"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 867
  • 726
  •   1
Отговори
# 195

Днес бяхме на транс фонталела ехография. Ето и резултата: "Правилно гариране. ihs 6,7 Леко дилат. пр. рога на lat. venrt. Нехомогенна хиперехогенност в перивенттрик. пространство, Хомогенни таламуси, pl. mn dex et sin леко разширени. Заключение минимални изменения в ехо образа, глава 38 мм, фонтанела 3/3. Контролна ТФЕ след 1 месец. Лекарката ни обясни, че Йоан е голям шишо, бузан и има голямо лице, а главата му е малка. отклоненията били в норма и за това препоръча да дойдем след месец. Дано се развива нормално малкият ми мъж.

# 196
MuJIuHka браво на Йоан, вече и ти ще си по-спокойна и няма да се притесняваш
за неакането на бебчетата - според мен си е до метаболизъм, както и при възрастните хора, някои бебчета акат по 2-3 пъи на ден, други веднъж на 2-3 дни, мисля, че е притеснително, ако детето се мъчи, напъва се, реве и нищо не излиза, това си е запек, но неакане и спокойно бебе за мен не е запек  Peace Ева от 3-ти месец беше на АМ - Фризолак, доста мами се оплакват, че запича, еми до дете си е, нямала съм проблем в това отношение,по-голяма дрисла от мойта мадама няма  Mr. Green , направо й се чудех, толкова е злояда, нищо не яде, пък акаше по 3 пъти на ден  #Crazy
Люби, как е малката Лили, изчисти ли й се кашлицата, излязоха ли резултатите от секретите?
Чипче, много добре сте решили да викнете отче, аз много вярвам в енергията, която поглъщат предметите, пък и съм го изживяла, с ММ преди да се оженим живеехме на квартира - много странно място беше - като бяхме в квартирата се карахме, а като излизахме навън - все едно нищо не е било, хубаво че само спяхме там, че щеше да стане страшно, искам да уточня, че с него винаги сме се разбирали отлично, просто като влизахме в къщата и двамата чувствахме някакво напрежение, кой знае какъв дявол е живял там  Twisted Evil та като се нанесохме в новия си апартамент, първата ми работа беше да викна отче да го освети  Simple Smile

# 197
  • Пазарджик
...
Имам въпрос към ЛЛЛ
Количеството кърма започна да не достига на нашето бебе. След като го забелязах започнах да дохранвам с АМ последните две хранения (20ч и 23ч.). Количеството АМ което давах варираше между 40мл и 80мл.
За да стимулирам производството на повече кърма започнах да действам по следния начин:
 - Сутрин: Давам от едната гърда и изцеждам другата. Количеството изцедена кърма е около 180мл
 - На следващите хранения: Предлагам и двете гърди и след това дохранвам с изцедената кърма.

На този режим сме от около седмица и количеството с което дохранвам падна на около 20-25мл през деня и 40-50мл на вечерното хранене. През последните няколко дни дохранвам единствено с изцедената кърма.

Въпросът ми към ЛЛЛ е:
Какво мога да направя допълнително за да се стимулира производството на кърма? Опитах да слагам малката на гърда на по-малки интервали или в полу-сънено състояние но тя отказва. Хапва само когато е огладняла:-)
Храним се на около 3 часа. Последното хранене за деня е около 23ч и след това около 7 на следващата сутрин.

И още един въпрос.
Опасно ли за бебето дохранване с прясно изцедена кърма която се съхранява в хладилник за около 15-16 часа.

daisy.girl,

планът ти за действие звучи много добре и явно има добри резултати.

Кърмата може да се съхранява в хладилник (< 4°C) за 72 часа (идеално), до 8 дни (приемливо). Т.е. 15-16 часа не е проблем.

По твоето описание пресметнах, че кърмиш 6 пъти за 24 часа. Това в повечето случаи е недостатъчно. Препоръчва се да има 8 хранения на денонощие. Разбирам, че дъщеричката ти няма желание да суче без да е гладна. Мислиш ли, че е добра идея вместо да дохранваш с изцедена кърма, да ѝ предложиш да суче например след около 2 часа? Друга идея би била по-често кърмене вечер - на 1:30-2 часа.

Ще се радвам да споделиш за признаците за недостатъчно количество кърма, за да помислим заедно варианти. Например количество пеленки преди да започне дохранването, честота на кърменията, поведение на дъщеричката ти след кърмене...

Към ЛЛЛ: от самото си раждане бебка се наяждаше за 15-20 минути (а имаше и жълтеница, породена от различните ни кръвни групи, която я правеше по-поспалива). От 10-15 дни обаче яде по час и нагоре, защото се превърна в хитруша. Не се опитва да суче, а чака млякото само да потече с рефлекса на потичане и чак тогава дърпа. Като спре - спира и тя. Обикновено в началото седи и ме гледа в очите, докато си чака, но след това заспива. И всъщност по-голямата част от времето на кърмене (този повече от час) го прекарва в сън. Невъзможно е да я събудя - не помага говоренето, не помага щипкането по ушичките, нослето, бузките. Евентуално се разбужда като я оставя да не ми е в ръцете, но после в секундата, в която я сложа пак на гърда и заспива отново. Знам, че не трябва да я ограничавам във времето на сукане, но това висене ми създава дискомфорт - заболяват ме и ми изтръпват ръцете да я държа (какво ще стане, като качи повече килограми и дотежи още повече?!), както и ми се нараняват зърната (засега е само повърхностна болка, няма рани, но не знам кога ще "цъфна"). Освен това редовно вече се случва да ми сдъвква зърната с венци и да стиска доста силно - няколко пъти изпищях, та таткото скача да види какво става... Моля ви, помогнете ми! Кажете как да я накарам да прояде по-бързо и да прекъсна този процес, който е подкарала, че иначе рискувам съвсем скоро кърменето да стане много неприятен за мен момент... Тези дни яде 2 пъти от замразената ми кърма (с шише) и си изяждаше всичко за по-малко от 10 мин. Не мога да се цедя като луда, за да й давам така. Ще ми отнема много време, няма да мога да изцеждам, колкото тя би си изсукала и ще ми намалее кърмата. HELP!!!!! Confused

Здравей, *Teddy*!

Разбирам те - това може да е доста неприятна и изнервяща ситуация.

Дали си опитвала с компресия на гърдата? Бих могла да ти дам повече информация как се прилага, ако искаш. Често се използва при сънливи бебчета, които заспиват, преди да са изпразнили гърдата.

Бебчетата преминават през различни периоди в израстването си. Понякога имат нужда от повече време близо до мама и често си го набавят чрез къменто. Мислиш ли, че намиране на по-удобна поза би бил вариант за по-дългото кърмене? Например биологичната или пък легнала?

Би ли споделила приблизително колко пъти за 24 часа кърмиш Николина. Също какъв е броя на напишканите пеленки и колко често се изхожда?

Възможно е това да е временно положение, което да е свързано с някакъв период. Чудесно е, че търсиш варианти, при които да се чувствате добре и двете  Hug

Добро утро! И аз имам въпрос към ЛЛЛ
Симона яде през около 3 часа и половина 4. По принцип някой път и аз я събуждам. Само на кърма е. По принцип досега давах само едната гърда  и тя си спеше и после чак към 4-тия час вече огладняваше(като се има предвид,че когато се отказваше да суче,като пробвам има още кърма). Иначе не се изцеждам. На последната консултация за един месец беше качила само 320 грама.Искам да попитам сега след като вече давам и от двете гърди как да стимулирам лактацията и дали ще и стига кърмата ,след като по рано съм дала от двете гърди?

mistlu,

3:30-4 часа е доста голяма пауза за тази възраст. Обикновено се препоръчва да няма повече от една 4 часова пауза за 24 часа и кърменията да са 8-10 на денонощие. Най-често, когато целят увеличаване на кърмата, майките предпочитат да започнат да кърмят по-често - на 2 часа например. Това прави около 12 пъти в денонощие.

Даването на двете гърди може да е добър вариант за стимулиране на лактацията. Това е сигнал за организма, че е необходимо да произвежда повече кърма. При това е добре да се оставя детето на първата гърда толкова дълго, колкото то желае (т.е. само да я пусне), за да е сигурна майката, че я е изпразнило добре и е поело и от задното мляко.

Може да е добра идея да се проследят и пеленките - броя на напишканите за 24 часа и колко често се изхожда. Би ли споделила как са били досега пеленките на Симона и дали има някаква промяна след като си започнала да предлагаш и двете гърди?.

# 198
Цитат
Добро утро! И аз имам въпрос към ЛЛЛ
Симона яде през около 3 часа и половина 4. По принцип някой път и аз я събуждам. Само на кърма е. По принцип досега давах само едната гърда  и тя си спеше и после чак към 4-тия час вече огладняваше(като се има предвид,че когато се отказваше да суче,като пробвам има още кърма). Иначе не се изцеждам. На последната консултация за един месец беше качила само 320 грама.Искам да попитам сега след като вече давам и от двете гърди как да стимулирам лактацията и дали ще и стига кърмата ,след като по рано съм дала от двете гърди?

mistlu,

3:30-4 часа е доста голяма пауза за тази възраст. Обикновено се препоръчва да няма повече от една 4 часова пауза за 24 часа и кърменията да са 8-10 на денонощие. Най-често, когато целят увеличаване на кърмата, майките предпочитат да започнат да кърмят по-често - на 2 часа например. Това прави около 12 пъти в денонощие.

Даването на двете гърди може да е добър вариант за стимулиране на лактацията. Това е сигнал за организма, че е необходимо да произвежда повече кърма. При това е добре да се оставя детето на първата гърда толкова дълго, колкото то желае (т.е. само да я пусне), за да е сигурна майката, че я е изпразнило добре и е поело и от задното мляко.

Може да е добра идея да се проследят и пеленките - броя на напишканите за 24 часа и колко често се изхожда. Би ли споделила как са били досега пеленките на Симона и дали има някаква промяна след като си започнала да предлагаш и двете гърди?.[/quote]

Пелените са добре,в смисъл,че 2 пъти на ден ака (през другата част има пръцнато по памперсите) а иначе пеленките са и и мокрички от напишкано. Според мен добре се изхожда. А колкото до това за двете гърди все още незнам тепърва ще гледам

# 199
Здравейте момичета и бебоци!
Ще се срещаме ли днес в Южния парк? А там става ли за колички, т.е. дали са изчистени алеите  Thinking ?

# 200
  • София
Здравейте момичета и бебоци!
Ще се срещаме ли днес в Южния парк? А там става ли за колички, т.е. дали са изчистени алеите  Thinking ?

Ние ще дойдем. Ще взема и ММ и кучето. Не знам дали е разчистено Sad Ще ме познаете по кучето и, че количката е в същия цвят като него  Laughing Мисля в 13 да хапнем, да се обличаме и тръгваме.

Срещата е на входа от към Витошка. Ще е весело, идвайте!

# 201
Мина, Цвете, чакам резултатите от секретите още. Надявам се понеделник да са готови вече. Иначе като поднових Флудитек и доста облекчи кашлицата. Хриповете намаляха. основния проблем е, че всяка нощ в 3 е буди от много сополи и кашлица. Сутрин също покашля и посел през деня и доста по-спокойна. Чакам резултатите и ще действам!

# 202
ох, мъжа ми сега се върна от лекар, че го боли гърло цяла седмица. Оказа се остро вирусно и са искали направо да му изпишат антибиотик. Ще е чудо да опазим децата, вече ми се плаче, ня знам дали ми вярвате. Тази зима ни разпиля. Чудя се вече кой да гледам, кой да опазя. Не издържам  Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 203
Здравей, *Teddy*!

Разбирам те - това може да е доста неприятна и изнервяща ситуация.

Дали си опитвала с компресия на гърдата? Бих могла да ти дам повече информация как се прилага, ако искаш. Често се използва при сънливи бебчета, които заспиват, преди да са изпразнили гърдата.

Бебчетата преминават през различни периоди в израстването си. Понякога имат нужда от повече време близо до мама и често си го набавят чрез къменто. Мислиш ли, че намиране на по-удобна поза би бил вариант за по-дългото кърмене? Например биологичната или пък легнала?

Би ли споделила приблизително колко пъти за 24 часа кърмиш Николина. Също какъв е броя на напишканите пеленки и колко често се изхожда?

Възможно е това да е временно положение, което да е свързано с някакъв период. Чудесно е, че търсиш варианти, при които да се чувствате добре и двете  Hug
За компресията съм чела и гледала клипчето от други ваши постове. Опитвала съм, но нещо не ми се получава. Не знам, може би не стискам на правилното място, но явно не потича мляко, тъй като бебка не започва да суче активно - остава на неактивното сукане и по някое време заспива, докато отново се задейства рефлекса на потичане. Ще опитам пак при следващите кърмения, дано има резултат.
По отношение на позата за кърмене - абсурдно е да съм легнала. Опитах няколко пъти, малката се дави. Тя се дави и като сме изправени, та какво остава за легнала. Явно струята ми е силна и то не само при съвсем първото потичане на млякото от гърдата (пробвала съм да лягаме след него - пак има задавяне). С биологичната не съм пробвала, не пречи да опитам.
Ники яде на 4 чАса (почти като часовник е), най-често 5 пъти на денонощие. Знам, че е по-малко от обикновеното, но режимът си е изцяло неин, аз само я следвам. През нощта спи непробудно по минимум 8 чАса. Когато спи, нямам никакъв шанс да я накарам да суче - просто не мога да я събудя. Ако случайно успея, дръпва 5 пъти и заспива, като пуска гърдата. Как да я набутам в устата й?! Не става. През деня съм се опитвала да давам по-често да суче. Резултатът е отново ядене за кратко + повръщане. Явно няма толкова място в коремчето. Може да звучи глупаво, но мисля, че кърмата от стабилното наяждане все още е в стомахчето и не е дообработена, та не остава къде да се събере новата кърма. Дори и на 3 и 1/2 чАса съм се опитвала да й дам да яде (с цел да разместя часовете на хранене поради някаква моя причина - например излизане за малко в определен час), но и тогава повръща почти всеки път. Иначе си ака по 3-5 пъти на денонощие, напишква всеки памперс - понякога е нормално напишкан, понякога е като гюле. Кожата е хубава, лигавиците са влажни, общото състояние на детето е добро - според мен не е проблем, че хапва толкова пъти. Наложи се тези дни 2 пъти да яде от шише - установихме, че изяжда по около 170мл. +/- 10мл. Предполагам, че това до някъде компенсира броя на храненията.

# 204
  • София
ох, мъжа ми сега се върна от лекар, че го боли гърло цяла седмица. Оказа се остро вирусно и са искали направо да му изпишат антибиотик. Ще е чудо да опазим децата, вече ми се плаче, ня знам дали ми вярвате. Тази зима ни разпиля. Чудя се вече кой да гледам, кой да опазя. Не издържам  Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Напълно те разбирам. Hug  Аз му удрям по един рев и после се стягам, че няма кой друг да ги гледа. Баткото от октомври е болен през седмица. Грипчета, хреми и всичко в ушите го удря; а декември, точно преди да родя, изкара 2 скарлатини една след друга. Толкова антибиотик не е пил през всичките 7г. Сега преди 2 седмици и варицела преболедува. Днес го слушам, че пак му хрипти носа и са му заглъхнали ушите. И аз ги деля по стаите, ама дали ще има полза. Даже баткото искаше за рождения си ден да му подарим бормашина да пробие дупка между стаите, да може да вижда бебка, когато е изолиран. Да идва пролетта, че да се позакрепят.

# 205
От два дена излизаме навън е няма такъв кеф и за мен и за Дани и за Мира.Дано все така да е времето.
Люби измъчи се много с тези болести.Нашия татко му давам ехинацея форте всяка сутрин и по 1 витамин ц че,ако ни донесе вирус няма опазване.За каката съм казвала осцилококцинум по един флакон на седмица.Засега удържаме фронта,макар да имаше ужасно кашлящи деца в градината.Накарах се на госпожите ама кел файда.

# 206
Момичета, какво ли не опитвам да се опазим от тези вируси. Аз пия осцилококцинум  веднъж седмично, Ния пие два пъти дневно инфлуцид. Отделно пия капки клеева тинктура, до скоро биоцитрин. Мъж ми пие инфлуцид. А Лили покрай тия болести яко пие витамин Ц. Не мога нищо повече, просто няма какво. Айде каката може да каже, ако и има нещо, ама Лили само я следя да не качи температура. Не знам дали всичко ще свърши със зимата, надявам се да е така...

# 207
Lyubi ,ТВОЙТА ХИч не е лесна с тези болести.Искрено ти съчувствам и знам как се чувстваш.Нашият батко си го взех днес ,че с това обикаляне от къща на къща хич не е лесно.Надявам се вече да не е заразен и се моля да не боледува повече.Дано и вашата одисея прикючи и да се радваш на децата ,а не да се съсипваш от притеснение Hug Hug Hug Hug

# 208
Благодаря, Пижо!  Hug

# 209
  • София
Ох, Люби, много се измъчихте  Sad  Няма ли край това чудо. Пожелавам ви скоро всички да сте здрави и болестите да са зад гърба ви  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт