занимават с програмиране още от сега, тъй че за септември, когато ще започват обученията да няма късно разбрали Grinning

С началото на учебната година през септември ще започнат нови безплатни ежеседмични групи за напълно начинаещи в cофииската а и в останалите школи на telerik-kids в страната (а ще продължат и до сега провежданите с вече напреднали деца). За регистрирането в софииските школи виждам, че колежката Ина е дала линка, но по някаква причина той се е счупил при поставянето във форума, за това го пускам отново:
http://www.telerik-kids.com/sofia/registratsia-sofia
Не сме обявили в кой ден от седмицата и кой час ще са занятията, защото очакваме много желаещи и ще се наложи отново да сформираме повечко групи в различни дни и часове. Така ще има възможност и всяко дете да участва в удобно за него време.
Ако имате желание детето ви да започне да се занимава безплатно с програмиране от началото на учебната година, се запишете от сега на посочения линк и когато определим по кое време ще са групите, ще бъде върнат мейл от който да научите и изберете някоя от започващите школи.

Ако младежа ви е нетърпелив да се научи да програмира още през лятната ваканция, може да предпочетете да го включите и в осмата лагер- школа по информатика организирана от СМГ (този път съорганизатор е и Телерик), която ще проведем през септември в Китен. В такива лагер- школи децата имат шанса за кратко да научат материал за който при занятия веднъж седмично са нужни няколко месеца, а по- важно е и че се опознават, забавляват заедно и спортуват усилено, вместо само да се заседяват на компа Wink

Независимо дали вашето дете е от напълно начинаещите или вече е програмирало и е напреднало в известна степен ние ще го разпределим в група с деца точно на неговото ниво, и ще се погрижим да научава материал подходящ специално за него!

Всичката информация за морската лагер- школа, като дати, условия, цени и регистрацията са на адрес:
http://www.telerik-kids.com/sofia/morska-lager-shkola
Децата завърнали се с значителен напредък от лагер- школата също ще продължат в безплатни школи провеждани ежеседмично в Софийската академия на Телерик след началото на учебната година(които ще бъдат съобразени с вече наученото от тях, разбира се)!

ух, исках да съм кратък, ама е трудно, като се опитвам предварително да отговоря на толкова много загрижени родителски въпроси!

Извинявам се, ако съм пропуснал да отговоря точно на Вашия  Embarassed . Сега като съм такъв недосетлив, не ми остава друго освен да следя темата за да отговоря на всичко, което ви интересува. За всеки случай давам и gsm номер за най- спешните въпроси Simple Smile 0889474264

с уважение Явор Никифоров

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 11:59 от Яшу

# 53
А от коя до коя дата е лагер-школата? Grinning

# 54
Школата ще се проведе в периода 3 - 14 септември 2012 г. в хотел "Шипка" в гр. Китен.

# 55
Школата ще се проведе в периода 3 - 14 септември 2012 г. в хотел "Шипка" в гр. Китен.

Мдам нашата лагер- школа е от 3ти до 14ти септември и за съжаление се случва да се застъпва с датите на националната лагер- школа, която наскоро обявиха на http://www.math.bas.bg/infos/ . Националната лагер- школа е за първенците от ранглистите миналата година. На нея ще отидат доста от вече напредналите ни ученици (тези които преди няколко години са били начинаещи а вече се класират напред по състезания за големи). Въпреки това в списъка ни със записани за лагер- школата съорганизирана от СМГ и Телерик личат и доста доста юнаци за напреднала група. Определено ми се струва, че за младежите идващи при нас за пръв път отново ще се получи страхотно навлизане в света на програмирането- заобиколени от каките и батковците шампиони по национални състезания, много игри, спорт, море, слънце и още такива простотии.  Mr. Green

Аз впрочем да открехна, че записването на http://www.telerik-kids.com/sofia/registratsiya-morska-lager-shkola с намаление за ранна регистрация е възможно още ден! Ще сме благодарни, ако ни улесните в плановете ако знаем колко много герои ще сме от сега Wink

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 11:30 от Яшу

# 56
  • Sofia
Здравейте Яшу,

Дъщеря ми ще бъде 5-ти клас този септември.
Подходяща ли е възрастта за групата за начинаещи и, може би излишно  Embarassed, но - има ли момичета в школите? (защото предимно за младежи и юнаци говорите...)

# 57
Дъщеря ми ще бъде 5-ти клас този септември.
Подходяща ли е възрастта за групата за начинаещи и, може би излишно  Embarassed, но - има ли момичета в школите? (защото предимно за младежи и юнаци говорите...)
Не съм Яшу и ще се обадя без да ме питат.   Mr. Green
Синът ми посещава школата на Телерик ( да уточня, че не става дума за София)  точно от началото на пети клас и е много доволен. Ако погледнете ранглистата за 5 клас, може би сама ще намерите отговор на това дали има момичета в школите.  Simple Smile

# 58
  • Sofia
Благодаря, Дидева!

Чудя се дали да я пусна в "дълбокото" направо на морския лагер?
Имате ли преки наблюдения за провеждането на лагера?

# 59
тия дни в школата в София имах изключително животопроменящия разговор.

една девойка школничка ме открехна, че като се обръщам към тях с юнаци/младежи/герои и т.н. тя не се чувствала повикана...
Това ме накара да се чувствам супер тъпо, щото специално думата младеж определено я мислих отнасяща се и за момичетата, а юначки и героинки също има...

Сега ми е наистина чудно как да се обръщам към всичките големи програмисти, че да няма дискриминирани   Sunglasses

Аз в момента не казвам нищо сериозно, защото знам, че нещата са ясни за всички:
Момчетата и момичетата се справят еднакво добре и са еднакво добре дошли Wink
Няма никаква причина за страх нито от момичетата- юначки, нито от момчетата- юнаци!
нали сте съгласни  bowuu

Ми сега да стигна и до това за което ви пиша на сериозно. Остават броени дни до официалния край на записването за http://www.telerik-kids.com/sofia/morska-lager-shkola
Записани са 30тина човеци и скоро ще обявим окончателни указания(включително по мейл), като документи за попълване, час на заминаване и необходим багаж. Очертава се, да отпадне възможността за превоз с директен автобус, поради малък интерес и на надплатилите ще върнем 30 лева в деня на заминаването и ще се включат с основната група пътуваща с влак и прехвърляне до Китен (като се извиняваме за евентуално причинено неудобство. Всъщност децата ще са доста по- добре да са си заедно и да се запознаят от самото начало)

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 22:37 от Яшу

Общи условия

Активация на акаунт