"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 864
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
добро утро.От снощи каката започна да кашля и хрема има.За съжаление е вирус както казах горе имаше доста кашлящи деца в градината.Сега се моля Дани да отърве вируса,но едва ли.
Люби дано да свърши вашата одисея

# 211
Благодаря ви за подкрепата, момичета! Чакам да се позатопли и ще избягам на село за 1-2 седмици с децата. Сега обаче не мога да мръдна, а и трябва майка ми да си вземе отпуск, за да идем двете...
Всички болни дечица бързо да оздравяват!  Praynig

# 212
Люби честито ти месечинка.Както и на всички останали на датата.Живи и здрави най-вече

# 213
Ватци, мерси, че ме подсети за месечинката!  Hug Честита на всички мъничета днес, а те са най-много Wink Това ме подсеща, че има месец до РД-то на каката и трябва да се замисля вече и за него...

# 214
Здравейте мами  Hug
Записвам се в новата темичка, както винаги е страхотна   bouquet  bouquet
Ние сме добре, Ева не спира да "говори", гука, вика, издава най-различни звуци, много й се радвваме Grinning Онзи ден й сложих в ръчичките дрънкалки да ги държи, е не се спря , полудя от кеф, то не бе ритане, мятане на ръцете, слагам й висящите играчки на шезлонга, голям кеф.Но бъзо й омръзват, иска си внимание, и понеже сме в свекърва ми от 2 седмици, всеки я закача, играе си.Като се преместим в квартирата ще й е мако скучно само с мене, не знам как ще се правя на клоун по цял ден, като имам и други задължения.
С преспиването все още ни е трудно, много зар заспива и през деня и вечер.И ако не успеея да я приспя се почват едни ревове и чудеса Sad
Вторник бяхме на консултация, наддала е за втория месец 600 гр, док каза, че е добре, при положение, че аз съм дребна, няма да я правим бабанка, така каза.Вече сме 5100 и 58 см.Биха ни две ваксини-е нямаше такъв рев Cry Не рев, не дране , а ридание , страдание, ужас, поплаках си с нея.До сега не бях чувала такова нещо от болка, сълзите й се стичаха чак по земята, много тежко го преживя, после хлипаше в съня си 4 часа докато спеше Sad Едвам я нахраних и то спеейки Tired Tired Дадох панадол преди и след имунизацията, не ми е вдигала температура.На другия ден си беше жизнена и весела, но аз все още бях в шок колко тежко го преживя.
Ами това е от мен Heart Eyes
Пазете се, че има вируси  bouquet
Честити месечинки на всички бебоци днес   bouquet и на техните родители   bouquet

# 215
chip4e добре си викнала отчето от църквата.И ние така направихме след като се нанесохме в квартирата.Малката не спеше добре, много ревеше, гледаше в точка в тавана и ревеше с часове, направо изтръпвах, никак не можех да я успокоя.след като направихме освещаване на дома спряха всички подобни истории.Има нещо и знам, че малките деца усещат и виждат неща, които ние не можем.Знам ли- бе дяволка работа  Twisted Evil

# 216
Хайде и аз да се запиша, че накрая ще взема да ви изпусна Simple Smile

# 217
  • София
Привет от нас. Покрай емоции всякакви - от рождения ден на баткото до първата му гнойна ангина, диагностицирана тази сутрин, не смогвам да стигна до интернета, дето се вика  Mr. Green
Дано оздравее бързо, че се гласим за семинара на Ла Лече Лига през март в Казанлък: Семеен семинар “Искам да ти разкажа за кърменето”

Чакам с нетърпение да идва Март и да си ходя към Сливен. Има ли кърмеща мама от там - да я питам за срещите с ЛЛЛ.

Може да се следи на сайта на Ла Лече Лига, секция Срещи и лекции, както и във Фейсбук страниците на Ла Лече Лига, Ла Лече Лига Сливен, а има и теми във форума  Peace

Lyubi, смятам този път да реша въпроса много лесно - да прескоча изцяло момента с пюретата и да карам с т.нар. бейби лед уининг  Peace

# 218
  • Пазарджик
Пелените са добре,в смисъл,че 2 пъти на ден ака (през другата част има пръцнато по памперсите) а иначе пеленките са и и мокрички от напишкано. Според мен добре се изхожда. А колкото до това за двете гърди все още незнам тепърва ще гледам

mistlu,

2 изхождания на ден звучи добре. С нормална кашеста консистенция. Напишканите пеленки е добре да са 5-6 за 24 часа.

За компресията съм чела и гледала клипчето от други ваши постове. Опитвала съм, но нещо не ми се получава. Не знам, може би не стискам на правилното място, но явно не потича мляко, тъй като бебка не започва да суче активно - остава на неактивното сукане и по някое време заспива, докато отново се задейства рефлекса на потичане. Ще опитам пак при следващите кърмения, дано има резултат.
По отношение на позата за кърмене - абсурдно е да съм легнала. Опитах няколко пъти, малката се дави. Тя се дави и като сме изправени, та какво остава за легнала. Явно струята ми е силна и то не само при съвсем първото потичане на млякото от гърдата (пробвала съм да лягаме след него - пак има задавяне). С биологичната не съм пробвала, не пречи да опитам.
Ники яде на 4 чАса (почти като часовник е), най-често 5 пъти на денонощие. Знам, че е по-малко от обикновеното, но режимът си е изцяло неин, аз само я следвам. През нощта спи непробудно по минимум 8 чАса. Когато спи, нямам никакъв шанс да я накарам да суче - просто не мога да я събудя. Ако случайно успея, дръпва 5 пъти и заспива, като пуска гърдата. Как да я набутам в устата й?! Не става. През деня съм се опитвала да давам по-често да суче. Резултатът е отново ядене за кратко + повръщане. Явно няма толкова място в коремчето. Може да звучи глупаво, но мисля, че кърмата от стабилното наяждане все още е в стомахчето и не е дообработена, та не остава къде да се събере новата кърма. Дори и на 3 и 1/2 чАса съм се опитвала да й дам да яде (с цел да разместя часовете на хранене поради някаква моя причина - например излизане за малко в определен час), но и тогава повръща почти всеки път. Иначе си ака по 3-5 пъти на денонощие, напишква всеки памперс - понякога е нормално напишкан, понякога е като гюле. Кожата е хубава, лигавиците са влажни, общото състояние на детето е добро - според мен не е проблем, че хапва толкова пъти. Наложи се тези дни 2 пъти да яде от шише - установихме, че изяжда по около 170мл. +/- 10мл. Предполагам, че това до някъде компенсира броя на храненията.

*Teddy*,

биологичната (или също полегнала) поза наистина може да има положителен ефект, тъй като при нея гравитацията естествено намалява силата на струята, за да не се дави Ники.

Бебетата са много индивидуални и всяко има свои собствени потребности и възможности. Явно Ники успява да си набави нужното ѝ количество кърма с 5 хранения, които обаче са обилни - 170 х 5 е 850 мл за денонощие, което е чудесно количество. Щом пеленките са добре, а и тя изглежда и се чувства добре, вероятно си набавя всичко необходимо. Чудесно е, че се водиш по нея и следиш знаците, които ти дава.  Hug

# 219
  • Варна
Еееххх, добре , че се показа това слънчице тези дни  Hug ! Всеки ден сме навън и Марти поне тогава спи. Голям кеф ми е да си бутам количката! Има доста мами наоколо (Младост) и се надявам да се запозная най- скоро с тях и да си бутаме бебчовците заедно  Grinning
 Cry Момичета, от коя ваксина така ви плачат дечицата, направо като ви чета и  Cry На Марти му биха в началото на втория месец и се скъса да пищи. Сега кога има пак ваксина  newsm78 ? Че и с температура  Tired

# 220
Днес правите 2 месеца, т.е. някъде тези дни би трябвало да сте на консултация. Чакат ви 2 ваксини наведнъж - така ще е 3 поредни месеца. За момента толкова знам. Има и още, но не съм сигурна кога са...

# 221
Добре ли е бебето да спи на въглавница? Би ли му навредила с нещо, например за правилното оформяне на главата?
Свеки сложи преди месец на Йоан възглавница, но забелязах, че от едната му страна главата е по- сплескана. До към първия месец редовно му сменях позата за сън, редувах лявата и дясната му страна. Но дойде време и той започна да се обръща по гръб. Какво мога да направя за да се оформи правилно главата му? Тя така и така има една такава странна форма- главата му е остра, но не ми се иска и да е сплескана на тила и врата  ooooh!

# 222
MuJIuHka, щом детето само се върти, не знам дали би могла да направиш нещо за оформянето..  Thinking
Мишела, на следващата консултация ще ви бият двете ваксини. общо взето първата година почти всеки месец има ваксиниране. Не е задължително твоето дете да вдигне температура или да понесе зле ваксинацията. Ния спеше много след ваксини, не е качвал температура. Може да дадеш панадол след ваксинацията, облекчава болката освен, че смъква температурата при нужда. Затова и се дава при никнененето на зъбките. Също на местата на пробожданията се слага компрес от риванол и вода- 1:1. Ще се разнесе, ако е станал твърдо мястото и ще успокои зачервяването. Някои майки слагат охлаждащи лепенки, може да пробваш.
На Лили и двата секрета са напълно чисти. Децата на още две познати са със същите проблеми. едното даже го лекуваха за алергия и се влоши. Ще коментирам с педиатърката и при нужда ще искам направление за УНГ, че мн ни отъняха джобовете с тези болести..

# 223
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Ние си спретнахме една мини-почивка за уикенда и скокнахме до Боровец и Белчин - всичко хубаво, ама малката май й дойде в повече, и вчера след обяд рев, рев ужас. За това пък като я сложих в 22,30 да спи и до 6 часа здрав сън. Явно емоциите бяха в повече Crazy

Момичета не се притеснявайте толкова от плача при ваксините. Имайте предвид, че децата усещат състоянието на родителя.

# 224
Здравейте мами,днес Марая става на 2 месеца почерпете се за нейно здраве.
Честити месечинки и на всички други бебоци...
Нашия татко замина в четвъртък и ще си дойде чак на 29 април  Cry
Откачам по цял ден с децата чакам да стане 17ч за да се върне майка ми от работа и да дойде да ме отмени малко,че ще полудея.Като за капак от 10-ти март ми почват изпитите,а нямам никакво време да седна да уча.
Утре и ние сме на консултация и на Марая ще и бият ваксина.
Нямам много време да пиша,но ви чета редовно,хубав ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт