"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 874
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, мами Simple Smile Днес и моето слънчице става на два месеца, честито и на другите бебчета родени на тази дата  bouquet

И ние утре сме на консултация, но тежките ваксини ще ги оставим за следващия месец, тъй като утре ще ни слагат Ротарикс. Записала съм си въпросите към педиатърката, за да не пропусна нещо, че доста неща се събраха да питам Wink Едното оченце на Пресиян продължава да събира гурелчета и явно ще се ходи на офталмолог, така исках да го пропуснем Sad
Имам въпросче към мамите, които кърмят: По колко време на хранене сучат бебчетата ви Thinking
От няколко дена забелязвам, че Пресиян суче по 10-15 мин. и спира, или заспива и се притеснявам дали изсуква достатъчно и да не би нещо да няма апетит, защото не суче супер бързо и лакомо, ако успяхте да ме разберет какво имам предвид..... newsm78

# 226
  • Стара Загора
Днес взех резултатите от носния и гърления секрет на Алекс- сега стафилококите в носа ги няма, има в гърлото. Ходих с двете деца на УНГ, впредвид, че баткото има Хемофилус инфлуенце в носния секрет. Докторката каза за баткото, че се лекува само с антибиотик, защото тази бактерия причинява ларингитните пристъпи, но поради това,че е изпил вече много антибиотици за сега няма да пие нищо, а когато се разболее, което е неизбежно тъй като ходи на детска. За бебето каза, че стафилококите са от родилното и в днешни дни почти нямало бебе, което да не излиза с тях след раждането. Каза също така, че е престъпление на толкова малко бебе да изписват антибиотик и да се слагат каквито и да е капки при положение, че няма температура, кашлица, а само малко секрети. Капките, които ги приготвят в аптеката с адреналин, предизвиквали силно сърцебиене, а ксилометазолина се слагал след 1 г. Също така всички солени разтвори от рода на стеримара изсушавали носната лигавица и се засилвало сумтенето. Препоръча са мо да се накапва при хрема по 1 капка вит.С в двете ноздри, а за дезинфекция- по 2 капки във всяка ноздра отвара от лайка- аз я правя като кипна вода и пускам в нея за малко едно филтърче от чай лайка и след малко го вадя. Алекс щял да си сумти и да му свири носа, докато стане на 1 г., после се израствало. Каза да си купим и овлажнител за въздуха задължително.
Люби, пиши какво ти е казала УНГ като минете прегледа.

# 227
  • София
Честити месечинки на всички родени на днешната дата.
Ние тези дни се местихме в нов апартамент и беше лудница, но си заслужаваше - много хубаво си е да няма никой на главата ти, особено с глупави съвети. То подреждането продължава, защото от малкия "ревльо" не остава време  Grinning
pipi2, и ние бяхме така, сучеше по 10 мин. после увеличи на 30-40 мин., а сега пак се върна на 10-15 мин. Няма смисъл да се притесняваш, пък и утре сте на консултация и ще каже педиатъра колко е наддал. Стенли с такова сукане качи 1 кг. На него Ротарикса му го дадоха заедно с другите ваксини, при вас защо ще забавят?
Бързо оздравяване на болните  Hug

# 228
Минди, нашите и двата секрета са чисти и съм изумена. Ще говоря с педиатърката за направление за УНГ, че много ни отъня портфейла с тези болести. Ще споделя какво става...

# 229
Към края на месеца и ние ще си купим количка. Интересуваме на какво да наблегна на избра- колела, обем на багажника, колко тежи... и след като я купим трябва ли да се пере плата?

# 230
  • София
Привет от мен!След няколко дни на село при нашите се върнах с болен батко.Как стана така -не разбрах.Кашля много гадно.Педиатърката му изписа антибиотик,а тя не изписва често.Това му е трети антибиотик,от както се е родил.
Към края на месеца и ние ще си купим количка. Интересуваме на какво да наблегна на избра- колела, обем на багажника, колко тежи... и след като я купим трябва ли да се пере плата?
Колелата по възможност да са по-големи.Така е по-проходима.Да,багажника също има значение,като си пазаруваш.А иначе плата аз не съм го прала.

# 231
Момичета, ще водя бебка на ортопед днес. Които от вас са ходили, биха ли споделили да си нося ли нещо - памперси, мокри кърпи, дрешки? Колко събличат детето?
ooups, ние ще забавим Ротарикса за 5-тия и 6-тия месец, като ваксината от 6-тия ще я отложим за 7-мия. С педи решихме така, защото във 2-ри, 3-ти и 4-ти слагат ваксини за 6 болести общо и не искаме да претоварваме малкото организъмче с още 2 - 8 едновременно ми идват твърде много сякаш. Смятам го за разумно.
MuJIuHka, аз определено търсех големи гуми (попаднах на помпещи се, по случайност е, дори имат и пружини за по-меко возене Grinning) - те са като танк, минават отвсякъде (а в България и улиците, и тротоарите са ни един дол дренки), задължително единични (двойните се "водят" едно друго и в един момент се получава така, че не ти управляваш количката, а тя теб), с летен, зимен и кош за кола, като задължително исках летния и зимния да имат изцяло легнало положение за гръбчето. За прането по принцип не го смятам за задължително, но успях да си сваля голяма част от платовете на коша за кола и зимния кош (за сега летния е далече от употреба) и ги пуснах в пералнята - ей така, колкото да им падне праха. Предполагам не е проблем и с мокър парцал да се избършат. Simple Smile

# 232
  • София
Teddy, при нас за прегледа при ортопеда не ми трябваше нищо, понеже той ми даде мокри кърпички за да го забърша от гела за ехографа, но ако искаш си носи. При прегледа го съблекохме от кръста надолу, но без да му се маха памперса. Разкопчахме памперса от едната страна и го прегледа, после от другата, това го правел за да не го напишка детето. Но май всеки доктор е различен, можеш да носиш и един памперс. А го сложих да легне върху неговото си одеалце, но нали беше с памперс та не се страхувах, че ще го изцапа.
Май само нашия педиатър, каза че няма проблем с ваксините и трите му ги даде наведнъж  Sad Поне за сега нямам проблеми с детето, пък ще видим нататък.
MuJIuHka, при мен за избора на количка беше водещо нейната тежест, защото повечето няма да мога сама да управлявам. Винаги има стълби, не само във входа където живея и ако не мога да я вдигна, какво ще правя. Другото което ме интересуваше беше начина на сгъване на самата количка, че ако това ми отнема по 10 мин не ми харесваше, това го видях от една приятелка, тя така се мъчеше милата. Също беше важно колко бързо мога да смъкна кошчето от седящо до напълно легнало положение, че има колички с едни връзки, направо мъка според мен. Аз понеже си купих количка втора употреба, защото не ми се даваха много пари за тази кочто си бях харесала, изпрах всичката тапицерия.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 08:11 от ooups

# 233
Здравейте, мами Simple Smile Днес и моето слънчице става на два месеца, честито и на другите бебчета родени на тази дата  bouquet

И ние утре сме на консултация, но тежките ваксини ще ги оставим за следващия месец, тъй като утре ще ни слагат Ротарикс. Записала съм си въпросите към педиатърката, за да не пропусна нещо, че доста неща се събраха да питам Wink Едното оченце на Пресиян продължава да събира гурелчета и явно ще се ходи на офталмолог, така исках да го пропуснем Sad
Имам въпросче към мамите, които кърмят: По колко време на хранене сучат бебчетата ви Thinking
От няколко дена забелязвам, че Пресиян суче по 10-15 мин. и спира, или заспива и се притеснявам дали изсуква достатъчно и да не би нещо да няма апетит, защото не суче супер бързо и лакомо, ако успяхте да ме разберет какво имам предвид..... newsm78

pipi, ние се кърмим винаги по 10 минути, максимум 12 и Вики вече е 2 килограма и 10 см отгоре, така че не се притеснявай. Ще видиш на консултацията как наддава, но може би и това му стига.

# 234
Привет, момичета ..Всеки си има различни критерии за количка...Моите са да е лека и маневрена ...Големите гуми не са ми приоритет , защото обикновено количките с големи гуми са тежки - 12-14 кг А когато бебето натежи , всеки килограм си е от значение...Помпещите гуми пък въобще не ги препоръчвам ...Лятото се пукат много лесно и е ужасно ако си сама ... трябва да се търси вулканизатор и въобще е много ангажиращо ... Приятелката ми , с която гледахме първите си деца , беше с помпещите гуми и през ден гумата и беше спукана , я от стъкло , я от тия гадните тръни , - бабини зъби се казваха май  ooooh! ... Все викахме мъжа й да ни спасява , защото със спукана гума количката не върви или пък едвам се довлачвахме до вулканизатор ...  Количката й беше Куини , но много бързо я смени за малка количка с непомпещи гуми и тогава и двете си отдъхнахме...  Mr. Green Mr. Green

# 235
Здрасти и от нас!
Много е хубаво временцето, направо не мога да се нарадвам, дано все така да е!
Марса дано се опави бързо баткото, и аз съм против антибиотиците, но понякога се налага, няма начин  Hug
Теди хидихме на ортопед, когато Макс беше на 2 седмици, сега пак на 3-ия месец и 6-ия също, презастраховам се, че имаме луксация в семейството и мн. ме е страх, такива мъки са, че даже ни ми се мисли, бебо е гол от кръста надолу, по памперс, нищо не ми е трябвало допълнително  Peace
Критериите за количка варират според човека. Трябва да си нахвърляш какво е най-важно за теб, къде живееш - къща, апартамен, има ли много стълби,ползваш ли кола често,ще пазаруваш ли с количка, такива неща. За мен количката е супер важна, разбрах го от опит с другто си детенце, за съжаление тогава нямаше много хубави колички, просто нямаше какво толкова да се избира, всички бяха грозни танкове, сега сме объркани от огромен избор  Mr. Green
Ще напиша какво беше важно за мен, за да се ориентираш -
1.обожавам триколки, много са ми удобни, така че изборът беше сведен до тях  Mr. Green най-важно за мен беше да е маневрена, лесна за управление, с единични големи гуми непомпащи се, че се пукат и трява вулканизатор (по стабилна е и по-лесно се управлява), да има и летен и зимен кош, да се сгъва с 1 движение, само я хващам отстрани и вече е сгъната и разпъването е още по лесно, това упражнение го правя постоянно, тъй като съм в движение с колата постоянно, да е компактна при сгъване - колата ми е мъничка и багажникът е козметичен, въпреки че си я купих, като бях бременна  Laughing, да е лека, защото постоянно пътуваме със самолет и не искам да развивам мускули, багажникът не съм го гледала, не пазарувам с количка, а и  предпочитам големите хипермаркети  Peace
леле сега като го написах, аз съм била много претенциозна  #Crazy , чак срам ме хвана  Embarassed

# 236
Нашата одисея с болестите продължава.Сега моя милост се разболя EmbarassedмИЛОТО Е ВЕчЕ ПРЕД -ИСТЕРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ НА РАБОТА,ПОНЕЖЕ НЯМА КОЙ да ми помага.Моля се само Лили да не се разболе,на всичко друго майната му,но да рзболея тази мъничка душичка няма да го преживея.
За количката,аз си я бях харесала още преди да плануваме второ,така че много не съм се замисляла.Харесвам големи колички при това триколки.Мисля, че всичко  е въпрос на вкус newsm78

# 237
Пижо, оздравявай бързо! Hug Дано Лили излезе голям борец и да избегне вируса.
Аз ползвам количката от каката. На времето нямах възможност за луксозни колички, а и ми се виждаха излишни парите. сега пак съм с нея. Голяма е, минава от всякъде, все едно бутам танк. Широка е за детето. Безспорн е по-тежка от другите модели, но аз съм си сработила тактика за минаване през стъпала и т.н.... С Ния я ползвах до годинката, няма и толкова, затова сега съм решила  да избутам пак с нея. Добре си ми служи Grinning

# 238
http://www.bertoni-eu.com/bg/products/strollers/baby%20strollers … 0%BA%D0%B0%20city
За сега сме се спрели на тази.
Решила съм да купувам активна гимнастика, но не знам каква точно. Предполагам има за различна възраст, музикални и т.н. Е, дали ще я хареса бебо е отделен въпрос. Майките които имат биха ли споделили дали бебоците им се радват на тази придобивка?

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 13:20 от MuJIuHka

# 239
Ето и нашата количка http://www.bertoni-eu.com/bg/products/strollers/baby%20strollers … onths)/130-plasma , ккато нашата е с помпещи гуми.
Ние от няколко дена ползваме нашата активна гимностика и на малчо много му харесва. След като се нахраним го слагам в нея и той си се забавлява. Нашата не е нещо особено шаренка е и на нея висят разни играчки някои от които дрънкат/ ето я и нея http://www.bertoni-eu.com/bg/products/toys/211-%D1%82%D0%B5%D0%B … D0%B8%D1%85%D0%B8 /.

Общи условия

Активация на акаунт