През СЕПТЕМВРИ ще бъда мама, няма радост от тази по-голяма!

• 37 486
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
smiley_girl изобщо не е задължително да се записваш на консултация по здравна каса щом не искаш. Аз също съм на частно .

# 571
Благодаря Flowers,за него ми споделиха приятелки че е добър и за Чернев в 25дкц,но незнам кой от двамата да избера защото се налага да взимам през останалата бременност болнични и дали ще са склонни да ми дават,а за професионализма предполагам че щом само хубави неща казват няма да сбъркам и за двамата.

# 572
Lunichkatta много се зарадвах, че писа и всичко е наред  Party
За Англия без значение от града не изписват никаква задържаща терапия, до 3 месец дори не те смятат едва ли не за бременна, за това аз предвидливо се бях запасила с Дуфастон и веднага след положителния тест почнах да го пия....дори ей така превантивно...в предвид предишните бременности. Ще ти препоръчам да си вземеш от Бг и нош-па ако не ти се пие парацетамол, при нужда.
Наслади се на почивката в Бг.  Simple Smile

# 573
O да наслаждавам се, нош па си поръчах от ибей, а за другите ще си взема от тук да имам,
Иаз така се зарадвах като го видях сърчицето  Simple Smile

# 574
хемоглобин 120  newsm64 - откакто съм бременна не ям месо, направо е супер  Hug

# 575
хемоглобин 120  newsm64 - откакто съм бременна не ям месо, направо е супер  Hug
А моят с това драйфане 128  newsm78 направо не можах да повярвам

# 576
smiley_girl , страхотна новина, поздравления! Аз от първия преглед съм заразпитвала дали не са две, че имаме близнаци и в двата рода, но не са, което за мен е по- успокойтелно, че с деца с такава разлика, каквато ще са мойте, живот и здраве, ще е зор, камо ли близнаци, но като за първи деца, смятам, че е супер - с един удар- два заека  Laughing
Миналата бременност се записах по ЗК с уговорката, че ще ходя само да ми дава направления за полагащите ми се изследвания, никога не са ме преглеждали нито съм ходила на консултация, взимах си изследванията и си ги носех на моят доктор, не виждам защо да не се използва това, което ни се полага като безплатни изследвания например.
Относно стриите, мазала съм се с почти всичко, което се продава, качих 21кг, излязаха ми стрии една седмица след раждането и то за ден, купих си едни ампули против стрии, не се сещам марката в момента, струваха около 60лв за 10-12 дена мазане, с две кутии от тях всичко изчезна, но аз бях чувала, че са много добри и ги купих на другия ден, тоест мазах ги абсолютно пресни. Мисълта ми е, че кожата трябва да се овлажнява от сега, но след ражането на човек му е другаде акъла, а всъщност тогава е момента, когато много скорострелно "спихваш" , около мен всички се нацепиха непосредствено след раждането.

# 577
излязаха ми стрии една седмица след раждането и то за ден, купих си едни ампули против стрии, не се сещам марката в момента, струваха около 60лв за 10-12 дена мазане, с две кутии от тях всичко изчезна, но аз бях чувала, че са много добри и ги купих на другия ден, тоест мазах ги абсолютно пресни.
Моля те, помъчи се да се сетиш и  кажи  какви са тези ампули и ако може с приложена снимка, за да си ги взема при нужда  Simple Smile

Слушала съм, че от 6-7 месец е добре да се зачестят мазанията по два-три пъти на ден. Знам че е до много неща...кожа, колко килограми се качат и други, но ...друго си е да знам че за мое успокоение правя каквото мога  Simple Smile

# 578
Здравейте и от мен бъдещи мами на септемврийски бебета. Аз съм нова тук, това ми е първа бременност. Темите са много интересни, тук научавам много неща....Пожелавам успех на всички бъдещи майки, които с трепет очакваме малките човечета  baby_neutral

# 579
nelina_nick - добре дошла  Heart Eyes
elio  - твоят е още по-добре  bowuu

момичета, реших и аз като вас да пробвам бебешко олио  Hug поне малко да се почувствам бебенце  Peace

# 580
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но бях 10 дни в болница, заради продължителни странни болки прилични на контракции ниско долу вляво. Биха ми известно време инжекции и ми дадоха болничен до края на месеца. Сега ще почивам и ще се пазя. С мен лежаха и доста момичета с прокървявания. Всички бяха на папаверин, утрогестан, децином и много лежане и пазене. Но сега не мога да пътувам и не мога да отида на ранната фетална и ранния скрининг. Решила съм да ходя някъде 16 г.с. ако всичко е наред на фетална до Плевен да видим какво ще покаже.
  Искам да ви питам нещо за тези 180 дни болнични: Миналата година ползвах 30 дни ноември месец за една операция, след това се върнах на работа. Те ще ми влизат ли към тези 180 дни, които мога да ползвам за бременност? Нещо не са ми ясни тези неща. newsm78

# 581
силви, аз имам сходен проблем с болничните и затова вероятно ще се наложи да си ги прекъсна за малко. тези 180 дни са полагаемите календарни дни, които всеки здравно осигурен за Общо заболяване и майчинство може да ползва в рамките на една календарна годна. та, в този ред на мисли, болничните, ползвани назад във времето в рамките на една календарна година, се натрупват.

# 582
  • shumen
Момичета как сте?Аз съм добре тази вечер,но се скарахме жестоко с мъжо и много плаках.Сега се притеснявам да не сме навредили на бебчо с нещо ипак  newsm61 рева и ще ми се пръсне главата.

# 583
Здравейте на всички бъдещи мами Simple Smile)
И аз съм за тази тема с термин 06.09

Виждам, че има много момичета от Бургас. Първата ми ФМ мина и беше при д-р Миринчев.Той работи с апаратурата на Калчева....той ме и наблюдава ЖК. Знам вече и пола Simple Smile
Доволна съм. Всъщност... съм доволна единствено от него и д-р Парушева...
Мога да говоря доста от кои и защо не съм доволна, но да не си разваляме настроението....
Ако бургаските момичета си уреждате среща, моля драснете едно л.с. - ще ми е приятно да се запознаем Simple Smile

Успешен край на всички септемврийки   bouquet

# 584
Danaeka , и ние вчера с приятеля ми се скарахме много. Той е много изнервен, защото е лишен от секс вече втори месец. И аз плаках много вчера. Но нищо не се случи. Спокойно само. Недей повече да плачеш, успокой се. Гали си коремчето и си говори на бебчо. Глупавичко е, но помага  Hug Бъди спокойна, мъжете май много се изнервят от нашето състояние...  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт